Arnold van den Hout doet het wat rustiger aan na 47 jaar

©VoetbalJournaal
Met veel plezier is Arnold van den Hout (65) bijna 47 jaar bestuurslid geweest van Irene’58. Nu hij een stapje terug heeft gedaan, treedt zijn jongste zoon Thijs in zijn voetsporen.

 
DEN HOUT – Als tiener zette Arnold van den Hout zich al in voor Irene’58. Hij was niet alleen voetballer van de dorpsclub, maar ook jeugdleider. Als achttienjarig ventje werd hij bovendien bestuurslid, een functie die hij tot vorig seizoen met plezier heeft vervuld. Hij was jarenlang voorzitter en penningmeester van Irene’58. “In 1983 bij het 25-jarig bestaan ben ik tot voorzitter gekozen, wat ik tot 1995 ben geweest.” Als voetballer was Van den Hout als linksbuiten naar eigen zeggen geen ster. Hij vond dat hij als bestuurder belangrijker kon zijn voor de club dan op het veld.
 
“Een van mijn taken was contributie van de jeugdleden ophalen bij de leden thuis, maar ik heb van alles gedaan voor de vereniging. Als voorzitter en penningmeester maak je van alles mee. Kampioenschappen, degradaties, mooie feesten, maar ook het wegvallen van trouwe clubmensen die overlijden”, zo blikt hij terug. “De verbouwing van onze kantine in 1985 was bijzonder. We hadden gedacht dat we na de laatste competitiewedstrijd konden beginnen met slopen van het oude gebouw. Maar ons eerste elftal haalde de nacompetitie dus moesten we alles uitstellen. Daarna konden de vrijwilligers onder leiding van Jos van Bavel en Cees van Dongen aan de slag. En jawel: bij de start van het volgende seizoen was de klus geklaard, wat zeker een compliment waard was.”
Van den Hout is vooral blij dat in al die jaren het ledenaantal van de club is gestegen. “Het dorp is niet groot, maar het is van cruciaal belang dat de jeugd blijft naar Irene’58 blijft komen.”
 
Als 65-jarige is Van den Hout inmiddels gestopt met werken en hij vond het ook tijd worden om af te bouwen bij Irene’58. “Naast bestuurslid was ik ook kantinebeheerder en hielp ik onze terreinknecht met allerlei klusjes. Ik vond dat het tijd werd voor de nieuwe generatie om wat dingen op te pakken, al ben ik nog altijd op de club te vinden. Mijn oudste zoon Pim speelt in het tweede team en mijn jongste zoon Thijs is actief in het zaterdagteam. Regelmatig bezoek ik hun thuiswedstrijden en ik ben ook nog altijd bereid om af en toe een klusje op te pakken. Ten slotte wens ik iedereen veel succes met het overnemen van mijn taken.”
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Irene'58