Ashwin Scheffers aast na rampseizoen met Lyra op eerherstel

© VoetbalJournaal

Na de verloren penaltyreeks tegen SSS en de daarmee gepaard gaande degradatie naar de derde klasse liep Ashwin Scheffers dagenlang met een chagrijnig gezicht door De Lier. Nu de teleurstelling is verwerkt, aast de verdediger met Lyra op eerherstel.

Het is weliswaar een kleine troost, maar komend seizoen staan er voor Lyra in ieder geval flink wat Westlandse derby’s op het programma. Scheffers (27) had desondanks toch liever met Lyra tweedeklasser gebleven. “Ik speel nu voor mijn negende seizoen in het eerste en heb al die jaren tweede klasse gespeeld. Voor mijn gevoel hoort Lyra ook tweedeklasser te zijn. Het is bijna drie maanden geleden dat we zijn gedegradeerd, maar eerlijk gezegd ben ik er nog niet aan gewend om geen tweedeklasser te zijn.”

Scheffers en zijn ploeggenoten hadden lang de hoop de dans nog te kunnen ontspringen via de nacompetitie. “Iedereen was er voor de laatste wedstrijd tegen SSS van overtuigd dat we het zouden redden. Mede daardoor kwam de tik extra hard aan. Ik ben dagen chagrijnig geweest. Nee, ik was bepaald niet vrolijk die week na de degradatie.”

“Achteraf gezien was het een dramaseizoen,” vervolgt Scheffers, die een groot gedeelte van de eerste competitiehelft moest missen vanwege een blessure. Een botkneuzing, opgelopen in de wedstrijd tegen CWO, hield hem maandenlang aan de kant. “Heel knullig, ik maakte een sliding en kwam tegen het been van een tegenstander aan. Uiteindelijk kon ik pas tijdens het trainingskamp na de winterstop voor het eerst weer voluit meetrainen. Ik heb maar een wedstrijd of tien gespeeld.” De linksback zag dat zijn ploeg afgelopen seizoen vooral aanvallend tekort schoot. “We misten scorend vermogen. We hebben voorin diverse opties geprobeerd. Thom Kuyvenhoven heeft er gespeeld, Max van Delft en ook Bob Swinkels. Maar het scoren bleef moeizaam.” De erfenis van Jan van den Berg – het 20-jarige talent dat vanwege een knieblessure moest stoppen – bleek een zware last voor de bewoners van sportpark De Zweth. “Als je zelf moeilijk scoort, wordt het lastig om wedstrijden te winnen.”

Typerend voor de Lierse saamhorigheid en teamgeest is dat de basis van het elftal in stand bleef. “Iedereen wil revanche”, weet Scheffers. “De eerste drie trainingen van de voorbereiding waren door de trainer niet verplicht, maar vrijwel alle spelers waren aanwezig. Dát is ook Lyra.”

Met de komst van Jack Binnendijk (HVC’10) en Boyd Rijnenburg, aanvallende middenvelder van Maasdijk, hoopt Lyra zich ook van wat doelpunten te hebben verzekerd voor dit seizoen. De rood-witten krijgen zeker een nieuwe doelman, omdat Tom Binnendijk is gestopt. De van Semper Altius afkomstige Joey Doorn (19) moet met Ritchie de Vreede gaan strijden om een plaats onder de lat.

“We gaan voor promotie. Of dat nu via een kampioenschap gebeurt of via de nacompetitie, vind ik niet belangrijk”, is Scheffers duidelijk over de doelstellingen. “Als Lyra zijn we aan onze stand verplicht om voor promotie te gaan. Punt.”

Als er dan toch een derby is waar Scheffers zich, een klein beetje, op verheugd, dan is het die tegen Monster, meteen op de eerste speeldag. “Mijn schoonfamilie woont op Monster, dus dat is privé wel een speciale wedstrijd. Mijn zwager speelt in een lager elftal bij Monster. Met een overwinning op zak is het wat lekkerder om langs te gaan. Als we verliezen vrees ik dat ik dat lange tijd moet aanhoren.” 

Noot: Op het moment van het publiceren van dit artikel heeft v.v. Lyra inmiddels met 3-2 gewonnen van s.c. Monster en begon de club, en dus ook Scheffers, goed aan het seizoen.

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

LYRA