Club van de Week: SV Heinenoord

© VoetbalJournaal

Een nieuwe week betekent een nieuwe Club van de Week! Deze week nemen we een kijkje bij de club dat na de oorlog een officiële heroprichting beleefde: SV Heinenoord. SV Heinenoord heeft momenteel 398 leden en een sportcomplex van 3 velden. Veld 1 is een kunstgrasveld, veld 2 is een grasveld en veld 3 is een kunstgrasveld waarop alleen 7 tegen 7 kan worden gespeeld. In totaal heeft SV Heinenoord 19 mannenteams en 2 vrouwenteams.

Oorsprong
De club SV Heinenoord kent een rijke geschiedenis wat is begonnen in 1946. Toendertijd in Goidschalxoord ging een ploegje de draad weer oppakken en speelde enkele uitwedstrijden, terwijl in Heinenoord een jeugdclubje werd opgericht. In die tijd staken de heren F.J. Middelhoek, C.J. Hage, en J. Leeuwenburgh de koppen bij elkaar en riepen na enkele voorbereidende besprekingen een vergadering bijeen om te komen tot oprichting van een sportvereniging. Tijdens deze oprichtingsvergadering werd besloten een gecombineerde voetbal- en korfbalvereniging op te richten, welke de naam “Sportvereniging Heinenoord” zou gaan dragen.

Memorabele momenten in de geschiedenis
SV Heinenoord heeft met de pinkstersportfeesten een unieke happening gecreëerd tussen 1948 en 1962, een memorabel moment in de clubgeschiedenis. Het toenmalige bestuur wist steeds een programma te brengen, waardoor dit gebeuren uniek in de Hoeksche Waard was. Het aantal bezoekers bedroeg toen soms meer dan 3000. Naast een goed voetbalprogramma werd steeds een hoofdnummer gebracht wat voor deze omgeving toen nieuw was.

Een ander memorabel moment was op 5 mei 1973 toen de club met ongeveer 80 mensen in een afgehuurde treinwagon naar Uithuizermeeden vertrokken voor een bekerwedstrijd tegen de plaatselijke vereniging de Heracliden. ‘’De heen- en terugreis en de ontvangst in het hoge noorden van Groningen waren zo geweldig dat we nu nog denken dat dat wel een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van de vereniging geweest is. Dat we de wedstrijd ook nog met 2-0 wonnen waardoor we de laatste 16 in het bekertoernooi bereikten was alleen maar mooi meegenomen.’’

Seizoen 2016-2017
SV Heinenoord 1 eindigde vorig seizoen met 42 punten op de 5e plek in de 1e klasse en sloot het seizoen af met een 1-1 gelijkspel tegen VVGZ. Hiermee eindigde de club op 9 punten achterstand op de nummer 1: VV Rijsoord. Opvallend gezien kreeg de club slechts 28 doelpunten tegen. Alleen VV Kloetinge incasseerde minder tegendoelpunten (27). Daarnaast behaalde SV Heinenoord meer punten uit (22) dan thuis (20).  

Vooruitblik aankomend seizoen
Van 1e klasser SV Heinenoord wordt dit seizoen verwacht dat ze gaan strijden voor het kampioenschap. Hierin heeft het een aantal concurrenten. Zo is Kloetinge 1 vorig seizoen op twee punten het kampioenschap misgelopen en strijdt het dit jaar weer vol mee voor de titel. Daarnaast zijn Oranje Wit 1 en SHO 1 ook bestempeld als grote kanshebbers voor een plek in de top-5. Daarnaast kan het kapitaalkrachtige SC Feyenoord eventueel voor een verrassing zorgen.

Een mooie tijd om de club wat meer in het zonnetje te zetten! Deze week zullen er meer items online komen met interviews van mensen met diverse functies binnen de club. 

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Heinenoord