Cremers wil graag uitgroeien tot een stabiele en betrouwbare keeper

© VoetbalJournaal
KLOOSTERZANDE - Na twee seizoenen SDO’63 koos Roy Cremers (23) voor een nieuwe uitdaging. Die vond hij in v.v. Hontenisse, dat verrassend via de nacompetitie promoveerde naar de derde klasse van het zondagvoetbal. Na een prima start is Cremers met zijn nieuwe ploeg keurig middenmoter.
 

 
“Dat zegt natuurlijk nog niets, maar we zijn het seizoen niet verkeerd begonnen. Al is onze belangrijkste doelstelling om degradatie te voorkomen. In 2014 degradeerde Hontenisse na één seizoen derde klasse direct weer, dat scenario willen we nu voorkomen. Ik denk, dat we het kunnen halen. Het is volgens mij een competitie, waar iedereen van elkaar kan winnen. Daarnaast degraderen er minder ploegen dit jaar, dus je moet wel veel pech hebben als je daar uiteindelijk bij zit.”
 
Uitdaging
De stap van vijfde naar derde klasse in een grote sprong, maar wel eentje die de vierdejaars student ALO aan de HAN in Nijmegen uitstekend bevalt. “Ik loop momenteel mijn eindstage op het Reynaert College te Hulst, daardoor is het ook wel lekker qua trainingen waar ik nu probleemloos bij kan zijn. Tot nu toe bevalt de derde klasse me prima! Het niveau ligt uiteraard een stuk hoger dan vorig jaar. Het tempo ligt hoger, je wordt sneller onderdruk gezet en je komt kwalitatief betere spelers tegen dan in de vijfde klasse.  Het is daarom een mooie uitdaging om mezelf zo te kunnen blijven verbeteren”, zegt de doelman die naast twee seizoenen SDO’63 ook nog drie jaar bij v.v. Clinge in de senioren actief was. Zijn gehele jeugd keepte hij daarvoor bij v.v. STEEN.
 
Cremers heeft geweldige reflexen op de lijn en is sterk in de één tegen één situaties. Toch ziet hij ook nog voldoende leerpunten voor zichzelf. “Mijn zwakke punten zijn concentratie behouden en verdediging blijven coachen, daar werk hard voor. Voor mij is het belangrijk, dat ik een betrouwbare keeper in de 3e klasse wordt. Het is voor mij immers het eerste seizoen bij Hontenisse. Verder wil ik me wel steeds blijven uitdagen om zo hoog mogelijk te gaan of blijven keepen.”
 
Systeem
In vergelijking met vorig jaar is Hontenisse in een ander systeem gaan spelen. Misschien dat spelers hiermee nog moeite hebben en wat meer aanpassingstijd nodig hebben, wat ook logisch is bij een nieuw systeem. Daardoor waren we in voorbereiding en ook bij de competitiestart vaak wisselvallig. Dit zal de komende weken nog worden verbeterd, waardoor we meer in ons spel komen. We zijn een dynamisch team met veel drang naar voor, waardoor we tegenstanders snel vast kunnen zetten en op de helft van de tegenstander kunnen spelen. Dat is ook direct ons gevaar, dat spelers snel geneigd zijn uit hun positie te lopen en een counter levensgevaarlijk kan zijn, wanneer we met teveel man voor de bal zijn.”
 
Mix
“Daarbij hebben we een goeie mix van jeugdig talent én ervaren jongens. Ik geniet ervan om wedstrijden op dit niveau te kunnen spelen en mezelf te ontwikkelen. De aanpassing is eigenlijk vlot gegaan en zie ons alleen nog maar groeien. Hopelijk kunnen we de ingezette lijn voortzetten en er uiteindelijk voor zorgen dat we ook volgend seizoen op dit niveau actief zijn.”
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Hontenisse