CvdW: "Complimentjes en schouderklopjes zijn dan mooi meegenomen"

© VoetbalJournaal

In deze editie van de Club van de Week Rood-Wit W spraken we met vrijwilliger Joop van Beers, die zich met ziel en zaligheid inzet voor de club uit St. Willebrord. 

Over Joop

Joop loopt nu ongeveer 40 jaar rond bij de club. “Ik ben naar Rood-Wit gegaan met mijn jongere broer en dan vooral gewoon voor de gezelligheid. De derde helft was erg belangrijk.” Geeft hij lachend toe. “Ik woon ook in het dorp (St. Willebrord, red.) waar iedereen elkaar kent en voor elkaar door het vuur gaat.”

Joop vervolgt: “Op een gegeven moment ben ik ook nog leider geworden van een lager elftal van de senioren. Vorig jaar heb ik m’n taken als leider overgedragen aan een wat jongere leider, aangezien ik bijna 65 ben. Ik fluit nog wel elke zaterdag rond 10 uur een wedstrijd van de jeugd.”

Activiteitencommissie
“Ik zit nog wel in de activiteitencommissie bij rood-wit. Hier organiseer ik evenementen voor de club zoals de voetbalquiz en tijdens koningsdag een zeskamp voor de jeugd. De crème de la crème is het U10 toernooi dat wij organiseren.”

“Wij zijn een beetje van dezelfde leeftijd in de activiteitencommissie, waar we ook bezig zijn met verjonging. Hopen dat we het over een jaar of twee jaar kunnen doorgeven. We willen het niet zomaar achterlaten.”

U10 toernooi
Op het U10 toernooi acteren jeugdteams van de internationale top. Vorig jaar was Real Madrid kampioen en dit jaar komen namen als Juventus, PSV, Atlético Madrid, Tottenham Hotspur, PSG en meer. Het toernooi duurt twee dagen (voorheen één dag, red.).”

“Hier werken we met 150 vrijwilligers aan en dat is nodig ook. Op het toernooi zijn er wel tussen de 900 en 1200 toeschouwers. Dit maakt het ook een belangrijke inkomstenbron voor de club. Nu zijn we bijvoorbeeld alweer druk bezig voor 2018.” Voor alle informatie is er een aparte website opgesteld: https://www.roodwittournament.nl/ 

“Het is een sociaal gebeuren”
Over vrijwilligerswerk is Joop stellig: “Als je de tijd ervoor hebt en de zin ervoor hebt zou ik het aanraden. Het is ook een sociaal gebeuren, je komt met andere mensen in aanraking, dat is fijn.” Als voorbeeld haalt Joop het zeskamp op Koningsdag erbij: “Dan zie ik ‘s morgens vroeg dat daar al die kindertjes staan en besef ik me dat zo’n evenement voor de jeugd leuk is om te doen. Complimentjes en schouderklopjes zijn dan mooi meegenomen.”

Eerste elftal
Aanstaande zondag speelt de club uit St. Willebrord tegen FC Tilburg in de eerste klasse. Met nog 2 wedstrijden te spelen bezet Rood-Wit W de 5e plek. Joop is positief gestemd: “Ikzelf verwacht, op basis van de laatste 3 wedstrijden en de huidige stand van beide clubs, een overwinning. Het zou ontzettend leuk zijn als ze in de 1e klasse blijven, maar het móet niet per se. De tweede klasse is ook een prima niveau. Ik verwacht dat Rood-Wit met 2-0 wint.”

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Rood Wit W