CvdW: "Een van de talentvolste groepen waar ik in heb gezeten"

© VoetbalJournaal

In ons tweede interview van onze Club van de Week spraken we met Thijs Roovers (30). De, van nature, middenvelder uit Arnemuiden fungeert de afgelopen jaren als rechtsback van Arnemuiden 1.

Wat is het mooiste aan v.v. Arnemuiden?
“Het mooiste aan de club is de beleving en sfeer die er heerst. Er staan altijd veel supporters langs de kant bij zowel thuis- als uitwedstrijden.” Thijs vervolgt: “Je merkt het ook vaak aan de tegenstanders. Die willen koste wat het kost van Arnemuiden winnen, dat zegt ook wel wat.”

Wat is je grootste hoogtepunt bij de club?
“Persoonlijk was het hoogtepunt voor mij het kampioenschap van vorig jaar. Ik heb al twee keer meegemaakt dat we er naast grepen op de laatste speeldag maar nu lukte het dan eindelijk.”

Over de selectie spreekt Thijs duidelijke taal: “We hebben een jonge, talentvolle groep. Dit is mijn elfde seizoen in het eerste elftal en dit is een van de talentvolste groepen waar ik in heb gezeten.” Niet elke positie is dubbel bezet, zo geeft ook Thijs aan: “We hebben een smalle selectie. Ik hoop niet dat dat ons gaat opbreken.”

Aankomende wedstrijd
Zaterdag 14:30 werkt Arnemuiden de uitwedstrijd af tegen Prinsenland 1. Na vorige week met 0-1 verloren te hebben, hoopt het team een goede slag te slaan dit weekend.

Een vooruitblik van Thijs: “Ik kan Prinsenland moeilijk inschatten. Toen het nog Dinteloord heette hebben we er vaak tegen gespeeld en dat waren altijd mooie wedstrijden. We hebben er nog wel eens met 1-3 achter gestaan in de 85e minuut en toch nog met 4-3 gewonnen. We hebben een fitte selectie dus ik heb er vertrouwen in.”

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Arnemuiden