CvdW: In gesprek met vertrekkend voorzitter Jacco Schroevers

© VoetbalJournaal
Als laatste spreken wij, in deze Club van de Week editie, met voorzitter Jacco Schroevers. Hij loopt al zijn hele leven bij de club en is al vijf jaar voorzitter bij Arnemuiden. Daarnaast speelt hij wekelijks zijn wedstrijden in het vierde elftal.
 
Begin
Jacco heeft altijd gespeeld bij Arnemuiden en loopt nu dus al heel wat jaartjes rond op club. Hij begon op zijn tiende of elfde bij de club in de D’tjes, heeft nog tien jaar in het eerste gespeeld en speelt nu zijn wedstrijden in het vierde. Toch heeft hij ook wedstrijden in een ander shirt gespeeld: “Ik heb ook nog twee jaar in Jong Zeeland gespeeld. Dat waren allemaal talenten uit Zeeland onder de twintig. Met dat team hebben wij nog wedstrijden gespeeld in het stadion van Beveren en Lierse. Daarna zijn wij nog naar Engeland geweest om een toernooi te voetballen, dat was wel echt leuk!” aldus Jacco.
 
Uiteindelijk heeft hij tot zijn 28ste in het eerste gevoetbald voordat hij afzakte naar een lager elftal. Zoals eerder benoemd, heeft hij altijd bij Arnemuiden gespeeld en dat was volgens hem ook wel een gemakkelijke keuze: “Ik woon, denk ik, 200m van de voetbal vandaan. Dan is het logisch dat ik hier ben gaan voetballen. Ik vind het altijd heerlijk om op de fiets naar de voetbal te gaan en dan naderhand lekker te blijven hangen met zijn allen.”
 
Voorzitter
Ongeveer vijf jaar geleden stond Jacco op het trainingsveld toen hij gevraagd werd om voorzitter te worden bij de club. “Daar heb ik toen eerst even een paar maanden over na moeten denken en met wat mensen over gesproken. Ik had geen idee wat het inhield, maar na een aantal gesprekken heb ik besloten om het op te pakken en het bevalt me prima.” Echter moet hij voor zijn werk nu naar Utrecht en dit is niet te combineren met de voetbal. Hierdoor heeft hij ervoor gekozen om het stokje aan iemand anders door te geven.
 
Speerpunten
Als voetballer heb je geen benul wat er allemaal geregeld moet worden en Jacco is er als voorzitter achter gekomen dat er nogal het een en ander moet gebeuren voordat een vereniging echt draait. Naast de ‘normale’ taken richt het bestuur zich ook op een aantal andere speerpunten: “Een jaar of drie geleden hebben wij een aantal sessies gehad met een aantal mensen binnen de vereniging. Met vrijwilligers, trainers, spelers enzovoorts. Met zijn allen hebben wij besproken waar we, als vereniging, behoefte aan hebben.”
 
Er zijn een drietal punten waar de prioriteit van de club heeft gelegen de afgelopen jaren:
- Waar we nu al een aantal jaren aan werken is het vrijwilligersbeleid. Hierin richten wij ons echt op een stukje bewustwording van ouders en supporters, over wat er allemaal nodig is op de vereniging voordat er een bal kan rollen op zaterdag. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan: de bardiensten, trainers, mensen die de lijnen trekken en scheidsrechters. Dit is wel een punt dat wij heel belangrijk vinden.
- Op het gebied van communicatie vonden wij dat wij wat meer konden doen. Daar hebben wij een nieuwe website voor gelanceerd, daarnaast zijn wij bezig met een periodieke nieuwsbrief en hebben wij verschillende groepsapps.
- Verder zijn wij ook aan het kijken naar meisjes/damesvoetbal. Daar proberen wij nu echt meer energie in te stoppen en aandacht aan te besteden.
 
Mooie aan vv Arnemuiden
Toen hem gevraagd werd wat hij nou het mooiste vind aan zijn club reageerde hij al snel: “Het mooie aan onze vereniging is de passie en de gedrevenheid in alle aspecten van het verenigingsleven. Dat zie je op het voetbalveld terug, want wij willen elke wedstrijd strijd leveren. Mouwen opstropen , dat hoort wel bij ons. Dat komt ook wel uit onze cultuur voort, wij zijn maar een dorpje. Een vissersdorpje, al is dit bij de voetbal al afgenomen.”
 
Dit seizoen
Op dit moment heeft Arnemuiden vier punten verzameld uit de eerste drie wedstrijden. Dit is helemaal niet slecht voor een promovendus, maar volgens Jacco hadden het meer punten kunnen zijn: “Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij dit jaar niet gaan degraderen en dat wij gewoon minimaal in de middenmoot eindigen. Ik denk dat wij makkelijk mee kunnen doen, maar de verschillen zijn dit jaar gewoon klein. Dat zie je afgelopen wedstrijd ook. Als je de kansen mist, dan krijg je aan de andere kant de deksel op je neus. Dit was tegen DBGC ook zo. Wij moeten effectiever zijn in de afronding en dat is misschien wel het grootste verschil met vorig jaar. Vorig seizoen kreeg je acht kansen in de wedstrijd, maar dan scoorden we er ook vier. Nu krijg je misschien twee kansen en die moet je dan ook gewoon maken. Voetballend doen wij niets onder voor de rest, maar het scorend vermogen zal blijken dit seizoen.”
 
Voorspelling
Als laatste werd hem gevraagd naar de wedstrijd van aankomende zaterdag uit bij Prinsenland. “Zaterdag gaan we met de bus naar de wedstrijd. Dat sfeertje vind ik altijd wel leuk, ook omdat ik het zelf ook tien jaar heb meegemaakt. We spelen zaterdag tegen een oude bekende, want daar heb ik ook nog tegen gevoetbald. We zijn er denk ik helemaal klaar voor, er zijn in ieder geval geen blessures of schorsingen. Dus ik denk ook niet dat wij daar gaan verliezen. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij minimaal met een punt daar vandaan komen. Ik denk zelf dat wij 1-2 gaan winnen” Sluit hij af.
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Arnemuiden