CvdW: "Omdat het de mooiste club van Nederland is"

© VoetbalJournaal

In het tweede interview van onze Club van de Week spraken we met voorzitter Johan Wagtmans, die praat over zijn rol als voorzitter en trotse momenten. Daarnaast wilt hij graag dat meiden in de buurt bij Rood-Wit komen voetballen.

Over Johan
Na een periode als jeugdleider bij de club uit St. Willebrord nam Johan 22 jaar geleden het voorzitterschap op zich. In die 22 jaar kent Johan twee perioden als voorzitter. Na zijn eerste 12 jaar nam Johan namelijk een pauze van 5 jaar, waarna hij nu alweer 5 jaar voorzitter is.

Waarom RKSV rood-Wit?
“Omdat het de mooiste club van Nederland is. Het is gewoon één grote familie. Ze hadden destijds (22 jaar geleden, red.) nog mensen nodig in het bestuur, dus dat ben ik gaan doen.” Aldus Johan, die zich bezighoudt met meerdere zaken binnen de club. “Als voorzitter bestaan mijn taken uit het algemeen leiding geven aan de club. Ik zit in de werkgroep van het U10 toernooi en ik doe wat in de technische commissie en sponsorcommissie.”

Trots
Over zijn rol in het realiseren van het internationale U10 toernooi is Johan duidelijk: “Daar ben ik vreselijk trots op. We wilden gewoon iets voor de club doen om de sport te stimuleren en om Rood-Wit W op de kaart te zetten. Dat is boven verwachting gegaan en het toernooi, (2 en 3 juni 2018, red.) is explosief gegroeid, wat weer een enorme stimulans is voor onze club.”

Meiden, kom bij ons voetballen!
“Wij willen een stabiele club zijn, een groei realiseren van de jeugd en de opleiding van spelers en speelsters verbeteren. Het is onze doelstelling om de jeugd naar de senioren te laten doorstromen. Helaas stagneert het ledenaantal van het vrouwenvoetbal binnen onze vereniging. We hebben wel een meisjeselftal (Rood-Wit W MO17-1, red.), maar (nog) geen vrouwenteam.”

Om deze reden plaatst Johan een oproep aan alle vrouwen in de omgeving om te komen voetballen bij Rood-Wit W. Hij licht toe: “Graag willen we in de toekomst meer vrouwelijke leden aantrekken, zodat de jeugd makkelijker kan doorstromen naar de vrouwenteams, waardoor we hopelijk in de nabije toekomst een vrouwenteam kunnen opstellen.”

Eerste elftal
Aanstaande zondag ontvangt Rood-Wit W de nummer 11 uit de competitie: FC Tilburg. We vroegen Johan over zijn verwachtingen van deze wedstrijd: “Het is een rare competitie. Op papier lijkt het een makkelijke wedstrijd, maar de werkelijkheid is dat iedereen van iedereen kan winnen. Ik denk niet dat er makkelijke wedstrijden zijn in deze competitie. Uiteraard gaan we voor de overwinning. In het begin waren er wat gewenningsproblemen en hadden we misschien meer verdiend, maar er is scorend vermogen dat nu tot uiting komt. De afgelopen 3 wedstrijden hebben we ook gewonnen, waarmee hopelijk de stijgende lijn is ingezet. Nu nog in het linker rijtje blijven, dat is de doelstelling.”

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Rood Wit W