Damesvoetbal bij SC Welberg barst van de ambitie

© VoetbalJournaal
SC Welberg is de laatste 5 jaar gigantisch gegroeid. Grootste reden hiervan is de grote groei van het meisjesvoetbal. SC Welberg is dan ook de vereniging met de meeste meisjes van de gemeente Steenbergen, iets waar zij erg trots op zijn. Zo heeft de club in elke lichting een meisjeselftal. De club zou graag zien dat het dameselftal zou groeien naar een stabiele 3de klasser en om deze reden zijn zij op zoek naar dames die bij de club willen voetballen. Wij kijken samen met Pierre Buyzen (Trainer VR1) naar het damesvoetbal bij de club.


 
Het damesvoetbal is de laatste jaren sterk gegroeid bij SC Welberg. Op dit moment spelen er ongeveer 150 meiden bij de club en hebben zij zeven meisjesteams, één dameselftal en daarnaast spelen er nog veel meiden tussen de jongens. Met deze aantallen zijn zij dan ook de grootste vereniging in de gemeente Steenbergen qua damesvoetbal.
 
Dit seizoen
Het dameselftal draait dit seizoen weer goed mee en is op dit moment op de 2de plaats terug te vinden. Ondanks de goede resultaten verloopt het seizoen niet vlekkeloos voor het team. Er zijn een aantal spelers geblesseerd geraakt en daardoor is het opgevallen dat de selectie op dit moment te smal is. Aangezien de club graag hogerop wil met het damesvoetbal en de dames zelf graag willen promoveren naar de 3de klasse zijn zij op zoek naar extra dames, dit hoeft niet perse te zijn voor het 1e elftal, uitbreiden van de selectie is nodig waardoor men weer terug kan naar 2 elftallen.
 
Ambitie
Die ambitie is helemaal niet raar aangezien de dames de laatste jaren telkens op de 2de plek zijn geëindigd. Zij kwamen de laatste jaren een stapje te kort voor promotie en de club wil de dames graag helpen de ambities te bereiken. Om die reden is de club nu op zoek naar dames met ambitie, die dat ook graag willen.
 
Waarom Welberg?
Welberg is op zoek naar dames die gedreven zijn en de motivatie hebben om, onder de juiste begeleiding, hogerop te voetballen. De club neemt het damesvoetbal zeer serieus en zoekt naar dames die graag in een goed collectief spelen. Daarnaast is het ook een heel gezellig team en is Welberg een hele warme club, een echte familie club. De dames hebben de beschikking over 2 trainers en 2 leiders, ook is er een vrouwelijke sportmasseur bij de vereniging die altijd klaar staat voor de dames!
 
Activiteiten
Naast het voetballen houden de dames zich ook bezig met het organiseren van een aantal leuke activiteiten. Zo organiseren zij ieder jaar activiteiten als het foute kerst uitje en het moeder-dochter weekend.
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Welberg