''De energie en de ontwikkeling van alle keepers geeft me veel voldoening''

© VoetbalJournaal

Keeper zijn is een vak apart. De defensie aansturen, een redding maken, ballen wegstompen, achter elkaar duiken; noem het maar op. Natuurlijk een enorm verschil met de voetballers, waar in de jongere jaren vaak meer aandacht voor is dan de keepers. En Frank de Ruiter (38) wil met zijn keepersschool de doelmannen/vrouwen (van de toekomst) helpen ontwikkelen.

‘’Zelf ben ik als keeper begonnen in de F1 bij PPSC in Schiedam. Hier werd ik ook gescout door Feyenoord, waar ik uiteindelijk vijf jaar speelde en onder andere in een team zat met Pascal Bosschaart en Orlando Engelaar. Hierna kwam ik om en om uit voor PPSC en SVV/SVVSMC, waar ik nog op 1e klasse niveau gekeept heb. Inmiddels is het alweer vijf jaar geleden dat ik ben gestopt’’, vertelt de Ruiter over zijn eigen carrière als keeper.Zijn liefde voor keepen wil hij tegenwoordig overbrengen met zijn keepersschool. ‘’Ik ben in 2015 begonnen met clinics in de regio te geven en eigenlijk breidde zich dat alleen maar uit. Een jaar later startte ik met een eigen keepersschool en geef ik over langere periode diverse cursussen aan jeugdkeeperers’, vertelt de Ruiter, ‘’Ik vind het echt fantastisch om te doen. De energie en de ontwikkeling van alle keepers geeft me veel voldoening. Iedereen krijgt ook evenveel aandacht, want ik heb nog minimaal twee assistenten die mij helpen.’’

‘’En ieder jaar groeit de groep cursisten weer verder. Waar ik eerst een limiet van 24 aanhield, wil ik dit jaar maximaal 28/32 keep(st)ers verwelkomen. Inmiddels kan ik al 17 terugkerende keepers verwelkom op de komende cursus en dat is voor mij ook een mooie bevestiging dat zij het óók leuk vinden’’, vertelt hij vol trots. ‘’En ook steeds meer meiden komen erbij.’’Op 18 februari start Frank weer met een nieuwe cursussen bij s.v. HBSS in Schiedam, waar momenteel nog ongeveer 5 a 6 plekken voor vrij zijn. De trainingsdata zijn:

· 18 februari

· 11 maart

· 18 maart

· 8 april

· 22 april

· 13 mei

En als u uw zoon/dochter tussentijds nog wil laten meedoen, mits de groep nog niet vol is, kan dat ook! Kijk voor meer informatie in ieder geval nog op http://keepersschoolfrankderuiter.nl/cursus voor o.a. de kosten, aanvangstijden en het inschrijvingsformulier!

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht: