In gesprek met: Jan Stijgers (VFC)

©voetbaljournaal
De oudste club uit Vlaardingen is trots op hun complex dat word beheerd door voorzitter Jan Stijgers. Naast zijn werk als voorzitter verricht hij ook werk als vrijwilliger voor de club. Wij hebben contact met hem opgenomen om hier meer over te horen.
 
Ontstaan
Jan vertelt dat het allemaal begint op het moment dat je zelf gaat voetballen. Je gaat steeds een stap verder want je gaat eerst kijken, dan word je leider en zo ontstaat er een band met de club. Nu hij meer vrije tijd heeft is het fijn om lekker bezig te zijn en dat vindt hij ook zinvol. Hij is nu met pensioen, maar is al 25 jaar vrijwilliger en sinds 2004 is hij de voorzitter van de club. ‘’Ik blijf dit werk verrichten zo lang ik kan en zolang mijn gezondheid het toe laat.’’
 
Taken
Jan is elke dag op de club om zijn werk te verrichten, het is geen zwaar werk maar hij vertelt dat er wel genoeg te doen is. Met een groepje houden ze de accommodatie bij, Jan zit in de kantinecommissie dus heeft bardiensten maar daarnaast is hij de belangrijkste man voor de club want hij is voorzitter. Zelf heeft hij in Haarlem gevoetbald, maar daar praat hij liever niet over want het was een niveau dat geen naam mag hebben.
 
Mening
‘’Veel meer mensen die zouden het moeten doen en ik weet dat er genoeg zijn die het ook kunnen doen.’’ Maar Jan vertelt dat we in een periode zitten waarvan iedereen zegt het te druk te hebben. Vroeger deden mensen vrijwilligerswerk omdat ze het leuk vonden om hun club te steunen, maar nu ligt dat anders en moeten ze worden gelokt door een kleine vergoeding. ‘’Ik vind het niet erg om 2,50 per uur te geven voor iemand die achter de bar staat, maar eigenlijk zou je dat voor je club over moeten hebben.’’ Jan vind wel dat hij gewaardeerd word door de mensen, maar zegt dat ze niet eens de helft zien van wat er nou allemaal gedaan wordt voor een club.
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

VFC