G-voetbal FC Rijnvogels

©Voetbaljournaal

Bij FC Rijnvogels hebben ze net als steeds meer teams in Nederland een G-elftal. Er komen steeds meer teams omdat het veel aandacht heeft gekregen. Iedereen moet natuurlijk kunnen voetballen, dus gelukkig komen er steeds meer G-elftallen in Nederland. Ik heb gesproken met Evert Dekker de trainer van het G-voetbal bij Rijnvogels.


De trainer
De trainer is begonnen omdat zijn zoontje ook op voetbal wilde. Helaas kon dat niet in een normaal team dus moest hij naar de G-elftallen. Bij de G-elftallen hadden ze nog hulp nodig dus hadden ze het gevraagd. Natuurlijk wilde hij ze helpen, alleen uiteindelijk is hij zelf trainer geworden want de andere stopte ermee. Nu doet hij al jaren het G-elftal en vindt hij het nog steeds erg leuk om te doen. Zijn zoon die inmiddels al 13 jaar bij de Rijnvogels had gevoetbald is nu gestopt, maar zijn vader blijft gewoon doorgaan.

Het team
Bij Rijnvogels hadden ze jaren 4 G-teams alleen de meeste spelers zijn naar andere clubs gegaan. Er komen natuurlijk steeds meer clubs en ze willen wel graag allemaal bij hun vrienden spelen. ‘’Je moet het simpel houden op de trainingen’’ zegt de trainer. Er is natuurlijk een groot niveau en leeftijdsverschil binnen de clubs daarom kan je niet te moeilijke dingen doen.

Competitie
De G-elftallen spelen op een half veld 8-8. Je hebt net zoals bij de normale voetbalteams verschillende klasse. Momenteel spelen ze eerste klasse omdat ze vorig jaar kampioen zijn geworden in de 3e klasse. De trainer denkt dat het niveau te hoog is nu omdat ze 2 klasse omhoog zijn gegaan. Ze spelen de eerste helft van het seizoen 10 wedstrijden dan wordt bepaald welk niveau je speelt de tweede helft van het seizoen.

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Rijnvogels, fc