Het dameselftal VV Raamsdonk gaat voor het kampioenschap

© VoetbalJournaal

Wassily van Beek traint sinds drie jaar het vrouwenelftal bij VV Raamsdonk. Wij spraken met hem over het gemotiveerde dames team.

 

Tien jaar geleden voetbalde Wassily zelf nog, maar door een blessure moest hij hier helaas een punt achter zetten. Toen besloot Wassily om trainer te worden. Hij begon als trainer van zijn zoontje bij de jonkies daarna doorliep hij alle jeugdelftallen van de club. Tot drie jaar geleden. “Ik werd drie jaar geleden gevraagd om het damesteam te trainen. Het damesteam bestond 25 jaar toen ik erbij kwam, het is een heel hecht team. Ik doe natuurlijk als trainer de coaching tijdens de wedstrijden en verzorg de trainingen, alles daarbuiten verzorgd Leon Hooijmaijers. Dat doet hij al vijfentwintig jaar, daar heb ik echt heel veel respect voor. De dames doen heel erg veel voor de vereniging. De dames zijn gemotiveerder dan de jongens. Ik zie dat de dames echt willen leren.”

 

Het damesteam, dat uitkomt in de vijfde klasse, is een heel hecht team verteld Wassily “Het team voetbalt al zo lang met elkaar. Naast een voetbalteam is het ook een vriendinnengroep geworden. Ze organiseren vier keer per jaar een teamuitje.

Wanneer er problemen zijn binnen de groep worden deze altijd snel opgelost. En als er iets gedaan moet worden bij de club, staan de dames altijd klaar, bijvoorbeeld als trainsters of scheids.”
 

Dit seizoen hoopt Wassily mee te doen om het kampioenschap

“We zijn nu twee keer derde geworden, maar dit jaar maken we denk ik wel een kansje om kampioen te worden, conditioneel zijn we vaak sterker dan de tegenstander en omdat de meiden er elke wedstrijd vol voor gaan”

 

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Raamsdonk