Ina Sonneveld:’’Zolang ik het kan doen, blijf ik het doen.’’

©voetbaljournaal
Wij hebben gesproken met Ina Sonneveld, een vrijwilliger van sparta’30 die het leuk vindt om een steentje bij te dragen door iets voor een ander te doen. Zolang het leuk blijft en ze de energie eruit kan halen is ze nog van plan om jaren vrijwilligerswerk te doen.
 
Ina Sonneveld
Ina vind het leuk om wat voor de andere te doen zodat ze het naar hun zin hebben. Sparta’30 is de enigste club waar ze lid van is geweest. ‘’Ik heb voor deze club gekozen omdat mijn man in het 1e heeft gespeeld maar hij is er mee gestopt omdat ze zijn benen kapot hebben geschopt.’’ 1 van onze dochters is op 5-jarige leeftijd al begonnen en is ook de beste keepster van Nederland geweest. En de andere 2 dochters zijn tweeling en die hebben hier gevoetbald. Ook is Ina diaken in de kerk en zolang ze er energie uit kan halen blijft ze het doen.
 
Taken
Op dit moment zit Ina in het actiecomissie, daar heeft ze 15 jaar geleden ook ingezeten toen haar dochters nog jong waren.’’Ze zijn nog wel jong maar toen waren ze kleine meisjes. Toen ben ik daar een tijd mee gestopt maar nu doe ik het weer want het blijft toch trekken.’’ Op zaterdag middag verkopen ze lootjes door middel van een rad waar ze aan draaien. Hierbij worden prijzen uitgedeeld en deze worden geregeld door Ina. Ze organiseren leuke thema’s daarbij kun je denken aan een Hollandse avond. Ina is het aanspreekpunt van actiecomissie maar krijgt hulp van andere die ook in de actiecomissie zitten.
 
Mening
Ina verteld dat er genoeg vrijwilligers zijn want anders kun je een club niet draaiende houden.’’Bij wijze van spreken kon je 20 jaar terug makkelijker aan de mensen komen dan tegenwoordig.’’ Zei zegt dat er tegenwoordig minder ouders langs de zijlijn staan en dat dit ligt aan de maatschappij. Doordat iedereen werkt willen ze op een zaterdag toch de tijd voor zich zelf nemen.
Ze vind wel dat ze gewaardeerd word want als er maar 2 mensen zijn die een compliment geven is ze al te vrede.’’Daar doe je het voor.’’ Vrijwilligers werk is niet vrijblijvend maar zei vind het normaal dat er verwachtingen van je komen want er moeten wel centjes voor de club worden binnengehaald.
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Sparta'30