Daemen hoopt voor derde keer op succes met VVR

© VoetbalJournaal

Kees Daemen en VVR: dat is wederzijdse liefde die niet snel zal overgaan. De 56-jarige trainer begint dit seizoen al aan zijn derde termijn als trainer van het eerste team en hoopt hierin te herhalen wat hij al twee keer eerder lukte met de trots van Rijsbergen: promoveren naar de derde klasse.

RIJSBERGEN - Eigenlijk was het niet helemaal de bedoeling, maar Kees Daemen is de nieuwe trainer van VVR dit seizoen. “Twee andere kandidaten bedankten voor de rol, waardoor het bestuur toch weer bij mij uitkwam. Ik heb even bedenktijd gevraagd en heb toen volmondig ‘ja’ gezegd. VVR is toch echt mijn club en ik heb enorm veel over voor de vereniging”, legt Daemen uit.

In 1995 stond Kees Daemen voor het eerst aan het roer bij VVR 1, vandaag de dag alweer 22 jaar geleden. De toen nog redelijk onervaren coach werd direct kampioen in de vierde klasse met de club uit Rijsbergen, het dorp waar hij geboren en getogen is. Het waren de tijden dat er nog louter gespeeld werd op echt gras en de voetbalschoenen alleen maar zwart waren. “In die periode was men toen serieuzer met voetbal bezig dan nu”, herinnert Daemen zich nog, die een aantal jaren later zelfs zeven jaar voor de groep stond. In 1999 keerden de blauwwitten onder zijn leiding wederom terug op dat niveau. Na periodes bij onder meer Terheijden en Hoeven keert Mister VVR nu terug op het oude nest. Tevens bekleedt hij daar de rol als jeugdcoördinator.

Net zoals VVR zelf is Daemen door de jaren heen ook zelf meegegaan met de tijd als trainer. “Dat moet ook wel, wil je het volhouden in het wereldje hé”, lacht de oefenmeester, die maar liefst vier kinderen heeft rondlopen bij VVR. Zijn oudste zoon speelt in het derde team, een andere zoon in J019, dochter Rosa komt uit voor VVR Dames 1 en Stef sluit dit jaar weer in bij VVR 1 na lang blessureleed. Is het moeilijk om trainer te zijn van je eigen kind? “Nou ik behandel iedereen gelijk, dat weet iedereen hier wel in Rijsbergen”, aldus Daemen. “We vormen samen één team en doen alles met veel plezier en discipline. Het plezier is hierin van onschatbare waarde voor goede prestaties. Met VVR gingen we vroeger altijd op trainingskamp en deze traditie blazen we vanaf dit jaar nieuw leven in.”

VVR greep vorig jaar in de nacompetitie net naast promotie naar de derde klasse. Nieuwkuijk was hierin net te sterk voor de blauwwitten. Iedereen baalde bij VVR flink van deze domper, maar net als voor elke andere club geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen. En bovendien is Kees Daemen expert in het promoveren met VVR, dus dat moet toch helemaal goedkomen? “Nou dat weet ik zo net nog niet hoor”, zo tempert Damen te verwachtingen. “Maar het zou bijzonder zijn als het wéér lukt: we gaan ervoor.”

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

VVR