‘Koning van Bakestein’ in de derde klasse

© VoetbalJournaal
In bekerverband was er eerder dit seizoen als de clash tussen Pelikaan en ZBC’97, maar in competitieverband werd op sportpark Bakestein toch echt uitgekeken naar de ontmoeting tussen de ‘buren’ en collega-derdeklassers Groote Lindt en ZBC’97. En zoals al vaker in het verleden trok De Lindt uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind in een allesbehalve saaie Zwijndrechtse derby.


 
ZWIJNDRECHT – De statistieken waren op voorhand al in het voordeel van de thuisploeg geweest. Ook vorig seizoen stonden Groote Lindt en ZBC’97 al tegenover elkaar in competitieverband. Beide keren trok het rood-wit-zwarte collectief aan het langste eind: met 2-1 op eigen veld en met 3-0 bij de buurman. Ook in het seizoen 2014-2015 was de weegschaal naar de kant van ‘De Lindt’ doorgeslagen: met 2-1 en 3-2 moest fusieclub ZBC haar meerdere erkennen aan de gemeentegenoot.
 
Op basis van de ranglijst begon desondanks de bezoekende club dit keer als favoriet aan het treffen, maar zoals wel vaker bij onderlinge ontmoetingen tussen goede bekenden van elkaar lagen de verhoudingen bij de eindafrekening toch net ff wat anders. De triomf was voor Groote Lindt, dat zich veel meer dan ZBC een collectief toonde en de defensieve kwetsbaarheid van de sportparkgenoot keihard uitbuitte. Een hoofdrol was daarbij weggelegd voor Silvano Domacassé, overgekomen van Oranje Wit A1 en bepalend voor zijn club in deze beladen ontmoeting. Domacassé, die samen met Patrick Tukker de leegte moet opvullen die Michael Slingerland na zijn vertrek naar Drechtstreek heeft achtergelaten, nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, waarna de later met rood weggestuurd Moestakim Atlagh de aansluitingstreffer produceerde. Patrick Tukker, samen met Domacassé verantwoordelijk voor elf van de dertien treffers die Groote Lindt tot en met de confrontatie met ZBC’97 maakte, nam vanaf de strafschopstip het slotakkoord voor zijn rekening.
 
De formatie van trainer Serge van den Hurk naderde niet alleen ZBC tot op één punt, maar bewees tijdens de wedstrijd ook weer dat het met de defensieve organisatie wel snor zit. Groote Lindt slikte tot en met de Zwijndrechtse botsing slechts tien tegentreffers, waarmee is beklemtoond dat het met het organisatorisch vermogen in de ploeg wel goed zit. De doeltreffendheid was in de eerste weken van de competitie nog regelmatig een heikel punt bij de brigade van Van den Hurk, maar met de driepunter én de productie tegen ZBC’97 zou dat pijnpunt mogelijkerwijs wel eens (snel) opgelost kunnen zijn.
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Groote Lindt ZBC'97