Landelijk bekende WSC Dames 1 gaat voor eerste zege

© Daan de Jong - VoetbalJournaal

Niet helemaal om de bedoelde reden verwierven de dames van WSC 1 uit Waalwijk de laatste jaren veel landelijke bekendheid. Veel media volgden het team op de voet vanwege de enorme nederlagen die het team door de jaren heeft geleden. Maar volgens speelster Esther Jansen start het team weer vol plezier het nieuwe seizoen.

WAALWIJK - Op 6 november 2016 was het gekkenhuis is Waalwijk. Dames 1 van WSC behaalde toen haar eerste wedstrijdpunt in twee-en-een-half jaar. Dat klinkt misschien wat treurig, maar de dames waren ontzettend blij met het 1-1 gelijkspel tegen Rijen. Stapje voor stapje willen zij namelijk groeien en daarom was er ook al een feestje bij de club in april van 2016. Na nul doelpunten voor en 209 doelpunten tegen was het toen Eliza van Brunschot in het met 1-10 verloren duel tegen Dussense Boys toen degene die het allereerste doelpunt maakte voor het team.

De dames groeiden uit tot een soort culthelden en kregen erg veel aandacht van Het Brabants Dagblad en Omroep Brabant en waren ook te zien bij Pauw, RTL en in een eigen soap van de site voetbal.nl. Vooral de keepster kreeg erg veel interviewverzoeken en is daar nu onderhand wel klaar mee. “Het is op een gegeven moment niet leuk om meer om telkens te vertellen over wedstrijden die we verloren met onder meer 35-0, 9-0, 7-0 en ga zo maar door”, aldus veldspeelster Esther Jansen. “De media-aandacht was op het begin wel leuk, maar genoeg is genoeg. We willen ons nu echt puur op het voetbal richten, want er zijn nogal wat verbeterpunten”, lacht ze.

Jansens heeft net zoals haar teamgenoten de nodige zelfspot. “Dat moet ook wel als je telkens verliest”, legt ze uit. “Maar dat maakt ons team niet minder hecht. We houden de sfeer er altijd goed in en en klagen niet tegen elkaar. Iedereen doet haar best en in de kantine is het altijd erg gezellig.” Van tegenstanders krijgen de dames ook altijd veel complimenten. “Ze prijzen onze sportiviteit en inzet en natuurlijk ook onze mentaliteit”, aldus Jansen.

Erg leuk al die complimenten, maar Jansens wil ook graag beter presteren dit jaar met WSC. Na het eerste doelpunt en het eerste competitiepunt, is het behalen van de allereerste competitiezege ooit de volgende doelstelling van de vrolijke dames. “We gaan steeds beter voetballen en dat moet leiden tot betere resultaten. Daar trainen we hard voor. Het zou geweldig zijn als winnen eens lukt, dan gaan we sowieso feesten. Al doen we dat trouwens sowieso wel”, besluit Jansen. 

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

WSC