Parttime rol voor spits Stony van den Berg (OVV)

© VoetbalJournaal

Eigenlijk wilde Stony van den Berg bij FC Vlotbrug een punt zetten achter zijn voetballoopbaan, maar trainer Rob Vuik praatte dat idee uit zijn hoofd en haalde de 25-jarige centrumspits naar OVV. Al zal Van den Berg voor zijn nieuwe club niet op élke zaterdag beschikbaar zijn.

“Ik ga werken in de keukenzaak van mijn ouders, Leo van den Berg Keukens. Mijn ouders zijn dat bedrijf veertig jaar geleden begonnen en dat staat nog. Zaterdag is natuurlijk de drukste dag van de week. Dus ik ga dan twee zaterdagen per maand voetballen en die andere twee dagen werken,” aldus de uit Hellevoetsluis afkomstige Van den Berg, die zijn voornaam dankt aan een speelfilm waarin de hond Stony heet.

Samen met zijn broer gaat hij het bedrijf van zijn ouders overnemen. Dat had bijna het einde van zijn sportieve carrière betekend. “Rob wilde wel gebruik maken van die twee zaterdagen per maand. Eigenlijk was ik van plan om te stoppen. Voor mijn vader is 65 te oud om nog veel langer door te werken. Die moet ik ook minder belasten. We zijn een team dat nog jarenlang door wil in de zaak, dan moet ik ook daarin investeren.”

Van den Berg vond dus een mooie middenweg. Lekker voetballen op zaterdag in de vierde klasse én daarnaast ook meters maken in de keukenzaak. Het is wel de vraag hoe die rol zich gaat ontvouwen, nu hij niet altijd inzetbaar is. “De beker- en oefenwedstrijden sla ik over, dan kan ik er de meeste competitiewedstrijden toch zijn. Het liefste heb ik dat ritme van alles spelen wel, maar ik ben er heel erg content mee dat ik de toekomst in de zaak van mijn ouders kan voortzetten en ondertussen in de vierde klasse kan voetballen.”

De oud-speler van Nieuwenhoorn en PFC kan voor OVV wel eens gaan fungeren als extra geheime wapen in de frontlinie. Qua niveau zit het wel snor, want Van den Berg speelde met PFC al eens in de tweede klasse, in een seizoen dat eindigde met promotie naar de eerste klasse. Hoe hij zichzelf omschrijft?

“Ik ben een beweeglijke centrumspits die een balletje kan vasthouden. En ik ben een killer voor de goal, maar niet iemand die ook als tien fungeert. Het is puur aanvallen. Ik denk dat Rob blij is dat hij met mij een extra wapen heeft in de breedte en ik ben één van de wat oudere spelers in een jonge ploeg.”

In de vierde klasse G moet OVV volgens Van den Berg in de top drie meedraaien. Saillant detail: hij komt zijn oude club FC Vlotbrug tegen. Die duels wil hij heel graag spelen. “Dat gaat zeker gebeuren, dat vind ik wel leuk. Ik zal mijn scheenbeschermers aandoen, haha.”

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

OVV