SNS bouwt aan de toekomst

© VoetbalJournaal

Voor zaterdag-vierdeklasser SNS uit Stad aan ’t Haringvliet speelt de jeugd een prominente rol. Volgens jeugdvoorzitter Kiley Schuurman is de vereniging op de goede weg. “Wij hopen over enkele jaren dat de gehele jeugd weer bij ons kan voetballen.”Momenteel telt de jeugdopleiding van SNS slechts 55 leden. Daarnaast moet de oudere jeugd zich verplaatsen naar DFB, een combinatie van Den Bommel en Fios. Volgens Schuurman zal de jeugd op korte termijn uitgebreid worden en de ‘ouderen’ terugkeren naar SNS. “Er wordt een nieuwe wijk gebouwd en daar zullen ongetwijfeld weer nieuwe voetballers bij zitten.”
Zelf is Schuurman een echt clubicoon en vanaf kleins af aan betrokken bij zijn vereniging. “Ik speelde vanaf mijn vijfde voor de club en heb enkele jaren trainen gegeven aan de jeugd. Momenteel ben ik gedeeltelijk jeugdvoorzitter, wedstrijdcoördinator van de jeugd en zit ik in het hoofdbestuur namens de jeugd. “

Gekwalificeerde trainers
SNS is volgens de jeugdvoorzitter enorm afhankelijk van de eigen jeugd. “Onze jeugd zorgt voor het voortbestaan van de vereniging. De jongens die in de eerste selectie zitten, komen bijna allemaal uit de eigen jeugd. In het eerste elftal spelen nu zelfs jonge talenten, die de overstap maken van de JO15.”
Om de jonge voetballers een zo goed mogelijke opleiding te geven, kiest SNS voor kwaliteit. “Wij hebben enkele gekwalificeerde trainers en zijn op het moment aan het inventariseren of we trainers hebben die misschien nog diploma’s willen halen. Daarnaast zijn wij nog op zoek naar extra trainers die onze jeugd willen ondersteunen.”

Plezier
SNS betekent veel voor de omgeving en is meer dan alleen voetbal. “Hier wordt niet alleen gevoetbald, maar er worden ook andere activiteiten georganiseerd. Het plezier staat voorop. De sfeer is perfect en de teams presteren dit jaar ook nog eens goed. “

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

SNS