Spaanse trip moet saamhorigheid bij Herovina verder versterken

© VoetbalJournaal
Herovina is een van die karakteristieke dorpsclubs waar men het moet hebben van saamhorigheid. In Herwijnen staat men achter elkaar en dat houdt ook de voetbalclub overeind. De 20-jarige Jesse van Vliet is een kind van het dorp en is nu aanvaller in het eerste elftal.


 
HERWIJNEN - Van Vliet kijkt nu al uit naar 11 januari 2018 als Herovina met het hele team in het vliegtuig stapt voor een kort trainingskamp in Spanje. De foto geeft de sfeer in dat trainingskamp goed weer. ,,Dat is ons in januari 2017 verschrikkelijk goed bevallen. De sfeer is daardoor versterkt en of het nu aan die trip lag weet ik niet, maar feit is wel dat wij daarna niet meer verloren hebben.” Herovina deed mee in de top van de vierde klasse en promoveerde via de nacompetitie naar de derde klasse, waar het nu een leuke middenmoter is.
De kern van de groep is uiteraard gebleven. Een Herwijner vertrekt niet gemakkelijk bij zijn club. ,,Het is fijn voor de club dat er drie veldspelers en een keeper zijn bijgekomen. Dat hadden wij voor de breedte wel nodig.” Maarten Lievaart (GRC 14), Damian van Mourik (ASH), Arnel Koçan (SVW) en Jacco Pellekaan (Almkerk) zijn dan ook van harte welkom. De nieuwe doelman, Jacco Pellekaan, is de strijd aangegaan met Walter Kornet. Zoals het er nu naar uitziet is Kornet de eerste doelman.
 
Talent
Jesse van Vliet is een van die talenten uit eigen dorp zoals er in de laatste decennia veel zijn ingestroomd. Twee seizoenen geleden werd hij bij het eerste elftal gehaald. Trainer Gert-Jan Potters posteert Van Vliet in het 4-3-3-systeem aanvallend op de rechterflank. Potters moet Van Vliet nog wel eens afremmen. Hij werkt zich drie slagen in de rondte en moet oppassen dat hij daardoor op het juiste moment niet de scherpte voorin mist. ,,Dat harde werken zit gewoon in mij. Ik wil negentig minuten voluit blijven rennen, maar dat kan natuurlijk niet. De trainer probeert mij te leren dat ik mijn momenten moet pakken, maar dat valt niet altijd mee.”
Herovina beschikt voor derde-klassebegrippen over een sterke voorhoede met Jeffrey van der Meijden aan de linkerkant, Kevin Steenbruggen in de spits en Van Vliet dus aan de rechterkant. Met Maarten Lievaart of Arnel Koçan daar net achter kan het goed lopen. In het begin van het seizoen was Herovina twee wedstrijden te enthousiast. Dat leverde meteen vier rode kaarten op. Dat moet er natuurlijk uit, dat houdt het team niet vol. Dan wordt de belasting voor de rest van de selectie te groot. Herovina, dat in de jaren negentig nog in de subtop van het amateurvoetbal uitkwam, pendelt nu regelmatig tussen de derde en de vierde klasse. ,,Ik denk dat wij nu wel eens een langere periode in derde klasse kunnen spelen. Er staat een team wat wel even verder kan. Op 25 november krijgen wij koploper NOAD’32 op bezoek. Ik ben benieuwd of wij ons met dat niveau kunnen meten”, besluit Van Vliet.
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Herovina