Sportiviteit staat centraal in 'De Derby' zaterdag in Westkapelle

© VoetbalJournaal

In ‘De Derby’ van deze week een voorbeschouwing op de wedstrijd van De Noormannen tegen vv Domburg van aanstaande zaterdag 14 oktober. Wij spraken met de trainer van De Noormannen: Lennard Kerkhove en met de aanvoerder van Domburg: Maurice Bernard.

Tweelingen
Maurice (35), herstellende van enkelklachten, verwacht aankomende zaterdag nog niet aan de aftrap te verschijnen. Binnen 2 weken verwacht hij van de enkelklachten af te zijn, terwijl hij zaterdag hoogstwaarschijnlijk wél op de bank plaatsneemt. Daarnaast is Maurice aanvoerder, waardoor zijn tweelingbroer Michiel zijn rol als 'captain' overneemt. “Hij voetbalt van achter en overziet de situatie, als aanvoerder heb ik er alle vertrouwen in dat hij die taak goed op zich gaat nemen” aldus Maurice.

Rivaliteit met een knipoog
Lennard prijst het sportieve karakter van de derby: “Wat deze derby speciaal maakt is dat het een sportieve derby is, waarbij de nodige rivaliteit op het veld aanwezig is, maar buiten het veld niet”. Zo geeft ook Maurice aan “Vroeger stond de derby in het teken van haat en nijd. Tegenwoordig steeds meer met een knipoog.”

“In het begin van het seizoen kijken we al naar deze wedstrijd uit”
Aan motivatie ontbreekt het niet volgens Lennard: “Vorig seizoen hebben we twee keer gewonnen, terwijl we dit seizoen niet zo goed uit de startblokken zijn gekomen. “Ik hoef ze niet scherp te houden voor deze Derby. In de vorige wedstrijd is er met 0-3 verloren, waardoor we hopen deze zaterdag de ommekeer in te zetten.”   

“Dit zijn speciale wedstrijden. In het begin van het seizoen kijken we al naar deze wedstrijd uit” geeft Maurice aan. Hij vervolgt: “Desondanks de nederlaag van vorige week hebben we er wel vertrouwen in. Ik verwacht veel strijd waar wij aan het langste eind trekken met een 1-2 overwinning.

Voetbal, de belangrijkste bijzaak
Vorig jaar is er na de derby een feest georganiseerd om de verbroedering en rivaliteit vooral binnen de lijnen te houden. “Op zo’n evenement merk je ook vooral de verbroedering tussen beide ploegen” geeft Lennard aan.

Waar beide teams vorig jaar aanwezig waren, zullen de spelers van vv Domburg dit jaar waarschijnlijk niet deelnemen. “Afgelopen week heeft een van on ze spelers, Hans Minderhoud, zijn nek gebroken bij een verkeersongeval. Momenteel herstelt hij goed, maar toch hebben we als team besloten om het feest even aan ons voorbij te laten gaan en de ontwikkelingen rondom Hans af te wachten.” Geeft Maurice aan.

“Daarnaast heeft dit natuurlijk ook een enorme impact op de selectie en op de voorbereiding van zo’n wedstrijd, waardoor het in een ander daglicht komt te staan. Daarom is het nu goed dat dat er tegenwoordig op een betere manier met elkaar om wordt gegaan dan 40 jaar geleden, toen ook buiten het veld er veel haat en nijd was.” Sluit Maurice af.

Wij van het VoetbalJournaal wensen alle betrokkenen veel sterkte en Hans een voorspoedig herstel toe.

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Domburg De Noormannen