Toine Tiggelman is altijd al bezig geweest met voetbal

© VoetbalJournaal
Een voetbalvereniging draaiende houden is natuurlijk met behulp van vrijwilligers. Al is het de laatste tijd moeilijk om aan vrijwilligers te komen zijn er genoeg die wel een steentje willen bijdrage. We spraken Toine Tiggelman, een vrijwilliger van MZC11, om hem over zijn ervaringen te horen.
Toine Tiggelman
Toine is nu al een tijdje gepensioneerd, maar is het nog niet zat met vrijwilligerswerk. Hij is 36 jaar lang trainer geweest van diverse jeugdelftallen en senior elftallen.’’Op dat momentje zit je al in het wereldje en dan vind je het belangrijk om na je pensioen er nog niet mee te stoppen.’’ Op deze manier is Toine begonnen met vrijwilligerswerk. Hij heeft niet alleen bij MZC'11 werk verricht, maar is daarvoor bij andere clubs ook trainer geweest waarvan één op hoog niveau. Hij heeft dit allemaal met heel veel plezier gedaan en was alleen maar met voetbal bezig.
 
Taken
Op dit moment is Toine coördinator bij de D-junioren en gaat hij over de scouting binnen de club. ''Dus als ik zie dat er een speler binnen een team erbovenuit steekt ga ik kijken of dat er plek is een hoger team.’’ Zijn trainerschap was altijd betaald werk, maar vrijwilliger is hij nu ongeveer 5 jaar. Toine begon met voetballen bij S.C.S. en daarna heeft hij een tijdje bij Sparta Rotterdam gespeeld. Door een ontsteking aan zijn achillespees was voetballen voor hem op een gegeven moment geen optie meer. Dit gebeurde toen hij 18 jaar was en dat is voor een voetbal speler natuurlijk zeer jong. Dat weerhield hem gelukkig niet om het spelletje de rug toe te keren.
 
Mening
''Ja vrijwilligerswerk, dat is het grote probleem natuurlijk. Het word steeds moeilijker om mensen te vinden die iets voor een vereniging willen doen.’’ Hij vertelt dat de mensen tegenwoordig niet zo zijn betrokken en het druk hebben met werk of andere dingen doen. Sommige verenigingen stellen een plicht, dus wil je lid worden zal je ook iets voor de club moeten doen. Dit hadden ze bij MZC'11 ook al voorgesteld in de vergadering en Toine vind het geen slecht idee. ''We moeten natuurlijk allemaal een steentje bijdragen'', sluit Toine af.
Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Zierikzee