Vlissingen heeft geen kind aan De Alblas

© VoetbalJournaal

Hoofdklasser Vlissingen is weer een ronde verder in het toernooi om de districtsbeker. Op het kunstgrasveld aan de Irislaan werd derdeklasser De Alblas zaterdagmiddag eenvoudig aan de kant gezet: 8-1. Vier zaken die opvielen.

Tijd

Arbiter Loontjens had zaterdag geen boodschap aan de tijd. Hij floot om 14:08 uur voor het begin van de wedstrijd, dus acht minuten te laat. Daarnaast vond Loontjens het in de 86ste minuut wel welletjes. Hij floot vier minuten voor tijd af. ,,Hij wil zeker carnaval vieren’’, aldus een toeschouwer.

Doelpuntenmachine
Vlissingen is in het toernooi om de districtsbeker niet te stoppen. De Alblas was de vierde opponent die in de gehaktmolen verdween. De ploeg van trainer John Karelse houdt er bijzondere statistieken op na. Vier wedstrijden, vier zeges, 23 doelpunten vóór en slechts twee tegentreffers. Nuance: de sterkste tegenstander van de Vlissingers was een tweedeklasser…Nyemb-show

Centrumspits Yves Nyemb kende geen best halfjaar als het om scoren gaat. Zijn vier treffers tegen De Alblas vormden dus een welkome opsteker voor de 27-jarige routinier. Hij is nu de topscorer van Vlissingen in het toernooi om de districtsbeker met zes goals. Tot zover de Nyemb-show.

Personele problemen
Oefenmeester John Karelse had weinig opties zaterdagmiddag. Er zaten namelijk slechts twee veldspelers op de bank: Joey dos Santos Galhetas en Geraldi Geerman. Hoessein Bouzambou haakte voor het duel af in verband met een voetblessure. ,,Hoessein is bij de zaalvoetbal tegen een muur aangelopen met zijn voet’’, verklaarde Karelse de kwetsuur van zijn vleugelaanvaller. Ook o.a. Menancio Weeda en Daniël Jansen waren niet inzetbaar.

Vorige Volgende

Bekijk de clubs uit dit bericht:

Vlissingen De Alblas