Regio Alblasserwaard

  • A-Z Barbecue
  • ck kozijnen
  • aantjes hofman
  • No Such Company
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Alblasserwaard - voorjaar 2017

VoetbalJournaal Alblasserwaard - Najaar 2016

VoetbalJournaal Alblasserwaard - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Alblasserwaard - Najaar 2015

VoetbalJournaal Alblasserwaard - Voorjaar 2015

Bedrijven in Alblasserwaard

Berichten uit de regio

dinsdag 19 september
Alblasserdam Logo

15:37

Alblasserdam

In de tweede editie van de Club van de Week: vv Alblasserdam, sprak Het VoetbalJournaal met Peter Koops: onlangs aangestelde leider die zichzelf ziet als een echte ‘people’s manager’.

Taken binnen het team
Samen met Jack van Ballegooijen zijn zij de leiders van vv Alblasserdam 1. Als voorbeeld van zijn takenpakket stelt Peter “Er staan altijd wel een paar spelers reserve die niet tevreden zijn. Het is mijn taak om dat in goede banen te leiden en ze gemotiveerd te houden en hierbij proberen deze onrust bij de trainer weg te houden. We zullen het met z’n allen moeten doen om succes te krijgen.

Verleden bij vv Alblasserdam
Hiervoor heeft Peter ruim 15 jaar gevoetbald bij vv Alblasserdam en geeft dit aan als één van de redenen waarom hij voor deze klus heeft gekozen. “De reden waarom ik bij vv Alblasserdam aan de slag ben gegaan heeft ook vooral te maken met het feit dat m’n beste vriend, Arjan Maat, voorzitter is van de club en ik wat voor de club wilde betekenen . Daarnaast voetbalt mijn zoon (Daan Koops) ook al jaren bij de vereniging en momenteel in de A1.” Daar voegt Peter wel aan toe “maar ik bemoei me niet met zijn zaken hoor”, die hiermee aangeeft zich volledig te focussen op het eerste elftal.

“Tijd om weer omhoog te gaan”
Na gedegradeerd te zijn naar de 3e klasse stelt Peter dat het dit seizoen tijd is om weer te promoveren naar de 2e klasse. “Het team staat, de staf staat en we weten met welke spelers we het seizoen mee gaan beginnen. We gaan dit seizoen voor een periode en hopelijk de titel.”

Aankomende wedstrijd
Aanstaande zaterdag wacht de eerste horde voor de club. De uitwedstrijd tegen EBOH staat dan om 14:30 op het programma. “Een mooie pot, wij verwachten een  goed team van EBOH en kan niet met zekerheid zeggen wie er gaat winnen” Aldus Peter, die aangeeft dat het winnen van de eerste paar wedstrijden belangrijk zijn voor het team en de sfeer.

 


Lees meer>

maandag 18 september
Alblasserdam Logo

14:48

Alblasserdam

In het eerste interview van de Club van de Week sprak Het VoetbalJournaal met een prominent lid van de vereniging en tevens vorig jaar genomineerd voor Clubheld. Koos van Steenis (66) is nauw betrokken bij VV Alblasserdam en straalt dit ook uit in zijn werkzaamheden. Sinds zijn pensioen is Koos namelijk bestuurslid én verantwoordelijk voor het onderhoud van de club.

55 jaar in dienst van de club
Koos van Steenis, woonachtig in Alblasserdam, heeft gevoetbald bij VV Alblasserdam sinds zijn 10e en is maar liefst doorgegaan tot zijn 65e in het veteranenvoetbal bij de club. Daarnaast is Koos al ruim 5 jaar aanspreekpunt binnen de club op het gebied van onderhoud én lid van het bestuur.

Clubgebouw
Als wordt gevraagd naar de lange termijn hoopt Koos op uitbreiding van het clubgebouw. “Het clubgebouw staat er sinds 1975 en wordt beetje bij beetje gerenoveerd. Hopelijk wordt dit gebouw in de toekomst afgerond, zodat het meer up-to-date wordt”. “Hier helpen vrijwilligers aan mee,” voegt Koos toe, “maar die moeten wel geactiveerd worden om deel te nemen. Er mag wel iets meer initiatief komen vanuit de vrijwilligers. Als er een oproep op de site staat, reageert bijvoorbeeld bijna niemand”.

“Een stukje terugbetaling van vroeger”
Dat Koos is begonnen als voetballer heeft hij te danken aan zijn vader, die ook altijd heeft gevoetbald bij VV Alblasserdam. Daar komt nog bij dat zijn vrienden er ook altijd hebben gevoetbald in die tijd. “Dan ga je automatisch daarin mee” geeft Koos aan. “Vroeger stond ik er als kind niet bij stil wat er allemaal nodig is om een club draaiende te houden. De lijnen van de velden werden bijgewerkt, de wc’s en kleedkamers werden schoongemaakt, maar daar krijg je niet veel van mee als je jong bent. Tegenwoordig zorg ik ervoor dat al die zaken worden onderhouden. Dan besef je wat er vroeger allemaal voor je is gedaan. Daarom zie ik dit werk ook als een stukje terugbetaling van vroeger.”

Het mooiste aan de club vind Koos, vader van 4, dan ook de grote aantallen jeugd die zorgeloos en met plezier aan het voetballen zijn. “Daar doen we het met z’n allen voor”.


Lees meer>

Drechtstreek Logo

09:34

Drechtstreek

Door een 0-0 gelijkspel van Drechtstreek tegen Prinsenland uit Dinteloord heeft Drechtreek de volgende ronde van de bekercompetitie bereikt. Het werd tweede in de poule achter Strijen dat een ruime 3-6 overwinning behaalde in de uitwedstrijd tegen Zundert.

Over de uitslag viel na afloop niet veel te twisten, al had Drechtsreek meer kansen gehad dan Prinsenland dat kan beschikken over een sterke defensie die stevige duels niet schuwt.. Al na acht minuten moest scheidsrechter Van Vreeswijk een gele kaart voorhouden aan Joey Loonstijn na een fikse overtreding op  Björn van Ingen. Die hield een zeer pijnlijke enkel over aan het duel. Na een half uur spelen bleek hij zoveel last te hebben van de blessure dat hij werd vervangen door de 19-jarige 1ejaars senior Yannick Steenhuisen. Drechtstreek was in de eerste helft de bovenliggende partij en het duurde tot aan de 37ste minuut voordat het eerste serieuze schot van Prinsenland gestopt moest worden door Drechtstreek doelman Joris Moesman.

Ook in de tweede helft wist Drechtstreek niet tot scoren te komen. In de 67ste minuut leek Michael Slingerland dicht bij een treffer maar de bal werd goed gestopt door doelman Joeri Leest. Ook bij enkele aanvallen over links, waar Yannick Steenhuisen keihard zijn best deed om voorbij de stugge en fysiek sterkere verdedigers te komen bleef succes uit. Nadat Michael Slingerland tien minuten voor het eind van de wedstrijd werd vervangen door de van Binnenmaas teruggekeerde Rolin Notenboom leek er even wat meer dreiging te ontstaan maar de wedstrijd eindigde toch met dezelfde stand als dat hij begonnen was. 

Komende zaterdag start de nieuwe competitie met in de 2e klasse F een aantal zeer goede tegenstanders. In de eerste wedstrijd thuis tegen Brederodes treft Drechtstreek meteen een geduchte opponent. Van twee jaar geleden weten we nog dat de onderlinge ontmoetingen spannend waren en dat de club uit Vianen lastig te bestrijden was. Aanvang van de wedstrijd op sportpark Oostpolder is 14:30 uur.


Lees meer>

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

Meer berichten