Regio Bollenstreek

  • A-Z Barbecue
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Bollenstreek - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Bollenstreek - Najaar 2016

VoetbalJournaal Bollenstreek - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Bollenstreek - Voorjaar 2015

Bedrijven in Bollenstreek

Berichten uit de regio

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

vv noordwijk Logo

10:08

vv noordwijk

Zaterdag treedt Noordwijk aan tegen SV Nootdorp. Beide verenigingen speelden nog nooit tegen elkaar in competitieverband.
 
SV Nootdorp promoveerde afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse via de nacompetitie. Sinds het seizoen 2010-2011 speelde de ploeg in de 1e klasse. Voor het eerst acteert de ploeg dus op dit niveau. De start van de competitie in de Hoofdklasse was direct een overwinning tegen RVVH. Vorige week leek Nootdorp ook de tweede wedstrijd in winst om te zetten, tegen AFC in Amsterdam. Na een 0-3 voorsprong wist AFC echter nog met 4-3 te winnen door in de laatste twintig minuten vier maal te scoren. Opvallend is dat vier van de vijf Nootdorp goals tot nu toe gemaakt werden door Marcley Manuela, de andere goal was een goal van een tegenstander. Net zo opvallend is dat in beide competitiewedstrijden een verdediger tegen een rode kaart opliep.
 
Het is voor Noordwijk zaak om ook de derde wedstrijd in winst om te zetten. Na de wedstrijd van zaterdag volgt eerst de KNVB bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard en daarna twee achtereenvolgende uitwedstrijden tegen respectievelijk Ter Leede en Stedoco. De schorsing van Rob Overvliet voorbij, terwijl de verwachting is dat Mustafa Amezrine en Ruperto Dorothea weer fit genoeg zijn om te kunnen spelen. Of trainer Zethof het winnende team gaat aanpassen is de vraag.

Lees meer>

donderdag 14 september
fc rijnvogels Logo

14:49

fc rijnvogels

Een leuke en speciale oefenwedstrijd voor Rijnvogels tegen het Nederlands Politie Elftal. Bondscoach Tjeerd Strengholdt van de politiebond beschikt over een uitstekend elftal wat minimaal boven in de hoofdklasse kan meedraaien.
 
Rijnvogels moest in het begin diep in de buidel tasten, maar wist na dertig minuten eindelijk een partijtje mee te gaan blazen. De bal werd steeds meer de vriend van de Katwijkers, wat de wedstrijd veel goed deed. Er ontstond een gelijke strijd. De bezoekers hebben een fysiek sterk team met buitenspelers die razendsnel zijn. Rijnvogels wist bij vlaggen door collectief druk zetten tot twee kansen te komen voor rust.
 
Na rust leek de strijd lang te eindigen zoals de wedstrijd begon, met de brilstand. Een slippertje achterin resulteerde tien minuten voor tijd toch tot de voorsprong voor het Politie Elftal. Jammer, want de tweede helft was aardig in evenwicht. En als de eindpass bij Rijnvogels iets meer precisie had gehad, hadden de Katwijkers ook tot scoren kunnen komen. Er was te zien dat er zeker muziek zit in het elftal van Wim Bouckaert, maar het is nog zoeken naar de juiste samenstelling. Delen van deze wedstrijd laten zien dat Rijnvogels een prima partijtje mee kan blazen in de hoofdklasse.
 
Zaterdag weer een mooie kans om te laten zien dat het elftal stappen maakt. Rijnvogels gaat op bezoek bij SC ’t Gooi voor de laatste speelronde in de groepsfase van de landelijke beker. Het Nederlands Politie Elftal gaat zich verder voorbereiden op het World Cup toernooi wat in januari in eigen land wordt gespeeld. Mooi om te zien hoe deze meiden leven voor hun sport en wat ze daar voor over hebben.
 
Kortom: een hele nuttige oefenwedstrijd waarin genoeg te genieten viel. De trainers van beide elftallen hebben direct al afgesproken om hopelijk dit seizoen al nog eens tegen elkaar te oefenen. En Rijnvogels raakt steeds meer klaar voor het debuut in de hoofdklasse…

Lees meer>

hsv hoek Logo

10:55

hsv hoek

Veertien januari van dit jaar opent Jeffrey Bok in de 29e minuut de score met een mooie actie uit een assist van Siali. Een slimme interceptie van de naar ASWH vertrokken Kyle Doesburg levert de gelijkmaker op, een doeltreffende controle in de zestien van Oussama Siali en een slim schot bezorgen Ter Leede de winnende 1-2 op, nota bene na een mooie kans voor de eveneens – naar België? – afgereisde Nick de Groote. De eerdere thuiswedstrijd, tevens opening van de competitie werd door een kopbal van Vincent Ammerlaan met 1-0 gewonnen.
 
Het competitiejaar 2015-2016 leverde ook twee zeges op en vooral de met 0-4 gewonnen openingswedstrijd op vijf september ligt nog vers in het geheugen, terwijl toch ook Youssef Ait-El-Houssi zijn curieuze openingstreffer in de thuiswedstrijd niet snel zal vergeten: doelman De Jonghe zag de bal na zijn uittrap via Youssefs hoofd in het doel verdwijnen! Het werd op Ter Leedes oprichtingsdatum – 30 april – 3-0, vier overwinningen in de laatste twee competitiejaren derhalve.
In de periode 1997-2006 ging het in vijf competitiejaren uit minder voorspoedig: het leverde naast de mooie 0-4 overwinning in september 2002 en de 0-1 op 1 mei 2004 drie nederlagen op, de laatste met 3-0 in februari 2005. Uit dit alles blijkt echter wel dat het totale plaatje positief is: negen overwinningen, vier verliespartijen, één gelijkspel met een doelsaldo van 27 voor en 14 tegen.
 
Dat zal dan ook meteen een voorname drijfveer voor Hoek zijn om de balans wat meer in evenwicht te brengen door – na de vier voorgaande verliezen – eindelijk een mooie thuiszege op Ter Leede te boeken. De Zeeuwen zijn dit jaar namelijk vast van plan om zich dit jaar weer eens te mengen in de strijd bovenin en hebben daartoe, naast twee ex-FC Dordrechtspelers en zelfs een speler uit Litouwen, weer behoorlijk wat voetballers uit België aangetrokken. Daarmee won het team van derdejaars trainer/coach Jannes Tant de eerste competitiewedstrijd tegen Smitshoek met 5-4 en verloor het vorige week met 2-1 van De Jodan Boys.
 
In de oefenperiode won Hoek met 1-3 van Philippine, speelde het met 2-2 gelijk tegen FC Dordrecht, maar het meest tot de verbeelding spreekt de 1-3 tegen derdedivisionist ASWH in de tweede voorronde van de KNVB-beker en daarom mag Hoek het volgende week woensdag om 19.45 uur uit opnemen tegen FC Lisse.
 
Topscorer van de ploeg met momenteel twee bekertreffers tegen ASWH en twee in de prille competities is de 32-jarige nummer elf Niek van Sprungel, die is overgekomen van het Belgische Dikkelvenne, maar oorspronkelijk uitkwam voor Aardenburg, de vereniging uit de oudste stad van Zeeland. De vier andere treffers kwamen op naam van verdedigers Stef de Backer, Zinou Chergui en Fabian Wilson en middenvelder Rik Impens en daarmee lijkt Hoek een ploeg te zijn die snel in de omschakeling is.
 
Tegen dit team neemt Ter Leede het op, al of niet met een weer herstelde aanvoerder Boelee en we hopen dat veel supporters weer de weg naar het verre Hoek weten te vinden. Met de supportersbus als het even kan.
 
De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Thijs Vonken uit Hulsberg die vorige week AFC-Nootdorp (4-3) floot en daarvoor twee bekerwedstrijden en tevens vierde man was bij Helmond Sport – Jong PSV (1-2) op 25 augustus. Hij wordt bijgestaan door Mario Kwaytaal en Brett Smets.
 

Lees meer>

Meer berichten