Regio Breda

  • soccer center breda
  • Voetbal experience
  • ck kozijnen
  • voetbaldiscount.nl
  • optisport Breda

Edities

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2016

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2015

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2014

Bedrijven in Breda

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli

15:39

H-I-AMBACHT – De Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl (25) staat op het punt om door te breken in het betaalde voetbal. De zoon van IFC-voorzitter Cees Bijl, die zijn scheidsrechterscarrière bij Ido’s Football Club begon met het leiden van jeugdwedstrijden, is toegelaten tot de Masterclass van de KNVB, de groep talentvolle scheidsrechters die mogen doorgroeien in het betaalde voetbal. Dat houdt in dat Edgar Bijl komend seizoen wedstrijden in de Jupiler League mag leiden en als vierde man mag fungeren bij duels in de eredivisie. ,,Tot nu toe is het allemaal razendsnel gegaan, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Wedstrijden van mezelf terugkijken, maar ook beelden van mijn collega’s en werken aan mezelf. In het talententraject betaald voetbal heb ik de afgelopen jaren veel baat gehad bij de begeleiding van René de Loos, die zelf niet op een hoog niveau gefloten heeft maar er wel veel kijk op heeft. En ook de coaching van Danny Makkelie, die regelmatig wedstrijden van me heeft gezien, heeft me veel geholpen’’

Met Danny Makkelie en zijn Ambachtse plaatsgenoot Christiaan Bax is Edgar Bijl straks de derde arbiter uit de Drechtstreek die zijn opwachting mag maken in het betaalde voetbal. Hij bewijst ook dat wat goed is, snel komt. ,,Ik ben destijds bij IFC begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden omdat er een tekort was aan scheidsrechters in het jeugdvoetbal. Zelf was ik niet bepaald de liefste in het veld, maar ik kreeg er lol in om wedstrijden te leiden en ben na het volgen van de basisopleiding scheidsrechter verder gegaan met mijn schreden op het scheidsrechterspad. Natuurlijk wil ik ook de volgende stap gaan maken in mijn scheidsrechtersloopbaan en tot de vaste groep eredivisiescheidsrechters gaan behoren. Ik heb het afgelopen seizoen er hard aan gewerkt om mezelf te verbeteren en nog fitter te worden’’, vertelt Edgar Bijl, die in het dagelijks leven werkzaam is als technisch planner bij Van Gansewinkel. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mijn mooiste wedstrijd nog moet gaan fluiten.’’


Lees meer>

woensdag 12 juli
r.k.v.v. Groen Wit Logo

09:49

r.k.v.v. Groen Wit

Oud international Mildred Baal trainster bij meidenacademie Breda Girlz United!

 

Ik kan niet wachten!

Mildred Baal debuteerde op 22 september 1990, in de met 9-0 gewonnen wedstrijd, in het Nederlands dames voetbalelftal tegen Noord-Ierland. De laatste wedstrijd speelde ze op 19 maart 1992. Tijdens het WEURO-voetbalfestival bij WDS’19 is het eerste contact geweest tussen Mildred en Breda Girlz United. Zij hielp de KNVB mee als vrijwilligster met het organiseren van dit voetbalfestival. Haar passie voor voetbal en met name het meisjesvoetbal is enorm. Ook haar ervaring als voetbalster en trainster heeft Breda Girlz United ervan overtuigd dat Mildred de juiste persoon is om trainingen te verzorgen bij de meidenacademie. Mildred Baal: “Prachtige samenwerking tussen drie Bredase voetbalclubs, verenigd in Breda Girlz United. Ik kan niet wachten om de training te verzorgen op zondagmorgen. Samen met de enthousiaste voetbalsters zullen we mooie zondagen beleven waarbij voetbalplezier en het verbeteren van voetbalkwaliteiten centraal staan.”

 

Over meidenacademie Breda Girlz United

De voetbalclubs Groen Wit, UVV ’40 en WDS ‘19 hebben de handen ineengeslagen en zijn meidenacademie Breda Girlz United gestart. Een unieke samenwerking in Breda. De start van de meidenacademie kenmerkt een mooie groei voor het meidenvoetbal in de Parel van het zuiden. Het biedt meiden extra trainingsmogelijkheden, op een hoger niveau met betere trainers, naast de trainingen bij hun eigen club. Het doel van deze voetbalschool is de kwaliteit van het meiden/dames voetbal in Breda, en in het bijzonder die van de participerende verenigingen, naar een hoger niveau te brengen. Dat wil zeggen dat iedere meid, die lid is bij een van de verenigingen, met ambitie en motivatie zich kan inschrijven voor deze voetbalschool voor meiden.

 

Proefclinics

De proefclinics zijn reeds gepland op 29, 30 en 31 augustus bij respectievelijk Groen Wit, WDS’19 en UVV’40. Deze clinics waren binnen 3 dagen in zijn geheel vol en dus een enorm succes. Ze worden verzorgd en gegeven door Ognjen Peric van voetbalschool Voetbal met Passie en natuurlijk door Mildred Baal.

 

Vacatures

Meidenacademie Breda Girlz United zoekt nog twee trainers voor op zondagochtend. Dus wil jij training geven aan een groep enthousiaste en ambitieuze meiden en denk jij deze meiden beter te kunnen maken meld je dan aan via bredagirlzunited@gmail.com. Je krijgt een onkostenvergoeding en mag samenwerken met oud international Mildred Baal.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze meidenacademie neem dan contact op met Maries Geerssen (Groen Wit), Henk Schuiling (UVV’40) of Jurgen van Poorten (WDS’19). Ze zijn te bereiken via de vereniging of je kunt een mail sturen naar bredagirlzunited@gmail.com.


Lees meer>

woensdag 5 juli

09:11

Vanaf vandaag kunnen alle ploegen uit de A-categorie hun competitie-indeling inzien. Op een eerder moment werd de competitie-indeling van de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse al bekend gemaakt.

Het voetbalseizoen is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan en traditiegetrouw zijn nu als eerst de indelingen bekend gemaakt. Het uitgangspunt voor de competities is dat spanning en sportiviteit voorop staat en uiteindelijk ook zoveel tegemoet te komen aan de sportieve wensen van alle verenigingen.

Optimale indeling
Naast het vasthouden aan deze uitgangspunten, wordt er nu ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling. Dit betekent dat de KNVB er zoveel mogelijk naar heeft gestreefd om meer clubs uit hetzelfde district bij elkaar in de competitie te plaatsen. Dit zorgt voor meer derby’s, minder reisafstanden en ook meer toeschouwers.

De competitie-indeling(en) kun je hier" target="_blank">http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/28856/competitie-indelingen-201718-bekend">hier vinden en anders op je Voetbal.nl app, waar je kunt inloggen en je eigen team kunt opzoeken. De programma’s worden op een later moment bekend gemaakt.


Lees meer>

Meer berichten