Regio Breda

  • soccer center breda
  • Voetbal experience
  • ck kozijnen
  • voetbaldiscount.nl
  • optisport Breda

Edities

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2016

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2015

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2014

Bedrijven in Breda

Berichten uit de regio

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

donderdag 14 september
VV Baronie Logo

16:03

VV Baronie

vv Baronie is een vereniging waar amateurvoetbal op recreatief, competitief en topsportniveau beoefend kan worden zowel lokaal, regionaal als landelijk. Wij hebben gesproken met Gianni Tiebosch, speler van het 1e van Baronie, die vorig seizoen nog speelde bij Rood-Wit. 
 
Overstap
Gianni speelt sinds dit seizoen in het 1e van Baronie en is blij met de nieuwe ervaring. Hij is overgestapt van de voetbalclub Rood-Wit omdat Baronie in een hogere klasse speelt. Hij ziet de verschillen in de stap die hij heeft gezet niet alleen omdat het tempo hoger is in de wedstrijd maar ook zijn er meer en zwaardere trainingen. ‘’Ik ben benadert door de trainer, ik heb de stap gewaagd en het is goed uitgepakt.’’
Het team
Baronie heeft een grote selectie en ze spelen hoofdklasse, maar helaas is het team niet goed gestart. De eerste 2 duels werden verloren. ‘’ Het is een heel leuk team maar ik ben nieuw daar, dus ik ken de competitie niet. We zitten met 16 teams in de competitie, we moeten gaan voor een plekje in de top 10 en zorgen dat we erin blijven.”
 
Toekomst
‘’Ik heb 2 jaar bij Rood-Wit gespeeld en daarvoor heb ik in totaal 14 jaar bij Unitas’30 gespeeld.’’ Wanneer je al sinds jongs af aan op voetbal zit wil je soms nieuwe ervaringen beleven en natuurlijk heeft elke voetballer als droom om gescout te worden en bij een grote club te spelen op een hoog niveau. Ook bij Gianni is dat het geval: ‘’In het leven moet je stappen maken. Je moet voor het hoogst haalbare gaan dus als die kans komt dan zou ik zeker een gokje wagen.’’

Lees meer>

maandag 11 september

15:11

Vorige week meldden we al dat je bij Zweeler mee kunt doen aan verschillende Fantasy Leagues, waarvan de Eredivisie inmiddels gestart is. Maar je kunt je deze week nog aanmelden voor de Fantasy Champions League en Europa League. 

Waarom mee doen aan de Fantasy Champions League?

· Je betrokkenheid bij het voetbal zal nog meer toe nemen. Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen .

· Het kost maar 7 euro en je krijgt er uren aan entertainment voor terug. Niet alleen bij het puzzelen naar het ideale team, maar ook tijdens de wedstrijden zorgen jouw teams voor vreugde, maar zeker ook voor frustraties.

· Als je een groot gedeelte van de andere spelers weet te verslaan, kan je ook nog een leuke prijs winnen! Er zijn 30 prijzen te winnen in het algemeen klassement (min. 1.000 euro aan prijzen)! En de 1e prijs bedraagt meer dan 152 euro!
 

Champions League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyChampionsLeagueBudget20172018/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Champions League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op dinsdag 12 september 2017 om 20:45 uur.
Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Champions League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal €1000,- aan prijzen. De eerste prijs zal 152 euro zijn (30 AK prijzen).

Europa League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyEuropaLeagueBudget2017/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Europa League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op donderdag 14 september 2017 om 19:00 uur.
Je krijgt 85 miljoen euro budget om 10 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Europa League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal 500 euro aan prijzen. De eerste prijs zal 93 euro zijn (15 AK prijzen).

https://www.zweeler.com/main/main.php?module=register&ref=670"> style="text-decoration:none">Klik hier om je meteen te registreren! 


Lees meer>

vrijdag 8 september
PCP Logo

13:17

PCP

Er zijn natuurlijk ouderen die gewoon willen voetballen maar dit niet doen omdat zij denken hier te oud voor te zijn. Dit hoeft niet het geval te zijn want op verschillende clubs kun je nu ook meedoen met Walking Football. De regels zijn aangepast aan de spelers en de omstandigheden zodat de ouderen gewoon kunnen voetballen. Johan Bindels van PCP Breda heeft er het een en ander over te vertellen.

Vraag en aanbod van Walking Football
Johan ziet dat de vraag naar Walking Football er zeker is: ‘’Er is zeker vraag naar maar er is natuurlijk ook een drempel want het zijn vaak ouderen die niet gewend zijn om iets in team vorm te beginnen. De truc is dus om de ouderen naar de club te halen.’’ Natuurlijk is de belangstelling niet alleen van 60+. ‘’Er is ook belangstelling van de groep 55+ die bijvoorbeeld deeltijd werken maar wel graag nog willen voetballen. Er is een 40+ competitie maar daar ga je als 55+ of 60+ niet snel in. Hierdoor is het Walking Football zo goed want daardoor kan iedereen van de ouderen die willen voetballen mee voetballen. Het verassende aan Walking Football is dat er ook nog veel beweging in zit, je kan namelijk wandelen maar er zijn ook mensen die liever snelwandelen hierdoor kan je het tempo behoorlijk opvoeren.’’ Johan vertelt ook dat er zeker aanbod is: ‘’Het speelt zich overdag af, bij ons (PCP Breda) op de woensdag ochtend. De velden en accommodaties zijn dan vrij. Daarnaast hebben wij een professionele trainer en vanuit NAC team play is er ook fysio begeleiding. Het aanbod is er dus zeker.’’

Reden van Walking Football
Het is natuurlijk belangrijk dat er ook opties zijn voor ouderen om te sporten. ‘’Wij zijn als club de laatste jaren heel veel bezig om zowel voor de groep ouderen als jongeren activiteiten te organiseren binnen de club. Dit hoeft niet per se voetbal gerelateerd te zijn. Walking Football is dat wel maar daarnaast heeft het ook nog een andere functie op sociaal gebied. Het is natuurlijk ook belangrijk om even van tevoren een praatje te maken en een kopje koffie te drinken en na afloop om soms een borrel te hebben. Via Walking Football kom je ook met elkaar in contact.’’

Eisen en regels
Er zijn andere regels dan bij een gewoon potje voetbal en je moet wel een beetje fit zijn om mee te doen. ‘’ Iedereen mag mee doen en daarom krijg je van tevoren een fitheidstest die worden door de fysiotherapeut afgenomen ins ons geval is dat plug-fysiotherapie, die werken samen met NAC team play. Ook vragen ze of ze ergens rekening mee moeten houden omdat er anders dingen kunnen gebeuren waar we niet op voorbereid zijn. De regels zijn ook aangepast naar de spelers en de omstandigheden.’’

NAC en Walking Football
Stichting NAC team play helpt ook een handje. ‘’Onder NAC zit stichting NAC team play en die hebben in Breda zowel voor jongeren als voor ouderen projecten lopen. NAC team play heeft ook een deal met de KNVB dat ze het Walking Football promoten en ondersteunen en dat proberen ze dan via clubs in praktijk te brengen. PCP Breda was zelf ook al bezig om zoiets optezetten en heeft toen NAC team play als partner erin gevonden. Er zijn op dit moment meerdere clubs binnen en buiten Breda waar Walking Football aan de gang is en het mooie daarvan is dat het steeds iets groter wordt. Het doel is uiteindelijk om 1x in de maand een competitiewedstrijd te spelen. ‘’

Lees meer>

Meer berichten