Regio Breda

  • soccer center breda
  • Voetbal experience
  • ck kozijnen
  • voetbaldiscount.nl
  • optisport Breda

Edities

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2016

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2015

VoetbalJournaal Breda - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Breda - Najaar 2014

Bedrijven in Breda

Berichten uit de regio

maandag 20 november

14:27

Deze week in het kader van ‘Hé scheids’ hebben wij contact gezocht met Simon Verkade (16).
Simon is actief als assistent-scheidsrechter bij Dames 1 van Excelsior-Maassluis.

Kan je wat over jezelf vertellen op sportief gebied?
Ik heb in het verleden niet veel met sport gedaan, sinds een jaar ongeveer ben ik wel begonnen met wielrennen wat ik heerlijk vind om te doen omdat je elke keer ergens anders heen gaat en steeds een andere afstand aflegt.
Daarnaast ben ik ook assistent-scheidsrechter op zaterdag bij het hoogste damesteam van Excelsior-Maassluis. Hier ben ik ingerold omdat mijn zus en tante ook in het elftal spelen. Zij zochten nog een assistent-scheidsrechter voor dit seizoen en ik zag dat wel zitten om die rol te vervullen.  


Wat zijn voor jou de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
De leukste wedstrijden om te vlaggen zijn eigenlijk die waarin de partijen erg gelijk aan elkaar opgaan, voornamelijk als er veel actie in het spel zit wat mij ook meer te doen geeft. Je ziet bij zulke wedstrijden dan ook dat er aan het einde bij beide partijen bepaalde voldoening is als het goed is gegaan omdat ze beiden hebben kunnen doen wat ze wilde doen.
Daarnaast is het damesvoetbal heel opkomend nu in Nederland dat vind ik leuk om te zien.  Het damesteam waarbij ik actief ben speelt 4e klasse op zaterdag dus ze kunnen allemaal wel aardig voetballen wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Merk jij zelf verandering in het vrouwenvoetbal nu het steeds populairder wordt?
Ja sinds het EK-vrouwenvoetbal merk ik wel dat er steeds meer animo voor is. Bij ons op de club zijn er ookal een aantal meiden teams. Daarnaast staan er vooral bij de thuiswedstrijden van Dames 1 veel toeschouwers langs de zijlijn om naar de dames te kijken.
Daarnaast merk ik het ook aan de gestegen populariteit van de Oranje dames vooral op social media kan je er bijna niet meer omheen.

Heb je nog ambities op het gebied van sport?
Ja het wielrennen natuurlijk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen dit hoop ik nog zo lang mogelijk te blijven doen. Vaak probeer ik ook nog een paar keer naar de sportschool te gaan.
Daarnaast zie ik het ook zitten om voorlopig nog te assisteren bij het eerste damesteam van Excelsior-Maassluis.

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s waar je je mee bezig houdt?
Buiten het sporten om heb ik ook nog andere hobby’s zoals met mijn vrienden afspreken of Netflix kijken. Daarnaast werk ik ook veel bij het bedrijf van mijn vader genaamd Verkade Vlaardingen, dit bedrijf houdt zich bezig met grond-, straat-, rioleer- en hovenierswerk.

 

 

 


Lees meer>

RKVV Dia Logo

14:00

RKVV Dia

Omdat hij al van alles deed binnen de club en overal een mening over had, dacht Edwin Provoost: ik kan net zo goed de nieuwe voorzitter worden. Hij wil de faciliteiten en de organisatiestructuur bij RKVV DIA optimaliseren en hoopt op een groei van het aantal vrijwilligers.

TETERINGEN – Edwin Provoost werd begin oktober op de algemene ledenvergadering verkozen tot nieuwe voorzitter van RKVV DIA. Provoost heeft enorm veel zin in zijn nieuwe rol bij de club en wil deze taak zo goed mogelijk invullen. Daarom is hij dit jaar geen jeugdleider meer van het team van zijn zoontje Joep (13) en zet hij zich ook wat minder in voor de sponsor- en toernooicommissie. “Als geboren Zeeuw ben ik na mijn studie in Teteringen terechtgekomen, waar ik al tijden gelukkig woon met mijn vrouw en twee kinderen. Ik ben blij dat mijn zoontje is gaan voetballen. Sinds hij bij DIA speelt, ben ik de club ingerold en ik voelde me al snel verbonden met ons gezellig dorpsclubke.”

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x342/dia_foto_bestuur_rechtsinwit_devoorzitter.jpg" style="width: 550px; height: 342px;" />

Voorzitter Provoost (rechts in het wit) heeft grootse plannen met DIA


Nadat Provoost een tijdje langs de zijlijn toekeek hoe de club draaiende werd gehouden, vormde de Zeeuw al snel een mening over bepaalde zaken binnen de vereniging. “Ik ging me bemoeien met het technisch plan voor de jeugd en zette me in voor de sponsor- en toernooicommissie.” Provoost had aanvankelijk geen oren naar het voorzitterschap, maar dat veranderde toen die plek vrijkwam en de club een opvolger zocht voor Rinke Koppert. “Ik wilde het doen, maar onder twee voorwaarden”, legt Provoost uit. “De organisatiestructuur binnen de vereniging moet veranderen, de commissies moeten kleiner worden. Dat is beter voor de communicatie. Daarnaast moeten meer vrijwilligers zich inzetten voor de vereniging. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan beide speerpunten.”

Het dorp Teteringen blijft groeien en daar profiteert DIA van. De club telt bijna negenhonderd leden en naar verwachting stijgt dit aantal binnen twee jaar naar duizend voetballers en voetbalsters. “Dat is erg mooi, maar we moeten hierdoor ook meer vrijwilligers aan ons binden. Ik hoop dat er ouders zijn die zich een paar uur in het jaar willen inzetten voor de club. Dat vind ik heel normaal en ik hoop dat iedereen ook inziet dat dit nodig is.”

De komende drie jaar wil de voorzitter ook bepaalde zaken optimaliseren, legt Provoost uit. “De basisvoorwaarden bij de club zijn al in orde. Iedereen kan er voetballen, naderhand warm douchen en wat drinken in de kantine. Ik wil dat alle trainers in de toekomst een cursus hebben gevolgd, dat er in de kantine gastvrouwen zijn die met een grote lach iedereen helpen en dat er meer verbinding is tussen de senioren en de jeugdspelers binnen DIA. Ook hoop ik dat de club er op korte termijn een nieuw kunstgrasveld bij krijgt. Het gaat goed met DIA, maar het kan altijd beter. Dat geldt ook zeker van de prestaties van het eerste elftal. Het zou mooi zijn als we in de toekomst kunnen uitgroeien tot een stabiele derde- en misschien wel tweedeklasser. Ik hoef me niet te vervelen, er is genoeg werk te doen en daar heb ik veel zin in.”


Lees meer>

VV Beek Vooruit Logo

10:14

VV Beek Vooruit

Een groepje vrijwilligers bij Beek Vooruit is bezig met een bijzonder project: het opzetten van een volwaardig G-team. Inmiddels zijn al acht enthousiaste kinderen met een beperking verzameld, die elke woensdagavond vol enthousiasme voetballen.
 
“Kijk, ik ben Ronaldo: Siiiuuuuu”, roept de 11-jarige Xander de Bie, als hij de fotograaf ziet aankomen. “Dat doet hij nou altijd. Verder maakt het hem allemaal weinig uit wat er gebeurt, zolang hij Ronaldo maar na kan doen”, vertelt Niels Fasen lachend. Samen met Kees van den Beemt, Ronald Gommeren, Marjolein Looijmans, Marieke Schol en Jan Naalden vormt Fasen een werkgroep binnen Beek Vooruit, die er alles aan alles doet om de kinderen van het G-team wekelijks een fijne voetbalavond te bezorgen. “Dat idee is twee jaar geleden ontstaan en we zijn dit seizoen echt van start gegaan met een clubje van acht spelers. We hopen er volgend jaar toch zeker veertien te hebben, zodat we ook mee kunnen doen aan een KNVB-competitie.”
 
Het idee ontstond bij Marieke Schol doordat haar zoon Joep, die verstandelijk beperkt is, nergens terecht kon in Prinsenbeek. “Hij houdt zo veel van de sport, wil in zijn vrije tijd altijd voetballen, maar dat kon in de buurt alleen bij JEKA. Vanwege de reistijd en de late trainingsuren werd het steeds lastiger om dat vol te houden. Toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn als hij, net als mijn andere voetballende kinderen al deden, bij Beek Vooruit zou kunnen voetballen?” Zij bleek niet de enige met de wens om een G-team op te richten in Prinsenbeek. “Ik sprak Niels en die wilde dat ook doen, net als de rest van ons groepje, zo bleek later. Niet omdat zij allemaal een kind hebben met een beperking, maar gewoon vanuit hun goede wil. Dat vind ik misschien nog wel het gaafste: ik doe het vanuit mijn rol als moeder, maar zij zijn net zo begaan met mijn kind.” Naast Joep (13) en Xander, wordt het team gevormd door Brahim Jada (16), Erwin van Gurp (16), Stijn van Leest (15), Adriano van Alphen (13), Jordan Janssen (13) en Jornt van der Net (11).
 
Dat de kinderen plezier in het spelletje hebben, is op deze druilerige woensdagavond wel te zien. Marieke: “Joep kan nergens anders over praten. Hij zit overdag op een zorgboerderij waar hij één-op-één-begeleiding krijgt, vanwege zijn beperking ziet hij dan dus geen kinderen van zijn leeftijd. Hier speelt hij wel met leeftijdsgenoten samen, die ziet hij echt als zijn vrienden. En dat maakt hem zielsgelukkig.” De kinderen voelen zich een volwaardig onderdeel van de club, zeker wanneer de trainingspakken, tassen en tenues – die worden betaald door de Aartsenfruit Kids Foundation – worden uitgereikt. “Sommigen staan de hele avond te springen nadat ze die kleding hebben ontvangen en willen de rest van de week niks anders meer aandoen.” Ook de verdeling van de rugnummers maakt de kinderen trots, vertelt Niels. “Iedereen had wel een favoriet nummer. De een wilde Messi zijn en Xander dus graag Ronaldo.” Ondertussen maakt Xander een doelpunt. Hoe hij juicht, mag u raden.

Lees meer>

vrijdag 17 november

09:18

Gijs Bogers durfde het vorig jaar aan: hij ging weg bij het Nationaal Voetbalmuseum om een eigen voetbalschool te beginnen, genaamd TIC. De 23-jarige Roosendaler is nog altijd blij met die stap.
 
"Ik had het bij het Voetbalmuseum ook prima naar mijn zin, maar zocht een nieuwe uitdaging en wilde graag meer samenwerken met kinderen. Bij voetbalclubs zijn de trainingsmogelijkheden vaak niet heel groot, gaat het niet verder dan wat afwerken en een partijtje. Voor loopcoördinatie en techniek is minder aandacht. Bij mijn voetbalschool let ik daar juist wel heel erg op", vertelt Bogers.
 
De trainer is 'helemaal gek' van voetbal. "Ik heb 15 jaar bij BSC gevoetbald, nog even bij Gastel en RBC, maar ben daarmee gestopt omdat het niet te combineren viel met mijn werk en het risico op blessures te groot was. Ik voetbal nog wel in de zaal." Ook heeft hij een sportopleiding achter de rug, een trainer/coach-diploma in zijn bezit en leidde hij wat jeugdteams bij RBC.
 
Bogers richt zich op een brede doelgroep: van 2,5 jaar tot 16 jaar. "Ik geef peutervoetbal, maar heb ook jeugdspelers van PSV rondlopen die wat extra training willen op het vlak van handelingssnelheid of de aanname." Bogers werkt met professioneel materiaal. "Ik heb een snelheidsmeter waarmee je de schotkracht en sprintsnelheid kunt meten, de SoccerWave om voorzetten en aannames te oefenen en een bal die ontwikkeld is door Xavi (clubicoon van Barcelona, red.), waarmee verschillende passvormen geoefend kunnen worden." Hij legt tijdens de trainingen veel aandacht op de loopcoördinatie en motoriek van de voetballers die bij zijn school komen.
 
Bogers geeft alle trainingen in de Roosendaalse overdekte sportlocatie Metsj Point. "Daardoor kunnen de trainingen bij alle weersomstandigheden doorgaan." Hij geeft de trainingen zelf in groepen van maximaal twaalf voetballers. “Zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven.”
Hij hoopt de komende jaren nog verder te groeien. "Ik heb nu al samenwerkingen met BSC en RBC en hoop op termijn meer van dat soort verbanden te leggen. Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst kan uitbreiden, met misschien zelfs meerdere locaties in de omgeving. Tot nu toe ben ik in ieder geval heel erg tevreden."

Lees meer>

Meer berichten