donderdag 7 december
TVC Logo

09:17

TVC

Als 15-jarige stond Lowieke van Vugt al op het voetbalveld als trainer van de toenmalige E7 bij TVC Breda. Nu, drie jaar later, heeft hij na één seizoen maar liefst twee prijzen te pakken met de JO12-1 bij de club uit de Bredase wijk Tuinzigt en ligt een glansrijke carrière als oefenmeester voor hem in het verschiet.

Op een druilerige dinsdagavond staat Van Vugt (18) zijn jongens luidkeels en enthousiast aan te moedigen. “Kom op, hoofd omhoog en lopen. Niet naar beneden kijken!”, bij een loopoefening en even later, tijdens een afwerkvorm: “Kijk nou wat je doet! Waarom speel je die bal zo laat in? Let op buitenspel! Ja, klasse jongens!”

De enthousiaste Bredanaar, die het pupillendiploma van de KNVB al binnen heeft en nu voor de papieren Trainer-Coach III Jeugd bezig is, wist van jongs af aan al dat het trainerschap hem lag. Hij verzamelde als kind wekelijks de meest talentvolle jongens uit zijn wijk Tuinzigt, om het met hen op te nemen tegen voetballertjes uit andere wijken. "Ik vind het leuk om jongens om me heen beter te maken. Die eigenschap zit echt in me."

Op zijn vijftiende werd hem gevraagd een jeugdteam bij TVC Breda te gaan trainen. "Ik heb altijd bij TVC gespeeld en mensen van de club zagen dat ik in het veld ook heel coachend aanwezig was. Toen ik gevraagd werd om de E7 te gaan trainen, twijfelde ik dan ook geen moment."

Het werd een succes. Van Vugt kreeg spelers die geen plekje vonden in andere teams onder zijn hoede en maakte daar een succesvolle formatie van. "Dat waren kinderen van allemaal verschillende nationaliteiten, met diverse achtergronden. Dat was nogal eens lastig in de omgang. Toch is het uiteindelijk een ontzettend leuk team geworden, het liep echt als een trein. Ik heb ze als voetballer en als mens proberen te helpen, hoewel ik maar vier jaar ouder ben dan zij."

Een jaar geleden werd hem gevraagd de JO12-1 over te nemen. Hij greep die kans en het werd een succes. "In de eerste competitie werden we op doelsaldo tweede, in het half jaar daarna pakten we het kampioenschap met 110 doelpunten voor", vertelt Van Vugt trots. De jeugd speelt per seizoenshelft in een andere competitie. "We speelden in de tweede klasse, wonnen ook nog de beker. Heel veel spelers heb ik echt vooruitgang zien boeken, als voetballer en als mens."

Een logisch vervolg zou zijn dat de JO12-1 van TVC nu in de eerste klasse speelt, maar Van Vugt koos er toch voor om nog een competitie in de tweede klasse mee te draaien. "Want we moesten op een groot veld gaan spelen en hadden daarom extra spelers nodig. Die kwamen van lagere elftallen en de stap zou te groot zijn geweest als zij direct in de eerste klasse mee zouden doen. Ik wilde wel iedereen speeltijd geven, dus was dit de beste keus." Hij ziet dat die nieuwe jongens soms wat onwennig zijn. "Zij hebben niet de begeleiding gehad die wij bieden. Wij trainen wedstrijdgericht, bootsen situaties uit een wedstrijd na, helpen spelers vooruit te denken. Daarnaast plannen we regelmatig oefenwedstrijden in, zo worden spelers beter en beter."

Van Vugt ziet een paar 'briljantjes' in zijn ploeg rondlopen en constateert ook dat de JO14 en JO16 talentvolle teams zijn, met goede begeleiders. "Als die jongens allemaal bij TVC blijven spelen, gaat het eerste daar heel veel profijt van hebben over een paar jaar."

Als 18-jarige ruikt hij zelf ook pas net aan het seniorenvoetbal. Hij speelde al wat wedstrijden in het eerste van de club, maar doet dit seizoen een stap terug. "Vanwege mijn studie, daar wil ik me nu op focussen. Daarnaast heb ik ook echt meer ambities in het trainersvak. Ik wil dolgraag ooit eens trainer worden van het eerste elftal van TVC."


Lees meer>

Boeimeer Logo

09:08

Boeimeer

De sponsoring van BSV Boeimeer is in goede handen bij Hans Bul en collega’s Dennis Schoonenberg en Satish Khieroe. We spraken met Hans over hem en zijn rol bij de club.

Over Hans
Hans is nu 4 jaar vrijwilliger bij BSV Boeimeer, waarvan de laatste 2,5 jaar in de sponsorcommissie. Hij begon met het begeleiden van de voetbalschool van Boeimeer, nu 4 jaar geleden(kinderen tot 5 jaar, red.) van BSV Boeimeer, waar zijn zoon ook begon met voetballen. "De voetbalschool is nu op zondagochtend, waar kinderen zich nog steeds voor in kunnen schrijven om zo kennis te maken met het voetballen. Dit wederom onder begeleiding van leuke trainers."

Toen zijn zoon 7 werd ging deze door naar de F jeugd en is Hans aan de slag gegaan als leider van het team van zijn zoon maar ook met de sponsoring van de club. De rol die hij hierin kreeg toebedeeld was de rol van voorzitter van de sponsorcommissie.

De sponsoring wordt door Hans uitgevoerd met Dennis Schoonenberg en Satish Khieroe. De samenwerking is goed afgestemd met elkaar en we werken dan ook prima samen, aldus Hans. Zijn taken bestaan uit het zoeken naar nieuwe sponsors, bedenken van ideeën hoe je sponsering interessant kunt maken, de facturatie ervan, maar ook acties uitzetten als de Grote Club Actie en Scoren voor de club. Vanuit zijn commerciële functie in het dagelijkse leven spreekt sponsoring hem aan en kan hij hierin zijn bijdrage leveren op maatschappelijk vlak.
http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_450x420/hansbul.jpg" style="width: 450px; height: 420px;" />

NAC Breda
BSV Boeimeer geniet momenteel een prettige samenwerking met NAC Breda. Dit houdt in dat de twee clubs samenwerken op het gebied van jeugd en evenementen voor leden. Zo speelt Jong NAC haar thuiswedstrijden bijvoorbeeld bij BSV Boeimeer. “Dan heb je een goed bereik als amateurclub, wat met name voor sponsoren interessant is, aldus Hans. Wekelijks komen hier clubs uit heel Nederland hun wedstrijden spelen en de naamsbekendheid krijgt zo een enorme boost. Op zaterdag speelt ook de bovenbouw van de NAC jeugd zijn wedstrijden op ons complex aan de Heksenwiel."

Oproep: sponsors gezocht!
“We zijn een gezonde voetbalvereniging met een positief eigen vermogen. We hebben met ongeveer 1000 leden een groot bereik. “Stel je brengt als bedrijf een nieuw product op de markt of je zoekt nieuwe collega’s dan kunnen we dat via onze leden communiceren” aldus Hans, die graag meer sponsors ziet komen en daarvoor een oproep doet:

“We zoeken sponsors voor bijvoorbeeld onze scheidsrechters, maar ook voor diverse jeugdteams. Je kan hierbij fungeren als shirtsponsor, maar ook sponsoren van een vergoeding voor scheidsrechters is een optie. Op dit moment komen uit onze vereniging een aantal talentvolle scheidsrechters naar voren bij de KNVB. Daarnaast hebben we de volgende opties: reclameborden, vermelding op de flat screen in de kantine, banieren en we staan open voor andere ideeën. Zo leeft de gedacht om kleedkamers aan te bieden aan sponsors die de deur/ muren kunnen “behangen” met posters/ eigen kleur verven etc.”

“Het liefst zouden we één grote sponsor hebben voor de hele jeugdafdeling, zoals bijvoorbeeld Tiesto doet bij SAB. Ook zijn we op zoek naar een hoofdsponsor voor het eerste elftal van Boeimeer. Onze accommodatie kunnen we ook verbinden aan een sponsornaam, zeker in combinatie met de wedstrijden van Jong NAC een interessante optie.”

Over de huidige sponsors is Hans positief gestemd: “Je merkt dat de emotionele band er is met een aantal sponsors die ons al jaren een warm hart toedragen. Dit zijn soms (oud) leden die ook zorgdragen voor het onderhoud van de accommodatie. Dit is ook één van de redenen waarom er langdurig wordt gesponsord, er is sprake van een trouwe en loyale samenwerking. Daarnaast hebben we ook de club van 20 euro of 50 euro, waarin leden hun bijdrage kunnen leveren door dit bedrag te doneren om zo de club een warm hart toe te dragen. Tot slot komen er steeds meer nieuwe sponsors bij tot tevredenheid van beide partijen. Mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met ons via : sponsoring@boeimeer.nl of neem een kijkje op onze site via http://www.boeimeer.nl/" target="_blank">www.boeimeer.nl.”


Lees meer>

dinsdag 5 december
NAC Breda Logo

14:43

NAC Breda

Het project NAC OldStars wordt in rap tempo populairder in Breda en omgeving. Anderhalf jaar geleden startte het initiatief en inmiddels trainen al bijna honderd zestigplussers bij zeven verschillende amateurvoetbalclubs.

BREDA – Op woensdagochtenden is het altijd gezellig druk bij verschillende voetbalclubs in Breda en omgeving. Bij WDS '19, TSC, Baronie, Internos, DIA, Right’Oh en PCP werken zestigplussers dan hun trainingen af van 10.00 tot 12.00 uur. De ochtend begint met het drinken van een kopje koffie of thee in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel met ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden en zonder keepers wordt gespeeld. De oefeningen zijn, met behulp van de voorafgaande medische intake, speciaal aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de OldStars. Zo is er ruime aandacht voor de warming-up. Leuk detail: alle mannen spelen in NAC-kleding. Na afloop van de trainingen wordt in de kantine onder het genot van een drankje nog even nagebabbeld tijdens de derde helft.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x309/19_nac_oldstarts_bron_nacbreda.jpg" style="width: 550px; height: 309px;" />

Marieke Akkermans werkt bij Teamplay@NAC en houdt zich onder meer bezig met het project NAC OldStars. Ze kijkt er niet van op dat de populariteit van het project alsmaar stijgende is. “We hebben nu bijna 100 spelers en er zijn nog meer clubs in de regio die willen starten. Het is niet alleen goed dat de mannen in beweging zijn, maar ze doen er ook allerlei nieuwe sociale contacten op. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De jongste spelers zijn 60, de oudste eind 70 en iedereen heeft veel plezier.” Op het veld zijn de NAC OldStars nog altijd erg fanatiek, maar het draait vooral om de lol. “Je ziet dat er echt vriendenteams ontstaan, mannen ontmoeten elkaar ook buiten de trainingen om. Zo gaan ze bijvoorbeeld kaarten of uit eten met zijn allen. We zijn bij NAC heel blij met deze ontwikkelingen”, zegt Akkermans.

Af en toe zijn er landelijke toernooitjes waaraan NAC Breda deelneemt. “Steeds andere spelers mogen dan meedoen namens onze club en spelen tegen leeftijdsgenoten van bijvoorbeeld Feyenoord en Ajax. Dat is erg leuk en maakt de mannen stiekem wel een beetje trots”, zegt Akkermans. “En geef ze eens ongelijk: het is natuurlijk ook erg tof om NAC te vertegenwoordigen.”

Mannen die al jaren gestopt zijn met voetballen, hebben vooraf vaak hun twijfels over het walking football. “Velen zijn een beetje sceptisch, denken dat het suf is en niks voor hen. Maar onze ervaring is dat ze direct enthousiast zijn als ze eenmaal hebben meegedaan. Mannen die twijfelen, moeten dus gewoon eens meedoen. Iedereen is welkom.”


Lees meer>

r.k.v.v. Groen Wit Logo

09:44

r.k.v.v. Groen Wit

Groen-Wit groeit en bloeit. De club heeft zo’n aantrekkingskracht op de regio, dat een ledenstop noodzakelijk is om alles in goede banen te leiden. Met zo’n zeshonderd voetballers op twee velden ligt er wekelijks een lastige puzzel voor de hardwerkende organisatie achter de schermen..

De familie Frijters loopt inmiddels alweer bijna 30 jaar rond bij Groen-Wit. Berry Frijters begon als leider en jeugdtrainer toen zijn zonen bij de club in Princenhage gingen voetballen en werd uiteindelijk voorzitter. Dat stokje neemt zijn zoon Björn, die ook al jeugdvoorzitter is, tijdelijk van hem over. “Wij zijn allebei van mening dat we iets terug moeten doen voor de vereniging waar onze kinderen kunnen voetballen.” Frijters’ moeder was daarnaast jarenlang een vertrouwd gezicht in de kantine van de club, maar stopte daar twee jaar geleden mee.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x367/25_groenwit_bjornfrijters.jpg" style="width: 550px; height: 367px;" />

Frijters (35) wil het echter niet te veel over zichzelf en zijn familie hebben. “Want er zijn nog veel meer mensen belangrijk voor de club. Denk aan de familie Van der Wiel, bijvoorbeeld. Ook die doen van alles voor de vereniging.” Waar hij graag over praat, is de aantrekkingskracht van Groen-Wit. “We zijn een multiculturele, gezellige club, waar iedereen welkom is en normen en waarden hoog in het vaandel staan. Ik denk dat daar ook de oorzaak ligt van de groei die we doormaken: ouders weten dat ze hun kinderen met een gerust hart bij ons kunnen laten voetballen.” Frijters is trots op de multiculturele samenstelling van het ledenbestand. “We hebben heel veel dorpse mensen rondlopen binnen de club, maar tevens voetballers die niet uit Nederland komen. Dat zijn ook allemaal echte Groen-Witters geworden, die hun steentje bijdragen als vrijwilliger.”

Frijters begon zelf als broekie bij Groen-Wit en stond op zijn veertiende al in het eerste elftal. Uiteindelijk speelde hij niet veel wedstrijden in het vlaggenschip, aangezien het voetbal niet te combineren bleek met zijn baan. Nu is hij dus actief in het bestuur. “Ik werk daar samen met veel dezelfde mensen. Grappig is dat bijvoorbeeld ook Ron van der Wiel daarin zit, wiens vader Cees jarenlang voorzitter is geweest en nog altijd bestuurslid is. Zo wordt het stokje steeds overgedragen van vader op zoon.”

Niet alleen qua kwantiteit, maar ook qua kwaliteit gaat Groen-Wit vooruit. De jongste jeugdteams spelen inmiddels al in de hoofdklasse. “Dat is nog nooit voorgekomen bij de club. Het heeft te maken met het werk van Maries Geerssen, die voetballertjes vanaf 4,5-jarige leeftijd al kennis laat maken met de sport. Niet op een serieuze manier, maar door het spelen van de gekste spelletjes. Zo krijgen ze spelenderwijs meer en meer balgevoel, waardoor ze een voorsprong opbouwen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Daar plukken we nu de vruchten van.”


Lees meer>

VV Beek Vooruit Logo

09:27

VV Beek Vooruit

Na een stevige renovatie afgelopen zomer ziet het complex van voetbalvereniging Beek Vooruit in Prinsenbeek er weer spiksplinternieuw uit. De gemeente en club investeerden tonnen om sportpark De Heikant een frisse smoel te geven. Het resultaat mag er zijn.

Silvain van de Wiel is trots op het nieuwe complex van zijn club. “We hebben hier hard gewerkt om dit op de politieke agenda te krijgen. Dit idee moest eerst door de gemeenteraad goedgekeurd worden en het was een flinke investering.” Van de Wiel trok de kar namens Beek Vooruit samen met voorzitter Jan Hoppen. “Wij wisten vooraf al dat het op prijs gesteld zou worden door de gemeente als wij zelf met ideeën zouden komen. Dat hebben we dan ook gedaan”, vertelt Van de Wiel. Beek Vooruit had drie wedstrijdvelden, waarvan één belegd met kunstgras. Dat was veel te weinig voor een ledenaantal van bijna duizend, een uitbreiding was echt noodzakelijk. “We hadden vooral op zaterdagen capaciteitsproblemen. We zijn gaan kijken hoe we dat op konden lossen, door zo effectief mogelijk de ruimte te benutten die we op het sportpark hebben. Door wat velden te draaien en ook op het hoofdveld kunstgras aan te leggen, hebben we nu vier velden, waarvan twee kunstgrasmatten. Daarmee kunnen we precies uit de voeten.”

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x413/17_beekvooruit_verbouwingsilvainvdwiel.jpg" style="width: 550px; height: 413px;" />

Om het helemaal af te maken, is de club zelf gaan investeren in het vernieuwen van de dug-outs en verlichting. “We hebben nu overal LED-verlichting, heel duurzaam.” Ook bij de keuze van de korrels is er gedacht aan het milieu. “Vorig jaar waren wij net klaar met de plannen, toen die uitzending van Zembla kwam waarin gesteld werd dat de rubberen kunstgraskorrels slecht voor de gezondheid zouden zijn. Toen zijn we nog eens naar het plan gaan kijken. Uiteindelijk bleken de gezondheidsrisico’s niet groter met die korrels, maar toch hebben wij voor kurk gekozen. Dat bezorgt ons wel wat meer werk qua onderhoud, maar het is een natuurproduct en dus duurzamer.”

Drie jaar geleden begonnen Hoppen en Van de Wiel met het smeden van plannen. Nadat de gemeente het eerste plan afwees, dat was te duur, werd een tweede concept wel geaccepteerd. Afgelopen zomer gingen de professionals dan eindelijk aan het werk op De Heikant. De voetballers hebben nauwelijks last gehad van die renovatie: net na het seizoen is het proces gestart en nog voor de voorbereiding weer begon, was alles af, zodat iedereen gewoon kon beginnen aan het nieuwe seizoen.

Van de Wiel loopt met een trots gevoel over het sportpark. “Het complex ziet er weer fris uit. We zijn heel tevreden, het heeft echt een mooie uitstraling gekregen. Dat komt ook omdat we de inrichting tegelijkertijd aan hebben gepakt. Zaken als het terras en de reclameborden zijn tevens vernieuwd. Met dit sportpark kunnen we nog jaren vooruit.”


Lees meer>

Meer berichten