vrijdag 29 september

15:57

Iedere week zijn er verschillende voetbalverenigingen die problemen hebben met vervoer naar uitwedstrijden. Een oplossing hiervoor is het huren van bussen. Wij spraken met Joop Vreugdenhil over zijn touringcar bedrijven en zijn connectie met voetbal.
 
In het begin
Joop is geboren en getogen in Maasdijk en is daar ook gestart met zijn bedrijf: “Hele oude mensen weten dat nog wel” begint hij met een lach. “Maar ik ben hier in Maasdijk heel lang geleden begonnen met Vreugde Tours. Zonder dat we eigenlijk besefte hoe snel het allemaal ging, want wij begonnen met één busje aan de Maasdijk in een tuinderschuur en in 2000 hadden wij 40 bussen rijden.”
 
Multi Tours
Uiteindelijk heeft hij in 2000 zijn aandelen verkocht aan HTM en is hij een jaar later begonnen met Zeebra Tours in Bergen op Zoom. “Daar gaat het eigenlijk ook best goed, want hier rijden ondertussen ook meer dan vijftien bussen rond.”
 
Het bleef niet alleen bij Zeebra Tours: “Nee, hier is een jaar of zeven acht geleden Zeeuws Vlaanderen Reizen erbij gekomen en een paar jaar later is JOJO Tours overgenomen uit Vlaardingen. Dat was een bedrijf van mijn zoon, maar die wilde er vanaf en toen hebben wij het overgenomen.”
 
Terug in Maasdijk
Uiteindelijk kwam Joop weer terug in Maasdijk met een bedrijf. “Anderhalf jaar geleden is HTM weggegaan bij Vreugde Tours en toen kwam het pand in Maasdijk, wat wij zelf gebouwd hadden, weer leeg. Alle faciliteiten die wij nodig hadden waren al aanwezig, dus toen zijn wij vanaf Vlaardingen naar Maasdijk gereden en zijn wij weer teruggekeerd op het oude stekkie.”
 
Connectie met Voetbal
Maar wat is dan zijn connectie met voetbal? “Nou ik heb zelf altijd in Maasdijk gevoetbald, in de 2de klasse. Ik was geen voetballend wonder, maar dat voetbal trekt gewoon hè.” Ook met zijn bedrijven is hij betrokken bij het voetbal: ”Wij hebben vroeger jarenlang Sparta gereden en wij rijden op dit moment met JOJO Tours nog met Excelsior Maassluis, Maasdijk en VDL.”
 
Niet alleen JOJO Tours, maar ook Zeebra Tours en Zeeuws Vlaanderen Reizen rijden nog steeds de nodige voetbalverenigingen naar de uitwedstrijden. “In Terneuzen rijden wij Terneuzen, Terneuzense Boys, Biervliet, Koewacht rond. Ook in Bergen op Zoom rijden wij een stuk of zes verenigingen rond, waaronder Dosko en MOC’17.”
 
Sponsoring
Aan sponsoring doet Joop eigenlijk niet. “Ik vind dat wij niet bij één club kunnen sponsoren en dan bij de andere clubs niet. Als wij dan bij één club een bord ophangen, dan moet dat eigenlijk bij alle clubs die wij rijden.”
 
Dit betekent niet dat hij niks doet voor de clubs: “In mijn optiek kun je het wel eens anoniem doen. Als de club promoveert of als ze een periodetitel halen dan krijgen zij een kratje bier. Daar weet iedereen wel van.”
 
Liefhebber van voetbal
Als laatste geeft Joop aan dat hij het nog steeds leuk vind om bij de wedstrijden te kijken. “Ik loop nog wel eens rond bij Excelsior Maassluis en Dosko. Daarnaast wil ik zelf nog wel eens rijden met de clubs en dan vind ik het leuk om gelijk bij de wedstrijd te kijken. Aankomende zondag ga ik mee met Dosko naar Wijchen, dan sta ik daar weer langs de lijn. Ik blijf toch een liefhebber” sluit hij af met een lach.

Lees meer>

donderdag 28 september
Boeimeer Logo

16:32

Boeimeer

In het laatste interview van deze Club van de Week bij BSV Boeimeer, gaan wij in gesprek met keeper Mike de Bruin. Na een aantal jaren bij NAC Breda is hij teruggekeerd op het oude nest en is hij ondertussen aanvoerder in het eerste elftal.
 
Mike had voor zijn avontuur bij NAC Breda ook al bij Boeimeer gespeeld en koos ervoor om hier, na negen seizoenen bij NAC, ook weer terug te keren. Hij speelt nu alweer vier seizoenen bij Boeimeer.
 
Het mooie aan Boeimeer
Het was voor hem een gemakkelijke keuze om weer terug te keren bij Boeimeer. “Er spelen veel vrienden van mij bij deze club, ik ken hier heel veel mensen en dat zorgt er wel voor dat je met een goed gevoel naar de club toe gaat. Daarnaast is het voor mij alleen even oversteken om op de club te komen.”
 
Eerste elftal
“Op papier hebben wij gewoon een goed team en zouden wij wel iets leuks kunnen laten zien dit seizoen, maar wij kampen nu alweer met veel blessures waardoor het lastiger wordt.” Een reden voor de blessures heeft Mike niet: “Het is gewoon ongelukkig, het is niet alsof zij op de trainingen geschopt worden, maar ze vallen als bomen om.”
 
Competitie
Er wordt met Mike vooruitgekeken naar het seizoen, maar hij vindt het moeilijk om te voorspellen welke teams in de competitie om de titel gaan strijden. “Wij zitten dit seizoen eigenlijk in een heel andere competitie, er zitten veel nieuwe clubs bij en om heel eerlijk te zijn ken ik de clubs niet zo goed. Daarom kan ik nu niet zo goed zeggen wie de betere teams in de competitie zijn. Normaal gesproken spelen wij tegen clubs uit de regio’s Etten Leur, Rucphen en St. Willibrord en nu moeten wij naar de regio Oosterhout enzovoorts.”
 
Derby’s
Het mooie aan het voetballen in Breda is dat er altijd genoeg derby’s zijn in het seizoen en dit geldt ook voor Boeimeer. “We zitten weer met WDS’19 in de competitie en Terheijden komt ook weer om de hoek kijken. De derby is dit jaar toch wel weer tegen WDS’19, maar dat duurt nog wel even voordat wij die tegen komen.”
 
Ambitie
“De ambitie voor dit seizoen is om zo hoog mogelijk mee te draaien. Met wat geluk en een goede periode misschien een periode pakken, maar ik denk niet dat wij kampioen gaan worden. Daar komen wij denk ik net iets te kort voor” aldus Mike.
 
Verwachting BSV Boeimeer – VCW
Aankomende zondag staat het eerste thuisduel van de competitie op programma. Hierin ontvangt Boeimeer VCW en Mike ziet wel kansen voor zijn club: “We spelen thuis tegen VCW en ik denk dat wij een goede kans hebben om te winnen. Er komen ook weer één of twee jongens terug van hun blessure en dat zijn wel sterkhouders. Ik denk dat het 2-1 wordt en misschien 3-1.”
 
Dat betekent dat Mike er vanuit gaat dat hij er één door gaat laten: “Ja, ik moet wel realistisch zijn. Wij hebben er uit bij Dussense Boys vier tegen gekregen, dan moet je daar ook reëel in zijn” sluit Mike af.

Lees meer>

Boeimeer Logo

14:42

Boeimeer

In het laatste item in deze Club van de Week bij BSV Boeimeer blikken wij vooruit op de wedstrijd van aanstaande zondag. Zondag neemt Boeimeer het thuis op tegen VCW.
 
Boeimeer
Boeimeer begon het seizoen met een verrassende nederlaag bij promovendus Dussense Boys. Op bezoek bij de club uit Dussen werd het vorige week 4-3 voor de thuisploeg. Aankomende zondag richt de club zich op het binnenhalen van de eerste punten van dit seizoen en ontvangt VCW. Vorig seizoen zat VCW ook al bij Boeimeer in de competitie en toen werd de thuiswedstrijd afgesloten met een 2-0 overwinning voor Boeimeer.
 
VCW
Net als onze Club van de Week heeft VCW de eerste competitiewedstrijd verloren. Thuis tegen Dia leed de club een kleine nederlaag en het werd uiteindelijk 1-2 voor de club uit Teteringen. De club zal echter steun halen uit het getoonde spel. VCW speelde namelijk een sterke tweede helft waarin het genoeg kansen creëerde. Uiteindelijk maakte DIA een paar minuten voor tijd de winnende treffer, waardoor VCW met lege handen kwam te staan. Zij zullen er dus extra op gebrand zijn om aankomende zondag te winnen.
 
Verwachting
Ad van Ham
Over de wedstrijd van zondag is Ad stellig: “Het wordt een stevig potje. Vorig seizoen hebben we volgens mij twee keer verloren van VCW 1, dus dit seizoen kunnen de mannen hun borst natmaken.”
 
Richard Breedijk
Richard voorspelt een goed resultaat “indien de blessures meevallen”. Er zijn namelijk wat twijfelgevallen voor de wedstrijd. “Met een volle selectie zit er zoveel voetbal in de ploeg.” Afgelopen weekend incasseerde de ploeg 4 doelpunten. Hierop adviseert Richard lachend: “De deuren zelf iets meer dicht te houden en dan komt het goed”.
 
Mike de Bruin
“We spelen thuis tegen VCW en ik denk dat wij een goede kans hebben om te winnen. Er komen ook weer één of twee jongens terug van hun blessure en dat zijn wel sterkhouders. Ik denk dat het 2-1 wordt en misschien 3-1.”
 
Dat betekent dat Mike er vanuit gaat dat hij er één door gaat laten: “Ja, ik moet wel realistisch zijn. Wij hebben er uit bij Dussense Boys vier tegen gekregen, dan moet je daar ook reëel in zijn” sluit Mike af.
 
De wedstrijd begint zondag in Breda om 14:30 uur en wij van het VoetbalJournaal wensen onze Club van de Week, BSV Boeimeer, heel veel succes in de uitwedstrijd tegen VCW.

Lees meer>

dinsdag 26 september
Boeimeer Logo

16:00

Boeimeer

Waar Xavi zijn bijnaam te danken had aan zijn rekenvermogen óp het veld, moet Richard Breedijk (44) het hebben van zijn expertise op financieel gebied buiten het veld. In het tweede item van de ‘Club van de Week’, sprak het VoetbalJournaal met de vrijwilliger van BSV Boeimeer die de functie van financiën bekleed in het bestuur.

Richard Breedijk, van oorsprong Gouwenaar, is op z’n 28e verhuist naar Breda en is zo in contact gekomen met BSV Boeimeer. “Toen ik hier net kwam wonen had ik nog geen voorkeur voor een club, maar m’n vrouw heeft er als kind gevoetbald en m’n kinderen voetballen er tegenwoordig. Dan is de keuze al snel gemaakt.”

Bestuursfunctie
“Eind 2015 was er een noodkreet vanuit het bestuur dat ze iemand zochten als bestuurslid van financiën. Gezien mijn achtergrond als penningmeester had ik al de nodige ervaring in bestuurlijke taken. Ik voelde het bijna als een plicht om mijn kennis en ervaring in te zetten voor BSV Boeimeer” zegt Richard lachend en bewust van zijn inbreng.

Flinke stappen gezet
Zijn werkzaamheden bestaan dan ook vooral uit het uitvoeren van het financiële beleid op de middellange- en lange termijn voor de club. Zijn werk als bestuurslid is tegenwoordig prima te combineren met zijn baan. “Dat heeft vooral te maken met het aanstellen van een financiële commissie binnen het bestuur. Nu doet één persoon de ledenadministratie, één persoon de contributiezaken en één persoon de boekhouding.” Richard ziet het onderverdelen van de financiën dan ook als een groot succes: “We hebben flinke stappen gezet”.   

Over zijn werkzaamheden spreekt Richard dan ook uit ervaring: “Het is allemaal geen rocket science.” Duidend op het feit dat er het afgelopen boekjaar meer inkomsten zijn dan uitgaven. Richard licht zijn beleid simpel toe: “Van tevoren begroten wat er uitgegeven moet worden en daar strak aan houden.”

Waarom vrijwilliger?
Op de vraag waarom Richard vrijwilliger is geworden reageert hij kort en duidelijk: “Als je dingen kan omkeren met een positief resultaat krijg ik daar energie van”. Daarnaast draagt Richard graag z’n steentje bij zodat de jeugd, waaronder z’n kinderen, zorgeloos kunnen blijven voetballen.

Aankomende wedstrijd
Zondag trapt BSV Boeimeer af tegen VCW om 14:30. Richard voorspelt een goed resultaat “indien de blessures meevallen”. Er zijn namelijk wat twijfelgevallen voor de wedstrijd. “Met een volle selectie zit er zoveel voetbal in de ploeg.” Afgelopen weekend incasseerde de ploeg 4 doelpunten. Hierop adviseert Richard lachend: “De deuren zelf iets meer dicht te houden en dan komt het goed”.

 


Lees meer>

Boeimeer Logo

09:32

Boeimeer

Ad van Ham is al 48 jaar lid van BSV Boeimeer én vrijwilliger voor de club. In deze tijd heeft Ad veel functies gehad, waarvan 38 jaar als jeugdleider. Het VoetbalJournaal sprak met de multifunctionele vrijwilliger van onze Club van de Week, BSV Boeimeer.

Verleden bij de club
Op de vraag waarom Ad heeft gekozen voor Bsv Boeimeer geeft hij aan dat z’n broer er destijds voetbalde “daarnaast ging mijn vader er ook vaak kijken, waardoor ik er ook bij betrokken raakte.” 
Sinds die tijd heeft Ad zich altijd volledig ingezet voor de club. Op zijn 16e begon Ad als jeugdleider en is daarna zijn eigen elftal gaan trainen en in die lijn is dat voortgezet. Tegenwoordig, 48 jaar later, is Ad nog steeds werkzaam als vrijwilliger bij de club. Tegenwoordig is Ad verantwoordelijk voor de wedstrijdzaken bij de jeugd. Hier voegt hij aan toe “Mijn vader is een lange tijd jeugdsecretaris geweest en heeft toen de functie van hoofdsecretaris op zich genomen. Daarna heb ik de functie van jeugdsecretaris bekleed binnen de vereniging.”

Feeling met de club
Het mooiste aan BSV Boeimeer vindt Ad de contacten met collega’s en de ‘feeling’ met de club. De club kan altijd meer vrijwilligers gebruiken, zo vindt ook Ad: “Vooral voor de jeugd. Om ze van de straat af te houden. Ook die kinderen moeten begeleiding krijgen en het is prachtig om ze te zien voetballen.”


Aankomende wedstrijd
Zondag om 14:30 speelt BSV Boeimeer 1 tegen VCW 1. De eerste wedstrijd in de competitie werd helaas verloren met 4-3 uit bij Dussense Boys 1. Over de wedstrijd van zondag is Ad stellig: “Het wordt een stevig potje. Vorig seizoen hebben we volgens mij twee keer verloren van VCW 1, dus dit seizoen kunnen de mannen hun borst natmaken.”


Lees meer>

Meer berichten