Regio De Langstraat

  • A-Z Barbecue
  • voetbaldiscount.nl
  • Two step marketing

Edities

VoetbalJournaal de Langstraat - voorjaar 2017

VoetbalJournaal de Langstraat - najaar 2017

VoetbalJournaal De Langstraat - Najaar 2015

VoetbalJournaal De Langstraat - Najaar 2014

Bedrijven in De Langstraat

Berichten uit de regio

dinsdag 19 september
VV Baardwijk Logo

09:16

VV Baardwijk

Baardwijk start volgende week zondag de competitie in de 3e klasse B met een uitwedstrijd tegen Oosterhout. Als voorbereiding op de competitie mocht Baardwijk 1 drie bekerwedstrijden spelen in groep 2-16 en sloot dit met succes af.

Na tegenstanders SSC ’55 (2-1 winst) en SC Elshout (1-3 winst) te verslaan, was de afsluitende wedstrijd in de groep tegen medekoploper RKVV Nieuwkuijk. De winnaar van de wedstrijd ging naar de knock-out fase van de KNVB beker.

Om 14:30 uur was de aftrap van de wedstrijd waarbij RKVV Nieuwkuijk in de openingsfase de beste kansen creëerde, maar doelman Tony Salm weerhield Nieuwkuijk van het scoren. In de 18e minuut mocht Bart Rombouts een vrije trap nemen op zo’n 20 meter van het doel. De geplaatste bal verdween in de hoek, de keeper van Nieuwkuijk hield de bal tegen maar kon door een blessure de bal niet meer oppakken, Guus Beerens was als eerste bij de bal om deze in het doel te plaatsen. 0-1, na het doelpunt is er wat oponthoud omdat de keeper van het 2e elftal zijn eigen in het Nieuwkuijk tenue mocht omkleden. In 28e minuut raakt Dylan den Exter geblesseerd in een duel, een Nieuwkuijk speler pikt de bal op en schiet de bal in het doel achter Tony, 1-1 en Dylan verlaat het speelveld. De ruststand bij dit duel is zodoende 1-1.

Na vijf minuten spelen na de rust wordt de wedstrijd in 2 minuten beslist, Bart Rombouts brengt de stand op 1-2 en een van richting veranderd schot van Ugur Ozcan brengt de stand op 1-3.
De wedstrijd was gespeeld, trainer Patrick Berkelmans van Nieuwkuijk probeerde met nog enkele tactische wijzigingen een doelpunt voor Nieuwkuijk te forceren. Nieuwkuijk wist pas in de blessuretijd de score te verkleinen, door een toegekende strafschop te verzilveren werd de stand 2-3.

De goed-leidende scheidsrechter van Teeffelen floot direct na het benutten van de strafschop voor het eindsignaal en was het Baardwijk dat daardoor alle drie de bekerwedstrijden won en dus overtuigend door ging naar de volgende ronde. 


Lees meer>

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

dinsdag 12 september
WSC Logo

11:41

WSC

Niet helemaal om de bedoelde reden verwierven de dames van WSC 1 uit Waalwijk de laatste jaren veel landelijke bekendheid. Veel media volgden het team op de voet vanwege de enorme nederlagen die het team door de jaren heeft geleden. Maar volgens speelster Esther Jansen start het team weer vol plezier het nieuwe seizoen.

WAALWIJK - Op 6 november 2016 was het gekkenhuis is Waalwijk. Dames 1 van WSC behaalde toen haar eerste wedstrijdpunt in twee-en-een-half jaar. Dat klinkt misschien wat treurig, maar de dames waren ontzettend blij met het 1-1 gelijkspel tegen Rijen. Stapje voor stapje willen zij namelijk groeien en daarom was er ook al een feestje bij de club in april van 2016. Na nul doelpunten voor en 209 doelpunten tegen was het toen Eliza van Brunschot in het met 1-10 verloren duel tegen Dussense Boys toen degene die het allereerste doelpunt maakte voor het team.

De dames groeiden uit tot een soort culthelden en kregen erg veel aandacht van Het Brabants Dagblad en Omroep Brabant en waren ook te zien bij Pauw, RTL en in een eigen soap van de site voetbal.nl. Vooral de keepster kreeg erg veel interviewverzoeken en is daar nu onderhand wel klaar mee. “Het is op een gegeven moment niet leuk om meer om telkens te vertellen over wedstrijden die we verloren met onder meer 35-0, 9-0, 7-0 en ga zo maar door”, aldus veldspeelster Esther Jansen. “De media-aandacht was op het begin wel leuk, maar genoeg is genoeg. We willen ons nu echt puur op het voetbal richten, want er zijn nogal wat verbeterpunten”, lacht ze.

Jansens heeft net zoals haar teamgenoten de nodige zelfspot. “Dat moet ook wel als je telkens verliest”, legt ze uit. “Maar dat maakt ons team niet minder hecht. We houden de sfeer er altijd goed in en en klagen niet tegen elkaar. Iedereen doet haar best en in de kantine is het altijd erg gezellig.” Van tegenstanders krijgen de dames ook altijd veel complimenten. “Ze prijzen onze sportiviteit en inzet en natuurlijk ook onze mentaliteit”, aldus Jansen.

Erg leuk al die complimenten, maar Jansens wil ook graag beter presteren dit jaar met WSC. Na het eerste doelpunt en het eerste competitiepunt, is het behalen van de allereerste competitiezege ooit de volgende doelstelling van de vrolijke dames. “We gaan steeds beter voetballen en dat moet leiden tot betere resultaten. Daar trainen we hard voor. Het zou geweldig zijn als winnen eens lukt, dan gaan we sowieso feesten. Al doen we dat trouwens sowieso wel”, besluit Jansen. 


Lees meer>

SC Elshout Logo

09:48

SC Elshout

Baardwijk wint ook de 2e wedstrijd voor de KNVB beker, zaterdagavond van SC Elshout. Omdat in de Langstraat op zaterdag/zondag de Kennedy Mars de 80 van de Langstraat werd gelopen is in gezamenlijk overleg besloten de wedstrijd te spelen op zaterdagavond om 17:00 uur. SC Elshout dat komend seizoen in de 4e klasse D zal gaan spelen wilde tegen Baardwijk zo min mogelijk doelpunten incasseren en hoopte in de counter te kunnen scoren.

De opstelling van Elshout was een 1-4-5-1 formatie, erg verdedigend, maar Baardwijk startte voortvarend aan de wedstrijd. Toch leek het SC Elshout te lukken om stand te houden tegen Baardwijk, Baardwijk werd slordiger in balbezit, vaak werd een moeilijke keuze gemaakt en Baardwijk wist weinig kansen te creëren, Baardwijk’s keeper Kevin Brok wist tot tweemaal toe een achterstand te voorkomen en stuurde het team naar voren.

In een kwartier tijd was de wedstrijd beslist, Voetballer van het Jaar 2016-2017 Kevin Vissers gaf het goede voorbeeld, tweemaal wist hij de doelman van SC Elshout te passeren en het was spits Max van der Aa die voor de ruststand van 0-3 zorgde.

Ruststand 0-3

Tijdens de rust had trainer Emiel Heefer het team op enkele plaatsen gewijzigd, Baardwijk probeerde direct na het begin signaal van de 2e helft weer vanuit de organisatie te voetballen. De trouwe supporters zien steeds vaker dat er vanuit een goede organisatie veel kansen worden gecreëerd, maar ook dat Baardwijk weinig kansen geeft aan de tegenstander om in scoringspositie te komen.
De tweede helft heeft zich vooral afgespeeld op de helft van SC Elshout, maar de uitstekende keeper van SC Elshout zorgde ervoor dat Baardwijk niet meer tot scoren kwam, zelfs niet uit de gevaarlijke corners die Baardwijk veelvuldig mocht nemen.

Met nog 10 minuten te spelen moest Baardwijk met 10 spelers verder om dat er niet meer gewisseld kon worden en Dylan den Exter met een blessure de wedstrijd moest verlaten. In deze laatste 10 minuten probeerde SC Elshout enige druk te zetten op het moment dat Baardwijk balbezit had, maar Baardwijk hield stand, tot de blessuretijd was aangebroken. Een speler van SC Elshout werd getackeld in de 16-meter en de scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. Kevin koos de verkeerde hoek waardoor de eindstand van 1-3 op het mDWF* kon worden ingevuld.
* = mobiel Digitaal Wedstrijdformulier

Zondag valt in Nieuwkuijk de beslissing wie er winnaar wordt van Beker Amateurs poule. In groep 2 – 16 heeft RKVV Nieuwkuijk de koppositie in handen. Met een beter doelsaldo dan Baardwijk staat het met 6 punten op de plaats die recht geeft op de volgende ronde. Het team van Emiel Heefer mag het in Nieuwkuijk opnemen tegen het team van Patrick Berkelmans, de trainer die in het seizoen 2015-2016 met Baardwijk promoveerde naar de 2e klasse en het vorige seizoen met RKVV Nieuwkuijk promoveerde van de 4e naar de 3 klasse.
 


Lees meer>

Meer berichten