Regio Dordrecht

  • sanidump dordrecht
  • sportcentrum dordrecht
  • ck kozijnen
  • Auto Ames BV
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Dordrecht - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Dordrecht - najaar 2017

VoetbalJournaal Dordrecht - Najaar 2016

VoetbalJournaal Dordrecht - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Dordrecht - Najaar 2015

VoetbalJournaal Dordrecht - Voorjaar 2015

Bedrijven in Dordrecht

Berichten uit de regio

maandag 20 november

14:27

Deze week in het kader van ‘Hé scheids’ hebben wij contact gezocht met Simon Verkade (16).
Simon is actief als assistent-scheidsrechter bij Dames 1 van Excelsior-Maassluis.

Kan je wat over jezelf vertellen op sportief gebied?
Ik heb in het verleden niet veel met sport gedaan, sinds een jaar ongeveer ben ik wel begonnen met wielrennen wat ik heerlijk vind om te doen omdat je elke keer ergens anders heen gaat en steeds een andere afstand aflegt.
Daarnaast ben ik ook assistent-scheidsrechter op zaterdag bij het hoogste damesteam van Excelsior-Maassluis. Hier ben ik ingerold omdat mijn zus en tante ook in het elftal spelen. Zij zochten nog een assistent-scheidsrechter voor dit seizoen en ik zag dat wel zitten om die rol te vervullen.  


Wat zijn voor jou de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
De leukste wedstrijden om te vlaggen zijn eigenlijk die waarin de partijen erg gelijk aan elkaar opgaan, voornamelijk als er veel actie in het spel zit wat mij ook meer te doen geeft. Je ziet bij zulke wedstrijden dan ook dat er aan het einde bij beide partijen bepaalde voldoening is als het goed is gegaan omdat ze beiden hebben kunnen doen wat ze wilde doen.
Daarnaast is het damesvoetbal heel opkomend nu in Nederland dat vind ik leuk om te zien.  Het damesteam waarbij ik actief ben speelt 4e klasse op zaterdag dus ze kunnen allemaal wel aardig voetballen wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Merk jij zelf verandering in het vrouwenvoetbal nu het steeds populairder wordt?
Ja sinds het EK-vrouwenvoetbal merk ik wel dat er steeds meer animo voor is. Bij ons op de club zijn er ookal een aantal meiden teams. Daarnaast staan er vooral bij de thuiswedstrijden van Dames 1 veel toeschouwers langs de zijlijn om naar de dames te kijken.
Daarnaast merk ik het ook aan de gestegen populariteit van de Oranje dames vooral op social media kan je er bijna niet meer omheen.

Heb je nog ambities op het gebied van sport?
Ja het wielrennen natuurlijk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen dit hoop ik nog zo lang mogelijk te blijven doen. Vaak probeer ik ook nog een paar keer naar de sportschool te gaan.
Daarnaast zie ik het ook zitten om voorlopig nog te assisteren bij het eerste damesteam van Excelsior-Maassluis.

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s waar je je mee bezig houdt?
Buiten het sporten om heb ik ook nog andere hobby’s zoals met mijn vrienden afspreken of Netflix kijken. Daarnaast werk ik ook veel bij het bedrijf van mijn vader genaamd Verkade Vlaardingen, dit bedrijf houdt zich bezig met grond-, straat-, rioleer- en hovenierswerk.

 

 

 


Lees meer>

vrijdag 17 november

09:18

Gijs Bogers durfde het vorig jaar aan: hij ging weg bij het Nationaal Voetbalmuseum om een eigen voetbalschool te beginnen, genaamd TIC. De 23-jarige Roosendaler is nog altijd blij met die stap.
 
"Ik had het bij het Voetbalmuseum ook prima naar mijn zin, maar zocht een nieuwe uitdaging en wilde graag meer samenwerken met kinderen. Bij voetbalclubs zijn de trainingsmogelijkheden vaak niet heel groot, gaat het niet verder dan wat afwerken en een partijtje. Voor loopcoördinatie en techniek is minder aandacht. Bij mijn voetbalschool let ik daar juist wel heel erg op", vertelt Bogers.
 
De trainer is 'helemaal gek' van voetbal. "Ik heb 15 jaar bij BSC gevoetbald, nog even bij Gastel en RBC, maar ben daarmee gestopt omdat het niet te combineren viel met mijn werk en het risico op blessures te groot was. Ik voetbal nog wel in de zaal." Ook heeft hij een sportopleiding achter de rug, een trainer/coach-diploma in zijn bezit en leidde hij wat jeugdteams bij RBC.
 
Bogers richt zich op een brede doelgroep: van 2,5 jaar tot 16 jaar. "Ik geef peutervoetbal, maar heb ook jeugdspelers van PSV rondlopen die wat extra training willen op het vlak van handelingssnelheid of de aanname." Bogers werkt met professioneel materiaal. "Ik heb een snelheidsmeter waarmee je de schotkracht en sprintsnelheid kunt meten, de SoccerWave om voorzetten en aannames te oefenen en een bal die ontwikkeld is door Xavi (clubicoon van Barcelona, red.), waarmee verschillende passvormen geoefend kunnen worden." Hij legt tijdens de trainingen veel aandacht op de loopcoördinatie en motoriek van de voetballers die bij zijn school komen.
 
Bogers geeft alle trainingen in de Roosendaalse overdekte sportlocatie Metsj Point. "Daardoor kunnen de trainingen bij alle weersomstandigheden doorgaan." Hij geeft de trainingen zelf in groepen van maximaal twaalf voetballers. “Zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven.”
Hij hoopt de komende jaren nog verder te groeien. "Ik heb nu al samenwerkingen met BSC en RBC en hoop op termijn meer van dat soort verbanden te leggen. Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst kan uitbreiden, met misschien zelfs meerdere locaties in de omgeving. Tot nu toe ben ik in ieder geval heel erg tevreden."

Lees meer>

donderdag 16 november

14:40

Iedere week willen wij bij het VoetbalJournaal in het kader van ‘Hé Scheids’  een scheidsrechter in het zonnetje zetten. 
Deze week is het de beurt aan Haico Michielsen van V.V. Chaam om zijn verhaal te doen.


Kan je wat meer over jezelf vertellen op sportief gebied?
Vanaf jongs af aan ben ik lid bij de dorpsclub V.V. Chaam waar ik alle jeugd elftallen heb doorlopen. Toen ik 14 of 15 jaar oud was heb ik gezegd dat ik wilde fluiten, iets terug doen voor de club. Op mijn 16e heb ik de BOS-cursus (basis opleiding scheidsrechters) gevolgd. Tot mijn 18e heb ik het fluiten voor de vereniging gecombineerd met het zelf actief voetballen. Daarna ben ik voor de KNVB gaan fluiten om te zien waar mijn plafond lag. De eerste jaren vooral reserve elftallen gefloten en daarna al snel standaard teams. Blijkbaar viel ik op want ik werd uitgenodigd voor het Talenten traject AV (TTAV), wat nu het Ontwikkel traject (OTS) is. In het traject krijg je meerdere keren per jaar bijeenkomsten en coaches mee naar wedstrijden. Hierin waren Adri van Ierland en Peter Waasdorp mijn vaste coaches. Van beide, maar ook van de andere coaches, heb ik super veel kunnen leren en kunnen groeien. Ik promoveerde elk jaar, vorig jaar floot ik mijn wedstrijden in de 2e klasse maar ook meerdere in de 1e klasse. Dit jaar zal dat weer zo zijn met als doel om te promoveren naar Groep D. Naar 4 jaar OTS hield het vorig jaar helaas op. Niet omdat ik mijn top al heb berijkt. De concurentie is groot. Er zijn mannen als Marc Nagtegaal, Roel de Cock die allebei doorgestoten zijn naar het talenten traject betaald voetbal (TTBV) en er zijn nu weer scheidsrechters waarvan ik verwacht dat ze die stap gaan maken.  

Wat zijn voor jouw de leukste wedstrijden om te fluiten? 
De leukste wedstrijden zijn toch waar spanning op staat. Derby's, nummer 1 tegen nummer 2, na-competitie. vorig jaar mocht ik de wedstrijd tussen WSC en Baardwijk fluiten. De clubs liggen letterlijk tegen over elkaar. Ze noemen het de akkerlaanderby en was in competitieverband meer dan 20 jaar niet gespeeld. Super sfeer en veel publiek echt prachtig. Of de ontknoping van de 2e klasse vorig jaar. Best-vooruit, helvoirt en Oirschot vooruit konden met nog twee wedstrijden te gaan allemaal nog kampioen worden. Helvoirt speelde die laatste twee wedstrijden tegen Best en Oirschot. De wedstrijd tegen Best vooruit stond onder mijn leiding. Bijzonder was ook vorig jaar een wedstrijd waar ik alleen nog maar de 2e helft hoefde te fluiten, in de rust was het gestaakt. Heel apart maar wel een leerzame ervaring. In de voorbereiding fluit ik ook regelmatig jeugd elftallen van BVO's. Mooi om talent aan het werk te zien je ziet daar echt goed voetbal.

Wat is je functie bij de scheidsrechtersverening of bij het bestuur van je club?  
Bij V.V. Chaam ben ik nogsteeds lid. Twee jaar geleden zijn we daar gestart om jeugdvoetballers te vragen of ze wilde fluiten. We dachten dat zijn er misschien één of twee bij zo'n kleine club. Tot onze verbazing hadden we er al meteen 5 en een paar maanden later 7. Mij is gevraagd om die jongens te coachen en ze het vak te leren. Ze begonnen allemaal bij de pupillen en inmiddels fluiten ze ook op groot veld de onder 13. Veel complimenten van ouders en tegenstanders over onze scheidsrechters, mensen vinden het leuk dat er jonge mannen staan.

Heb je nog andere  ambities op het gebied van sport? 
Voor nu is de ambitie om het onderste uit de kan te halen. Ik wil dit jaar promoveren naar groep D (1e klasse), daarna wil ik naar de hoofdklasse. Betaald voetbal zal ik voor blijven werken maar ik weet ook dat het ontzettend lastig word. Ik blijf trainen en mezelf ontwikkelen. Vorig jaar ben ik gevraagd of ik coach wilde worden bij de SOII (scheidsrechtersopleiding 2). Scheidsrechter die al langer fluiten en op een hoger niveau willen gaan fluiten. Ook dat vind ik leuk om te doen en wil ik komende jaren vaker gaan doen.  

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s of dingen waar je je mee bezig houdt?
De arbitrage is mijn passie en daarmee mijn grootste hobby. Daarnaast werk ik in de gehandicaptenzorg , ben ik vrijwilliger bij verschillende maatschappelijke organisaties en probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met familie en vrienden.  Ik zit in het bestuur van een stichting die jaarlijks een activiteit organiseert rondom het Sinterklaas feest. Ben actief voor de carnavals stichting. Ik ben dus redelijk betrokken in het maatschepplijke gebeuren in mijn woonplaats.  


Lees meer>

Dubbeldam Logo

13:31

Dubbeldam

Deze week besteden we, in het kader van 'De Derby', meer aandacht aan de Dordtse derby tussen GSC/ODS 1 en Dubbeldam 1. We spraken met Roald Wetselaar, middenvelder van GSC/ODS 1 en Daniël Bouter, linksbuiten van Dubbeldam.

23 jaar jong en al bijna een veteraan
Daniël (23) is nu 6 jaar lid van Dubbeldam. “Ik ben begonnen in de A’tjes en speel nu 4 jaar in het eerste elftal. We hebben een heel erg jong team. Dus wat dat betreft behoor ik eigenlijk al tot de wat ouderen van de groep, maar nog geen veteraan.” Geeft Daniël lachend toe.

Rivaliteit op het veld, sportiviteit erbuiten
Roald (28) is nu 5 jaar middenvelder bij GSC/ODS 1 en verwacht een goede sfeer: “We hebben elke wedstrijd een vaste groep supporters die ons zowel uit als thuis aanmoedigen. Vooral in uitwedstrijden kunnen we die steun goed gebruiken, omdat we daar nog wel is tegen 12 man spelen.

Aangezien het nu om een derby gaat zullen er vast meer mensen op af komen als op een normale wedstrijd. Tijdens de wedstrijd zal de sfeer niet heel vriendelijk zijn, maar zodra de wedstrijd afgelopen is drinken we met z'n allen een biertje.
http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_500x375/14563395_1126299027448221_1683836366460082422_n.jpg" style="width: 500px; height: 375px;" /> 
foto: Roald, in het rood-wit, kijkt de bal het doel in

Vechtvoetbal
Daniël kijkt uit naar de derby: “Deze wedstrijd is de enige die we dit jaar hebben in de 4de klasse. Hier leven we extra naar toe en willen we wel winnen. Ik denk dat het een wedstrijd wordt met erg veel duels. Niet per se mooi voetbal, wél vechtvoetbal en dan vooral op het middenveld. We beginnen steeds beter te spelen en iedereen begint z’n draai te vinden. Ik verwacht een 1-2 overwinning voor ons.”  

Ook Roald gaat uit van een harde partij: “Ik verwacht een overwinning voor ons. Omdat het een derby is zal het een spannende wedstrijd worden met veel strijd en vaak niet heel goed voetbal, maar wij hebben genoeg kwaliteit in de selectie om van Dubbeldam te winnen. Ook laten wij dit seizoen zien dat er in onze thuiswedstrijden niet veel te halen valt voor de tegenstander.

Roald benadrukt het belang van de wedstrijd: “Een derby leeft altijd binnen de selectie, omdat je die gewoon moet winnen. Vroeger in de jeugd en nu in de senioren speel je al jaren tegen elkaar, vaak zijn het ook bekende gezichten die je tegenkomt, daarvan winnen is extra leuk. Ook hebben we dit jaar maar één derby dus die moet gewonnen worden. Bijkomend voordeel is dat als we de derby winnen Dubbeldam verder op achterstand raakt en wij zelf in het spoor van ONI blijven.

Het liefst kampioen
Op een herhaling van vorige seizoenen qua blessures zit Daniël niet te wachten: “Ik hoop dat, als we de goede lijn doortrekken, we mee kunnen doen voor de bovenste plaatsen en met een schuin oog naar het kampioenschap kunnen kijken. Het hangt ervan af of de spelers fit blijven. In de vorige jaren was dit vaak niet het geval toen er 5 á 6 wegvielen door blessures.”

Periodetitel het doel
“De doelstelling was om in de top 5 mee te draaien dit seizoen. Daar voldoen we nu aan met een tweede plek.” Aldus Roald, die toegeeft dat er hier en daar meer te halen was: ”We hebben helaas punten laten liggen in wedstrijden die we hadden moeten winnen. Als we dat puntverlies kunnen voorkomen blijven we mee doen om de bovenste plaatsen waarbij ,binnen de selectie, een periode wel het doel is.” concludeert Roald.

Op zaterdag 14:30 wordt er afgetrapt op Sportcomplex Stadspolders van GSC/ODS.


Lees meer>

Meer berichten