Regio Eemland

Edities

Voetbaljournaal Eemland - voorjaar 2017

Overige regio's in Utrecht

Bedrijven in Eemland

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli
VV Scherpenzeel Logo

12:05

VV Scherpenzeel

Sinds zijn vijfde speelt hij op Sportpark De Bree-Oost, en op zijn zeventiende maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. Inmiddels is de 29-jarige de aanvoerder van het eerste elftal. ”Ik heb de club echt van binnenuit zien veranderen, ik ben samen met mijn broer de enige die afkomstig zijn uit de jeugd van Scherpenzeel,” vertelt van Elst.
 
“Op mijn zeventiende maakte ik mijn debuut in het eerste elftal van Scherpenzeel, dat was toen nog vierde klasse. Als jeugdspeler kreeg je toen nog een kans in het eerste elftal, dat is tegenwoordig niet meer. Er is binnen die twaalf jaar heel veel veranderd, wij spelen inmiddels tweede klasse en willen concurreren met de topploegen. Mijn broer is drie jaar ouder, maar ook hij zit nog steeds bij de selectie. Wij zijn de enige spelers die echt uit de jeugd komen van de club,” vervolgt van Elst.
 
De lage toestroom van jeugdspelers komt volgens van Elst door de hoge concurrentiestrijd in de tweede klasse. “Je merkt dat bij de andere clubs ook steeds meer gehaald wordt, dus moeten wij als club mee. Niet alleen de selectie verandert, maar ook het niveau. Je merkt echt heel erg dat het voetbal steeds beter wordt. Waar het vroeger nog een team was wat zich meer op plezier richtte, zijn wij nu veel meer prestatiegericht. Dat bevalt mij wel, ik heb het meer naar mijn zin dan ooit te voren.”
 
Het dieptepunt voor van Elst kwam vijf jaar geleden. “Wij degradeerde naar de vierde klasse, en veel spelers vertrokken. Ik kreeg ook enkele aanbiedingen, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om te vertrekken. Het bestuur haalde heeft vervolgens nieuwe spelers, en binnen twee jaar zijn wij naar de tweede klasse gepromoveerd. Naar de derde klasse via een kampioenschap, en het jaar er op via nacompetitie. In de finalewedstrijd verloren wij de heenwedstrijd met 0-1. In de terugwedstrijd leek het lang op een 0-0 af te gaan, pas in de 92e minuut scoorden wij de 1-0. Nog geen twee minuten later maakte wij de 2-0, wat promotie betekende.”
 
In de tweede klasse draait Scherpenzeel nog ietwat stroef. “Vorig jaar werd onze trainer halverwege het seizoen ontslagen, en dit seizoen hebben wij nog te kampen met veel blessures. Wij hebben een hele sterke selectie, alleen door deze omstandigheden loopt he nog niet heel goed. Dit seizoen gaan wij gewoon handhaven, en volgend seizoen proberen om mee te draaien in de top. Daar hebben wij ook de selectie voor, en ik heb er vertrouwen in dat dat ons moet lukken.”
 
In de toekomst ziet van Elst zich nog graaf een paar jaar bij Scherpenzeel. “Mijn hele familie is bekend bij deze club, mijn vader is de grensrechter, mijn neefje speelt in de jeugd en mijn zus en moeder zitten in verschillende commissies. Ik hoop dat ik op niveau nog een paar jaar mee kan en mooie momenten mag beleven met Scherpenzeel,” sluit van Elst af.

Lees meer>

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli
eemboys Logo

16:31

eemboys

Na 4 seizoenen SEC uit Soest wordt Ribberink de nieuwe trainer bij Eemboys waar hij Remco Sint opvolgt. De ervaren 57 jarige trainer zit al 20 jaar in het vak en werd onder andere kampioen met SEC, Achterveld en de Zebra’s. In maart had ik een interview met de sympathieke trainer/mens.
Door Rob Zomer
 
Rene, waarom Eemboys!
,, Na 4 jaar SEC uit Soest was ik toe aan wat anders. Na het derde jaar wilde ik eigenlijk al stoppen maar heb mij laten overhalen. Toen heb ik met een aantal spelers de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk besloten om er een jaar aan vast te knopen. Een aantal spelers wilde toen ook al stoppen maar hebben het toen een jaar uitgesteld.”
 
,,Het belangrijkste is het gevoel. Het gevoel met Eemboys is vanaf minuut 1 goed geweest. Op een zondag gesproken met de Voorzitter, de volgende dag met het bestuur en de aanvoerder en daarna op dinsdagmorgen een akkoord. Korte lijnen en enthousiaste mensen, daar hou ik van. Het goede gevoel is na dag 1 alleen maar sterker geworden. Ik merk dat de club openstaat voor tips, suggesties en aanbevelingen. De club komt gelijk in actie en gaat ermee aan de slag.”
Wat zijn je ambities met Eemboys?

,, Ik vind de mens belangrijker dan de voetballer. Dus eerst zorgen dat alle posities binnen de begeleiding bemand gaan worden met allemaal positieve mensen. Van positieve mensen krijgt iedereen energie. Deze lopen er al binnen de club en er zullen enkele uit mijn netwerk komen waaronder Michiel Kok. Met elf goede mensen bereik je ook in het veld meer dan alleen met elf goede voetballers. Dus we proberen ook binnen het netwerk van de club en mijn eigen netwerk spelers enthousiast te maken voor Eemboys.”
 
,,Aanvoerder Patrick Staal is daar ook erg enthousiast en actief in. Inmiddels (half maart) hebben we al 10 toezeggingen waaronder 1 speler die in Soest woont, de rest komt uit Baarn (3 stuks), Amersfoort (2 stuks), Utrecht (2 stuks) en Hilversum (2 stuks). Dit seizoen is gebleken dat de selectie veel te krap was en er behoefte bestaat aan versterking van buitenaf.  We zijn nu op weg om dit op korte termijn te realiseren.”
 
,, Op sportief vlak wil ik ervoor zorgen dat iedereen met veel plezier twee keer per week op de training verschijnt en op zaterdag alles geeft om de wedstrijd te winnen. Zorgen dat je er alles aan gedaan hebt en na afloop relativeren en gezamenlijk een biertje drinken. Het zaterdagvoetbal wordt steeds sterker in de 4e klasse door het instromen van gerenommeerde zondag clubs. Het is geen abc’tje dat je zomaar om de prijzen kan gaan spelen. Natuurlijk gaan we er wel alles aan doen.  Maar het is eerst zaak om van de selectie een éénheid te maken die voor elkaar door het vuur gaat. Maar dat is mij overal gelukt en zie niet in waarom dit bij Eemboys niet zal lukken. “
 
,, Ook dit seizoen loopt er kwaliteit zat bij Eemboys en is er veel aan deze spelers getrokken om elders te gaan spelen. Maar deze kern zijn echte Eemboys clubmensen en hun enthousiasme en vertrouwen in het nieuwe seizoen spat ervan af. Alleen al door het enthousiasme binnen de club geeft mij het gevoel dat ik de juiste keuze heb gemaakt.“

Lees meer>

VV Renswoude Logo

15:58

VV Renswoude

Voetbalvereniging Renswoude speelt dit seizoen in de 2e klasse G in de regio oost. Een leuke competitie met veel streekderby´s. Renswoude neemt het op tegen onder andere sv Valleivogels, vv Scherpenzeel, VRC, VVOP, Blauw Geel en Lunteren. En Renswoude doet het goed dit seizoen. Zij bezetten momenteel de tweede plaats achter vv Hierden. Als kers op de taart wist Renswoude op 15 april de tweede periode binnen te slepen door met 2-1 te winnen van vv Lunteren. Daarmee is de nacompetitie veilig gesteld!  Kersverse vader Henk van Essen is de topscoorder van dit succesvolle Renswoude. Henk (35) is bezig aan zijn laatste seizoen voor de Kraaien.
Door Brenda Dekker
 
Wat is het verschil met andere jaren, waar Renswoude met de winterstop ook in de top stond?
Henk: ,,Verschil zit in de kwaliteit van de selectie en met name in de breedte van de selectie. Blessures en schorsingen kunnen we zonder problemen opvangen, in het verleden konden we dat in verband met een smalle selectie niet.”
 
Wat  is jou bijdrage binnen het team?
,, Proberen met mijn ervaring het elftal te helpen en te sturen. In het veld fungeer ik als aanspeelpunt in de spits en daarbij probeer ik ook mijn doelpunten te maken. Op dit moment zijn dat er 11.”

Wil Renswoude promoveren naar de eerste klasse?
,, Als de kans zich voordoet zullen we uiteraard ons uiterste best doen om te promoveren. Maar het is bij Renswoude absoluut geen “moeten” en realistisch gezien is de 2e klasse een prima niveau voor Renswoude. Daarbij is deze klasse ook erg interessant gezien de vele derby's.”

Wat ga je volgend seizoen doen?
,, Ik ben in januari 35 jaar geworden en dat is een mooie leeftijd om te stoppen. Ik heb twee kleine kindjes die veel aandacht vragen en het twee keer in de week trainen ben ik wel klaar mee.
Om toch nog een beetje op niveau af te kunnen bouwen ga ik één keer  in de week trainen en afbouwen bij het 2e elftal van Renswoude. Er komt veel talent uit de jeugd door en op deze manier kan ik die jonge gasten in het 2e elftal ook een beetje helpen.”

Stel dat Renswoude promoveert, ga je dan niet toch een jaartje door?
,, Haha, nee dan stop ik ook. Mocht de nood hoog zijn dan kunnen ze volgend seizoen altijd een beroep op me doen. Maar alleen in geval van nood, het is nu tijd dat andere/jonge jongens het stokje gaan overnemen.”

Lees meer>

Meer berichten