Regio Gorinchem-Leerdam

  • A-Z Barbecue
  • Kleyn trucks schilder
  • ck kozijnen
  • de handelaardij
  • voetbaldiscount.nl
  • De Knijp Gorinchem

Edities

VoetbalJournaal Gorinchem-Leerdam - voorjaar 2017

VoetbalJournaal Gorinchem-Leerdam - najaar 2017

VoetbalJournaal Gorinchem-Leerdam Najaar 2016

VoetbalJournaal Gorinchem-Leerdam - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Gorinchem-Leerdam - Najaar 2015

VoetbalJournaal Gorinchem-Leerdam - Voorjaar 2015

Bedrijven in Gorinchem-Leerdam

Berichten uit de regio

donderdag 18 januari
Schelluinen Logo

16:01

Schelluinen

Bij Schelluinen wrijven zij zich na de overwinning op IFC nog maar eens in de ogen. De ploeg doet na de onverwachte promotie naar de derde klasse, keurig mee. Met Dico de Jong nemen wij zijn bijzonder loopbaan door.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_301x200/schelluinen.png" style="width: 301px; height: 200px;" />
 
SCHELLUINEN – Terug naar juni van dit jaar. Schelluinen besloot het seizoen met een toetje in de nacompetitie, maar was daarin redelijk kansloos tegen ZBC’97. De schoenen werden door de spelers in het vet gezet, de vakantie voorbereid en er was al afscheid genomen van trainer Wout Lems, die naar een zonnige vakantiebestemming was vertrokken. Opeens was daar dat bericht per mail van de KNVB. Er bleek een extra plaats vrij te zijn gekomen in de derde klasse omdat DIA uit Teteringen er op de zaterdag mee stopte. De bond had besloten dat het Zeeuwse Smerdiek en Schelluinen in een onderling duel alsnog voor promotie mochten gaan. Schelluinen vond de ervaren Philip den Haan bereid twee maanden eerder aan zijn klus op Scalune te beginnen. De voormalig trainer van onder andere Kozakken Boys en IJsselmeervogels riep zijn nieuwe groep twee keer bij elkaar. Hij verdiepte zich uiterst serieus in de tegenstander en besloot nog een keer een beroep op veertiger Léon de Bruijn te doen. Schelluinens beste speler aller tijden was op het veld van Seolto in Zevenbergen belangrijk met al twee treffers voor rust en stond allang met een biertje langs de lijn toen Schelluinen na de 8-0 overwinning het feestje mocht vieren. De Bruijn speelt inmiddels weer met zijn maatjes in het derde elftal en Den Haan is vol overtuiging aan de slag gegaan. Schelluinen staat op het moment dat deze krant van de pers komt op plaats vijf en laat gerenommeerde clubs als Alblasserdam en De Zwerver achter zich. Bovendien plaatste het zich door een sensationele 4-2 overwinning op eersteklasser LRC Leerdam voor de derde ronde van de KNVB-districtsbeker. Daarin komt Schelluinen, weer in een thuiswedstrijd, uit tegen Bladella uit Bladel en is in dat duel zeker niet kansloos.
 
Genieten
Dico de Jong had in 2016 afstand genomen van voetballen bij een eerste elftal. ,,Ik vond dat het tijd werd om ook op de zaterdagen te gaan genieten van vrouw en kinderen. Bovendien kreeg ik er op mijn werk verantwoordelijkheden bij.” Het liep toch anders. Dico de Jong komt van Hoornaar en bracht het bij SteDoCo vanuit de jeugd in de rode broek met zwarte shirt tot de hoofdklasse. Hij koos vervolgens voor Unitas (za) bij de voor hem bekende trainer Richard van Gils en zijn maatje Stefan Walhain, die overigens nu weer zijn compaan bij Schelluinen is. Bij Unitas schoof De Jong door naar de zondagtak, maar koos ervoor om af te gaan bouwen in het derde elftal van  Schelluinen. Dat lukte niet helemaal, waarna hij aansloot bij het eerste elftal. De rest is hierboven beschreven. ,,Nu doen wij het boven verwachting en pakken veel punten. Doelstelling blijft wel om ons in de reguliere competitie veilig te spelen. Ik verwacht dat het met deze trainer gaat lukken. Philip doet mij denken aan de periode dat ik bij SteDoCo met Cees Lagendijk werkte. Duidelijke trainers die hun vak verstaan.”

Lees meer>

dinsdag 16 januari
VV Vuren Logo

16:23

VV Vuren

Met zijn karakteristieke hoofd herken je Henry Wessels meteen. De veelzijdige entertainer was en is prominent aanwezig als presentator/dj bij evenementen tijdens de Gorcumse Zomerfeesten en in de volle Oosterbliek tijdens het zaalvoetbalfestijn rond oud en nieuw. Hij is vaste speaker bij evenementen van de KNVB en zo kunnen wij het lijstje nog veel verder aanvullen.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x367/henry-wessels-v2.jpg" style="width: 550px; height: 367px;" />

VUREN - Maar Henry Wessels heeft ook een heel andere kant. Hij is op en top Vuren-man. Zijn schaarse vrije uren steekt hij in de plaatselijke voetbalclub. Hij vindt daarnaast elke week anderhalf uur tijd om op het Vurense tenniscomplex van TC Waalrackets tennisles bij Ger Rolink te halen. Wessels is op vrijdag veelal bezet. De avonden lopen vol met presentaties of andere amusementsvormen. ,,Maar wat er ook gebeurt, al ben ik pas diep in de nacht thuis, om half negen ben ik ‘s zaterdags op het Vuren-sportpark.”

Subtop
Henry Wessels was in de late jaren negentig stand-in voor spitsen als Raymond van Kessel en Peter van der Vliet. Vuren was toen subtop van Nederland en kwam uit in de eerste klasse. ,,Ik kwam tot hooguit tien basisplaatsen, maar ik heb wel op dat niveau gespeeld. Verder was ik een gewone tweede-elftalspeler.” Wessels was vier jaar lang betrokken bij de jeugdopleiding van GJS. Hij was trainer van het A1-team. ,,In die periode bleef ik bij mijn eigen Vuren wel mijn wedstrijden fluiten.” Vorig jaar keerde hij als trainer terug bij Vuren en trainde JO17, JO19 en het tweede elftal. Met als doel om de kloof van de junioren naar het tweede kleiner te maken. ,,Dat is gelukt, maar ik was drie avonden in de week op het voetbalveld. Dat was niet vol te houden. Ik ben er wel trots op dat drie van die talenten, Luc van der Vliet, Ian van Wijk en Ronald Vroegh, door hoofdtrainer Ron Vlot bij het eerste elftal zijn gehaald. En er komen er binnen nu en drie jaar nog zes aan. In het verleden gingen talenten naar GJS, die tijd is voorbij. Bij Vuren hebben wij op alle leeftijdsgroepen goede trainers gezet. De opleiding is echt op niveau en onze velden zijn top. Er kan op drie velden getraind worden. Wij hebben bij Vuren echt wel wat te bieden.”


Lees meer>

maandag 15 januari
LRC Leerdam Logo

12:03

LRC Leerdam

Ali Yilmaz is en blijft een grillige vleugelspeler, dat past ook bij dergelijke voetballers. Als Yilmaz het op zijn heupen heeft, is hij ongrijpbaar en zijn de ‘bananenvoorzetten’ bijzonder. Als het niet loopt, wordt de Leerdammer nukkig, krijgt hij ruzie met zichzelf en iedereen die in zijn buurt komt.

LEERDAM - Op 11-jarige leeftijd maakte Yilmaz de overstap van Leerdam Sport naar Bruinsdeel, omdat zijn vriendjes daar allemaal gingen voetballen. Na avonturen bij Wilhelmina (Den Bosch), PSV A1, FC Dordrecht en Balikesirspor (Turkije) keerde hij op 21-jarige leeftijd terug bij LRC Leerdam. Vervolgens ging zijn niveau omhoog en kwam hij in de hoofdklasse en derde divisie uit voor RVVH en SteDoCo. Zijn laatste jaar bij SteDoCo was bijzonder. Hij kreeg aanvankelijk weinig speeltijd en liet de club al in november weten het aan het einde van het seizoen voor gezien te houden. Vanaf dat moment speelde hij weer vrijwel alles, maar hij had zijn keuze gemaakt. Coach Virgil Breetveld vertrok voortijdig en SteDoCo degradeerde aan het einde van de rit ook nog. Kommer en kwel in Hoornaar, dat al toewerkte naar een beter seizoen in de derde divisie. Voor het nieuwe seizoen zou Yilmaz wel een mooie club vinden. Er waren de nodige contacten rond Utrecht maar het werd toch weer LRC Leerdam. ,,Mijn derde keer bij LRC wil ik oogsten en met de club terugkeren naar de hoofdklasse. Wij staan (op het moment van schrijven, red.) op twee punten van koploper DUNO, dus blijft die promotiekans open.”

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x367/ali-yimaz-foto-fred-kars-v2.jpg" style="width: 550px; height: 367px;" />

Foto: Fred Kars


Wennen
Yilmaz moet wel wennen aan het huidige niveau bij LRC Leerdam. ,,Daar kunnen mijn medespelers niets aan doen. Ik speelde vorig seizoen twee niveaus hoger. Nu word ik vaak niet op het goede moment aangespeeld, waardoor ik in de dekking sta. Daardoor moet ik, meer dan mij lief is, zelf initiatieven nemen, de bal ergens gaan oppikken en dan mijn acties maken. Dat is eigenlijk niet de weg voor een vleugelspeler. Ik wil meer bij het spel betrokken zijn.”

Een paar weken geleden speelde Yilmaz een van de vreemdste wedstrijden uit zijn loopbaan. “Wij waren tegen GRC 14 een half uur veel beter, maar verloren met 6-2. Een week later ging het tegen koploper DUNO (1-1, red.) gelukkig weer een stuk beter.” Maar LRC blijft wisselvallig, want tegen het zwakke Woudenberg werd daarna weer gelijkgespeeld. Op 25 november was er opeens wel de knappe zege bij angstgegner WNC. LRC Leerdam liep de eerste periode maar net mis maar wil absoluut voor de prijzen gaan. De ploeg wil dolgraag de stap omhoog maken. Wat is nu mooier dan straks een hoofdklasser op het nieuwe sportcomplex Glaspark? Dat moet allemaal gebeuren met trainer Koen Janssen met wie het bestuur, spelers en supporters een goede klik hebben.


Lees meer>

vrijdag 12 januari

10:01

Wij zijn voor onze vestiging in de Vriesestraat op zoek naar…. jou?
 

Locatie
Vriesestraat
Telefoonnummer
 
Dienstverband
Parttime
Uur per week
8
Startdatum
 
Contact
 
E-mail

Sportcentrum Dordrecht bestaat sinds 1979 en heeft twee fysieke sportwinkels in Dordrecht en een webshop. Op het gebied van sportschoenen, sportkleding, voetbalschoenen en hardloopschoenen, zijn wij dé toonaangevende sportspeciaalzaak voor de regio.

Voor onze vestiging in de Vriesestraat l in Dordrecht zijn wij op zoek naar een enthousiaste weekendverkoopmedewerker. Als verkoopmedewerker ben jij een aanspreekpunt voor onze winkel en zorg je voor professioneel advies. 

Je adviseert de klanten bij het nemen van hun beslissingen en zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van de acties en gebruikswijze van de producten. Je presenteert de producten op een nette manier die overeenkomt met de achterliggende gedachte van het product. Daarnaast heb je affiniteit met sport & casual.

DIT BEN JIJ:
Je bent enthousiast en pro actief
Je volgt op dit moment een HBO studie
Je bent creatief
Je bent op zaterdag (en zondag (middag)) inzetbaar
Je hart gaat sneller kloppen van alles wat met sport te maken heeft
Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
Je bent flexibel inzetbaar

DIT BIEDEN WIJ:
Werken in een gezellige, informele sfeer.
Ruimte voor initiatieven en ontwikkeling.
Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

INTERESSE?
Klik dan op DIRECT SOLLICITEREN en vul je gegevens hier in..
Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze winkels? Schroom dan niet om binnen te lopen. We maken graag kennis met je.

Onvolledige sollicitaties worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Lees meer>

Meer berichten