Regio Grensstreek Midden Brabant

  • A-Z Barbecue
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Grensstreek Midden Brabant - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Grensstreek Midden-Brabant - Najaar 2016

VoetbalJournaal Grensstreek Midden-Brabant - Voorjaar 2016

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli
Oirschot Vooruit Logo

14:08

Oirschot Vooruit

Bij Oirschot Vooruit zijn ze maar wat trots op de jeugdploegen JO13-1 en de JO15-1. De selecties van respectievelijk de trainers/leiders Coert  van de Schoot en Bas van Agt werden kampioen in de hoofdklasse en promoveren naar de derde divisie. “Daar zijn we heel trots op”, stelt bestuurslid Hans Verouden.

OIRSCHOT  ̶  Beide mannen worden er een beetje verlegen van. “Ja, het is hartstikke mooi om mee te maken”, zegt Bas van Agt. “Maar het zijn natuurlijk wel de jongens die het geflikt hebben.” Volgens Van Agt spelen alle selectieteams van Oirschot Vooruit op hoofdklasseniveau. “Het is clubbeleid om de selectieteams minimaal op dat niveau te laten spelen, zodat de doorstroming richting het eerste elftal zoveel mogelijk spelers oplevert die het niveau van het eerste ook aankunnen. Vaak is de doelstelling dan ook ‘handhaving’, maar je hebt er seizoenen bij dat alles klopt en dan kun je dus ook kampioen worden.”

Coert van de Schoot kende met zijn JO13-1 een vrij constant seizoen. “Alleen richting de winterstop kenden we even een wat moeilijker periode”, herinnert hij zich. “Na de winterstop hebben we nog maar één wedstrijd verloren.” Zijn spelers profiteren niet van de promotie, maar toch ook weer wél, omdat ook de JO15-1 kampioen werd en promoveerde naar de derde divisie. “Ik krijg dus een heel nieuw team”, zegt Van de Schoot. “De hele JO12-1 komt over naar mij en gaan dus de derde divisie in. Het is derhalve moeilijke in te schatten hoe het seizoen zal verlopen, want de jongens moeten een flinke stap omhoog maken. Maar goed, dat geldt mogelijk ook voor andere clubs in de derde divisie, dus wie weet valt het mee.”

Leerzaam jaar

Van de Schoot weet wél wat zijn collega Van Agt in handen krijgt. “Een kampioensploeg”, lacht hij. “Bas krijgt een stuk of 7 spelers van mij en dan heeft hij nog wat tweedejaars. Andere spelers uit mijn  team gaan naar de JO14-1.” Van Agt ziet het wel zitten: “Het wordt een leuke uitdaging. We moeten even kijken in welke regio we komen. Gaan we de richting van West-Brabant/Zeeland op of juist meer richting Oost-Brabant/Limburg? Hoe dan ook komen we allemaal nieuwe tegenstanders tegen en dat is leuk. Handhaving zal in eerste instantie wel het doel zijn en dan zien we gaandeweg wel of er mogelijk meer in het vat zit. Het wordt in elk geval een leerzaam jaar, niet alleen voor de spelers, maar ook voor mij.”

Van Agt kan met zijn jongens onder-15 al wat meer tactiek toepassen dan Van de Schoot met zijn jongens onder-13. “Bij mij gaat het vooral over de posities”, knikt Van de Schoot. “Dat ze weten wat hun rol is op een bepaalde positie en dat ze leren die goed in te vullen. Verder leer ik ze gedurende het seizoen om op te bouwen en op welke manier druk te zetten. Dan hebben ze hun handjes al vol.” Zoals bij zoveel clubs wordt er ook bij Oirschot Vooruit in de jeugd vooral gevoetbald in 1-4-3-3-formaties. “Dan is de veldbezetting logisch voor die mannekes”, weet Van Agt. “Maar dit seizoen heb ik ze ook regelmatig in 1-3-4-3 laten spelen, dus met een inschuivende centrale verdediger”, vertelt Van de Schoot. “Tegen wat zwakkere tegenstanders kon dat. Soms deed ik het vanaf het begin, andere keren zette ik het in de rust om.”

Vooral ontspanning

Beide jeugdtrainers genieten volop van hun rol in de jeugd bij Oirschot Vooruit. Al te ver vooruit kijken doen ze nog niet. “Ik heb het diploma UEFA-C op zak en wil gewoon in de jeugd actief blijven”, zegt Van Agt. “Daar ligt wel mijn hart. Voorlopig denk ik er niet aan om een hoger diploma te halen of naar een andere club te gaan, ik heb hier nog zoveel te leren! Ik zie mijn rol als jeugdtrainer ook vooral als ontspanning.” Hetzelfde geldt min of meer voor Van de Schoot: “Ik heb afgelopen seizoen de cursus Juniorentrainer gedaan en dat was leerzaam. De club wil nu dat ik doorga voor UEFA-C, maar dat zit er nu niet in qua werk. Dat is misschien iets voor later, komend seizoen wil ik vooral genieten van wat ik doe qua werk en qua hobby. Voorlopig zit ik op mijn plaats en ik zie wel wat de toekomst brengt. Kan zijn dat ik er over een jaar weer anders tegenaan kijk.”


Lees meer>

v.v. Olympia'60 Logo

12:04

v.v. Olympia'60

Kjeld Huveneers is 28 jaar jong en voetbalt al heel zijn leven. Twee jaar geleden wilde hij stoppen omdat hij het plezier verloren was. Toen kreeg hij een belletje van Olympia’60. Daar heeft hij het belangrijkste ingrediënt van de edele voetbalsport teruggevonden: plezier!
 
DONGEN  ̶  “Vanaf het moment dat ik kon lopen, voetbalde ik al”, opent Huveneers het gesprek. “Ik meldde me aan bij TSC en werd op mijn 13e gescout door RKC Waalwijk. Daar heb ik twee jaar gespeeld en besloot toen om voor school te kiezen, zoals dat zo mooi heet. Het ging even niet zo goed, want ik moest van het atheneum terug naar de HAVO en wilde alle zeilen bijzetten om dat tot een goed einde te brengen. Ik heb daarna HEAO Commerciële Economie gedaan, dus dat is gelukkig helemaal goed gekomen.”
Huveneers keerde terug naar TSC en maakte als B-junior al zijn debuut in het eerste. “Daarna heb ik toch gewoon mijn periode in de A-junioren afgemaakt en kwam toen vast in het eerste. Ik speelde er bij jaar, maakte een uitstapje naar Dongen en keerde terug. Toen sloeg het noodlot toe: ik scheurde een kruisband af. Door wat complicaties lag ik er ruim een jaar uit. Eenmaal fit ging ik weer wedstrijden spelen, maar ik haalde nooit meer mijn oude niveau. Na twee seizoenen pendelen tussen het eerste en het tweede bij TSC begon het idee te leven om ermee te stoppen. Ik was 25 en was eigenlijk wel klaar met voetballen.”
 
Via een kennis kwam hij in contact met Olympia’60. “Ik besloot nog een poging te wagen om het plezier in voetbal terug te vinden. Nu, twee jaar later, kan ik zeggen dat dat gelukt is. Sterker nog, ik vind voetballen leuker dan ooit. Ik was altijd een flegmatieke aanvaller, maar de trainer hier gebruikt me als controlerende middenvelder en dat vind ik een hartstikke fijne positie. Vroeger was ik altijd van de individuele actie, maar nu geniet ik echt van het collectief.” En met dat collectief zit het bij Olympia’60 wel goed. “Dit is zo’n gezellige club, jongen”, zegt hij. “Er wordt hier serieus gevoetbald, maar het is na de wedstrijden altijd supergezellig. Niemand gaat hier vroeg naar huis! Sinds Arne Koeman hier trainer is, wordt er serieuzer gevoetbald en dat leverde al snel resultaat op. Vorig seizoen promoveerden we naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal  en dat is een niveau dat bij ons past. Er wordt leuk gevoetbald. Dit seizoen hebben we tot het laatst meegedaan om een periodetitel en ik denk dat Koeman voor volgend seizoen gewoon zegt dat een periodetitel de doelstelling is. Dat is Olympia’60: ambitieus en gezellig. Dat is was bij me past, dus ik ben heel blij dat ik twee jaar geleden toch de schoenen nog niet aan de wilgen heb gehangen!”

Lees meer>

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli
vv dongen Logo

16:40

vv dongen

Met ingang van komend seizoen start het amateurvoetbal met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Voetballertjes Onder 8- en Onder-9 jaar spelen in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. Dit seizoen speelden die leeftijdscategorieën nog 7-tegen-7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit evenwel beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken, waaronder de pupillen van VV Dongen.

DONGEN  ̶  “En dus zijn we alvast eens gaan experimenteren met deze wedstrijdvormen”, zegt Peter van Heteren, voorzitter van de jeugdcommissie van VV Dongen. “Als de KNVB met iets nieuws komt, dan houd je doorgaans wel even je hart vast”, lacht hij. “Er zijn wel inspraakavonden, maar uiteindelijk doen ze toch wat zij denken dat het beste voor ons is, haha. Bovendien wordt er weinig rekening gehouden met consequenties. Maar goed, we moeten eraan geloven en dus gingen we eens kijken hoe het in de praktijk werkt. Veldje uitgezet, 12 jongens bij elkaar gehaald en voetballen maar. En wat denk je? Hartstikke leuk! De kinderen hebben veel meer balcontacten, het gaat allemaal heel snel, mede doordat je bij een uitbal mag intrappen óf indribbelen. Er is geen scheidsrechter meer, maar een spelbegeleider die aan de zijlijn staat. Dat is voor die gastjes ook veel fijner en zeg eerlijk, bij die kleintjes heb je ook eigenlijk geen scheidsrechter nodig. Ernstige overtredingen worden niet gemaakt en ze weten zelf goed genoeg of een bal uit is geweest en wie hem het laatst heeft geraakt. Daar is zelden discussie over, zo heerlijk eerlijk als die kleine mannen nog zijn!”

Het type voetbal dat je krijgt met 6 tegen 6 deed Van Heteren denken aan mooie tijden. “Weet je, het lijkt wel op het voetbal zoals we dat in de jaren zeventig en tachtig overal op straat, op veldjes en pleintjes speelden. Gewoon twee jassen als doelen en huppakee, gaan met de banaan. En we weten allemaal hoeveel goede voetballers dat heeft opgeleverd. Dus in die zin lijkt de nieuwe opzet inderdaad een verbetering.”

Doeltjes aanschaffen
Toch zitten er ook haken en ogen aan de nieuwe opzet. “Het brengt met zich mee dat er nieuwe, kleinere doeltjes aangeschaft moeten worden en er wordt ook qua voorbereiding een en ander verwacht; de veldjes moeten namelijk steeds uitgezet worden, want het zijn geen standaardmaten. Daar wordt dus wat gemakkelijk over gedaan bij de KNVB, want niet elke club zit even goed in de slappe was en het is wel weer een hele investering. Verder vraag ik me af hoe het zal zijn als je er spelertjes bij hebt die echt veel beter zijn dan de anderen; die zullen dan continu aan de bal zijn. Bovendien heb je door de kleinere teams ook meer begeleiding nodig. En ja, het was nog slechts een experiment. Pas als we een seizoen in deze opzet achter de rug hebben kun je echt alle voors en tegens tegen elkaar afwegen.”

De nieuwe opzet gaat komend seizoen in van de Onder-9 en volgend seizoen voor de Onder-11. “De Onder-9 teams spelen volgend seizoen gewoon competitie”, aldus Van Heteren. “Met de mini’s spelen we al vier tegen vier, zoals ook in de nieuwe opzet is verordonneerd, maar gewoon onderling en hier op de club, dat is lekker overzichtelijk. Soms nodigen we ook tegenstanders uit de buurt uit, dat maakt het weer wat ‘echter’ en dus spannender voor de jongens.”


Lees meer>

Meer berichten