Regio Grensstreek Midden Brabant

  • A-Z Barbecue
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Grensstreek Midden Brabant - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Grensstreek Midden-Brabant - Najaar 2016

VoetbalJournaal Grensstreek Midden-Brabant - Voorjaar 2016

Berichten uit de regio

maandag 20 november

14:27

Deze week in het kader van ‘Hé scheids’ hebben wij contact gezocht met Simon Verkade (16).
Simon is actief als assistent-scheidsrechter bij Dames 1 van Excelsior-Maassluis.

Kan je wat over jezelf vertellen op sportief gebied?
Ik heb in het verleden niet veel met sport gedaan, sinds een jaar ongeveer ben ik wel begonnen met wielrennen wat ik heerlijk vind om te doen omdat je elke keer ergens anders heen gaat en steeds een andere afstand aflegt.
Daarnaast ben ik ook assistent-scheidsrechter op zaterdag bij het hoogste damesteam van Excelsior-Maassluis. Hier ben ik ingerold omdat mijn zus en tante ook in het elftal spelen. Zij zochten nog een assistent-scheidsrechter voor dit seizoen en ik zag dat wel zitten om die rol te vervullen.  


Wat zijn voor jou de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
De leukste wedstrijden om te vlaggen zijn eigenlijk die waarin de partijen erg gelijk aan elkaar opgaan, voornamelijk als er veel actie in het spel zit wat mij ook meer te doen geeft. Je ziet bij zulke wedstrijden dan ook dat er aan het einde bij beide partijen bepaalde voldoening is als het goed is gegaan omdat ze beiden hebben kunnen doen wat ze wilde doen.
Daarnaast is het damesvoetbal heel opkomend nu in Nederland dat vind ik leuk om te zien.  Het damesteam waarbij ik actief ben speelt 4e klasse op zaterdag dus ze kunnen allemaal wel aardig voetballen wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Merk jij zelf verandering in het vrouwenvoetbal nu het steeds populairder wordt?
Ja sinds het EK-vrouwenvoetbal merk ik wel dat er steeds meer animo voor is. Bij ons op de club zijn er ookal een aantal meiden teams. Daarnaast staan er vooral bij de thuiswedstrijden van Dames 1 veel toeschouwers langs de zijlijn om naar de dames te kijken.
Daarnaast merk ik het ook aan de gestegen populariteit van de Oranje dames vooral op social media kan je er bijna niet meer omheen.

Heb je nog ambities op het gebied van sport?
Ja het wielrennen natuurlijk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen dit hoop ik nog zo lang mogelijk te blijven doen. Vaak probeer ik ook nog een paar keer naar de sportschool te gaan.
Daarnaast zie ik het ook zitten om voorlopig nog te assisteren bij het eerste damesteam van Excelsior-Maassluis.

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s waar je je mee bezig houdt?
Buiten het sporten om heb ik ook nog andere hobby’s zoals met mijn vrienden afspreken of Netflix kijken. Daarnaast werk ik ook veel bij het bedrijf van mijn vader genaamd Verkade Vlaardingen, dit bedrijf houdt zich bezig met grond-, straat-, rioleer- en hovenierswerk.

 

 

 


Lees meer>

vrijdag 17 november

09:18

Gijs Bogers durfde het vorig jaar aan: hij ging weg bij het Nationaal Voetbalmuseum om een eigen voetbalschool te beginnen, genaamd TIC. De 23-jarige Roosendaler is nog altijd blij met die stap.
 
"Ik had het bij het Voetbalmuseum ook prima naar mijn zin, maar zocht een nieuwe uitdaging en wilde graag meer samenwerken met kinderen. Bij voetbalclubs zijn de trainingsmogelijkheden vaak niet heel groot, gaat het niet verder dan wat afwerken en een partijtje. Voor loopcoördinatie en techniek is minder aandacht. Bij mijn voetbalschool let ik daar juist wel heel erg op", vertelt Bogers.
 
De trainer is 'helemaal gek' van voetbal. "Ik heb 15 jaar bij BSC gevoetbald, nog even bij Gastel en RBC, maar ben daarmee gestopt omdat het niet te combineren viel met mijn werk en het risico op blessures te groot was. Ik voetbal nog wel in de zaal." Ook heeft hij een sportopleiding achter de rug, een trainer/coach-diploma in zijn bezit en leidde hij wat jeugdteams bij RBC.
 
Bogers richt zich op een brede doelgroep: van 2,5 jaar tot 16 jaar. "Ik geef peutervoetbal, maar heb ook jeugdspelers van PSV rondlopen die wat extra training willen op het vlak van handelingssnelheid of de aanname." Bogers werkt met professioneel materiaal. "Ik heb een snelheidsmeter waarmee je de schotkracht en sprintsnelheid kunt meten, de SoccerWave om voorzetten en aannames te oefenen en een bal die ontwikkeld is door Xavi (clubicoon van Barcelona, red.), waarmee verschillende passvormen geoefend kunnen worden." Hij legt tijdens de trainingen veel aandacht op de loopcoördinatie en motoriek van de voetballers die bij zijn school komen.
 
Bogers geeft alle trainingen in de Roosendaalse overdekte sportlocatie Metsj Point. "Daardoor kunnen de trainingen bij alle weersomstandigheden doorgaan." Hij geeft de trainingen zelf in groepen van maximaal twaalf voetballers. “Zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven.”
Hij hoopt de komende jaren nog verder te groeien. "Ik heb nu al samenwerkingen met BSC en RBC en hoop op termijn meer van dat soort verbanden te leggen. Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst kan uitbreiden, met misschien zelfs meerdere locaties in de omgeving. Tot nu toe ben ik in ieder geval heel erg tevreden."

Lees meer>

donderdag 16 november

14:40

Iedere week willen wij bij het VoetbalJournaal in het kader van ‘Hé Scheids’  een scheidsrechter in het zonnetje zetten. 
Deze week is het de beurt aan Haico Michielsen van V.V. Chaam om zijn verhaal te doen.


Kan je wat meer over jezelf vertellen op sportief gebied?
Vanaf jongs af aan ben ik lid bij de dorpsclub V.V. Chaam waar ik alle jeugd elftallen heb doorlopen. Toen ik 14 of 15 jaar oud was heb ik gezegd dat ik wilde fluiten, iets terug doen voor de club. Op mijn 16e heb ik de BOS-cursus (basis opleiding scheidsrechters) gevolgd. Tot mijn 18e heb ik het fluiten voor de vereniging gecombineerd met het zelf actief voetballen. Daarna ben ik voor de KNVB gaan fluiten om te zien waar mijn plafond lag. De eerste jaren vooral reserve elftallen gefloten en daarna al snel standaard teams. Blijkbaar viel ik op want ik werd uitgenodigd voor het Talenten traject AV (TTAV), wat nu het Ontwikkel traject (OTS) is. In het traject krijg je meerdere keren per jaar bijeenkomsten en coaches mee naar wedstrijden. Hierin waren Adri van Ierland en Peter Waasdorp mijn vaste coaches. Van beide, maar ook van de andere coaches, heb ik super veel kunnen leren en kunnen groeien. Ik promoveerde elk jaar, vorig jaar floot ik mijn wedstrijden in de 2e klasse maar ook meerdere in de 1e klasse. Dit jaar zal dat weer zo zijn met als doel om te promoveren naar Groep D. Naar 4 jaar OTS hield het vorig jaar helaas op. Niet omdat ik mijn top al heb berijkt. De concurentie is groot. Er zijn mannen als Marc Nagtegaal, Roel de Cock die allebei doorgestoten zijn naar het talenten traject betaald voetbal (TTBV) en er zijn nu weer scheidsrechters waarvan ik verwacht dat ze die stap gaan maken.  

Wat zijn voor jouw de leukste wedstrijden om te fluiten? 
De leukste wedstrijden zijn toch waar spanning op staat. Derby's, nummer 1 tegen nummer 2, na-competitie. vorig jaar mocht ik de wedstrijd tussen WSC en Baardwijk fluiten. De clubs liggen letterlijk tegen over elkaar. Ze noemen het de akkerlaanderby en was in competitieverband meer dan 20 jaar niet gespeeld. Super sfeer en veel publiek echt prachtig. Of de ontknoping van de 2e klasse vorig jaar. Best-vooruit, helvoirt en Oirschot vooruit konden met nog twee wedstrijden te gaan allemaal nog kampioen worden. Helvoirt speelde die laatste twee wedstrijden tegen Best en Oirschot. De wedstrijd tegen Best vooruit stond onder mijn leiding. Bijzonder was ook vorig jaar een wedstrijd waar ik alleen nog maar de 2e helft hoefde te fluiten, in de rust was het gestaakt. Heel apart maar wel een leerzame ervaring. In de voorbereiding fluit ik ook regelmatig jeugd elftallen van BVO's. Mooi om talent aan het werk te zien je ziet daar echt goed voetbal.

Wat is je functie bij de scheidsrechtersverening of bij het bestuur van je club?  
Bij V.V. Chaam ben ik nogsteeds lid. Twee jaar geleden zijn we daar gestart om jeugdvoetballers te vragen of ze wilde fluiten. We dachten dat zijn er misschien één of twee bij zo'n kleine club. Tot onze verbazing hadden we er al meteen 5 en een paar maanden later 7. Mij is gevraagd om die jongens te coachen en ze het vak te leren. Ze begonnen allemaal bij de pupillen en inmiddels fluiten ze ook op groot veld de onder 13. Veel complimenten van ouders en tegenstanders over onze scheidsrechters, mensen vinden het leuk dat er jonge mannen staan.

Heb je nog andere  ambities op het gebied van sport? 
Voor nu is de ambitie om het onderste uit de kan te halen. Ik wil dit jaar promoveren naar groep D (1e klasse), daarna wil ik naar de hoofdklasse. Betaald voetbal zal ik voor blijven werken maar ik weet ook dat het ontzettend lastig word. Ik blijf trainen en mezelf ontwikkelen. Vorig jaar ben ik gevraagd of ik coach wilde worden bij de SOII (scheidsrechtersopleiding 2). Scheidsrechter die al langer fluiten en op een hoger niveau willen gaan fluiten. Ook dat vind ik leuk om te doen en wil ik komende jaren vaker gaan doen.  

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s of dingen waar je je mee bezig houdt?
De arbitrage is mijn passie en daarmee mijn grootste hobby. Daarnaast werk ik in de gehandicaptenzorg , ben ik vrijwilliger bij verschillende maatschappelijke organisaties en probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met familie en vrienden.  Ik zit in het bestuur van een stichting die jaarlijks een activiteit organiseert rondom het Sinterklaas feest. Ben actief voor de carnavals stichting. Ik ben dus redelijk betrokken in het maatschepplijke gebeuren in mijn woonplaats.  


Lees meer>

vrijdag 10 november
Oirschot Vooruit Logo

11:56

Oirschot Vooruit

Na periodes bij FC Den Bosch, UNA en VV Dongen is Alex van Overdijk (23) terug waar hij begon met voetballen: Oirschot Vooruit. Bij de trotse debutant in de zondag eerste klasse C is hij eindelijk weer basisspeler op zijn geliefde linksbackpositie.
 
De 0-1 zege op Nemelaer van zondag 4 november leidde tot grote feestvreugde bij de selectie van Oirschot Vooruit. Spelers en supporters van de uitploeg vierden samen uitbundig de overwinning en ook in de spelersbus werd er op de terugweg gesprongen en gedanst. “Dit zijn de wedstrijden waarvoor ik ben teruggegaan naar Oirschot Vooruit”, aldus de opgewekte Alex van Overdijk. “Ik speelde een fijne wedstrijd en naderhand bouwden we met zijn allen één groot feest. Ik ben weer basisspeler en speel met de jongens die ik ken van vroeger. Het zijn momenten die ik de afgelopen jaren erg heb gemist.”
 
De in Oirschot opgegroeide Van Overdijk werd na een periode bij Oirschot Vooruit E1 opgepikt door FC Den Bosch, waar hij negen jaar speelde in de jeugdopleiding. Een doorbraak bij de profclub bleef uit, waarna de linkervleugelverdediger vertrok naar UNA. Daar kon hij in twee jaar niet rekenen op veel speeltijd en Van Overdijk zocht zijn geluk bij Dongen, waar hij één seizoen actief was. ,,In die drie jaar heb ik helaas niet veel wedstrijden in het eerste team gespeeld. Ik trainde drie keer in de week, maar moest toen telkens plaatsnemen op de bank. Daar werd ik niet gelukkig, bij Dongen ging ik soms met tegenzin naar de club. Daarom ben ik nu heel blij om sinds dit seizoen terug te zijn bij mijn oude club.”
 
Dat plezier is nu helemaal terug bij Van Overdijk. Hij speelt nu samen met vrienden als Bram Meeuwis, Fons Meeuwis en Joris Swaanen en heeft op de linksbackpositie een basisplaats. Bovendien heeft de club Oirschot Vooruit zich in de periode dat Van Overdijk weg was enorm ontwikkeld. De bruisende vereniging beschikt over goede jeugdteams, fanatieke fans en debuteert dit seizoen in de eerste klasse zondag. “Het is leuk dat we op goed niveau spelen en de jongens om me heen hebben zich goed ontwikkeld. Bovendien is de sfeer top. Jongens van de JO19-1 en ook fans zijn erg betrokken bij het team. Mijn vader woont in Oirschot en kan me elke week zien spelen in zijn dorp. Dat vind ik ook erg belangrijk.”
 
In de A1 van FC Den Bosch speelde Van Overdijk onder meer tegen jongens als Davy Klaassen, Memphis Depay, Jean-Paul Boëtius en Hakim Ziyech. Tegenwoordig treft hij in de eerste klasse amateurs van onder meer Best Vooruit, SC ’t Zand en Brabantia. “Het is leuk dat ik tegen grote namen heb gespeeld, maar nu geniet ik ook nog steeds van het spelletje. Ik voel me erg goed en met Oirschot hebben we een leuke ploeg. Uit deze eerste klasse C gaan we zeker niet degraderen.

Lees meer>

Meer berichten