Regio Hoeksche Waard

  • Direct verzekerd
  • ck kozijnen
  • Auto Ames BV
  • Troost Acc.
  • voetbaldiscount.nl
  • nemesys hostedxl

Edities

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Najaar 2016

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Najaar 2015

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2015

Bedrijven in Hoeksche Waard

Berichten uit de regio

maandag 20 november

14:27

Deze week in het kader van ‘Hé scheids’ hebben wij contact gezocht met Simon Verkade (16).
Simon is actief als assistent-scheidsrechter bij Dames 1 van Excelsior-Maassluis.

Kan je wat over jezelf vertellen op sportief gebied?
Ik heb in het verleden niet veel met sport gedaan, sinds een jaar ongeveer ben ik wel begonnen met wielrennen wat ik heerlijk vind om te doen omdat je elke keer ergens anders heen gaat en steeds een andere afstand aflegt.
Daarnaast ben ik ook assistent-scheidsrechter op zaterdag bij het hoogste damesteam van Excelsior-Maassluis. Hier ben ik ingerold omdat mijn zus en tante ook in het elftal spelen. Zij zochten nog een assistent-scheidsrechter voor dit seizoen en ik zag dat wel zitten om die rol te vervullen.  


Wat zijn voor jou de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
De leukste wedstrijden om te vlaggen zijn eigenlijk die waarin de partijen erg gelijk aan elkaar opgaan, voornamelijk als er veel actie in het spel zit wat mij ook meer te doen geeft. Je ziet bij zulke wedstrijden dan ook dat er aan het einde bij beide partijen bepaalde voldoening is als het goed is gegaan omdat ze beiden hebben kunnen doen wat ze wilde doen.
Daarnaast is het damesvoetbal heel opkomend nu in Nederland dat vind ik leuk om te zien.  Het damesteam waarbij ik actief ben speelt 4e klasse op zaterdag dus ze kunnen allemaal wel aardig voetballen wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Merk jij zelf verandering in het vrouwenvoetbal nu het steeds populairder wordt?
Ja sinds het EK-vrouwenvoetbal merk ik wel dat er steeds meer animo voor is. Bij ons op de club zijn er ookal een aantal meiden teams. Daarnaast staan er vooral bij de thuiswedstrijden van Dames 1 veel toeschouwers langs de zijlijn om naar de dames te kijken.
Daarnaast merk ik het ook aan de gestegen populariteit van de Oranje dames vooral op social media kan je er bijna niet meer omheen.

Heb je nog ambities op het gebied van sport?
Ja het wielrennen natuurlijk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen dit hoop ik nog zo lang mogelijk te blijven doen. Vaak probeer ik ook nog een paar keer naar de sportschool te gaan.
Daarnaast zie ik het ook zitten om voorlopig nog te assisteren bij het eerste damesteam van Excelsior-Maassluis.

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s waar je je mee bezig houdt?
Buiten het sporten om heb ik ook nog andere hobby’s zoals met mijn vrienden afspreken of Netflix kijken. Daarnaast werk ik ook veel bij het bedrijf van mijn vader genaamd Verkade Vlaardingen, dit bedrijf houdt zich bezig met grond-, straat-, rioleer- en hovenierswerk.

 

 

 


Lees meer>

NSVV Logo

10:19

NSVV

Vandaag moest NSVV winnen om over de eerste periode, kampioen te worden en aan het eind van het seizoen voor promotie te kunnen spelen. NSVV wint de laatste weken zonder problemen zijn wedstrijden, toch verraste de trainers van NSVV met een sterk gewijzigde opstelling. Na zijn hersenschudding stond Melvin Kruijthof weer in het doel en er was een basisplaats voor Roderick Bekker en Peter Jan Cazander. Na drie minuten opende NSVV de score om verder niet in de problemen te komen en uit te lopen naar een afgetekende overwinning. Rozenburg miste scherpte voor het doel om echt gevaarlijk te worden, maar gezien hun spel zouden ze hoger moeten uitkomen op de ranglijst aan het einde van het seizoen. De conclusie na de eerste periode is dat de NSVV spelers elkaar scherp houden, aangezien er veel gretige spelers klaarstaan om een basisplaats over te nemen.

Het publiek was nog maar net gaan zitten toen Kelvin van der Giesen over rechts een mooie solo begon en een goede voorzet gaf op Richard Bras. Zijn inzet miste doel maar kwam op links bij Peter Jan Cazander, die weer de bal inbracht richting Richard Bras. De tweede keer verzilverde Richard Bras deze kans en bracht NSVV direct op voorsprong. Rozenburg reageerde twee minuten later door een mooie dieptebal van Bryan van der Laan op Lennart Quak. Op het randje van het zestienmetergebied plaatse hij een schuiver een metertje naast de paal. De tweede kans van Rozenburg was een kopbal net over van Bryan van der Laan. Mitchel Keikes mocht veel cornerballen voor NSVV nemen. Eén van deze corners zorgde voor een scrimmage voor het doel en Mitchel Keikes was attent en kon de bal een tweede keer inbrengen op Kelvin van der Giesen. Met een boogballetje wist Kelvin van der Giesen te scoren. Net voor rust mocht Mitchel Keikes nog twee gevaarlijke vrije trappen nemen. De eerste kwam bij Kelvin van der Giesen die alleen op de keeper af mocht gaan, maar miste. De tweede keer mocht Marco Mann inkoppen. Zijn kopbal ging mooi gericht richting de kruising, maar had te weinig snelheid om de keeper te verassen.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x367/dsc_3664.jpg" style="width: 550px; height: 367px;" />

Richard Bras aan de bal voor NSVV - © Cindy Vos


De eerste kans in de tweede helft was voor NSVV weer raak. Richard Bras stuurde Kelvin van der Giesen goed diep op randje buitenspel. Alleen voor de keeper plaatste Kelvin van der Giesen de bal netjes langs keeper Stephan van Asperen. Minder succesvol was Kelvin van der Giesen na een mooie aanval via Richard Bras en Dikkie Bontes. Kelvin van der Giesen mocht tweemaal schieten op keeper Stephan van Asperen, maar het lukte hem niet om een hattrick te maken. Yoeron van der Ree had een noemenswaardige invalbeurt. Nog geen tien seconden in het veld moest hij direct in de achtervolging op Lennart Quak die richting keeper Melvin Kruijthof ging. De slechts twee tegendoelpunten dit seizoen wilde Yoeron van der Ree niet laten oplopen en tikte Lennart Quak aan buiten de zestienmeterlijn. Scheidsrechter Schuitemaker greep direct naar zijn rode kaart en Yoeron van der Ree mocht weer gaan douchen. Tegen de tien man van NSVV creëerde Rozenburg hun grootste kans van de wedstrijd. Bryan van der Laan mocht vrij voor doel inkoppen, maar Melvin Kruijthof reageerde attent.

De spelers van NSVV konden de bloemen in ontvangst nemen voor het behaalde periodekampioenschap en zich mengen in de jaarlijkse Wir-War die in het clubhuis losbarsten. SV Charlois en Rijnmond Hoogvliet Sport hebben ook gewonnen en blijven netjes in het spoor van NSVV. De brede selectie zal dus scherp moeten blijven en gewoon blijven winnen. Te beginnen, in Heenvliet, bij de uitwedstrijd tegen GHVV’13 volgende week.


Lees meer>

vrijdag 17 november

09:18

Gijs Bogers durfde het vorig jaar aan: hij ging weg bij het Nationaal Voetbalmuseum om een eigen voetbalschool te beginnen, genaamd TIC. De 23-jarige Roosendaler is nog altijd blij met die stap.
 
"Ik had het bij het Voetbalmuseum ook prima naar mijn zin, maar zocht een nieuwe uitdaging en wilde graag meer samenwerken met kinderen. Bij voetbalclubs zijn de trainingsmogelijkheden vaak niet heel groot, gaat het niet verder dan wat afwerken en een partijtje. Voor loopcoördinatie en techniek is minder aandacht. Bij mijn voetbalschool let ik daar juist wel heel erg op", vertelt Bogers.
 
De trainer is 'helemaal gek' van voetbal. "Ik heb 15 jaar bij BSC gevoetbald, nog even bij Gastel en RBC, maar ben daarmee gestopt omdat het niet te combineren viel met mijn werk en het risico op blessures te groot was. Ik voetbal nog wel in de zaal." Ook heeft hij een sportopleiding achter de rug, een trainer/coach-diploma in zijn bezit en leidde hij wat jeugdteams bij RBC.
 
Bogers richt zich op een brede doelgroep: van 2,5 jaar tot 16 jaar. "Ik geef peutervoetbal, maar heb ook jeugdspelers van PSV rondlopen die wat extra training willen op het vlak van handelingssnelheid of de aanname." Bogers werkt met professioneel materiaal. "Ik heb een snelheidsmeter waarmee je de schotkracht en sprintsnelheid kunt meten, de SoccerWave om voorzetten en aannames te oefenen en een bal die ontwikkeld is door Xavi (clubicoon van Barcelona, red.), waarmee verschillende passvormen geoefend kunnen worden." Hij legt tijdens de trainingen veel aandacht op de loopcoördinatie en motoriek van de voetballers die bij zijn school komen.
 
Bogers geeft alle trainingen in de Roosendaalse overdekte sportlocatie Metsj Point. "Daardoor kunnen de trainingen bij alle weersomstandigheden doorgaan." Hij geeft de trainingen zelf in groepen van maximaal twaalf voetballers. “Zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven.”
Hij hoopt de komende jaren nog verder te groeien. "Ik heb nu al samenwerkingen met BSC en RBC en hoop op termijn meer van dat soort verbanden te leggen. Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst kan uitbreiden, met misschien zelfs meerdere locaties in de omgeving. Tot nu toe ben ik in ieder geval heel erg tevreden."

Lees meer>

Strijen Logo

09:15

Strijen

Wij van het voetbaljournaal hebben gesproken met een speler van Strijen o19-1. Hij speelt dit seizoen voor het eerst bij O-19, want hij is pas overgekomen van O-17. Deze speler had niet verwacht dat hij dit seizoen veel speeltijd zou krijgen, maar toch krijgt hij veel speeltijd van de trainer. Hij heeft het ook erg naar zijn zin in het team.

Begin
Gerard is begonnen op zijn 6de. Hij wilde graag op voetbal omdat het hem een leuke sport leek en omdat zijn vrienden ook op voetbal zaten. Zijn broer zat al bij VV Strijen, dus daarom ging Gerard daar ook heen. De club was ook het dichtst bij zijn huis dus dat leek hem ook makkelijk. Gerard speelt al heel zijn jeugd bij Strijen en hij vindt het een erg leuke club. Hij is daarom ook niet van plan om weg te gaan.

Wat vind je leuk eraan?
Gerard vind het leuk om te voetballen met vrienden, zowel op de training als in het veld. Hij heeft het ook erg naar zijn zin in het team. Hij voetbalt als verdedigende middenvelder, dat is een positie waar hij niet had verwacht dat hij daar zou gaan spelen. Gerard is dit seizoen overgekomen dus hij had niet verwacht dat hij veel speeltijd zou krijgen, en al helemaal niet dat hij een basisplaats zou krijgen. Toch heeft die door goed te spelen een basisplaats verdiend bij Strijen O-19 1.

Het seizoen
Het seizoen is niet goed begonnen door Strijen alleen afgelopen zaterdag heeft Strijen zijn eerste wedstrijd weten te winnen tegen sv Charlois. Strijen had voor die wedstrijd ook een moeilijke periode tegen de top van de eerste klasse. De aankomende periode wordt iets makkelijker, en moet er ook veel gewonnen worden. Aankomende zaterdag moeten ze tegen Overmaas, die wedstrijd moet ook gewonnen worden om hoger te staan in het klassement.


Lees meer>

Meer berichten