Regio Hoeksche Waard

  • Direct verzekerd
  • ck kozijnen
  • Auto Ames BV
  • Troost Acc.
  • voetbaldiscount.nl
  • nemesys hostedxl

Edities

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Najaar 2016

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Najaar 2015

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2015

Bedrijven in Hoeksche Waard

Berichten uit de regio

maandag 18 september
Heinenoord Logo

09:53

Heinenoord

Door de 3-2 nederlaag van Hellevoetsluis bij Heinenoord en het voor de tweede keer afkeuren van een thuiswedstrijd van Oostkapelle zal Hellevoetsluis nog even geduld moeten hebben om te weten of zij zich met 4 punten uit 3 wedstrijden geplaatst heeft voor de 2e bekerronde.

Op basis van de 3 poulewedstrijden is het echter volkomen onnodig dat de Hellevoeters nog in onzekerheid zitten. Na de ruime 6-2 zege op Oostkapelle werd er in Etten-Leur tegen 10 man een 0-1 en 1-2 voorsprong weggegeven en ook in de wedstrijd tegen Heinenoord werd een 1-2 voorsprong binnen 1 minuut weer verkwanseld en werd er volkomen onnodig verloren. Op het gezellige en fraaie complex van 1ste klasser Heinenoord begonnen de mannen van Edwin de Koning op het vertrouwde kunstgras, voor een handjevol toeschouwers, prima aan de wedstrijd. Heinenoord zakte in en liet Hellevoetsluis het spel maken, wat leidde tot een optisch overwicht voor de rood-witten. Kansen kwamen er ook, maar toch moest Hellevoetsluis beducht zijn voor de snelle uitvallen van Heinenoord. Uit éen van die snelle counters scoorde Heinenoord dank ook na 25 minuten de 1-0, op dat moment tegen de verhouding in. Door duur balverlies op eigen helft van Frenk van Gelderen kwam de bal bij de Heinenoordse rechtsbuiten en zijn voorzet werd door de nummer 10 geheel vrijstaand bij de tweede paal ingekopt. Er waren meer van dat soort slordige momenten aan de kant van Hellevoetsluis, maar deze leidden niet tot doelpunten, zodat beide teams met een 1-0 tussenstand gingen rusten.

Direct na rust een tegenvaller voor de Hellevoeters, toen de net weer van een blessure herstelde doelman Ribaric enigszins onbesuisd uit zijn doel kwam en met een sliding de bal tot corner verwerkte. Bij deze actie overstrekte hij zich en liep opnieuw een hamstringblessure op. Sander van Reijn was zijn vervanger en deze gaf met een prachtige save meteen zijn visitekaartje af. Na de eerste 20 minuten van de 2e helft, toen Heinenoord controle over de wedstrijd had, kwam Hellevoetsluis steeds beter in de wedstrijd en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook toen Onur Furuncu binnen de beruchte lijnen werd aangetikt en Vincent Mast de toegekende strafschop onberispelijk binnen schoot (1-1). Bij een gelijkspel zou Hellevoetsluis nog niet helemaal zeker zijn van de volgende ronde, dus ging het op zoek naar de overwinning. In de 65e minuut was daar dan de verdiende 1-2 voorsprong, toen Davy Mierop met een prachtige lob van 25 meter de uitgelopen doelman wist te verschalken en daarmee zijn fout van de eerste helft meer dan goed maakte.

De geschiedenis herhaalde zich echter, want net als vorige week tegen Unitas ’30 lag binnen 1 minuut de gelijkmaker alweer in het doel. Daarbij was er opnieuw een negatieve hoofdrol voor aanvoerder Frenk van Gelderen, toen hij binnen de beruchte lijnen onnodig een sliding inzette en niet de bal maar de tegenstander raakte. Ook deze strafschop werd onhoudbaar voor de keeper in het doel geschoten (2-2). Beide teams gingen voor de winst en van klasseverschil tussen de 1ste en 2e klasser was geen sprake. Een foutieve beslissing van de scheidsrechter pakte echter voor Hellevoetsluis verkeerd uit. Onur Furuncu kreeg na een correct duel een vrije trap tegen en juist uit deze indraaiende vrije trap kopte Jeffrey de Koning in de 73e minuut de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman (3-2). Hellevoetsluis ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar dat werd nog eens extra bemoeilijkt toen de scheidsrechter het nodig vond om bij een onschuldig shirtje vasthouden Roeland de Bruijn zijn tweede gele kaart te tonen. Met 10 man zetten de Hellevoeters nog één keer alles op alles om toch nog 1 punt mee te nemen naar de Brielsestraatweg, maar uiteindelijk moest het een 3-2 nederlaag slikken en is het nu wachten op de resultaten van de nog te spelen wedstrijden.


Lees meer>

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

Heinenoord Logo

13:55

Heinenoord

Als laatste in deze Club van de Week, spreken wij met multifunctionele vrijwilliger Hugo van den Berg. De 22-jarige Hugo begon op zijn zesde te voetballen bij sv Heinenoord en ging acht jaar later al aan de slag als vrijwilliger bij de club.
 
De reden dat wij hem omschrijven als multifunctionele vrijwilliger is omdat Hugo bijna bij alles betrokken is bij Heinenoord. “Vanaf mijn veertiende geef ik al training, ben ik scheidsrechter, sta ik achter de bar, organiseer ik allerlei activiteiten voor de jeugd en organiseer ik feesten op Heinenoord. Daarnaast doe ik ook wel eens wat aan het onderhoud van het complex.”
 
Wat is dan het leukste?
“Het leukste vind ik toch wel het trainer zijn. Feesten organiseren is ook heel leuk, maar training geven vind ik toch leuker. Ik ben trainer bij de C1 en heb nu weer een hele nieuwe lichting. Die hebben hiervoor natuurlijk andere trainers gehad en die probeer ik dan weer dingen te leren die ik in mijn hoofd heb. Verder is het natuurlijk puzzelen, hoe ik verschillende spelers moet benaderen. De één moet je een schouderklopje geven en de ander een schop onder zijn hol. Dat vind ik het leukste eraan. “
 
Trainer
Hugo is nu al acht jaar actief als trainer bij de club en heeft zo’n beetje elke lichting al getraind: “Ik ben begonnen met de mini pupillen en heb nu bijna elke lichting wel gehad. De jongens die nu in de A’tjes zitten heb ik wel jarenlang training gegeven, maar de A’tjes zelf heb ik nog niet getraind.”
 
Tijd
Hugo houdt zich bezig met zo’n beetje alles wat er speelt op de club, maar hoeveel tijd gaat daar nou in zitten? “Ja, veel!” zegt hij met een lach. “Vooral dit jaar ook, omdat we met de jeugd een nieuw bestuur op hebben gezet en daar moeten wij natuurlijk mensen voor benaderen. Er moest een nieuwe jeugd coördinator komen, omdat de vorige is gestopt. Daarnaast waren er veel conflicten onder de ouders, die dan hun kinderen weg wilden halen bij de club. Daar hebben wij ook mee gezeten en voor elke lichting aparte ouderavonden gehouden. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij elke avond wel aan het vergaderen waren en gesprekken aan het voeren waren. Maar goed, wij horen nu vooral positieve geluiden dus dat is wel heel fijn.”
 
Connectie met de club
Na het horen van het aantal taken die Hugo bij de club verricht, waren wij benieuwd naar zijn connectie met Heinenoord. Hij reageerde als volgt: “Heel de familie loopt op de vereniging, dat begon al van kleins af aan. Dan werd je meegenomen naar de vereniging en liep je de hele dag daar rond. Mijn moeder was daar ook, die stond achter de bar of in de bestuurskamer. Dan moest je gewoon zoet zijn op de voetbal, maar goed dat lukte ook altijd wel.”
 
Het mooie van Heinenoord
“Wij spelen toch wel op een hoog niveau, maar toch blijft het een hele gezellige en kleine club. Mensen van buitenaf zeggen dat Heinenoord alleen koopt, maar ik vind dat de gezelligheid en betrokkenheid van de mensen er altijd blijft. Zowel van de supporters, vrijwilligers als de spelers van het eerste en er gebeuren mooie dingen die je bij andere grote clubs niet zou hebben. Dat vind ik zo leuk eraan en ik hoop dat het ook altijd zo blijft. Daar zetten heel veel mensen zich ook voor in om dat te bewaken.”
 
Waarom vrijwilliger?
“Ik vind het gewoon leuk om te doen. Daarnaast vind ik ook dat als je lid bent van een vereniging, dan moet je gewoon je steentje bijdragen. Ik heb ook overal een mening over en ik vind dat als je ergens een mening over hebt dan moet je er zelf ook wat aan doen. Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers en wat je dan doet dat maakt niet uit. Als je dan iets niet goed vind gaan op de vereniging doe er dan wat aan.”
 
Met alles wat Hugo doet op de vereniging, is het voor hem niet een kwestie van alleen maar ‘geven’ aan de club: “Ik haal er heel veel plezier uit als ik iets doe voor de kinderen en zij hier blij mee zijn. Dat ik vind ik het leukste aan vrijwilliger zijn. Dat wanneer je iets doet, dat je anderen daar blij mee maakt.”
 
Doelstelling
Als laatste geeft Hugo zijn doelstelling aan voor dit seizoen: “Voor de C1 is het lastig. Wij spelen nu 2de klasse en dat hebben wij nog nooit gespeeld. De C1 speelde vorig seizoen in de 4de klasse en de D’tjes speelde in de 3de klasse. Nu hebben wij ervoor gekozen om in de 2de klasse te spelen en nu in het begin hebben wij wat aanpassingsproblemen. Aan het niveauverschil merken ze gewoon dat dit een paar stapjes hoger is. Het doel is nu gewoon om in die 2de klasse mee te kunnen en dat ze vooral heel veel leren dit jaar.”
 
Hugo kijkt ook nog even verder dan zijn eigen team en geeft aan dat hij ook nog een doelstelling heeft voor zijn club: “Als club zijn wij nu vooral bezig dat Heinenoord een gevestigde naam wordt voor hun jeugdopleiding. Ik hoop dat in de toekomst meer kinderen van buiten Heinenoord voor deze club kiezen om de goede jeugdopleiding” sluit Hugo af.

Lees meer>

donderdag 14 september
Heinenoord Logo

14:25

Heinenoord

In het tweede artikel van de CvdW is er gesproken met de trainer van het eerste vrouwenelftal: Leo van Overeem. Zelf heeft Leo gevoetbald tot z’n 45e en is daarna overgestapt op het coachen en trainen binnen de vereniging. Hier is hij mee begonnen sinds z’n zoon is gaan spelen voor de club zo’n 12 jaar geleden. Daarnaast is Leo ook al lange tijd lid van de jeugdcommissie.

Het ontstaan van vrouwenvoetbal binnen de club
7 jaar geleden werd Leo benaderd op de club door een speelster van FC Binnenmaas : “Waarom is hier geen meisjeselftal?” Waarop Leo antwoordde dat de aantallen niet aanwezig zijn. Vervolgens zijn de aantallen geregeld vanuit het bestuurslid van FC Binnenmaas en heeft Leo gelobbyd binnen het bestuur van SV Heinenoord voor een vrouwenteam. Één week later was het eerste vrouwenteam een feit mét Leo als coach.

Wat is er zo leuk aan vrouwenvoetbal?
Op de vraag wat er zo leuk aan is, geeft Leo aan dat de benadering compleet anders is. “Dit heeft vooral te maken met het feit dat jongens van kinds af aan de normen en waarden van voetballen hebben meegekregen. Bij vrouwen is dit niet zozeer het geval en tevens het interessante én het leuke van vrouwenvoetbal” Met het succes van de Oranje Leeuwinnen hoopt Leo dat dit leidt tot een toename in het aantal voetballende vrouwen in Nederland.

Hoe staat het er op dit moment voor met het eerste vrouwenelftal van Heinenoord?
“Gepromoveerd naar de 3e klasse,” reageert Leo trots “en daarnaast denk ik dat ze er dit seizoen redelijk oké voor staan, maar dat is nu nog lastig in te schatten.” Leo heeft dit seizoen de beschikking over een selectie van 16 meiden, omdat twee meiden langdurig geblesseerd zijn. Daarnaast zijn er grote stappen gemaakt op het gebied van technisch en tactisch voetbal. Dit gaat de doorslag geven voor handhaving in de 3e klasse, is Leo van overtuigd.

Over de doelstelling voor dit seizoen is Leo dan ook realistisch “handhaving en proberen de nacompetitie eruit te slepen.” De persoonlijke doelstelling voor Leo heeft  betrekking op het vrouwenvoetbal binnen de club en betreft het hebben van 3 vrouwenelftallen binnen de vereniging, waarvan het eerste speelt in de 2e klasse.

Huidig seizoen
De grootste kanshebbers voor de titel zijn volgens Leo Sparta/JVOZ die de laatste jaren het vrouwenvoetbal binnen de vereniging naar een hoger niveau tillen. Verder geeft Leo aan dat het vrouwenelftal van Kozakken Boys wellicht voor een verrassing kan gaan zorgen.

Aankomende zaterdag speelt het eerste vrouwenelftal van SV Heinenoord tegen de vrouwen 1 van SV Charlois. Leo blikt vooruit “We hebben al eens vriendschappelijk tegen ze gevoetbald en deden vorig seizoen mee met de bovenste teams uit de competitie in de 3e klasse. Ik schat dat het een lastige wedstrijd wordt, waar het zeker om zal spannen. We hebben zeker een kans, maar we moeten er wel voor strijden”


Lees meer>

Meer berichten