Regio Hoeksche Waard

  • Direct verzekerd
  • ck kozijnen
  • Auto Ames BV
  • Troost Acc.
  • voetbaldiscount.nl
  • nemesys hostedxl

Edities

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Najaar 2016

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Najaar 2015

VoetbalJournaal Hoeksche Waard - Voorjaar 2015

Bedrijven in Hoeksche Waard

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli
Zinkwegse Boys Logo

12:04

Zinkwegse Boys

Niet alleen de hoofdmacht van Zinkwegse Boys kon op een euforische manier het kampioenschap vieren. De spelers van het eerste team kregen namelijk het goede voorbeeld van de voetballers van het G-team, die op overtuigende wijze hun titel binnenhaalden. De G-voetballers van Zinkwegse Boys werden in de kampioensrace opgejaagd door Be Fair, dat zich een sterke concurrent toonde en in de aanloop naar de kampioenswedstrijd van Zinkwegse Boys nog eens extra druk op de ketel zette door een 11-2 monsterscore neer te zetten. Dat zorgde voor nog meer spanning bij de ‘boys’, die het vervolgens op sportpark Beijerse Polder moesten opnemen tegen MVV’27. Als een echte kampioen bleken de spelers van Zinkwegse Boys opgewassen tegen die spanning: via een 6-1 overwinning werd de laatste stap naar het felbegeerde kampioenschap gezet. Het doelsaldo (54 doelpunten voor en slechts 16 treffers tegen) zegt ook voldoende over de ijzersterke prestatie van de kampioenen, die hun titelfeestje op grootse wijze vierden.


Lees meer>

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli
NSVV Logo

16:37

NSVV

Bij NSVV vierde voorzitter Arie Kruithof onlangs zijn tienjarige jubileum als preses. Op 11 mei 2007 trad Kruithof aan bij de club uit Numansdorp en sindsdien hanteert hij nog altijd de voorzittershamer.
 
Op de dag af tien jaar na zijn installatie werd Kruithof door de club verrast met een bedankje voor die tien jaar. Nadat in de kantine de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Lyon op een groot scherm was uitgezonden, werd Kruithof gevraagd om even te blijven kijken. Op het scherm verschenen maar liefst 29 persoonlijke videoboodschappen en ook werd teruggeblikt op de afgelopen tien jaar waarin NSVV onder meer veel nieuwbouw pleegde en waarin de club vorig seizoen het kampioenschap in de derde klasse vierde.
 
In de huidige voetbaljaargang slaagden de Numansdorpers er niet in om zich rechtstreeks te handhaven in de reguliere competitie die met een 4-0 nederlaag bij Nieuwenhoorn werd afgesloten. Daardoor speelt NSVV voor het vijfde opeenvolgende jaar in de nacompetitie, en voor de derde keer om lijfsbehoud. Oude bekende SC Botlek is de eerste opponent van de selectie van het trainersduo Snel en Havelaar dat de brigade uit de gemeente Cromstrijen vorig seizoen naar de titel in de derde klasse leidde.

Lees meer>

v.v. 's-Gravendeel Logo

16:01

v.v. 's-Gravendeel

Het is een klassieker in dorpen (en sommige steden) bij sommige kampioenschappen: de rit op de boerenkar door het dorp. Ook het vrouwenteam van ’s-Gravendeel gaf een duidelijk vervolg aan die traditie door na het behalen van de titel op de ‘platte kar’ door het Kildorp te gaan.
 
Om die fraaie rondrit te kunnen maken, was het eerst noodzakelijk om de wedstrijd bij DBGC tot een goed einde te brengen. De formatie van trainer Bas van Son had daar de nodige problemen mee: bij rust was het nog 0-0 in Oude-Tonge, waar een flink legertje fans van de ’s-Gravendeelse vrouwen was neergestreken.
 
De zenuwen die voor de pauze nog heersten, werden in de tweede helft flink aan flarden geschoten. Kim Alebregtse opende de score, Saritha van Kerkwijk verdubbelde de marge en het kampioenschap kwam met rasse schreden dichterbij. Met haar tweede treffer van het duel besliste Kim Alebregtse
vervolgens het treffen, waarna de euforie geen grenzen meer kende.
 
In ’s-Gravendeel stond de ‘platte kar’ van boer Niemantsverdriet al klaar om het kersverse  kampioensteam een bijzondere rondrit te bezorgen. Daarna bleef het nog een tijdlang onrustig

Lees meer>

Meer berichten