Regio Land van Heusden en Altena

  • A-Z Barbecue
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Land van Heusden en Altena - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Land van Heusden en Altena - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Land van Heusden en Altena - Najaar 2015

VoetbalJournaal Land van Heusden en Altena - Voorjaar 2015

Bedrijven in Land van Heusden en Altena

Berichten uit de regio

donderdag 18 januari
VV Altena Logo

11:06

VV Altena

Erik van Zanten heeft het allemaal meegemaakt met Altena: kampioenschappen en promotie naar de eerste klasse, maar ook de degradatie naar de derde klasse. Zo diep als Altena op dit moment is weggezakt is sinds 1972 niet voorgekomen. Toen was de ploeg voor het laatst in haar geschiedenis vierdeklasser.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_250x170/altena.png" style="width: 250px; height: 170px;" />
 
NIEUWENDIJK – Erik van Zanten was destijds nog lang niet geboren. Hij is van 1985. Altena behoorde in die tijd tot de landelijke amateurtop en speelde tegen Spakenburg en Kozakken Boys. Corifeeën van toen zijn ruim dertig jaar later nog altijd op het sportpark in Nieuwendijk te vinden. Van oudsher stond Altena bekend om de stroom van talenten uit eigen dorp, die het eerste elftal haalde. Nadat het dorp vergrijsde en de talenten zich niet meer massaal aandienden, moest men voor aanwas over de schutting kijken. Erik van Zanten is nog wel eigen kweek. Zoon van een vader uit Herwijnen en een Zuilichemse moeder. ,,Het voetbalbloed komt echt van moeders kant. Mijn opa is oprichter van de voetbalclub in Zuilichem en een paar ooms voetbalden bij Roda Boys en Zuilichem”, vertelt de 32-jarige Van Zanten.
 
De huidige Sleeuwijk-trainer Pieter Tuns haalde Van Zanten bij het eerste elftal. Het jeugdige talent speelde bij Tuns twee seizoenen alles, maar verdween uit beeld toen dorpsgenoot Ger Klop trainer werd. ,,Ik heb destijds twee jaar geknokt om in het eerste terug te komen en dat is uiteindelijk gelukt toen Karel Bauman het in de slotfase van het seizoen afmaakte.” Met de komst van Mari de Laat in 2009 was Van Zanten weer verzekerd van zijn plaats in het elftal. ,,Hij gaf mij het vertrouwen dat ik nodig heb. In het eerste seizoen hebben we geluk gehad met de komst van de topklasse, anders waren wij er na een seizoen vol blessures en schorsingen uitgevlogen.”
 
 Van Zanten heeft in de voetballerij veel aan zijn opleiding en het dagelijks werk op een basisschool in Gorinchem. ,,Feitelijk kan ik slecht tegen kritiek van langs de lijn, maar daar heb ik mij van leren afsluiten. Aan een gerichte opmerking heb je veel meer dan steeds dezelfde herhalingen. Dat is mij in de klas ook duidelijk.”
 
Van Zanten begrijpt er niets van dat Altena dit seizoen zo slecht draait. ,,Wij beschikken over goed spelersmateriaal en zijn elke week beter of gelijkwaardig aan onze tegenstander. Maar wij zitten wel met een gigantisch probleem: wij benutten de kansen niet. En nog erger, als wij een steek laten vallen krijgen wij te makkelijk een goal tegen. Daarom staan wij op de laatste plaats.” Je leest het goed, Altena is hekkensluiter in de derde klasse D. Als er geen omslagpunt komt zitten de Nieuwendijkers volgend seizoen in de kelder van het zaterdagvoetbal. ,,Zover zal het niet komen”, verwacht Van Zanten. ,,Daarvoor hebben wij een te goede ploeg.”

Lees meer>

dinsdag 16 januari
Be Ready Logo

16:04

Be Ready

Kevin Oldenburger is mogelijk de meest onderschatte speler van Be Ready. Hij houdt als spits topschutter Robin van den Noort uit de wind. Oldenburger sleurt en trekt, waarvan Van den Noort profiteert met zijn vele goals.

HANK – Alle websites en kranten vergapen zich in de eerste maanden van dit voetbalseizoen aan Robin van den Noort. Grote clubs kijken gebiologeerd naar de cijfers. Van den Noort stond na zeven wedstrijden op een gemiddelde van bijna drie doelpunten per wedstrijd. Oldenburger is te bescheiden. ,,Mijn bijdrage hierin valt wel mee. Ik kan niet meer doen dan mijn best. Ik ben al blij dat de trainer mij in die eerste zeven duels al vijf keer een basisplaats gaf.” De 27-jarige Oldenburger is content met Arno de Vries als oefenmeester. ,,De beste die ik in al die jaren hier heb gezien. Hij is duidelijk, ziet het spelletje goed en maakt ons echt beter”, is de geboren Hankenaar complimenteus. ,,Het is de periode dat trainers over contractverlenging gaan nadenken. Laat hij maar snel bijtekenen.”

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x393/kevin-oldenburger.jpg" style="width: 550px; height: 393px;" />

Robin van den Noort - hij kwam deze zomer van SCO/Oosterhout over naar Be Ready - verbaast zich net als de buitenwereld over zijn prestaties. Na de derby tegen Dussense Boys, waar hij voor achthonderd toeschouwers drie keer scoorde, bleef hij bescheiden. ,,Ik heb een goed schot en op dit moment vliegt alles erin. Maar er zal best nog een andere tijd komen”, vertelde de topschutter uit de regio. Na de thuiswedstrijd tegen VCW stond voor hem de teller al op zestien doelpunten, na zes door hem gespeelde duels.

Be Ready-Dussense Boys, de eerste derby van het seizoen. ,,Natuurlijk leeft deze wedstrijd als geen andere, maar bij ons zit het niet zo diep als bij Dussense Boys. Dat is waarschijnlijk de reden dat zij door de jaren heen vaker wonnen dan Be Ready. Eind oktober waren zij toch met 3-4 de klos”, geniet Kevin Oldenburger nog na. Eindelijk was het weer feest in Hank.

Bas van den Noort, de oudere broer van de 22-jarige Robin, kwam vier jaar geleden na een verhuizing over van SCO uit Oosterhout en speelde de derby twee keer in zijn eerste jaargang bij Be Ready. Hij stond dit seizoen vier keer in de basis en staat ook al op tien doelpunten. Bas van den Noort: ,,Het loopt dit seizoen goed bij ons. Dat heeft uiteraard te maken met de ruimere selectie door de komst van nog meer spelers van SCO, waarvan er een aantal met Robin zijn meegekomen. Door blessures spelen alleen Robin en ik op dit moment.” De ‘eigen’ spelers van Be Ready trekken zich ook op aan het niveau.

De prima start van Be Ready kon niet afgerond worden met de eerste periodetitel, die voor het grijpen lag. De 1-1 deling bij Terheijden was onvoldoende om het kostbare kleinood te innen: SC Hoge Vucht hees zich op gelijke hoogte en pakte de periode door een beter doelsaldo.


Lees meer>

vrijdag 12 januari

10:01

Wij zijn voor onze vestiging in de Vriesestraat op zoek naar…. jou?
 

Locatie
Vriesestraat
Telefoonnummer
 
Dienstverband
Parttime
Uur per week
8
Startdatum
 
Contact
 
E-mail

Sportcentrum Dordrecht bestaat sinds 1979 en heeft twee fysieke sportwinkels in Dordrecht en een webshop. Op het gebied van sportschoenen, sportkleding, voetbalschoenen en hardloopschoenen, zijn wij dé toonaangevende sportspeciaalzaak voor de regio.

Voor onze vestiging in de Vriesestraat l in Dordrecht zijn wij op zoek naar een enthousiaste weekendverkoopmedewerker. Als verkoopmedewerker ben jij een aanspreekpunt voor onze winkel en zorg je voor professioneel advies. 

Je adviseert de klanten bij het nemen van hun beslissingen en zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van de acties en gebruikswijze van de producten. Je presenteert de producten op een nette manier die overeenkomt met de achterliggende gedachte van het product. Daarnaast heb je affiniteit met sport & casual.

DIT BEN JIJ:
Je bent enthousiast en pro actief
Je volgt op dit moment een HBO studie
Je bent creatief
Je bent op zaterdag (en zondag (middag)) inzetbaar
Je hart gaat sneller kloppen van alles wat met sport te maken heeft
Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
Je bent flexibel inzetbaar

DIT BIEDEN WIJ:
Werken in een gezellige, informele sfeer.
Ruimte voor initiatieven en ontwikkeling.
Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

INTERESSE?
Klik dan op DIRECT SOLLICITEREN en vul je gegevens hier in..
Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze winkels? Schroom dan niet om binnen te lopen. We maken graag kennis met je.

Onvolledige sollicitaties worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Lees meer>

09:53

Deze week in het kader van 'Hé scheids' een interview met Mark Kuil.
Op zijn 16e begon hij al met het fluiten van wedstrijden bij SV Gouda en daar heeft hij tot op de dag van vandaag nog altijd heel veel plezier in. Zijn mooiste ervaring tot nu toe was het fluiten van jeugdwedstrijden van de grote BVO's als Ajax en Feyenoord. 
Daarnaast is Mark zelf ook nog een actieve voetballer bij zijn huidige club RVC'33.

Kan je wat meer over jezelf vertellen op sportief gebied?

Ik ben begonnen met voetballen bij SV Gouda toen in 7 jaar oud was. Hier heb ik tot 12e jaar gespeeld. Na mijn 12e heb ik een aantal andere sporten beoefend. Op mijn 16e heb ik mijn voetbal kicksen weer aangetrokken en ben ik weer gaan voetballen bij SV Gouda. Op mijn 18e heb ik de overstap gemaakt naar RVC 33 en daar voetbal ik nu nog steeds. Momenteel in het sterrenensemble van heren 3. Als scheidsrechter ben ik op mijn 16e begonnen bij SV Gouda. Hier heb ik jeugdwedstrijden gefloten. Bij RVC kreeg ik de mogelijkheid om de KNVB-cursus te volgen. Na het behalen van de cursus ben ik bij de KNVB gaan fluiten. Dit doe ik nu al 5 jaar. Momenteel fluit ik in groep 4 senioren. Dit zijn 3e en 4e klasse standaard elftallen.   

Wat zijn voor jouw de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
Ik vond het 2 jaar geleden fantastisch om de jeugdwedstrijden van BVO'S te fluiten. Dat niveau was ongekend hoog. Je komt dan op de sportcomplexen van Feyenoord Ajax en Sparta. Dit was voor mij echt een jongensdroom die uitkwam. Ik liep op het hoofdveld, Feyenoord D1 tegen Sparta D1 te fluiten. Camerabeelden, veel toeschouwers en fox sport langs de lijn. Dit is in mijn ogen de mooiste pot die ik gefloten heb. Een andere mooie wedstrijd om te fluiten is een derby tussen 2 dorpen, hierbij hangt een goede sfeer en is er veel publiek en de belangen zijn dan ook erg hoog. Je merkt dat ook op de manier hoe je wordt behandeld door de verenigingen. Ze zijn vaak veel gastvrijer en behulpzamer. Ook tijdens de wedstrijd merk je dat de spelers niet willen verliezen. Ze gaan veel harder spelen en je moet als scheidsrechter dit goed aanvoelen.     

Heb jezelf nog bepaalde rituelen of een bijgeloof om je voor te bereiden op een wedstrijd?
Ik maak voor elke wedstrijd een selfie en deze stuur ik dan naar een collega scheidsrechters en mijn vrienden. Daarnaast luister ik altijd rock muziek als ik naar een wedstrijd toe rijd. Op die manier probeer ik de spanning weg te halen. Ook probeer ik altijd voor elke belangrijke wedstrijd 2 uur van te voren aanwezig te zijn. Ik ga dan meestal naar het 2e elftal kijken en probeer verhalen op te vangen van het 1e. Ook maak ik dan een praatje met toeschouwers en vraag ik wat hun verwachtingen zijn van de wedstrijd zonder dat ik vertel dat ik de scheidsrechter ben. Op deze manier verkrijg ik veel informatie.      

Wat is je functie bij de scheidsrechtersvereniging of bij het bestuur van je club

Ik ben bij SV Gouda scheidsrechtersbegeleider. Ik begeleid jonge scheidsrechters die net zijn begonnen met fluiten. Jonge scheidsrechters hebben veel hulp nodig in de eerste jaren waarin zij fluiten. Ouders kunnen een negatieve rol spelen bij de ontwikkeling van de scheidsrechters. Ouders kunnen door veel te zeuren en te schelden op de scheidsrechter, de scheidsrechter ontmoedigen en hem het plezier afnemen van het fluiten. Hier probeer ik als begeleider alert voor te zijn en de scheidsrechter te steunen en de ouders op hun gedrag aan te spreken. Daarnaast geef ik scheidsrechters tips hoe ze beter een beslissing kunnen maken en hoe ze het beste kunnen lopen op het veld.  
 

Wat vindt je van de opmars van vrouwenvoetbal?
Ik vind het persoonlijk erg leuk. Het niveau is vaak alleen niet erg hoog. Ik moest vrouwenvoetbal fluiten voor de KNVB en ging altijd met plezier naar de wedstrijden toe maar wist dat het niveau voetbal niet bijzonder hoog kon liggen. Als voetbal liefhebber vind ik het erg leuk dat meiden zoveel plezier kunnen hebben in het spel. Ook het succes wat de vrouwen op het EK gehad hebben vind ik fantastisch. Het zorgt voor een grote boost in de opmars van het vrouwenvoetbal. Bij RVC33 hebben we ook meerdere vrouwenteams. Dit zorgt voor een gezellige sfeer binnen de vereniging. 


Heb je nog andere ambities op het gebied van sport?
Ik hoop als scheidsrechter mijn debuut te mogen maken in de hoofdklasse. Voor mij is dan het doel bereikt. Als voetballer lijkt het me mooi om te mogen debuteren in het 1e elftal bij RVC. Daarnaast wil ik 1x in me leven de marathon van Rotterdam uitlopen.  


Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s of dingen waar je je mee bezig houdt?
Momenteel studeer ik SJD op de hogeschool van Utrecht. Hierin zit ik nu in mijn laatste jaar. Daarnaast speel ik graag FIFA met mijn vrienden. Ook ga ik graag een biertje drinken in de stad.   


Lees meer>

Meer berichten