Regio Lek en IJssel

  • A-Z Barbecue
  • ck kozijnen
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Lek & IJssel - voorjaar 2017

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Najaar 2016

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Najaar 2015

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Voorjaar 2015

Bedrijven in Lek en IJssel

Berichten uit de regio

donderdag 18 januari
Spirit Logo

10:24

Spirit

Spirit staat voor een historische mijlpaal. Nog dit seizoen hoopt de Ouderkerkse club zijn duizendste lid te verwelkomen. Financieel gezond, een organisatie die volgens voorzitter Henk Lammertse als een huis staat.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_250x175/spirit.png" style="width: 250px; height: 175px;" />
 
 “Kijk”, zegt Lammertse (50), als hij een korte rondleiding geeft door de nieuwbouw van het kleedkamercomplex van de club. “Hier willen we een verzorgingsruimte maken.” Cees van Vliet, van de nieuwbouwcommissie, vergezelt de voorzitter.
 
“Uitbreiding van het aantal kleedkamers was hard nodig”, vertelt Lammertse. “Het was woekeren. Eerst wilden we een heel nieuw gebouw neerzetten. Toen kwam iemand op het idee om de uitbreiding in het bestaande complex te integreren. We hebben de oude architect, die 35 jaar geleden het hele complex heeft ontworpen, opgetrommeld. Hij is inmiddels 76 jaar, maar is meteen aan het tekenen geslagen.”
 
Eind november hoopt Spirit de verzorgingsruimte en de vier kleedkamers in gebruik te kunnen nemen. Kostenplaatje: driehonderdduizend euro. “Dat betalen we uit eigen zak. Daarnaast hebben we een deel via zelfwerkzaamheid gedaan. Dat scheelt toch gauw meer dan vijfentwintigduizend euro.”
 
Nog niet zo heel lang geleden was het dak van het huidige clubhuis aan de beurt.  Doordat er ook nog eens asbest in het oude dak zat waren de kosten meer dan zeventigduizend euro. Ook de veldverlichting aan de beurt. Op het derde veld is licht gekomen, waardoor de netto-speeltijd is toegenomen. “Deze hebben we geschonken gekregen door een nalatenschap van een overleden lid”, geeft Lammertse aan. “Vergis je niet in de kosten. Alleen het kabeltje trekken kost al dertigduizend euro.”
 
Volgens de voorzitter zijn de ingrepen nodig om Spirit up-to-date te houden. “We groeien en dus moeten de faciliteiten meegroeien”, stelt Lammertse. “We werken er snoeihard voor. De inkomsten uit sponsoring zijn de afgelopen jaren meer dan verdubbeld en dat in een periode van crisis.  Tegen de klippen op zijn we gegroeid. Hoe we dat hebben gedaan? Door het vooral in partnerships te zoeken.”
 
De jeugdopleiding, het hart van de club, staat volgens Lammertse als een huis. “Of iemand nu speelt in de JO19-1 of JO9-10, iedereen kan twee keer per week trainen. Onze jeugdopleiding is nog niet zo lang geleden gecertificeerd. We kijken altijd waar we onze structuur kunnen verbeteren. Zo willen we een aparte coördinator voor de boven- en onderbouw. We zijn hard op zoek.”
 
“Wij willen uitstralen dat we een nette familieclub zijn waar je als ouder je kind veilig kan laten voetballen, met een grote sociale controle.”
 
Toch blijft het opmerkelijk: bijna duizend leden in een dorp van amper vijfduizend inwoners. Lammertse: “In de kern wonen vierduizend mensen. Zestig procent van onze leden komt ook van buiten Ouderkerk. We hebben een grote regiofunctie.”
 
“We doen het op een breed gebied goed en daarom vind ik het jammer dat de gemeente, met wie de samenwerking overigens prima is, ons voor goed en degelijk financieel beleid anders behandelt dan andere clubs in de gemeente. Wat ik al zei: de nieuwbouw betalen we helemaal zelf. Er zijn clubs in de gemeente Krimpenerwaard die het heel veel minder goed doen en alle steun krijgen. Ik misgun die clubs niks, maar het voelt vanuit ons oogpunt niet goed. Er mag best wel meer waardering komen vanuit de gemeente voor hoe wij onze zaakjes voor elkaar hebben.”

Lees meer>

dinsdag 16 januari
FC Perkouw Logo

16:35

FC Perkouw

Hij is altijd goed voor een doelpuntje of vijftien per seizoen. Dat zouden er meer kunnen zijn als FC Perkouw-spits Ruben de Vries wat egoïstischer zou zijn. “Het wordt me inderdaad wel eens verweten dat ik te sociaal ben.”

FC Perkouw. Hij weet nog toen hij voor de eerste keer naar de club reed. “Boerderijen, wat huizen en toen lag daar ergens ook nog een voetbalveld.”

Toch was de keuze voor FC Perkouw een bewuste. De Vries, 26 jaar inmiddels, was de zoveelste speler die van Spirit naar Berkenwoude werd gelokt. Niet voor niets wordt FC Perkouw een paar kilometer verderop denigrerend Spirit 2 genoemd.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x366/ruben-de-vries-v2.jpg" style="width: 550px; height: 366px;" />

Ruben de Vries, links in beeld


Het Spirit-gehalte in de selectie van trainer Harm Spijker is ook dit seizoen weer hoog. “Acht van de vijftien, zestien spelers, schat ik in”, reageert De Vries, die inmiddels de weg van zijn woonplaats Rotterdam naar Berkenwoude kan dromen. “In de winter kan het er best onheilspellend uitzien, haha.”

De Vries spreekt vol liefde over FC Perkouw. “Een smalle selectie, dertien spelers voor de A-jeugd, een hoofdtrainer die ’s ochtends vroeg al op de club is. Het hoort allemaal bij een kleine club als Perkouw. Eén veld. Dat is de charme.”

Hij groeide als voetballer op bij Spirit, waar hij onder trainer Patrick van Loo een basisplaats kreeg. “Dat was in de tweede klasse”, zegt hij. Maar De Vries verloor aan de Sportlaan in Ouderkerk zijn plezier. “We kregen een trainer die me niet lag en kwam te spelen op een positie die ik niet prettig vond. Het plezier verdween.”

FC Perkouw pikte De Vries op. “Ik heb eerst twee keer meegetraind. Perkouw was net gepromoveerd naar de derde klasse. De sfeer sprak me meteen aan. Een aantal jongens kende ik natuurlijk van Spirit.”

Inmiddels is De Vries bezig aan zijn vierde seizoen bij de geel-zwarten. “Vanaf het eerste moment heb ik me hier enorm thuis gevoeld. Leuke club, leuke groep. Ik kon speelminuten maken. Het totale plaatje klopte.”

Hij is nu niet meer niet weg te denken uit de eerste elf. Hij wordt door Harm Spijker of in de punt van de aanval gezet of hij speelt op ‘tien’. “We spelen nu weer met drie spitsen. Daarin ben ik de diepste spits, het aanspeelpunt. Elgar Mudde en Christian Schrader spelen aan de buitenkanten. Elgar is ervaren en kiest zijn momenten, Christian razendsnel.”

“Ik heb graag de bal in mijn voeten. Ik combineer graag, ben technisch redelijk onderlegd. Zelfzuchtig ben ik wat minder. Dat verwijt krijg ik nog wel eens. Dan krijg ik van medespelers te horen dat ik zelf moest schieten in plaats van overspelen. Dat egoïstische zit gewoon niet in mijn aard. Ik kijk altijd eerst naar een andere, betere, optie.”

Als het aan De Vries ligt, is FC Perkouw dit seizoen meer dan opvulling voor de derde klasse. Heel stiekem kijkt hij naar de tweede klasse. “Dat zou wat zijn, promoveren. Dan schrijven we geschiedenis”, dagdroomt hij. “Normaal gesproken komen we niet in aanmerking voor een plaats bovenin. Dat is weggelegd voor VVOR en Spirit. De enige manier voor ons om te promoveren is via de nacompetitie. Dan gaat het dus om een serie van acht wedstrijden goed te spelen. Lukt dat, dan kan er in de nacompetitie van alles gebeuren.”


Lees meer>

maandag 15 januari
Ammerstol Logo

14:32

Ammerstol

“Het zou eigenlijk verboden moeten worden”, zegt Jesse de Bruin (25). Hij heeft zojuist een wedstrijd op kunstgras gespeeld bij LMO in Rotterdam. “Dat kunstgras bij LMO is net beton. Hetzelfde kunstgras ligt bij HWD en Floreant. Het is alsof je op asfalt van een parkeerplaats voetbalt. Keihard is het.”

Dat de middenvelder van Ammerstol niet uitkijkt naar die drie uitwedstrijden heeft alles te maken met zijn blessureverleden. Een peesblessure in zijn knie hield hem vorig seizoen lange tijd van de velden. “Ken je het fenomeen tennisarm?” vraagt De Bruin. “Nou, dat had ik bij mijn knie. Je ziet die blessure veel bij hardlopers. Het is overbelasting van de pees.”

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_200x223/jessedebruin3.jpg" style="margin-left: 175px; margin-right: 175px; width: 200px; height: 223px;" />

Vier maanden was hij er vorig seizoen mee zoet. Uitgerekend in een periode dat zijn ploeggenoten een zware periode doormaakten, moest hij verplicht toekijken. “Dat was geen pretje hoor. We hebben de tweede competitiehelft bijna alleen maar verloren. Op dat moment wil je er zijn voor elkaar, maar als je niet speelt is dat lastig.”

Het was sowieso een bewogen periode voor Ammerstol. Het besluit om op zondag door te gaan of om naar de zaterdag te verkassen lag als een schaduw over de kleine club. “Ik behoorde tot de groep die het niet veel uitmaakte”, zegt De Bruin. “Ik was gewend om op zondag te voetballen. Nu doe ik dat zaterdag. Je richt je weekend wat anders in. De vereniging heeft er, denk ik, goed aan gedaan om voor de zaterdag te kiezen. De tendens bij de jeugd was dat ze liever op zaterdag voetballen. Daar kan je je als club niet doof voor houden.”

“We hebben op papier achttien spelers. Dat lijkt veel, maar als we straks wat verder zijn in de competitie krijg je te maken met schorsingen en blessures. Spelers uit andere elftallen hebben al toegezegd dat ze in noodgevallen bereid zijn om ons te helpen.”

Helpen deed ook trainer Riny Looren de Jong toen Rob Kool op het laatste moment toch afhaakte. Hij gaat op voor zijn derde periode bij Ammerstol. “Ik heb altijd gezegd: als de nood aan de man is, kan de club mij bellen. Ik laat Ammerstol echt niet zitten.”

De Bruin heeft grote waardering voor zijn trainer. “Hij hoeft het niet te doen, hé. Zeg nou eerlijk: een uitdaging is Ammerstol ook weer niet. We hebben net genoeg spelers voor een elftal.”

“Ach”, reageert Looren de Jong. “We moeten roeien met de riemen die we hebben. Dat hebben we altijd gedaan als kleine vereniging.”

Zo is doelman Guido de Gruijter keeperstrainer bij Gouderak en Stolwijk. Daardoor mist hij de trainingen op dinsdag en donderdag bij Ammerstol. Looren de Jong is creatief: “Donderdag traint hij mee met Stolwijk, waar Chris van der Weide, een vriend van me, trainer is. Eens in de zoveel tijd trainen wij speciaal voor de verdediging op woensdag.”

De Bruin: “Het zou mooi zijn als we dit seizoen lekker kunnen meedraaien in de vierde klasse.” Looren de Jong: “Wie weet topzes.”

Voordeel van de verhuizing naar zaterdag is dat de derby met Bergambacht terug is. De Bruin: “Ik heb zaterdag 25 november al omcirkeld in mijn agenda. Dan spelen we thuis. Uit gaan we op de fiets.”


Lees meer>

vrijdag 12 januari

10:01

Wij zijn voor onze vestiging in de Vriesestraat op zoek naar…. jou?
 

Locatie
Vriesestraat
Telefoonnummer
 
Dienstverband
Parttime
Uur per week
8
Startdatum
 
Contact
 
E-mail

Sportcentrum Dordrecht bestaat sinds 1979 en heeft twee fysieke sportwinkels in Dordrecht en een webshop. Op het gebied van sportschoenen, sportkleding, voetbalschoenen en hardloopschoenen, zijn wij dé toonaangevende sportspeciaalzaak voor de regio.

Voor onze vestiging in de Vriesestraat l in Dordrecht zijn wij op zoek naar een enthousiaste weekendverkoopmedewerker. Als verkoopmedewerker ben jij een aanspreekpunt voor onze winkel en zorg je voor professioneel advies. 

Je adviseert de klanten bij het nemen van hun beslissingen en zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van de acties en gebruikswijze van de producten. Je presenteert de producten op een nette manier die overeenkomt met de achterliggende gedachte van het product. Daarnaast heb je affiniteit met sport & casual.

DIT BEN JIJ:
Je bent enthousiast en pro actief
Je volgt op dit moment een HBO studie
Je bent creatief
Je bent op zaterdag (en zondag (middag)) inzetbaar
Je hart gaat sneller kloppen van alles wat met sport te maken heeft
Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
Je bent flexibel inzetbaar

DIT BIEDEN WIJ:
Werken in een gezellige, informele sfeer.
Ruimte voor initiatieven en ontwikkeling.
Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

INTERESSE?
Klik dan op DIRECT SOLLICITEREN en vul je gegevens hier in..
Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze winkels? Schroom dan niet om binnen te lopen. We maken graag kennis met je.

Onvolledige sollicitaties worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Lees meer>

Meer berichten