Regio Lek en IJssel

  • A-Z Barbecue
  • ck kozijnen
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Lek & IJssel - voorjaar 2017

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Najaar 2016

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Najaar 2015

VoetbalJournaal Lek en Ijssel - Voorjaar 2015

Bedrijven in Lek en IJssel

Berichten uit de regio

maandag 18 september
FC Perkouw Logo

09:32

FC Perkouw

SPV’81 kreeg zaterdag voetballes in Berkenwoude. De 6-0 nederlaag voor de Polsbroekenaren had veel hoger uit kunnen vallen.

Al in de eerste minuut schoot Elgar Mudde raak. Daarna regende het kansen voor de Perkouwenaren, maar SPV-doelman Johan de Vos redde een aantal malen fraai. De thuisclub werd slordig en leed onnodig balverlies. SPV’81 was niet bij machte daarvan te profiteren. Na een indraaiende hoekschop van Christiaan Schrader, kopte de inkomende Stef de Goede de bal tegen de touwen. Perkouw-spits Ruben de Vries zorgde voor de 3-0 ruststand. De gasten konden niet meer doen dan de schade beperkt te houden. Laatste man Jelle Hermens, die in het Nederlandse doventeam op dezelfde positie speelt, werd er horendol van. ,, Ik ben pas ziek geweest en zat er helemaal doorheen in de tweede helft,” merkte hij op na afloop. Na rust maakten De Vries, Mudde en Pieter Jan Geneuglijk het halve dozijn treffers vol.

SPV’81 haalt dinsdagavond de afgelaste wedstrijd tegen het Waddinxveense Be Fair, waartegen Perkouw met 5-5 gelijkspeelde, in. Na dat bekerduel is pas bekend, wie op doelsaldo - mits Be Fair wint – doorgaat naar de volgende ronde.


Lees meer>

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

Nieuwerkerk Logo

15:49

Nieuwerkerk

De spitspositie bij Nieuwerkerk was vorig seizoen dunnetjes bezet. Mede door een gebrek aan scorend vermogen bleven de prestaties ver achter bij de verwachtingen van de zondag eersteklasser, die een seizoen daarvoor nog actief was in de hoofdklasse. Met de komst van Rowendy Schoop en Shayron Curiel heeft Nieuwerkerk dit seizoen wel de noodzakelijke power voorin.

De laatste twee wedstrijden was de roodzwarte brigade goed voor zeven treffers. Vorige week zaterdag werd voor de beker met 4-1 van de Capelse zaterdagtweedeklasser gewonnen, drie dagen later volgde een 3-3 gelijkspel tegen Montfoort.

In beide duels lieten de spitsen zich wel gelden. Tegen SVS boog Schoop eigenhandig een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong, tegen Montfoort was Curiel trefzeker. “Er staat wel wat”, is ook de nieuwe Nieuwerkerk-trainer Omar Khan onder de indruk van het tweetal. “Ze zijn allebei altijd aanspeelbaar. Over de grond en door de lucht. We hebben sowieso aanvallers die zich niet verstoppen. Davi Lizardo en Remco Langerveld willen óók graag de bal.”

Vorig seizoen mislukte Vladislav Smirnov als spits op sportpark Dorrestein. De van Capelle afkomstige aanvaller kon onder de vleugels van Claudio Braga geen indruk maken. Hij was niet het aanspeelpunt dat Nieuwerkerk zocht en ook niet de afmaker die de club zich zo wenste.

Het jonge Nieuwerkerk miste doelpunten en speelde daardoor een seizoen als grijze middenmoter. Voor dit seizoen lag de prioriteit dan ook bij de aanvallende versterking. Met het aantrekken van Schoop en Curiel kwam de gewenste kwaliteitsinjectie. Nieuwerkerk-trainer Khan had zelf geen inspraak in de komst van het tweetal. Hij stapte in de zomervakantie pas in toen Braga zijn hielen had gelicht op sportpark Dorrestein en koos voor de jeugdopleiding van eerstedivisieclub Fortuna Sittard. “De voorzitter en Claudio Braga hebben het team samengesteld en hebben dat goed gedaan”, vindt Khan. “Ze hebben goed gekeken naar op welke positie de ploeg versterkt moest worden: voorin dus.”

Zondag wacht de laatste bekerwedstrijd en dat is een bijzondere: Nieuwerkerk gaat op bezoek bij Groeneweg, de tweede club in grootte en niveau uit de gemeente Zuidplas, waartoe Nieuwerkerk en Zevenhuizen (Groeneweg) behoren.

Vorig seizoen leed eersteklasser Nieuwerkerk een smadelijke 1-4 nederlaag tegen tweedeklasser Groeneweg, dat Nieuwerkerk maar een ‘koopclub’ vindt. “Onze jongens willen niet opnieuw verliezen”, weet Khan. “Kijk, het belangrijkste is de volgende ronde te bereiken en dat lukt als we gelijk spelen. Liever doen we dat met een overwinning. Die revanchegevoelens leven wel.”


Lees meer>

maandag 11 september

15:11

Vorige week meldden we al dat je bij Zweeler mee kunt doen aan verschillende Fantasy Leagues, waarvan de Eredivisie inmiddels gestart is. Maar je kunt je deze week nog aanmelden voor de Fantasy Champions League en Europa League. 

Waarom mee doen aan de Fantasy Champions League?

· Je betrokkenheid bij het voetbal zal nog meer toe nemen. Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen .

· Het kost maar 7 euro en je krijgt er uren aan entertainment voor terug. Niet alleen bij het puzzelen naar het ideale team, maar ook tijdens de wedstrijden zorgen jouw teams voor vreugde, maar zeker ook voor frustraties.

· Als je een groot gedeelte van de andere spelers weet te verslaan, kan je ook nog een leuke prijs winnen! Er zijn 30 prijzen te winnen in het algemeen klassement (min. 1.000 euro aan prijzen)! En de 1e prijs bedraagt meer dan 152 euro!
 

Champions League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyChampionsLeagueBudget20172018/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Champions League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op dinsdag 12 september 2017 om 20:45 uur.
Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Champions League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal €1000,- aan prijzen. De eerste prijs zal 152 euro zijn (30 AK prijzen).

Europa League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyEuropaLeagueBudget2017/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Europa League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op donderdag 14 september 2017 om 19:00 uur.
Je krijgt 85 miljoen euro budget om 10 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Europa League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal 500 euro aan prijzen. De eerste prijs zal 93 euro zijn (15 AK prijzen).

https://www.zweeler.com/main/main.php?module=register&ref=670"> style="text-decoration:none">Klik hier om je meteen te registreren! 


Lees meer>

Meer berichten