Regio Oosterhout-Drimmelen-Geertruidenberg

  • A-Z Barbecue
  • ck kozijnen
  • Martens Transport
  • voetbaldiscount.nl
  • optisport Breda
  • hypotheker Oosterhout

Edities

VoetbalJournaal Oosterhout - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Oosterhout-Drimmelen-Geertruidenberg - Najaar 2016

VoetbalJournaal Oosterhout-Drimmelen-Geertruidenberg - Najaar 2015

VoetbalJournaal Oosterhout-Drimmelen-Geertruidenberg - Najaar 2014

Bedrijven in Oosterhout-Drimmelen-Geertruidenberg

Berichten uit de regio

donderdag 18 januari
sco tofs Logo

10:41

sco tofs

Voor het eerst in twaalf jaar promoveerde SCO afgelopen seizoen naar de tweede klasse. Op sportpark De Elskens vindt iedereen het vooral erg leuk dat de club nu hoger speelt dan buurmannen Oosterhout en TSC.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_250x188/foto-jan.jpg" style="width: 250px; height: 188px;" />
 
OOSTERHOUT – Over twee nacompetitieduels was SCO afgelopen seizoen beter dan Roosendaal, waarna er groot feest losbarstte bij de vereniging. Sport Centrale Oosterhout greep via het ‘competitietoetje’ de afgelopen jaren meerdere malen naast een ticket voor de tweede klasse, maar speelt nu weer op het niveau waar het volgens bestuurslid Jan Verkooijen thuishoort. “Het moest er een keer van komen dat zouden promoveren en ik ben blij dat het vorig jaar gelukt is. Het doet wel pijn bij TSC en Oosterhout”, zegt bestuurslid Jan Verkooijen (59). “Dat zijn de twee grootste clubs van deze plaats. Wij hebben ‘slechts’ zeshonderd leden maar spelen wel in de tweede klasse, terwijl zij nog actief zijn in de derde klasse.”
 
Het is geen toeval dat het eerste team van SCO goed draait de laatste jaren. Hoewel de selectie ook enkele spelers van ‘buitenaf’ herbergt, bestaat het team van trainer Dion Schuurmans vooral uit eigen jongens. Op sportpark De Elskens werkt men met beleid aan het opleiden van spelers. Jan Verkooijen, die wegens gezondheidsproblemen momenteel zijn vrijwilligersrol op een laag pitje heeft staan, maakt zich met andere clubgenoten sterk voor een goede jeugdopleiding bij SCO. “Onze ambitieuze technische commissie staat als een huis. We willen een regionale opleidingsclub zijn en daar wordt hard aan gewerkt. Twee jaar geleden zijn we begonnen met een jeugdplan en in de toekomst hopen we te profiteren van de manier waarop gediplomeerde trainers onze talenten opleiden. Bovendien denk ik dat ons eerste team sowieso goed genoeg is om zich te handhaven in de tweede klasse.”
 
SCO is dus de kleinste club van Oosterhout. Waarom zouden voetballers uit die plaats ervoor kiezen om zich aan te melden bij juist deze club? “Omdat het erg gezellig is bij ons, er heerst echt een dorpssfeer”, legt Verkooijen uit. “Je leert heel snel iedereen kennen als je betrokken bent bij de vereniging. Ik train als ik fit ben op woensdagavond met de mannen van 35-plus, mijn zoon Luigi speelt in JO12-2 en mijn dochter Maud in MO17-1. Dan rol je vanzelf helemaal in de club.” Op voetbaltechnisch gebied en qua sfeer gaat het dus goed bij SCO volgens Verkooijen.
 
Op het gebied van faciliteiten is er nog wel ruimte voor verbetering. “Maar de gemeente trekt daarvoor helaas niet snel de portemonnee.” Volgens Verkooijen kan SCO de komende jaren uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser. Gaat de vereniging ondanks de promotie de derby’s met de twee buurmannen missen? “Het is wel jammer dat we TSC en Oosterhout niet treffen. Die wedstrijden leven altijd enorm in deze plaats. Maar wie weet treffen we ze volgend seizoen weer. In de tweede klasse welteverstaan.”

Lees meer>

dinsdag 16 januari
ovv 67 Logo

16:49

ovv 67

Mocht er een verkiezing uitgeschreven worden voor de titel ‘Mister OVV’67’, dan is Kees Mous een serieuze kandidaat. De 62-jarige oefenmeester kwam op zijn twaalfde binnen bij de club, speelde jarenlang in het eerste en is alweer bezig aan zijn tweede periode als oefenmeester van het vlaggenschip. En nog altijd is hij even fanatiek.

Dat fanatisme overbrengen op zijn spelersgroep is misschien wel Mous’ grootste uitdaging, vertelt de oefenmeester zelf. “Tegenwoordig hebben die jongens zo veel andere dingen te doen, andere interesses. Bij ons was het vroeger alleen maar voetbal, voetbal en voetbal.” Hij ziet ook dat niet de hele spelersgroep even ambitieus is. “OVV’67 draait al jarenlang mee in de vijfde klasse, zonder echt hoge ogen te gooien. Ik hoop toch nog een keer een periodetitel te pakken en bovenin mee te draaien. Maar dan moet iedereen er vol voor gaan en niet zomaar de helft”, verklaart hij.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_200x300/19_ovv_keesmous_fotojanstultjens.jpg" style="margin-left: 125px; margin-right: 125px; width: 200px; height: 300px;" />

Maar desalniettemin heeft Mous het nog altijd prima naar zijn zin bij zijn grote liefde OVV’67 in ‘zijn’ Oosteind. “Ik kan met iedereen heel goed opschieten, ook buiten het voetbal om. Dat geldt eigenlijk wel voor alle mensen binnen onze club. Het is een vereniging vol vrienden, waarin iedereen elkaar kent. Ik zou het best nog weleens in de vierde klasse willen proberen, maar ik verlaat OVV’67 niet zomaar. De klik moet dan echt goed zijn, sowieso is een club in een grote stad niks voor mij.”

De saamhorigheid binnen OVV’67 kwam begin dit seizoen maar weer eens duidelijk naar voren. Met een tragische oorzaak, gezien de hele club geraakt werd door het overlijden van assistent-trainer Marcel Blokdijk. “Dat had wel een flinke impact, ja. Ook zeker op mij. Marcel was net zo fanatiek als ik, we klikten echt goed: hij was mijn maatje. Ik merk het nu nog steeds wel als ik in de dug-out zit, ik mis hem naast me. Zijn verlies is een groot gemis voor ons allemaal.” Mous hoopt dit seizoen voor de bovenste plekken te gaan. “Ook voor Marcel. Die zei altijd: ‘Daar horen wij te staan.’”


Lees meer>

tsc Logo

09:13

tsc

Ad van Seeters wil de Oosterhoutse voetbalclub TSC terugbrengen naar de eerste klasse. Het zou een mooi laatste kunstje zijn van de 65-jarige trainer, die een imposante loopbaan kende als speler en trainer in het Brabantse voetbal. “Ik voel me echt een bevoorrecht mens.”

Van Seeters spreekt nog altijd vol enthousiasme over het spelletje waar hij zich al zo lang actief mee bezighoudt. De hoofdtrainer van de Oosterhoutse club TSC speelde zelf in het betaalde voetbal bij RBC Roosendaal en begon in 1985 bij ‘zijn’ Veerse Boys in het trainersvak. Hij ontwikkelde zich van trainer in de de D-jeugd tot hoofdtrainer van de selectie en was werkzaam van de vijfde klasse tot aan de huidige Tweede Divisie met seniorenteams. Hij trainde roemruchte clubs als Kozakken Boys, Baronie en DESK. Van Seeters is een gerespecteerde naam in het trainersgilde. “Alles is op mijn pad gekomen, ik heb nooit hoeven lobbyen of iets dergelijks.” Inmiddels is hij alweer bezig aan zijn derde seizoen bij TSC, de vereniging die hij zijn eindstation noemt.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_250x375/23_tsc_advanseeters.jpg" style="margin-left: 150px; margin-right: 150px; width: 250px; height: 375px;" />

“Ik ben het leven nu al dankbaar. Dat ik al zo lang hoofdtrainer mag zijn, is echt een cadeau”, vertelt Van Seeters. Hij omschrijft al zijn clubs als warm en respectvol en noemt TSC ‘het walhalla’. “Een fijne vereniging met een rustig en evenwicht bestuur, geweldige vrijwilligers en supporters en een goede jeugdopleiding.” Het plan dat de club schetste, trok Van Seeters in 2015 over de streep om voor TSC te kiezen. “Ze wilden stapje voor stapje met de eigen jeugd terug naar het oude niveau – de eerste klasse. Die visie, de opvattingen, het plan dat klaarlag en de kwaliteit van de opleiding (bijna alle teams speelden op divisieniveau) waren voor mij belangrijk.”

Van Seeters is nog altijd te spreken over de jeugdopleiding van TSC. “In elke leeftijdscategorie trainen de selectieteams drie keer per week en dat allemaal volgens eenzelfde structuur. Er zit echt een idee achter. Hoofd jeugdopleiding Rob Sestig vraagt mij ook weleens om te komen helpen. Het is fantastisch om te zien hoe honderden kinderen volgens eenzelfde visie trainen en dat ik daar een steentje aan bij mag dragen.”

Dat heeft echter nog niet geleid tot een promotie van de selectie. Het vlaggenschip speelt nog altijd in de derde klasse, een te laag niveau voor een club als TSC met zo’n 1100 à 1200 leden en een mooie geschiedenis. Dat vindt Van Seeters ook, maar hij voegt daar snel aan toe dat ‘een promotie niet valt te plannen’. Waar hij vooral last van heeft, is de scouts van betaald voetbalclubs of hoger spelende amateurteams. “Die romen onze jeugdopleiding echt af. Alle pareltjes worden er uitgehaald. Dat maakt het moeilijk voor ons, een club die het met eigen jongens doet.” Ook talenten die er in het eerste elftal boven uitsteken, worden vaak weggeplukt. “Jongens als Nassim Asrih, Sandro Ariza en Jonathan Yuya zijn afgelopen seizoenen vertrokken. Dat zijn onze topscorers, belangrijke spelers voor het elftal.”

Toch krijgt Van Seeters er ook elk jaar een aantal groeibriljantjes bij. Daar is hij tevreden over. “Als je ziet wat ik nu tot mijn beschikking heb; daar kunnen we echt nog jaren mee vooruit. Het is een erg talentvolle groep, met veel jongens van 18, 19, 20, 21 en 22 jaar. Ook kloppen er wat goede jeugdspelers op de deur van de selectie, dat biedt perspectief voor de toekomst.” Van Seeters prijst de drive van zijn spelers. “Wij trainen drie keer per week en bijna iedereen is er ook echt drie keer per week. En dat met veel plezier. Dat laatste is ook van groot belang: het voetbal moet een uitlaatklep zijn voor die jongens naast hun drukke baan, studie en relatie.”

Van Seeters was twee keer dichtbij promotie naar de tweede klasse met TSC. Vorig seizoen zag hij dat het magere scorend vermogen vooral een probleem vormde. Waar de Oosterhouters qua het geïncasseerde aantal tegendoelpunten verreweg de besten waren, stonden ze op een achtste plaats gekeken naar het aantal gescoorde doelpunten. “Daar valt niet op te trainen. We kregen altijd de complimenten voor ons spel, tot het strafschopgebied zag het er ook gelikt uit, maar dan waren we steeds weer niet koelbloedig genoeg voor het doel. Daardoor hebben we maar liefst acht keer gelijkgespeeld, waarvan we er zeker vier moesten winnen. We hebben voorin een paar hele talentvolle jongens die het in zich hebben om veel te gaan scoren, maar de stap van de junioren naar de senioren is groot. Zij moeten nog aan dit niveau wennen. Gelukkig heb ik er dit jaar ook weer een paar ervaren gasten bij, die hen hopelijk op sleeptouw kunnen nemen door het goede voorbeeld te geven.” De trainer hoort weleens ‘adviezen’ van supporters die zeggen dat er meer op afwerken moet worden getraind. “Dat doen wij sowieso al heel vaak. Ik besteed in trainingen erg veel tijd aan het winnen van vertrouwen, door spelers dingen te laten doen zonder weerstand. Denk daarbij aan het geven van voorzetten, verzenden van steekpasses en trainen op afwerken, zonder dat er verdedigers tussen staan die de bal wegschieten. Hoe lekker is het voor iemands zelfvertrouwen als hij een bal veertig keer tegen de touwen kan knallen of zijn voorzetten steeds aankomen? In het tweede deel van de training gaan we dat wel met weerstand uitvoeren en dan hoop ik de automatismen en het zelfvertrouwen terug te zien.”

Van Seeters is logischerwijs zeer te spreken over zijn achterhoede, de solide basis van het team. “Ook allemaal jonge jongens, die door onze speelstijl veel ruimte in de rug weggeven en druk naar voren zetten. Toch krijgen we amper doelpunten tegen, wat ook te danken is aan onze keeper van 22           jaar oud. Daar verdient de ploeg een groot compliment voor.”

De oefenmeester mikt dit jaar op promotie. “Ik hoop dat alle puzzelstukjes nu eens in elkaar vallen. Als we met zijn allen fit blijven en op het juiste moment pieken, moet dat lukken.” Hij beschouwt TSC als zijn laatste trainersklus. “Ik zou het echt heel mooi vinden als ik hier in de eerste klasse een punt achter mijn carrière kan zetten. Dat is mijn ultieme wens.”


Lees meer>

vrijdag 12 januari

10:01

Wij zijn voor onze vestiging in de Vriesestraat op zoek naar…. jou?
 

Locatie
Vriesestraat
Telefoonnummer
 
Dienstverband
Parttime
Uur per week
8
Startdatum
 
Contact
 
E-mail

Sportcentrum Dordrecht bestaat sinds 1979 en heeft twee fysieke sportwinkels in Dordrecht en een webshop. Op het gebied van sportschoenen, sportkleding, voetbalschoenen en hardloopschoenen, zijn wij dé toonaangevende sportspeciaalzaak voor de regio.

Voor onze vestiging in de Vriesestraat l in Dordrecht zijn wij op zoek naar een enthousiaste weekendverkoopmedewerker. Als verkoopmedewerker ben jij een aanspreekpunt voor onze winkel en zorg je voor professioneel advies. 

Je adviseert de klanten bij het nemen van hun beslissingen en zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van de acties en gebruikswijze van de producten. Je presenteert de producten op een nette manier die overeenkomt met de achterliggende gedachte van het product. Daarnaast heb je affiniteit met sport & casual.

DIT BEN JIJ:
Je bent enthousiast en pro actief
Je volgt op dit moment een HBO studie
Je bent creatief
Je bent op zaterdag (en zondag (middag)) inzetbaar
Je hart gaat sneller kloppen van alles wat met sport te maken heeft
Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
Je bent flexibel inzetbaar

DIT BIEDEN WIJ:
Werken in een gezellige, informele sfeer.
Ruimte voor initiatieven en ontwikkeling.
Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

INTERESSE?
Klik dan op DIRECT SOLLICITEREN en vul je gegevens hier in..
Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze winkels? Schroom dan niet om binnen te lopen. We maken graag kennis met je.

Onvolledige sollicitaties worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Lees meer>

Meer berichten