Regio Roosendaal

  • A-Z Barbecue
  • soccer center roosendaal
  • ck kozijnen
  • Markiezaat College
  • voetbaldiscount.nl
  • optisport Breda
  • sportuitje.nl
  • Broekhoven fysio

Edities

VoetbalJournaal Roosendaal - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Roosendaal - Najaar 2017

VoetbalJournaal Roosendaal - Najaar 2016

VoetbalJournaal Roosendaal - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Roosendaal - Najaar 2015

VoetbalJournaal Roosendaal - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Roosendaal - Najaar 2014

Bedrijven in Roosendaal

Berichten uit de regio

maandag 20 november
sc gastel Logo

16:30

sc gastel

Binnen de lijnen zijn ze bloedfanatiek, maar voor en na de een wedstrijd draait het puur om het plezier bij de spelers van SC Gastel 4. De mannen vormen een hecht team en zorgen ervoor dat ze elke zondagmorgen de grootste lol hebben.

GASTEL – Al vier jaar maakt Stefan Wezenbeek onderdeel uit van SC Gastel 4. Met zijn 38 jaar is hij een van de jonkies, het gros van het elftal bestaat uit spelers tussen de 40 en 50 jaar. “Maar er zijn ook een mannen wat jonger dan ik. Het is leuk dat er een mix is van  leeftijden, dat is een van de redenen die het spelen in een team als dit leuk maakt. Iedereen is totaal verschillend, maar wel met elkaar verbonden door SC Gastel”, zegt hij.

‘Ut vierde’, zoals het elftal bekendstaat, speelt dit seizoen in de vijfde klasse. Vorig jaar presteerden de roodzwarten best aardig in de vierde klasse, maar toch dienden de mannen het verzoek in om een niveautje lager te mogen spelen. “Want we willen het voor iedereen leuk houden”, legt Wezenbeek uit. “Niet iedereen is even goed in conditie en daarom wisselen we ook vaak door. Sommigen vinden het prima om maar twintig minuten te spelen en anderen willen graag de hele wedstrijd op het veld staan. We proberen met iedereen rekening te houden, elke speler is even belangrijk. In de vijfde klasse hopen we net als vorig jaar het balletje rond te tikken en scoringskansen te creëren. Ons team heeft veel ervaring maar verkeert niet meer in topconditie. Dan is de vijfde klasse ideaal.”

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x287/23_gastel_gastel4.jpg" style="width: 550px; height: 287px;" />

Het vierde van SC Gastel staat binnen de vereniging bekend om het fanatisme in het veld. “Iedereen gaat echt volle bak voor de winst en dan lopen de emoties soms hoog op”, zegt Wezenbeek, die zelf speelt als linksback of linkshalf. “Als we op een zondag niet hoeven te spelen, gaan we trainen en in de zomerstop en winterstop komen we ook regelmatig bijeen om een balletje te trappen.” Iedereen binnen de club weet ook dat het team van Wezenbeek erg veel waarde hecht aan gezelligheid. Op zondagmiddag is er altijd een vast clubje van dit team te vinden in de kantine. “Een van onze spelers is de kantinebeheerder en die is erg blij met ons. We zorgen voor aardig wat omzet”, zo lacht de linksbenige voetballer.

In de kleedkamer van Gastel 4 gaat het vaak over alles behalve voetbal. “We lachen heel wat af met zijn allen. Pas vlak voor het duel betreden we het veld. En onze leider maakt de opstelling bijna altijd op een bierviltje. Dan is het even vlug zo van: ‘Jij staat hier en jij staat daar en veel succes’. Vlak voor de wedstrijd gaat de knop om en richten we ons op het duel.” Bijna direct na het laatste fluitsignaal schakelt iedereen, ongeacht het resultaat, weer over op de platte kleedkamerhumor. “We hebben één regel: na de wedstrijd mag iedereen één minuut zeiken over wat er deze keer weer er allemaal fout ging. Dat is prima, maar daarna houden we er ook over op. Dat gaat bij ons erg makkelijk. Het is eens voorgekomen dat we na de wedstrijd nog eens negentig minuten in de kleedkamer bleven, puur omdat het daar zo gezellig was.”

De wedstrijdverslagen van SC Gastel 4 worden keurig bijgehouden op een persoonlijke website: www.ut4e.nl. “Spelers die er niet bij waren die zondag, snappen meestal niets van het verslag, want daarin wordt eigenlijk amper iets over de wedstrijd vermeld. Het gaat vooral over de flauwe opmerkingen en grappen die de revue passeren op zo’n ochtend of middag”, zegt Wezenbeek. “Zo’n zondag draait toch om het plezier en daarom maken we er telkens maar een feestje van.”

Wezenbeek is door de jaren heen een echte clubman geworden. Hij doorliep vele jeugdelftallen bij Gastel en speelde jarenlang in het tweede team. Af en toe mocht hij ook wat minuutjes maken bij het eerste, maar dit was incidenteel. “Bij de club maak je al snel vrienden en de vereniging speelt dan al snel een belangrijke rol in je sociale leven. Als kind kwam ik altijd al erg graag bij de club en dat is niet veranderd nu ik op leeftijd ben”, zegt Wezenbeek. Inmiddels heeft hij zelf twee kinderen, die ook lid zijn van Gastel. Zijn dochtertje voetbalt in de categorie JO9 en zijn zoontje met leeftijdsgenootjes bij JO11. “Doordeweeks ben ik door de trainingen van mijn kinderen vaak op de club en op zaterdag spelen zij daar natuurlijk ook vaak hun wedstrijden. En op zondagochtend spelen wij dan zelf onze potjes met het vierde team.”

Uitslapen is er in het weekend dus niet bij voor Wezenbeek, maar dit vindt hij niet heel erg. “Ik ben ook jong geweest en vind het belangrijk dat mijn kinderen kunnen sporten, daar sta ik graag zelf vroeg voor op. Net zoals dat ik graag mijn bed uit kom voor Gastel 4. Het gaat vast een sportief succesvol jaar worden voor ons team. Maar belangrijker: het wordt sowieso weer heel gezellig.”


Lees meer>

14:27

Deze week in het kader van ‘Hé scheids’ hebben wij contact gezocht met Simon Verkade (16).
Simon is actief als assistent-scheidsrechter bij Dames 1 van Excelsior-Maassluis.

Kan je wat over jezelf vertellen op sportief gebied?
Ik heb in het verleden niet veel met sport gedaan, sinds een jaar ongeveer ben ik wel begonnen met wielrennen wat ik heerlijk vind om te doen omdat je elke keer ergens anders heen gaat en steeds een andere afstand aflegt.
Daarnaast ben ik ook assistent-scheidsrechter op zaterdag bij het hoogste damesteam van Excelsior-Maassluis. Hier ben ik ingerold omdat mijn zus en tante ook in het elftal spelen. Zij zochten nog een assistent-scheidsrechter voor dit seizoen en ik zag dat wel zitten om die rol te vervullen.  


Wat zijn voor jou de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
De leukste wedstrijden om te vlaggen zijn eigenlijk die waarin de partijen erg gelijk aan elkaar opgaan, voornamelijk als er veel actie in het spel zit wat mij ook meer te doen geeft. Je ziet bij zulke wedstrijden dan ook dat er aan het einde bij beide partijen bepaalde voldoening is als het goed is gegaan omdat ze beiden hebben kunnen doen wat ze wilde doen.
Daarnaast is het damesvoetbal heel opkomend nu in Nederland dat vind ik leuk om te zien.  Het damesteam waarbij ik actief ben speelt 4e klasse op zaterdag dus ze kunnen allemaal wel aardig voetballen wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Merk jij zelf verandering in het vrouwenvoetbal nu het steeds populairder wordt?
Ja sinds het EK-vrouwenvoetbal merk ik wel dat er steeds meer animo voor is. Bij ons op de club zijn er ookal een aantal meiden teams. Daarnaast staan er vooral bij de thuiswedstrijden van Dames 1 veel toeschouwers langs de zijlijn om naar de dames te kijken.
Daarnaast merk ik het ook aan de gestegen populariteit van de Oranje dames vooral op social media kan je er bijna niet meer omheen.

Heb je nog ambities op het gebied van sport?
Ja het wielrennen natuurlijk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen dit hoop ik nog zo lang mogelijk te blijven doen. Vaak probeer ik ook nog een paar keer naar de sportschool te gaan.
Daarnaast zie ik het ook zitten om voorlopig nog te assisteren bij het eerste damesteam van Excelsior-Maassluis.

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s waar je je mee bezig houdt?
Buiten het sporten om heb ik ook nog andere hobby’s zoals met mijn vrienden afspreken of Netflix kijken. Daarnaast werk ik ook veel bij het bedrijf van mijn vader genaamd Verkade Vlaardingen, dit bedrijf houdt zich bezig met grond-, straat-, rioleer- en hovenierswerk.

 

 

 


Lees meer>

vrijdag 17 november
hsc 28 Logo

11:57

hsc 28

Barry Perk keert na tien jaar terug op het oude nest. De 38-jarige goaltjesdief wil bij HSC'28 zijn voetbalcarrière op een mooie manier afsluiten. Het liefst met een kampioenschap in de vijfde klasse, 150 competitiedoelpunten in zijn totale loopbaan en 300 duels voor de club uit Heerle achter zijn naam.
 
Perk begon zijn voetballoopbaan in de jaren 80 bij HSC'28 en keert daar nu terug na avonturen bij Cluzona en RKVV Roosendaal. "Mijn rentree in Heerle bezorgde me wel kippenvel. De accommodatie is veranderd, erg luxe geworden, maar verder is de club nog voor een groot deel hetzelfde gebleven. Dezelfde mensen die hier rondliepen toen ik tien jaar geleden vertrok, ontvingen mij nu weer met open armen. Ik heb beloofd ooit terug te keren en ben blij dat het nu, wat later dan verwacht, nog is gebeurd."
 
De spits had de clubs voor het uitkiezen na het behalen van de regionale topscorerstitel bij HSC'28 in 2007-2008, Perk maakte in dat seizoen maar liefst 33 doelpunten in de vierde klasse. Hij kwam uiteindelijk uit bij RKVV Roosendaal, waarmee hij in de derde en tweede klasse speelde. "Ik was al 29, maakte de stap dus vrij laat. Maar ik heb de ambitie altijd gehad om wat hoger te gaan spelen. Die kans kreeg ik van Kees de Rooij bij RKVV. Dat was een hele mooie tijd, met een erg sterke ploeg."
 
Later speelde hij nog vijf seizoenen bij Cluzona. Ook daar beleefde hij een overwegend goede periode, maar toch verliet de centrumspits die club via de achterdeur. "Ik heb in het laatste seizoen wat problemen gehad, met de trainer, staf en het bestuur. Ik wilde mijn carrière niet met die zwarte bladzijde afsluiten en zeker daarom was HSC'28 de perfecte stap voor mij." Toch twijfelde hij nog even. “Aangezien ze degradeerden en ik ook naar Alliance kon. Maar uiteindelijk wilde ik toch mijn belofte nakomen.”
 
Perk hoopt HSC'28 met veel goals terug te helpen naar de vierde klasse. "We hebben een hele jonge groep, met twintig gelijkwaardige selectiespelers. Ik vind dat we moeten promoveren, eigenlijk hoop ik zelfs op het kampioenschap. Ik probeer de jongens te laten inzien wat je daarvoor moet doen en laten door twee keer per week keihard te trainen. Ik wil het verlengstuk van de trainer zijn in het veld." Ondanks zijn leeftijd - 38 jaar - voelt hij zich zeker nog niet te oud. "In mijn beroep als schilder ben ik ook veel in beweging. Ik herstel goed, dat is mijn geluk. Ik kan nog altijd anderhalf uur vol trainen. Ik merk wel dat ik qua snelheid wat inlever, maar dat valt te compenseren met mijn technische en tactische vermogen. Ik kies nu voor wat slimmere looplijnen en vraag aan mijn medespelers om me niet te veel meer in de diepte aan te spelen, haha!"
 
Het neusje voor de goal verliest Perk nooit. "Dat instinct zit er gewoon in. Als dat balletje voor het doel komt, moet ik op de juiste plaats staan. En dan het netje laten bollen, dat is het belangrijkste!"
Perk hoopt over 2 jaar afscheid te nemen met een mooie klassering in de vierde klasse. Daarna maakt hij tijd voor zijn gezin. Dan zal hij echter niet verdwijnen van het voetbalveld, want ook vier van zijn vijf kinderen voetballen inmiddels. "Ik zie bij mijn zoontje en dochter al dat ze dat torinstinct van mij ook hebben. Dat vind ik mooi om te zien, ze scoren er lekker op los."
 
Een trainerscarrière ambieert Perk niet. “Nee, het is over twee jaar wel genoeg geweest. Ik ben gek op het spelletje, maar wil ook tijd maken voor mijn gezin. Het weekend stond nu altijd in het teken van voetbal, na mijn carrière hoeft dat niet meer.” Het mooiste zou zijn om in zijn leunstoel in woonplaats Wouw over twee jaar nog eens terug te denken aan het mooie sluitstuk van zijn carrière bij HSC’28, met een kampioenschap in de vijfde klasse en een goed seizoen in de vierde. “En wie weet, misschien pakken we wel twee titels op rij!”

Lees meer>

09:18

Gijs Bogers durfde het vorig jaar aan: hij ging weg bij het Nationaal Voetbalmuseum om een eigen voetbalschool te beginnen, genaamd TIC. De 23-jarige Roosendaler is nog altijd blij met die stap.
 
"Ik had het bij het Voetbalmuseum ook prima naar mijn zin, maar zocht een nieuwe uitdaging en wilde graag meer samenwerken met kinderen. Bij voetbalclubs zijn de trainingsmogelijkheden vaak niet heel groot, gaat het niet verder dan wat afwerken en een partijtje. Voor loopcoördinatie en techniek is minder aandacht. Bij mijn voetbalschool let ik daar juist wel heel erg op", vertelt Bogers.
 
De trainer is 'helemaal gek' van voetbal. "Ik heb 15 jaar bij BSC gevoetbald, nog even bij Gastel en RBC, maar ben daarmee gestopt omdat het niet te combineren viel met mijn werk en het risico op blessures te groot was. Ik voetbal nog wel in de zaal." Ook heeft hij een sportopleiding achter de rug, een trainer/coach-diploma in zijn bezit en leidde hij wat jeugdteams bij RBC.
 
Bogers richt zich op een brede doelgroep: van 2,5 jaar tot 16 jaar. "Ik geef peutervoetbal, maar heb ook jeugdspelers van PSV rondlopen die wat extra training willen op het vlak van handelingssnelheid of de aanname." Bogers werkt met professioneel materiaal. "Ik heb een snelheidsmeter waarmee je de schotkracht en sprintsnelheid kunt meten, de SoccerWave om voorzetten en aannames te oefenen en een bal die ontwikkeld is door Xavi (clubicoon van Barcelona, red.), waarmee verschillende passvormen geoefend kunnen worden." Hij legt tijdens de trainingen veel aandacht op de loopcoördinatie en motoriek van de voetballers die bij zijn school komen.
 
Bogers geeft alle trainingen in de Roosendaalse overdekte sportlocatie Metsj Point. "Daardoor kunnen de trainingen bij alle weersomstandigheden doorgaan." Hij geeft de trainingen zelf in groepen van maximaal twaalf voetballers. “Zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven.”
Hij hoopt de komende jaren nog verder te groeien. "Ik heb nu al samenwerkingen met BSC en RBC en hoop op termijn meer van dat soort verbanden te leggen. Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst kan uitbreiden, met misschien zelfs meerdere locaties in de omgeving. Tot nu toe ben ik in ieder geval heel erg tevreden."

Lees meer>

Meer berichten