Regio Roosendaal

  • A-Z Barbecue
  • soccer center roosendaal
  • ck kozijnen
  • Markiezaat College
  • voetbaldiscount.nl
  • optisport Breda
  • sportuitje.nl
  • Broekhoven fysio

Edities

VoetbalJournaal Roosendaal - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Roosendaal - Najaar 2016

VoetbalJournaal Roosendaal - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Roosendaal - Najaar 2015

VoetbalJournaal Roosendaal - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Roosendaal - Najaar 2014

Bedrijven in Roosendaal

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli

15:39

H-I-AMBACHT – De Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl (25) staat op het punt om door te breken in het betaalde voetbal. De zoon van IFC-voorzitter Cees Bijl, die zijn scheidsrechterscarrière bij Ido’s Football Club begon met het leiden van jeugdwedstrijden, is toegelaten tot de Masterclass van de KNVB, de groep talentvolle scheidsrechters die mogen doorgroeien in het betaalde voetbal. Dat houdt in dat Edgar Bijl komend seizoen wedstrijden in de Jupiler League mag leiden en als vierde man mag fungeren bij duels in de eredivisie. ,,Tot nu toe is het allemaal razendsnel gegaan, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Wedstrijden van mezelf terugkijken, maar ook beelden van mijn collega’s en werken aan mezelf. In het talententraject betaald voetbal heb ik de afgelopen jaren veel baat gehad bij de begeleiding van René de Loos, die zelf niet op een hoog niveau gefloten heeft maar er wel veel kijk op heeft. En ook de coaching van Danny Makkelie, die regelmatig wedstrijden van me heeft gezien, heeft me veel geholpen’’

Met Danny Makkelie en zijn Ambachtse plaatsgenoot Christiaan Bax is Edgar Bijl straks de derde arbiter uit de Drechtstreek die zijn opwachting mag maken in het betaalde voetbal. Hij bewijst ook dat wat goed is, snel komt. ,,Ik ben destijds bij IFC begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden omdat er een tekort was aan scheidsrechters in het jeugdvoetbal. Zelf was ik niet bepaald de liefste in het veld, maar ik kreeg er lol in om wedstrijden te leiden en ben na het volgen van de basisopleiding scheidsrechter verder gegaan met mijn schreden op het scheidsrechterspad. Natuurlijk wil ik ook de volgende stap gaan maken in mijn scheidsrechtersloopbaan en tot de vaste groep eredivisiescheidsrechters gaan behoren. Ik heb het afgelopen seizoen er hard aan gewerkt om mezelf te verbeteren en nog fitter te worden’’, vertelt Edgar Bijl, die in het dagelijks leven werkzaam is als technisch planner bij Van Gansewinkel. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mijn mooiste wedstrijd nog moet gaan fluiten.’’


Lees meer>

dinsdag 11 juli
rbc roosendaal Logo

13:33

rbc roosendaal

De commerciële commissie is achter de schermen druk bezig met het werven van sponsoren voor alle teams van de RBC Voetbal Academie. Ze zijn blij dat het eerste schaap over de dam is en hopelijk volgen er nu snel meer. Stukadoorsbedrijf Van Baal wordt teamsponsor van JO19.

Stukadoorsbedrijf van Baal is gevestigd op het adres De Waterman 3 te Rijsbergen. Sinds kort is er ook een vestiging in Goes geopend, aan de Ossenhoofdstraat 24a.

 

Het bedrijf is in 1998 opgericht door Hans van Baal, het is begonnen als eenmanszaak en in de loop van de tijd uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar op dit moment 25 stukadoors werkzaam zijn. Hans van Baal volgt de verrichtingen van trainer Jack Embregts al jaren en is zo te spreken over hem dat hij dat als teamsponsor wil uiten en bekrachtigen.

 

Stukadoorsbedrijf Van Baal is een regionaal opererend stukadoorsbedrijf en met name gericht op West-Brabant en Zeeland. De werkzaamheden verrichten ze voor zowel aannemers als particulieren. Ook diversen woningcoöperaties behoren tot haar klantenkring. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door stukadoors welke stuk voor stuk een goede opleiding hebben genoten en over veel praktische ervaring beschikken.


Lees meer>

maandag 10 juli
Rood Wit Logo

14:56

Rood Wit

Morgen sluit RBC de eerste helft van de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een oefenwedstrijd tegen Rood Wit W.

Na een 5-1 overwinning op zaterdag 3e klasser Kapelle en een 2-2 gelijkspel tegen 2e klasser SC Kruisland, gaat RBC nu de degens kruisen met de kersverse 1e klasser Rood Wit W. De ploeg van oud RBC-jeugdtrainer Reinald Boeren pakte afgelopen seizoen de titel in de 2e klasse en versterkte zich onder meer met Marvin Leenders (MOC '17), Bart Sweere (Halsteren), Sven van Zwam (Dosko), Sjoerd Schrier (Alliance) en Mamadi Sidibe (RBC).

De wedstrijd wordt afgewerkt op RBC 's tweede thuishaven, Sportpark Rimboe. Aanvang van de wedstrijd is 20.00 uur.


Lees meer>

Meer berichten