Regio Tiel-Geldermalsen

  • A-Z Barbecue
  • Kleyn trucks bouwvakker
  • voetbaldiscount.nl
  • ALH van Herwijnen en Co Acc.

Edities

VoetbalJournaal Tiel-Geldermalsen - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Tiel-Geldermalsen - Najaar 2016

VoetbalJournaal Tiel-Geldermalsen - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Tiel-Geldermalsen - Najaar 2015

VoetbalJournaal Tiel-Geldermalsen - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Tiel-Geldermalsen - Najaar 2014

Overige regio's in Gelderland

Bedrijven in Tiel-Geldermalsen

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli
gvv geldermalsen Logo

16:41

gvv geldermalsen

GVV timmert stevig aan de weg en begint met het fundament. De club zoekt groei bij de jeugdafdeling en zet daarvoor alle middelen in. Rino Lafranceschina is voorzitter van de jeugdcommissie van GVV en heeft slechts één doel: de volledige jeugdafdeling van GVV op een hoger plan brengen.
 
GELDERMALSEN -  Bijzonder blijft dat GVV in de regio, met acht teams waarvan twee op zaterdag, de grootste vereniging is qua spelende seniorleden. Marcel Verbaast legt uit hoe GVV de verbetering van het opleiden van jeugd wil aanpakken. ,,Voorop staat dat meer jeugdspelers de weg naar het GVV-sportpark moeten gaan vinden. Er is in Geldermalsen voldoende groeipotentie. Op een flyer is te zien wat wij allemaal doen. Deze zijn verspreid op de scholen en tijdens het schoolvoetbal. Wij overleggen met de Stichting Welzijn over naschoolse activiteiten. Er zijn open dagen voor de jongens en de meisjes. Op Koningsdag stonden wij met een kraam op de markt.” GVV Geldermalsen is daarnaast ook via social media actief. Dat alles heeft al extra leden opgeleverd. ,,Hierdoor kunnen wij een extra meisjesteam inschrijven. Wij zorgen ervoor dat zij goed opgeleid worden. Daarvoor wordt de samenwerking met FC Utrecht versterkt. Die band is er al vanaf 2008. Zij stellen trainers beschikbaar die bij ons clinics komen geven.” De club heeft Ronald Meering met al zijn ervaring bereid gevonden als coördinator de clubtrainers te begeleiden. Daarnaast komt er oefenstof voor de GVV-clubtrainers op de website te staan. ,,Dat geeft voor onze trainers grote voordelen. Zij kijken op de website naar de leeftijdsgroep die zij gaan trainen en halen de trainingsvormen daarvan af. Trainen is geen kwestie van alleen maar bezighouden. Wij vragen kwaliteit om de kinderen beter te maken. Daarom is er binnenkort een trainersvoorlichtingsavond in het clubgebouw van GVV.”
 
De club kijkt naar de lange termijn. Binnen vijf jaar moet deze aanpak leiden tot structurele groei bij de vereniging. Verbaast: ,,Het moet niet meer nodig zijn dat kinderen uit Geldermalsen voor clubs uit de omgeving kiezen. In het seizoen 2018-2019 ligt hier ook een kunstgrasveld zodat er altijd getraind en gevoetbald kan worden bij GVV.”
 
GVV heeft een interessante kledingdeal met een landelijke sponsor afgesloten. Hierdoor krijgen alle jeugdspelers van GVV de beschikking over identieke kleding. Dat geeft een extra dimensie aan het voetballen bij GVV. Rino Lafranceschina straalt bij het aanhoren van de plannen van Verbaast. ,,Het gaat echt de goede kant op en daar ben ik trots op.” De club heeft op dit moment geen algemeen voorzitter. ,,Ik word steeds gevraagd om voorzitter te worden. Dat doe ik pas als er een goede opvolger klaarstaat om mijn taken bij de jeugd over te nemen. Die is er nog niet, dus zal de functie van voorzitter mogelijk nog even vacant blijven.”
 

Lees meer>

teisterbanders Logo

16:06

teisterbanders

Met een plek in het linkerrijtje bij het bereiken van de eindstreep presteerde de hoofdmacht van Teisterbanders prima in de voetbaljaargang 2016-2017. Teus Jakobs nam na drie seizoenen met een gerust hart afscheid als hoofdtrainer bij de club. Bestuurslid voetbaltechnische zaken Gert Niessen zoomt in op de huidige situatie bij Teisterbanders.
 
KERK-AVEZAATH – Met een 2-1 zege op Beesd, dat tot de nacompetitie veroordeeld werd, eindigde Teisterbanders het seizoen in de vierde klasse F op een zesde plaats. ,,We hebben een prima seizoen gedraaid’’, is de evaluatie van Gert Niessen, ,,Het afgelopen jaar is er veel nieuwe jeugd ingepast. Dat is een mooie ontwikkeling geweest, waarbij onze vertrokken hoofdtrainer Teus Jakobs heel goed werk heeft geleverd. Met hem hebben we drie prachtige jaren beleefd’’
 
Jakobs kondigde al vroeg in het seizoen aan dat zijn derde jaar bij Teisterbanders ook het laatste zou worden. De invulling van het trainerschap voor de voetbaljaargang 2017-2018 kreeg vervolgens snel vorm: Andries van Mourik werd aangesteld als de nieuwe keuzeheer. Niessen: ,,Andries van Mourik heeft als trainer veel ervaring opgedaan bij Theole, waar hij geruime tijd heeft gewerkt en bewezen goed met jeugd te kunnen werken. Ook is hij opleider bij de KNVB. Voor het tweede team hebben we Peter van Homoet vastgelegd, die ook van Theole afkomstig is. JO19 staat het komende seizoen onder leiding van Diederik de Graaf, die ook het voorbije seizoen succesvol met de junioren van Teisterbanders is geweest.’’
 
De doorstroming van jeugd en talentvolle spelers, zo geeft Gert Niessen aan, zal verder gestalte moeten krijgen onder het nieuwe trainerstrio. ,,Het tweede elftal moet het karakter krijgen van Jong Teisterbanders, met vooral jonge spelers die zich nog verder kunnen ontwikkelen.’’ Het opleiden van eigen jeugd die de stap kan maken in het vervolg blijkt in elk geval bij doelman Mark van der Heijden uitstekend gelukt. De voormalige jeugdspeler van Teisterbanders, die een kortstondige tussenstap maakte naar Vriendenschaar in Culemborg, heeft onlangs een contract getekend bij de Tilburgse eredivisionist Willem II. Van der Heijden wordt keeper bij de JO17 van de Brabantse profclub. ,,Dat geeft toch een trots gevoel, dat Mark deze stap in zijn carrière heeft kunnen maken’’, geniet Gert Niessen op afstand. ,,Het geeft ook aan dat ons jeugdbeleid werkt. We vinden het belangrijk om met gediplomeerde jeugdtrainers te werken.’’
 
Ook het vrouwen- en meisjesvoetbal neemt bij Teisterbanders een prominente plek in. Succes was er voor MO17-1, dat met zes overwinningen op het conto de titel pakte. Een mooi succes voor de formatie van trainer Eric Wellner. De vrouwen van Teisterbanders, uitkomend in de tweede klasse, zijn nadrukkelijk op zoek naar nieuwe speelsters. Een video op de Facebook-pagina en een open training in april ondersteunden de zoektocht naar nieuwe speelsters. Niessen: ,,We hopen dat de inspanningen ertoe zullen leiden dat het vrouwenteam ook in de toekomst zal blijven. Over de hele linie kunnen we stellen dat het Teisterbanders er momenteel goed voor staat. De zesde plek van het eerste team van de mannen, dat knap uit de degradatieproblemen is gebleven, moet ook bijdragen aan stabiliteit.’’

Lees meer>

15:39

H-I-AMBACHT – De Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl (25) staat op het punt om door te breken in het betaalde voetbal. De zoon van IFC-voorzitter Cees Bijl, die zijn scheidsrechterscarrière bij Ido’s Football Club begon met het leiden van jeugdwedstrijden, is toegelaten tot de Masterclass van de KNVB, de groep talentvolle scheidsrechters die mogen doorgroeien in het betaalde voetbal. Dat houdt in dat Edgar Bijl komend seizoen wedstrijden in de Jupiler League mag leiden en als vierde man mag fungeren bij duels in de eredivisie. ,,Tot nu toe is het allemaal razendsnel gegaan, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Wedstrijden van mezelf terugkijken, maar ook beelden van mijn collega’s en werken aan mezelf. In het talententraject betaald voetbal heb ik de afgelopen jaren veel baat gehad bij de begeleiding van René de Loos, die zelf niet op een hoog niveau gefloten heeft maar er wel veel kijk op heeft. En ook de coaching van Danny Makkelie, die regelmatig wedstrijden van me heeft gezien, heeft me veel geholpen’’

Met Danny Makkelie en zijn Ambachtse plaatsgenoot Christiaan Bax is Edgar Bijl straks de derde arbiter uit de Drechtstreek die zijn opwachting mag maken in het betaalde voetbal. Hij bewijst ook dat wat goed is, snel komt. ,,Ik ben destijds bij IFC begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden omdat er een tekort was aan scheidsrechters in het jeugdvoetbal. Zelf was ik niet bepaald de liefste in het veld, maar ik kreeg er lol in om wedstrijden te leiden en ben na het volgen van de basisopleiding scheidsrechter verder gegaan met mijn schreden op het scheidsrechterspad. Natuurlijk wil ik ook de volgende stap gaan maken in mijn scheidsrechtersloopbaan en tot de vaste groep eredivisiescheidsrechters gaan behoren. Ik heb het afgelopen seizoen er hard aan gewerkt om mezelf te verbeteren en nog fitter te worden’’, vertelt Edgar Bijl, die in het dagelijks leven werkzaam is als technisch planner bij Van Gansewinkel. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mijn mooiste wedstrijd nog moet gaan fluiten.’’


Lees meer>

Meer berichten