Regio Voorne-Putten

  • ck kozijnen
  • Biertapje
  • Garage Albers Zuidland
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Voorne-Putten Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Najaar 2016

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Najaar 2015

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Voorjaar 2015

Bedrijven in Voorne-Putten

Berichten uit de regio

maandag 18 september
Heinenoord Logo

09:53

Heinenoord

Door de 3-2 nederlaag van Hellevoetsluis bij Heinenoord en het voor de tweede keer afkeuren van een thuiswedstrijd van Oostkapelle zal Hellevoetsluis nog even geduld moeten hebben om te weten of zij zich met 4 punten uit 3 wedstrijden geplaatst heeft voor de 2e bekerronde.

Op basis van de 3 poulewedstrijden is het echter volkomen onnodig dat de Hellevoeters nog in onzekerheid zitten. Na de ruime 6-2 zege op Oostkapelle werd er in Etten-Leur tegen 10 man een 0-1 en 1-2 voorsprong weggegeven en ook in de wedstrijd tegen Heinenoord werd een 1-2 voorsprong binnen 1 minuut weer verkwanseld en werd er volkomen onnodig verloren. Op het gezellige en fraaie complex van 1ste klasser Heinenoord begonnen de mannen van Edwin de Koning op het vertrouwde kunstgras, voor een handjevol toeschouwers, prima aan de wedstrijd. Heinenoord zakte in en liet Hellevoetsluis het spel maken, wat leidde tot een optisch overwicht voor de rood-witten. Kansen kwamen er ook, maar toch moest Hellevoetsluis beducht zijn voor de snelle uitvallen van Heinenoord. Uit éen van die snelle counters scoorde Heinenoord dank ook na 25 minuten de 1-0, op dat moment tegen de verhouding in. Door duur balverlies op eigen helft van Frenk van Gelderen kwam de bal bij de Heinenoordse rechtsbuiten en zijn voorzet werd door de nummer 10 geheel vrijstaand bij de tweede paal ingekopt. Er waren meer van dat soort slordige momenten aan de kant van Hellevoetsluis, maar deze leidden niet tot doelpunten, zodat beide teams met een 1-0 tussenstand gingen rusten.

Direct na rust een tegenvaller voor de Hellevoeters, toen de net weer van een blessure herstelde doelman Ribaric enigszins onbesuisd uit zijn doel kwam en met een sliding de bal tot corner verwerkte. Bij deze actie overstrekte hij zich en liep opnieuw een hamstringblessure op. Sander van Reijn was zijn vervanger en deze gaf met een prachtige save meteen zijn visitekaartje af. Na de eerste 20 minuten van de 2e helft, toen Heinenoord controle over de wedstrijd had, kwam Hellevoetsluis steeds beter in de wedstrijd en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook toen Onur Furuncu binnen de beruchte lijnen werd aangetikt en Vincent Mast de toegekende strafschop onberispelijk binnen schoot (1-1). Bij een gelijkspel zou Hellevoetsluis nog niet helemaal zeker zijn van de volgende ronde, dus ging het op zoek naar de overwinning. In de 65e minuut was daar dan de verdiende 1-2 voorsprong, toen Davy Mierop met een prachtige lob van 25 meter de uitgelopen doelman wist te verschalken en daarmee zijn fout van de eerste helft meer dan goed maakte.

De geschiedenis herhaalde zich echter, want net als vorige week tegen Unitas ’30 lag binnen 1 minuut de gelijkmaker alweer in het doel. Daarbij was er opnieuw een negatieve hoofdrol voor aanvoerder Frenk van Gelderen, toen hij binnen de beruchte lijnen onnodig een sliding inzette en niet de bal maar de tegenstander raakte. Ook deze strafschop werd onhoudbaar voor de keeper in het doel geschoten (2-2). Beide teams gingen voor de winst en van klasseverschil tussen de 1ste en 2e klasser was geen sprake. Een foutieve beslissing van de scheidsrechter pakte echter voor Hellevoetsluis verkeerd uit. Onur Furuncu kreeg na een correct duel een vrije trap tegen en juist uit deze indraaiende vrije trap kopte Jeffrey de Koning in de 73e minuut de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman (3-2). Hellevoetsluis ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar dat werd nog eens extra bemoeilijkt toen de scheidsrechter het nodig vond om bij een onschuldig shirtje vasthouden Roeland de Bruijn zijn tweede gele kaart te tonen. Met 10 man zetten de Hellevoeters nog één keer alles op alles om toch nog 1 punt mee te nemen naar de Brielsestraatweg, maar uiteindelijk moest het een 3-2 nederlaag slikken en is het nu wachten op de resultaten van de nog te spelen wedstrijden.


Lees meer>

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

maandag 11 september

15:11

Vorige week meldden we al dat je bij Zweeler mee kunt doen aan verschillende Fantasy Leagues, waarvan de Eredivisie inmiddels gestart is. Maar je kunt je deze week nog aanmelden voor de Fantasy Champions League en Europa League. 

Waarom mee doen aan de Fantasy Champions League?

· Je betrokkenheid bij het voetbal zal nog meer toe nemen. Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen .

· Het kost maar 7 euro en je krijgt er uren aan entertainment voor terug. Niet alleen bij het puzzelen naar het ideale team, maar ook tijdens de wedstrijden zorgen jouw teams voor vreugde, maar zeker ook voor frustraties.

· Als je een groot gedeelte van de andere spelers weet te verslaan, kan je ook nog een leuke prijs winnen! Er zijn 30 prijzen te winnen in het algemeen klassement (min. 1.000 euro aan prijzen)! En de 1e prijs bedraagt meer dan 152 euro!
 

Champions League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyChampionsLeagueBudget20172018/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Champions League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op dinsdag 12 september 2017 om 20:45 uur.
Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Champions League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal €1000,- aan prijzen. De eerste prijs zal 152 euro zijn (30 AK prijzen).

Europa League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyEuropaLeagueBudget2017/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Europa League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op donderdag 14 september 2017 om 19:00 uur.
Je krijgt 85 miljoen euro budget om 10 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Europa League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal 500 euro aan prijzen. De eerste prijs zal 93 euro zijn (15 AK prijzen).

https://www.zweeler.com/main/main.php?module=register&ref=670"> style="text-decoration:none">Klik hier om je meteen te registreren! 


Lees meer>

Rozenburg Logo

13:33

Rozenburg

Het VoetbalJournaal gaat in dit item wat meer aandacht geven aan de scheidsrechters. Wij zijn van mening dat deze hardwerkende en (vaak) onterecht bekritiseerde vrijwilligers het verdienen om ook in het zonnetje te staan. Vandaag gaan wij in gesprek met de 18-jarige Dave van Heijningen, die zijn wedstrijden bij VV Rozenburg meepakt als grens –en scheidsrechter.
 
Kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Dave van Heijningen, ik ben 18 jaar oud en op dit moment ben ik assistent-scheidsrechter en daarnaast fluit ik ook de wedstrijden bij de jeugd van VV Rozenburg.
 
Toen ik 6 jaar oud was ben ik hier begonnen met voetballen en dit heb ik gedaan tot de B’tjes, omdat het team opgeheven werd. Vervolgens ben ik door Michael Vermeer gevraagd of ik interesse had om de scheidsrechters cursus te volgen, dit heb ik gedaan en zodoende ben ik hier eigenlijk ingerold. Het eerste seizoen heb ik voornamelijk gefloten en sinds afgelopen seizoen ben ik door Richard Kruithof gevraagd of ik wilde vlaggen bij het eerste elftal van VV. Rozenburg.
 
Wat vindt je het leukste aan het vlaggen/ fluiten van wedstrijden?
Het fluiten van wedstrijden spreekt mij voornamelijk aan omdat ik het leuk vind om de leiding te hebben over een wedstrijd. Zoals ik al zei ben ik zelf gestopt met voetballen wat ik erg jammer vind, hierdoor mis je toch een bepaald teamgevoel en dat gevoel krijg ik nu wel terug tijdens het fluiten of vlaggen van wedstrijden.
 
Wanneer heb jij een tevreden gevoel na afloopt?
Voor mij is een wedstrijd geslaagd als het een sportieve pot is geweest zonder opstootjes of discussies in het veld. Daarnaast doet het mij ook goed als er geen onterechte beslissingen genomen zijn en de spelers mij na de afloop van de wedstrijd een hand komen geven om mij te bedanken of een compliment te geven. Dit zijn voor mij dan de leukste wedstrijden om te fluiten ongeacht of de club waar ik voor ben gewonnen of verloren heeft. 
 
Heb je een vast team waarbij je actief bent of verschilt dat?
Elke zaterdag ben ik assistent bij het eerste elftal. Daarnaast fluit ik ook iedere zaterdag een wedstrijd van verschillende teams van de club maar dat is afhankelijk van welke teams er thuis moeten en hoelaat ze moeten spelen.
 
Is het weleens voorgekomen dat je op een belangrijk moment de verkeerde beslissing had genomen?
Ja, tijdens het fluiten heb ik ooit een keer een penalty toegewezen aan het thuis die eigenlijk helemaal niet terecht was. Dit gebeurde op een belangrijk moment want het uit-team kon namelijk kampioen worden, maar door mijn beslissing werd hun kampioenschap een week uitgesteld.
En tijdens het vlaggen mocht het nog weleens gebeuren dat ik vlag voor buitenspel terwijl dit het niet was en andersom. Maar dit is gelukkig nog nooit gebeurd op zeer belangrijke momenten.
 
Hoe ga je om met boze spelers en/ of negatieve geluiden van het publiek?
Negatieve geluiden vanaf de tribune trek ik mij zelf niet zoveel van aan tijdens een wedstrijd, zij zien niet wat ik zie en dus blijf ik mij gewoon geconcentreerd bezighouden met de wedstrijd. Het gaat als het ware mijn ene oor in en de andere weer uit.
Ook als spelers boos op mij af komen of commentaar hebben op mijn genomen beslissingen brengt mij dat niet in twijfel en blijf ik standvastig bij mijn eigen mening.
 
Heb je nog ambities wat betreft het vlaggen en/ of fluiten van wedstrijden?
Ja, zeker ik zou in het vervolg nog wel graag een vervolgcursus willen volgen genaamd de SOII-scheidsrechters, dit houdt in dat je dan landelijk wedstrijden mag gaan fluiten. Dit lijkt mij erg leuk om in het vervolg te gaan doen.

Lees meer>

Meer berichten