Regio Voorne-Putten

  • ck kozijnen
  • Biertapje
  • Garage Albers Zuidland
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Voorne-Putten Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Voorne-Putten Najaar 2017

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Najaar 2016

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Najaar 2015

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Voorjaar 2015

Bedrijven in Voorne-Putten

Berichten uit de regio

maandag 20 november

14:27

Deze week in het kader van ‘Hé scheids’ hebben wij contact gezocht met Simon Verkade (16).
Simon is actief als assistent-scheidsrechter bij Dames 1 van Excelsior-Maassluis.

Kan je wat over jezelf vertellen op sportief gebied?
Ik heb in het verleden niet veel met sport gedaan, sinds een jaar ongeveer ben ik wel begonnen met wielrennen wat ik heerlijk vind om te doen omdat je elke keer ergens anders heen gaat en steeds een andere afstand aflegt.
Daarnaast ben ik ook assistent-scheidsrechter op zaterdag bij het hoogste damesteam van Excelsior-Maassluis. Hier ben ik ingerold omdat mijn zus en tante ook in het elftal spelen. Zij zochten nog een assistent-scheidsrechter voor dit seizoen en ik zag dat wel zitten om die rol te vervullen.  


Wat zijn voor jou de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
De leukste wedstrijden om te vlaggen zijn eigenlijk die waarin de partijen erg gelijk aan elkaar opgaan, voornamelijk als er veel actie in het spel zit wat mij ook meer te doen geeft. Je ziet bij zulke wedstrijden dan ook dat er aan het einde bij beide partijen bepaalde voldoening is als het goed is gegaan omdat ze beiden hebben kunnen doen wat ze wilde doen.
Daarnaast is het damesvoetbal heel opkomend nu in Nederland dat vind ik leuk om te zien.  Het damesteam waarbij ik actief ben speelt 4e klasse op zaterdag dus ze kunnen allemaal wel aardig voetballen wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Merk jij zelf verandering in het vrouwenvoetbal nu het steeds populairder wordt?
Ja sinds het EK-vrouwenvoetbal merk ik wel dat er steeds meer animo voor is. Bij ons op de club zijn er ookal een aantal meiden teams. Daarnaast staan er vooral bij de thuiswedstrijden van Dames 1 veel toeschouwers langs de zijlijn om naar de dames te kijken.
Daarnaast merk ik het ook aan de gestegen populariteit van de Oranje dames vooral op social media kan je er bijna niet meer omheen.

Heb je nog ambities op het gebied van sport?
Ja het wielrennen natuurlijk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen dit hoop ik nog zo lang mogelijk te blijven doen. Vaak probeer ik ook nog een paar keer naar de sportschool te gaan.
Daarnaast zie ik het ook zitten om voorlopig nog te assisteren bij het eerste damesteam van Excelsior-Maassluis.

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s waar je je mee bezig houdt?
Buiten het sporten om heb ik ook nog andere hobby’s zoals met mijn vrienden afspreken of Netflix kijken. Daarnaast werk ik ook veel bij het bedrijf van mijn vader genaamd Verkade Vlaardingen, dit bedrijf houdt zich bezig met grond-, straat-, rioleer- en hovenierswerk.

 

 

 


Lees meer>

Hellevoetsluis Logo

11:00

Hellevoetsluis

Met de periodetitel al op zak kon Hellevoetsluis ontspannen toewerken naar de wedstrijd tegen de nummer 12 op de ranglijst, cvv Berkel. Toch kwam de uiteindelijke 2-1 zege moeizaam tot stand, maar waren de rood-witten toch de grote winnaar van het weekend.

Alle ingrediënten waren deze zaterdag aanwezig voor een mooie pot voetbal. Het ING Sportpark werd bevolkt door een paar honderd toeschouwers, de weersomstandigheden waren uitstekend, buiten doelman Ribaric kon Hellevoetsluis aantreden met een fitte ploeg, Berkel was één van de laagvliegers in de afdeling en de concurrenten troffen elkaar, dus zouden de mannen van trainer Edwin de Koning deze speelronde goede zaken kunnen doen. De wedstrijd werd voorafgegaan door een mooie sfeeractie en dat zou de spelers nog eens een extra boost moeten geven. Niets was echter minder waar. Het sprankelende spel van de eerste 5 wedstrijden is er inmiddels al een tijdje vanaf bij de Hellevoeters en de zeges komen met hangen en wurgen tot stand. Ook tegen de geel-blauwen uit Berkel en Rodenrijs hadden de ING-boys het weer knap lastig. Berkel zakte massaal terug op eigen helft, zodat Hellevoetsluis het spel moest maken en een bres moest zien te slaan in de hechte defensie. Nadat de verder uitstekend leidende scheidsrechter Noordhoek eerder al verzuimd had de bal op de stip te leggen na een overtreding op Ken Luyendijk, was het in de 18e minuut dezelfde Luyendijk die uit een voorzet van Onur Furuncu de bal achter de invaller-doelman van Berkel schoot. Een vroege voorsprong dus, wat Hellevoetsluis in de kaart moest spelen doordat Berkel nu moest komen. De doelpuntentune was echter nog niet koud afgelopen of Roeland de Bruijne maakte een volkomen onnodige en onbesuisde overtreding binnen de 16 meter en scheidsrechter Noordhoek kon niets anders doen dan de bal nu wel op de stip te leggen. Doelman Van Reijn bleef lang staan, maar werd toch geklopt, zodat de Hellevoeters weer opnieuw konden beginnen. Berkel liet het balbezit aan de koploper, maar wist wel steeds de 2e bal te veroveren en kwam er dan razendsnel uit. Doordat beide Hellevoetse backs vaak tegelijkertijd voor de bal stonden, ontstond er meer dan eens een 1-tegen-1 situatie tegenover Öner Sang-A-Jong en Jeffrey de Koning. De attent keepende Sander van Reijn wist telkens erger te voorkomen.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft en hoewel de tussenstanden op de andere velden in het voordeel van Hellevoetsluis waren, leken de Hellevoeters er niet veel mee op te schieten. Toch is al vaker gebleken dat de ploeg van de Brielsestraatweg een echte vechtploeg is, die niet snel opgeeft en tot het einde blijft strijden voor een goed resultaat. Spelend in de richting van en gesteund door de eigen fanatieke aanhang was het uit een onoverzichtelijke situatie dat de bal voor de voeten van Vincent Mast viel, die het leder tegen de touwen schoot (2-1)! Met nog 8 minuten te spelen was de winst echter nog allerminst zeker. Zowel Davy Mierop als Patrick Struijk hadden in de slotfase de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar misten megkansen! Mierop was de doelman al voorbij gedribbeld, maar treuzelde zolang dat hij uiteindelijk zelf de bal over de achterlijn liep en Struijk kreeg een vrije kopkans, kopte ook goed naar de grond, maar koos geen hoek, zodat de bal recht in de handen van de doelman belandde. Zodoende bleef het spannend tot het laatst, maar wist Hellevoetsluis de 3 punten toch in eigen huis te houden. Na afloop werd het team van aanvoerder Frenk van Gelderen zowel door publiek als bestuur in het zonnetje gezet voor het winnen van de 1ste periode. Door de gunstige uitslagen staan de vestingstedelingen inmiddels ook nog eens 6 punten voor op de eerste achtervolger.


Lees meer>

NSVV Logo

10:19

NSVV

Vandaag moest NSVV winnen om over de eerste periode, kampioen te worden en aan het eind van het seizoen voor promotie te kunnen spelen. NSVV wint de laatste weken zonder problemen zijn wedstrijden, toch verraste de trainers van NSVV met een sterk gewijzigde opstelling. Na zijn hersenschudding stond Melvin Kruijthof weer in het doel en er was een basisplaats voor Roderick Bekker en Peter Jan Cazander. Na drie minuten opende NSVV de score om verder niet in de problemen te komen en uit te lopen naar een afgetekende overwinning. Rozenburg miste scherpte voor het doel om echt gevaarlijk te worden, maar gezien hun spel zouden ze hoger moeten uitkomen op de ranglijst aan het einde van het seizoen. De conclusie na de eerste periode is dat de NSVV spelers elkaar scherp houden, aangezien er veel gretige spelers klaarstaan om een basisplaats over te nemen.

Het publiek was nog maar net gaan zitten toen Kelvin van der Giesen over rechts een mooie solo begon en een goede voorzet gaf op Richard Bras. Zijn inzet miste doel maar kwam op links bij Peter Jan Cazander, die weer de bal inbracht richting Richard Bras. De tweede keer verzilverde Richard Bras deze kans en bracht NSVV direct op voorsprong. Rozenburg reageerde twee minuten later door een mooie dieptebal van Bryan van der Laan op Lennart Quak. Op het randje van het zestienmetergebied plaatse hij een schuiver een metertje naast de paal. De tweede kans van Rozenburg was een kopbal net over van Bryan van der Laan. Mitchel Keikes mocht veel cornerballen voor NSVV nemen. Eén van deze corners zorgde voor een scrimmage voor het doel en Mitchel Keikes was attent en kon de bal een tweede keer inbrengen op Kelvin van der Giesen. Met een boogballetje wist Kelvin van der Giesen te scoren. Net voor rust mocht Mitchel Keikes nog twee gevaarlijke vrije trappen nemen. De eerste kwam bij Kelvin van der Giesen die alleen op de keeper af mocht gaan, maar miste. De tweede keer mocht Marco Mann inkoppen. Zijn kopbal ging mooi gericht richting de kruising, maar had te weinig snelheid om de keeper te verassen.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_550x367/dsc_3664.jpg" style="width: 550px; height: 367px;" />

Richard Bras aan de bal voor NSVV - © Cindy Vos


De eerste kans in de tweede helft was voor NSVV weer raak. Richard Bras stuurde Kelvin van der Giesen goed diep op randje buitenspel. Alleen voor de keeper plaatste Kelvin van der Giesen de bal netjes langs keeper Stephan van Asperen. Minder succesvol was Kelvin van der Giesen na een mooie aanval via Richard Bras en Dikkie Bontes. Kelvin van der Giesen mocht tweemaal schieten op keeper Stephan van Asperen, maar het lukte hem niet om een hattrick te maken. Yoeron van der Ree had een noemenswaardige invalbeurt. Nog geen tien seconden in het veld moest hij direct in de achtervolging op Lennart Quak die richting keeper Melvin Kruijthof ging. De slechts twee tegendoelpunten dit seizoen wilde Yoeron van der Ree niet laten oplopen en tikte Lennart Quak aan buiten de zestienmeterlijn. Scheidsrechter Schuitemaker greep direct naar zijn rode kaart en Yoeron van der Ree mocht weer gaan douchen. Tegen de tien man van NSVV creëerde Rozenburg hun grootste kans van de wedstrijd. Bryan van der Laan mocht vrij voor doel inkoppen, maar Melvin Kruijthof reageerde attent.

De spelers van NSVV konden de bloemen in ontvangst nemen voor het behaalde periodekampioenschap en zich mengen in de jaarlijkse Wir-War die in het clubhuis losbarsten. SV Charlois en Rijnmond Hoogvliet Sport hebben ook gewonnen en blijven netjes in het spoor van NSVV. De brede selectie zal dus scherp moeten blijven en gewoon blijven winnen. Te beginnen, in Heenvliet, bij de uitwedstrijd tegen GHVV’13 volgende week.


Lees meer>

vrijdag 17 november

09:18

Gijs Bogers durfde het vorig jaar aan: hij ging weg bij het Nationaal Voetbalmuseum om een eigen voetbalschool te beginnen, genaamd TIC. De 23-jarige Roosendaler is nog altijd blij met die stap.
 
"Ik had het bij het Voetbalmuseum ook prima naar mijn zin, maar zocht een nieuwe uitdaging en wilde graag meer samenwerken met kinderen. Bij voetbalclubs zijn de trainingsmogelijkheden vaak niet heel groot, gaat het niet verder dan wat afwerken en een partijtje. Voor loopcoördinatie en techniek is minder aandacht. Bij mijn voetbalschool let ik daar juist wel heel erg op", vertelt Bogers.
 
De trainer is 'helemaal gek' van voetbal. "Ik heb 15 jaar bij BSC gevoetbald, nog even bij Gastel en RBC, maar ben daarmee gestopt omdat het niet te combineren viel met mijn werk en het risico op blessures te groot was. Ik voetbal nog wel in de zaal." Ook heeft hij een sportopleiding achter de rug, een trainer/coach-diploma in zijn bezit en leidde hij wat jeugdteams bij RBC.
 
Bogers richt zich op een brede doelgroep: van 2,5 jaar tot 16 jaar. "Ik geef peutervoetbal, maar heb ook jeugdspelers van PSV rondlopen die wat extra training willen op het vlak van handelingssnelheid of de aanname." Bogers werkt met professioneel materiaal. "Ik heb een snelheidsmeter waarmee je de schotkracht en sprintsnelheid kunt meten, de SoccerWave om voorzetten en aannames te oefenen en een bal die ontwikkeld is door Xavi (clubicoon van Barcelona, red.), waarmee verschillende passvormen geoefend kunnen worden." Hij legt tijdens de trainingen veel aandacht op de loopcoördinatie en motoriek van de voetballers die bij zijn school komen.
 
Bogers geeft alle trainingen in de Roosendaalse overdekte sportlocatie Metsj Point. "Daardoor kunnen de trainingen bij alle weersomstandigheden doorgaan." Hij geeft de trainingen zelf in groepen van maximaal twaalf voetballers. “Zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven.”
Hij hoopt de komende jaren nog verder te groeien. "Ik heb nu al samenwerkingen met BSC en RBC en hoop op termijn meer van dat soort verbanden te leggen. Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst kan uitbreiden, met misschien zelfs meerdere locaties in de omgeving. Tot nu toe ben ik in ieder geval heel erg tevreden."

Lees meer>

Meer berichten