Regio Voorne-Putten

  • ck kozijnen
  • Biertapje
  • Garage Albers Zuidland
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Voorne-Putten Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Najaar 2016

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Najaar 2015

VoetbalJournaal Voorne-Putten - Voorjaar 2015

Bedrijven in Voorne-Putten

Berichten uit de regio

maandag 17 juli
Rozenburg Logo

12:52

Rozenburg

Er is de laatste jaren sprake van een heuse facelift bij Rozenburg. Zo zijn de kleedkamers, douches en het bordes de laatste jaren vernieuwd. Hierdoor beschikt de club over faciliteiten die niet zouden misstaan bij een Hoofdklasser, maar toch speelt de club haar wedstrijden in de 3e klasse. Dit is volgens Ton de Groot (PR & Sponsorzaken) te laag: “We moeten uit die 3e klasse!”
 
Over Ton
Ton is in 1964 verhuist van Rotterdam naar Rozenburg en is toen op zijn tiende gaan voetballen bij vv Rozenburg. “Ik ben nu 61 jaar oud, dus ik ben dik 50 jaar lid bij deze vereniging. Ik heb alle jeugdafdelingen doorgelopen en speelde op mijn 17de in het eerste bij Rozenburg. Op mijn 19de heb ik nog een jaar bij Spijkenisse gespeeld, maar toen ben ik weer teruggegaan omdat al mijn vrienden bij Rozenburg speelde. Daar heb ik tot mijn 28ste in het eerste gespeeld, ben ik daarna naar het tweede gegaan en heb ik afgesloten in het veteranenelftal wat ik op heb gericht.”
 
Werkzaamheden bij de club
Na zijn voetbalcarrière was hij nog steeds niet klaar bij Rozenburg. Als vrijwilliger heeft hij nog verschillende rollen vertolkt binnen zijn vereniging. Hij begon als trainer van zijn zoon Jordy, omdat zijn team toen geen trainer had. “Dat was ook een leuk team, want uiteindelijk hebben vijf jongens uit dat team het eerste gehaald bij Rozenburg.” 
 
Daarna heeft hij een aantal jaren in het bestuur gezeten en verder is hij eigenlijk altijd verantwoordelijk geweest voor de PR & Sponsorzaken. “Daar ben ik even mee gestopt, omdat meerdere mensen van mijn generatie er mee stopten en toen ging mijn zoon ook nog eens bij Brielle spelen. Toen mijn zoon weer terug ging naar Rozenburg, was er nog steeds niemand voor PR & Sponsorzaken dus heb ik het maar weer opgepakt.”
 
PR & Sponsorzaken
“Ik houd mij bezig met het verkopen van de reclameborden om geld binnen te halen. Niet alleen voor het eerste, maar ook voor de jeugdafdeling. Het staat langs het veld nu vol met reclameborden, ik geloof iets van 70. Daarnaast heb ik een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken. Vroeger hadden wij altijd maar één hoofdsponsor en nu hebben wij er twee. Financieel ziet het er dus goed uit, maar dat wilt niet zeggen dat je alles over de balk moet gooien.”
 
PR & Sponsorzaken regelt hij al jaren alleen, maar hij zou het graag anders zien: “Het zou fijn zijn om iemand te vinden die mij kan helpen, al is het alleen al om meer geld binnen te halen voor de jeugdafdeling. Ik heb het al een paar keer gevraagd, maar niemand heeft tijd. De nieuwe generatie binnen de vereniging moet op gaan staan, maar het wordt steeds minder met de vrijwilligers. Ik ga nu nog een paar jaar door en dan moet iemand anders dit op gaan pakken, maar voorlopig vind ik het nog leuk.”
 
Leukste momenten
Het meest memorabele moment wat Ton bijgebleven is van zijn tijd bij Rozenburg was tijdens zijn eerste jaar in het eerste elftal. “Wij haalden toen de halve finale van de KNVB beker en dat was wel uniek in die tijd. Wij speelden in de 3e klasse en wij drongen  door tot de laatste vier. Volgens mij werden wij toen uiteindelijk uitgeschakeld door Go Ahead Kampen, maar dat was wel  heel mooi om mee te maken.”
 
Daarnaast geeft Ton aan ook mooie momenten in zijn jaar bij Spijkenisse te hebben beleefd. “Toen speelden wij tegen clubs als IJsselmeervogels en dergelijke en toen speelde ik tegen Jaan de Graaf die later nog voor AZ gespeeld heeft. Dat waren ook wel mooie momenten,  maar ik ben eigenlijk te vroeg naar Spijkenisse gegaan. Ik was 19 jaar en had er net twee jaar in het eerste van Rozenburg op zitten. Maar goed wij speelden een oefenwedstrijd tegen Spijkenisse en toen scoorde ik gelijk drie keer. Ja, dan hangen ze gelijk aan de bel natuurlijk. Het leukste vind ik dat ik nog steeds contacten heb met mensen van die tijd. Dat is het leuke aan de voetbalwereld, je komt elkaar altijd weer tegen.”
 
Smalle selectie
Rozenburg deed afgelopen seizoen lang mee om promotie, maar moest uiteindelijk de strijd opgeven en werd derde in de competitie. Volgens Ton was dat ook niet vreemd: “Afgelopen seizoen hadden wij gewoon een te smalle selectie en komend seizoen is dat niet meer. Vorig seizoen hadden wij niet eens een 2de elftal, maar die hebben wij komend seizoen wel weer. De trainers, Dennis Zaal en Dave Zaal, hebben nu twee jaar de tijd gehad en aankomend seizoen moeten wij gewoon kampioen worden. Volgend seizoen hebben wij een brede selectie, dus nu moet het gaan gebeuren. Wij moeten gewoon naar die 2e klasse!” 
 
Nieuwe spelers
Voor het komende seizoen zijn er een aantal nieuwe spelers aangetrokken, deze zullen moeten helpen om de promotie te bewerkstelligen. Ton is in ieder geval positief over de aangetrokken Joel Da Veiga: ”Als je Joel Da Veiga binnen haalt, die gewoon in de 1e klasse heeft gespeeld, dan moet je toch wel rekenen op minimaal 15 doelpunten die hij gaat maken dit seizoen. Dat was het euvel voor ons afgelopen seizoen, we scoorden gewoon te weinig en we hadden te weinig mensen die doelpunten maakten. Vorig jaar hadden wij de minste doelpunten tegen en hebben wij thuis niet verloren, maar je wordt toch maar 3de. En met Joel Da Veiga hebben wij nu een spits in huis gehaald waar we wel wat van verwachten.”
 
Ambities
De faciliteiten van de club zijn Hoofdklasse waardig, maar dit betekent niet dat de club ook op dit niveau moet acteren van Ton. De ambitie op de korte termijn is het promoveren naar de 2de klasse. “Wij moeten gewoon per jaar bekijken wat er mogelijk is, want het is natuurlijk ook wel afhankelijk van veel zaken. Komt er iemand door uit de jeugd? Er schijnen een aantal leuke spelers in de B1 te zitten. Daarnaast moet je kijken of je selectie wel breed genoeg is. Dus laten wij eerst maar eens zorgen dat wij een 2de klasser worden. Het is nu al twee keer net niet gelukt, dus ik zou zeggen: drie keer is scheepsrecht!”

Lees meer>

vrijdag 14 juli

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli

15:39

H-I-AMBACHT – De Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl (25) staat op het punt om door te breken in het betaalde voetbal. De zoon van IFC-voorzitter Cees Bijl, die zijn scheidsrechterscarrière bij Ido’s Football Club begon met het leiden van jeugdwedstrijden, is toegelaten tot de Masterclass van de KNVB, de groep talentvolle scheidsrechters die mogen doorgroeien in het betaalde voetbal. Dat houdt in dat Edgar Bijl komend seizoen wedstrijden in de Jupiler League mag leiden en als vierde man mag fungeren bij duels in de eredivisie. ,,Tot nu toe is het allemaal razendsnel gegaan, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Wedstrijden van mezelf terugkijken, maar ook beelden van mijn collega’s en werken aan mezelf. In het talententraject betaald voetbal heb ik de afgelopen jaren veel baat gehad bij de begeleiding van René de Loos, die zelf niet op een hoog niveau gefloten heeft maar er wel veel kijk op heeft. En ook de coaching van Danny Makkelie, die regelmatig wedstrijden van me heeft gezien, heeft me veel geholpen’’

Met Danny Makkelie en zijn Ambachtse plaatsgenoot Christiaan Bax is Edgar Bijl straks de derde arbiter uit de Drechtstreek die zijn opwachting mag maken in het betaalde voetbal. Hij bewijst ook dat wat goed is, snel komt. ,,Ik ben destijds bij IFC begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden omdat er een tekort was aan scheidsrechters in het jeugdvoetbal. Zelf was ik niet bepaald de liefste in het veld, maar ik kreeg er lol in om wedstrijden te leiden en ben na het volgen van de basisopleiding scheidsrechter verder gegaan met mijn schreden op het scheidsrechterspad. Natuurlijk wil ik ook de volgende stap gaan maken in mijn scheidsrechtersloopbaan en tot de vaste groep eredivisiescheidsrechters gaan behoren. Ik heb het afgelopen seizoen er hard aan gewerkt om mezelf te verbeteren en nog fitter te worden’’, vertelt Edgar Bijl, die in het dagelijks leven werkzaam is als technisch planner bij Van Gansewinkel. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mijn mooiste wedstrijd nog moet gaan fluiten.’’


Lees meer>

woensdag 5 juli

09:11

Vanaf vandaag kunnen alle ploegen uit de A-categorie hun competitie-indeling inzien. Op een eerder moment werd de competitie-indeling van de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse al bekend gemaakt.

Het voetbalseizoen is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan en traditiegetrouw zijn nu als eerst de indelingen bekend gemaakt. Het uitgangspunt voor de competities is dat spanning en sportiviteit voorop staat en uiteindelijk ook zoveel tegemoet te komen aan de sportieve wensen van alle verenigingen.

Optimale indeling
Naast het vasthouden aan deze uitgangspunten, wordt er nu ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling. Dit betekent dat de KNVB er zoveel mogelijk naar heeft gestreefd om meer clubs uit hetzelfde district bij elkaar in de competitie te plaatsen. Dit zorgt voor meer derby’s, minder reisafstanden en ook meer toeschouwers.

De competitie-indeling(en) kun je hier" target="_blank">http://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/28856/competitie-indelingen-201718-bekend">hier vinden en anders op je Voetbal.nl app, waar je kunt inloggen en je eigen team kunt opzoeken. De programma’s worden op een later moment bekend gemaakt.


Lees meer>

Meer berichten