Regio Walcheren

  • A-Z Barbecue
  • Kleyn trucks koeriers
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Walcheren - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Walcheren - Najaar 2016

VoetbalJournaal Walcheren - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Walcheren - Najaar 2015

VoetbalJournaal Walcheren - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Walcheren - Najaar 2014

Overige regio's in Zeeland

Bedrijven in Walcheren

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

zeelandia Logo

09:56

zeelandia

Jerfy Booij hoopt komend seizoen weer een vaste waarde te zijn bij tweedeklasser Zeelandia Middelburg. De 28-jarige aanvaller moet de naar GOES vertrokken goaltjesdief Daniël Wissel doen vergeten.  Booij werd de afgelopen jaren geteisterd door verschillende kwetsuren.
 
Debuut
Booij werd als zeventienjarig talent bij het eerste gehaald door toenmalig trainer Roy Hendriksen, die nu aan het roer staat bij Jupiler League-club Helmond Sport. “Hendriksen zocht een spits, een aanspeelpunt. In de jeugd stond ik altijd op de nummer 10-positie, maar hij heeft van mij een spits gemaakt en dat is goed uitgepakt”, vertelt Booij. De beresterke spits mocht dus al vroeg ruiken aan het grote werk.
 
Blessureleed
Booij kreeg echter al snel te maken met een zware blessure. Hij brak toen hij achttien was zijn scheenbeen tegen MOC’17. In het ziekenhuis kreeg Booij te horen dat zijn ploeg 4-3 verloren had, wat degradatie naar de vierde klasse betekende. De aanvaller herstelde goed van zijn beenbreuk en speelde zich weer in de basis. Booij werd nog kampioen van de 3e klasse onder trainer Ruud Pennings. Halverwege het seizoen in de 2e klasse ging het mis voor Booij. “Ik werd tegen Sarto uit de wedstrijd getrapt. Ik scheurde een deel van mijn hamstring af en moest 3 á 4 maanden revalideren. Einde seizoen dus.” In de zomer deed Booij er alles aan om weer fit aan het nieuwe seizoen te beginnen, maar in de eerste bekerwedstrijd sloeg het noodlot opnieuw toe. “We speelden thuis tegen Veere en ik sprong de lucht in om een bal door te koppen. Ik kreeg een zetje van een verdediger, landde verkeerd en scheurde mijn kruisband af. Weer einde seizoen”, blikt Booij terug. Hij bereikte een dieptepunt, want hierna was het voor hem lastig om terug te komen op zijn oude niveau.
 
Pech
Afgelopen seizoen was Booij vastberaden een vervelende periode met veel blessureleed af te sluiten. Hij wilde weer alles spelen en belangrijk zijn voor Zeelandia, maar opnieuw werd Booij getroffen door een blessure. “Het ging alweer vrij snel mis op de training. Ik blokte een bal en ging door mijn enkel. Hij was gekneusd of er zat een scheurtje in. Pure pech. Tegen de winterstop was ik weer fit, maar ik had geen wedstrijdritme. Bovendien deed Daniël (Wissel, red.) het goed. Ik heb een aantal wedstrijden bij het tweede gespeeld en daar veel gescoord. In de laatste fase van het seizoen zat ik weer vaker op de bank bij het eerste en mocht ik regelmatig invallen. De laatste wedstrijd van het seizoen, Beerse Boys-uit, stond ik in de basis.”
 
Gretig
Booij traint normaliter drie dagen per week in de sportschool. In de zomer fitnesst hij iets minder in de sportschool, maar loopt hij bijvoorbeeld op het strand hard. De fysiek sterke centrumspits wil zich weer laten zien in het groen-witte tricot van Zeelandia Middelburg. Dennis de Nooijer is de opvolger van Rogier Veenstra, die komend seizoen GOES onder zijn hoede heeft. De Nooijer en Booij spraken reeds met elkaar en daar hield laatstgenoemde een positief gevoel aan over. “Het was een goed gesprek. Hij verwacht van een spits dat het een aanspeelpunt is, die goed kan combineren. Rondom de spits moet veel beweging zijn.” Als Booij nog eens te maken krijgt met een zware blessure, hangt hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen. “Maar daar wil ik niet te veel over nadenken”, besluit de 28-jarige speler.

Lees meer>

donderdag 13 juli

15:39

H-I-AMBACHT – De Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl (25) staat op het punt om door te breken in het betaalde voetbal. De zoon van IFC-voorzitter Cees Bijl, die zijn scheidsrechterscarrière bij Ido’s Football Club begon met het leiden van jeugdwedstrijden, is toegelaten tot de Masterclass van de KNVB, de groep talentvolle scheidsrechters die mogen doorgroeien in het betaalde voetbal. Dat houdt in dat Edgar Bijl komend seizoen wedstrijden in de Jupiler League mag leiden en als vierde man mag fungeren bij duels in de eredivisie. ,,Tot nu toe is het allemaal razendsnel gegaan, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Wedstrijden van mezelf terugkijken, maar ook beelden van mijn collega’s en werken aan mezelf. In het talententraject betaald voetbal heb ik de afgelopen jaren veel baat gehad bij de begeleiding van René de Loos, die zelf niet op een hoog niveau gefloten heeft maar er wel veel kijk op heeft. En ook de coaching van Danny Makkelie, die regelmatig wedstrijden van me heeft gezien, heeft me veel geholpen’’

Met Danny Makkelie en zijn Ambachtse plaatsgenoot Christiaan Bax is Edgar Bijl straks de derde arbiter uit de Drechtstreek die zijn opwachting mag maken in het betaalde voetbal. Hij bewijst ook dat wat goed is, snel komt. ,,Ik ben destijds bij IFC begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden omdat er een tekort was aan scheidsrechters in het jeugdvoetbal. Zelf was ik niet bepaald de liefste in het veld, maar ik kreeg er lol in om wedstrijden te leiden en ben na het volgen van de basisopleiding scheidsrechter verder gegaan met mijn schreden op het scheidsrechterspad. Natuurlijk wil ik ook de volgende stap gaan maken in mijn scheidsrechtersloopbaan en tot de vaste groep eredivisiescheidsrechters gaan behoren. Ik heb het afgelopen seizoen er hard aan gewerkt om mezelf te verbeteren en nog fitter te worden’’, vertelt Edgar Bijl, die in het dagelijks leven werkzaam is als technisch planner bij Van Gansewinkel. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mijn mooiste wedstrijd nog moet gaan fluiten.’’


Lees meer>

woensdag 12 juli
vv serooskerke Logo

09:28

vv serooskerke

Serooskerke speelde afgelopen maandag een oefenduel tegen eredivisionist ADO Den Haag. Logischerwijs verloren de Zeeuwse amateurs, maar het publiek genoot. ADO Den Haag verblijft een week in Renesse en traint op het veld van FC de Westhoek. De ploeg onder leiding van Alfons Groenendijk gaat ook nog op bezoek bij Bruse Boys en Yerseke, waar het de degens kruist met het Zeeuws elftal.

 

Marengo-show

Het eerste doelpunt viel na acht minuten. ADO-spits Delano Ladan strafte geklungel achterin bij Serooskerke af met een laag schot: 0-1. De Hagenezen probeerden de bal snel rond te spelen en zochten veelal vleugelaanvaller Ludcinio Marengo. De pijlsnelle aanvaller kreeg het publiek op de banken met onnavolgbare passeerbewegingen. In de 28e minuut verdubbelde Marengo de marge met een prachtig schot in de bovenhoek. Voor rust deed Sheraldo Becker nog een duit in het zakje. Hij werd niet aangepakt op de rand van het zestienmetergebied en schoot met zijn linker de 0-3 tegen de touwen. De hoofdrollen in het eerste bedrijf waren dus voor de vleugelaanvallers van de bezoekers. Serooskerke dook één keer gevaarlijk op voor Tim Coremans, de doelman die de eerste 45 minuten onder de lat stond bij de groen-gelen, maar de lob van Alex Jobse miste kracht.

 

Productiever ADO

ADO-coach Groenendijk voerde in de rust wat wijzigingen door in de opstelling. Onder meer aanwinsten Joe van der Sar – de zoon van - en Nick Kuipers verschenen aan de aftrap voor de tweede helft. Marengo mocht blijven staan en liet in de 55e minuut zijn klasse nog maar eens zien. Hij dribbelde naar binnen, haalde uit en trof doel: 0-4. Zeven minuten later wisselde Groenendijk nogmaals. Hij bracht maar liefst zes verse krachten binnen de lijnen, waaronder de Duitse routinier Thomas Meißner. Ook Robin Polley en Dennis van der Heijden maakten hun opwachting. Zij bleken een goed duo. De 0-5 en 0-6 kwamen op naam van spits Van der Heijden, die twee keer uitstekend werd bediend door Polley. In extremis ging Serooskerke-doelman Jens van den Broeke ongelukkig in de fout. Hij maaide over de bal heen, waardoor de ingevallen Van Huffel simpel binnen kon tikken en de eindstand bepaalde op 0-7.

 

Mooie avond

Het was voor de voetballiefhebber een prachtige avond. Er waren veel mensen naar sportpark Noordhout gekomen om het duel te aanschouwen, de profs uit Den Haag maakten een aantal wonderschone treffers en er heerste vooral een goede sfeer. De enige die wellicht met een zuur gevoel huiswaarts keerde, was Maikel Simonse. Hij zag zijn vrije trap op de paal belanden en kwam zo niet op het scoreformulier te staan namens de thuisploeg. Cultheld Tommie Beugelsdijk was mateloos populair onder de jonge fans en deelde na afloop tal van handtekeningen uit. Prachtig voor Zeeland, maar met name voor tweedeklasser Serooskerke.

 

Reactie ADO-verdediger Bas Kuipers

Bas Kuipers was na afloop van de wedstrijd tevreden. Hij voetbalde 45 minuten als linker centrale verdediger en speelde erg gedreven. “Ik denk dat het uiteindelijk een prima uitslag is geworden. We hebben er niet te makkelijk over gedacht. Er zaten wel wat goede dingen bij, maar we hadden vooral in de eerste helft meer moeten scoren. Ik speelde weer eens links centraal achterin en dat vond ik wel lekker. We kregen natuurlijk wel de tijd om op te bouwen en te voetballen.” ADO verblijft in Renesse en speelt nog twee oefenduels tegen Zeeuwse amateurs. Kuipers is het niet eens met critici die zulke wedstrijden nutteloos vinden. “Het is juist wel lekker om tegen de amateurs te beginnen. Daarna kun je opbouwen naar ploegen die wat hoger spelen. De wedstrijden met meer weerstand komen nog wel”, aldus de 22-jarige linkspoot.


Lees meer>

Meer berichten