Regio Westland

  • A-Z Barbecue
  • ck kozijnen
  • voetbaldiscount.nl
  • 't Hart caros

Edities

VoetbalJournaal Westland - voorjaar 2017

VoetbalJournaal Westland - najaar 2017

VoetbalJournaal Westland - Najaar 2016

VoetbalJournaal Westland - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Westland - Najaar 2015

VoetbalJournaal Westland - Voorjaar 2015

Bedrijven in Westland

Berichten uit de regio

maandag 20 november

14:27

Deze week in het kader van ‘Hé scheids’ hebben wij contact gezocht met Simon Verkade (16).
Simon is actief als assistent-scheidsrechter bij Dames 1 van Excelsior-Maassluis.

Kan je wat over jezelf vertellen op sportief gebied?
Ik heb in het verleden niet veel met sport gedaan, sinds een jaar ongeveer ben ik wel begonnen met wielrennen wat ik heerlijk vind om te doen omdat je elke keer ergens anders heen gaat en steeds een andere afstand aflegt.
Daarnaast ben ik ook assistent-scheidsrechter op zaterdag bij het hoogste damesteam van Excelsior-Maassluis. Hier ben ik ingerold omdat mijn zus en tante ook in het elftal spelen. Zij zochten nog een assistent-scheidsrechter voor dit seizoen en ik zag dat wel zitten om die rol te vervullen.  


Wat zijn voor jou de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
De leukste wedstrijden om te vlaggen zijn eigenlijk die waarin de partijen erg gelijk aan elkaar opgaan, voornamelijk als er veel actie in het spel zit wat mij ook meer te doen geeft. Je ziet bij zulke wedstrijden dan ook dat er aan het einde bij beide partijen bepaalde voldoening is als het goed is gegaan omdat ze beiden hebben kunnen doen wat ze wilde doen.
Daarnaast is het damesvoetbal heel opkomend nu in Nederland dat vind ik leuk om te zien.  Het damesteam waarbij ik actief ben speelt 4e klasse op zaterdag dus ze kunnen allemaal wel aardig voetballen wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Merk jij zelf verandering in het vrouwenvoetbal nu het steeds populairder wordt?
Ja sinds het EK-vrouwenvoetbal merk ik wel dat er steeds meer animo voor is. Bij ons op de club zijn er ookal een aantal meiden teams. Daarnaast staan er vooral bij de thuiswedstrijden van Dames 1 veel toeschouwers langs de zijlijn om naar de dames te kijken.
Daarnaast merk ik het ook aan de gestegen populariteit van de Oranje dames vooral op social media kan je er bijna niet meer omheen.

Heb je nog ambities op het gebied van sport?
Ja het wielrennen natuurlijk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen dit hoop ik nog zo lang mogelijk te blijven doen. Vaak probeer ik ook nog een paar keer naar de sportschool te gaan.
Daarnaast zie ik het ook zitten om voorlopig nog te assisteren bij het eerste damesteam van Excelsior-Maassluis.

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s waar je je mee bezig houdt?
Buiten het sporten om heb ik ook nog andere hobby’s zoals met mijn vrienden afspreken of Netflix kijken. Daarnaast werk ik ook veel bij het bedrijf van mijn vader genaamd Verkade Vlaardingen, dit bedrijf houdt zich bezig met grond-, straat-, rioleer- en hovenierswerk.

 

 

 


Lees meer>

vrijdag 17 november

09:18

Gijs Bogers durfde het vorig jaar aan: hij ging weg bij het Nationaal Voetbalmuseum om een eigen voetbalschool te beginnen, genaamd TIC. De 23-jarige Roosendaler is nog altijd blij met die stap.
 
"Ik had het bij het Voetbalmuseum ook prima naar mijn zin, maar zocht een nieuwe uitdaging en wilde graag meer samenwerken met kinderen. Bij voetbalclubs zijn de trainingsmogelijkheden vaak niet heel groot, gaat het niet verder dan wat afwerken en een partijtje. Voor loopcoördinatie en techniek is minder aandacht. Bij mijn voetbalschool let ik daar juist wel heel erg op", vertelt Bogers.
 
De trainer is 'helemaal gek' van voetbal. "Ik heb 15 jaar bij BSC gevoetbald, nog even bij Gastel en RBC, maar ben daarmee gestopt omdat het niet te combineren viel met mijn werk en het risico op blessures te groot was. Ik voetbal nog wel in de zaal." Ook heeft hij een sportopleiding achter de rug, een trainer/coach-diploma in zijn bezit en leidde hij wat jeugdteams bij RBC.
 
Bogers richt zich op een brede doelgroep: van 2,5 jaar tot 16 jaar. "Ik geef peutervoetbal, maar heb ook jeugdspelers van PSV rondlopen die wat extra training willen op het vlak van handelingssnelheid of de aanname." Bogers werkt met professioneel materiaal. "Ik heb een snelheidsmeter waarmee je de schotkracht en sprintsnelheid kunt meten, de SoccerWave om voorzetten en aannames te oefenen en een bal die ontwikkeld is door Xavi (clubicoon van Barcelona, red.), waarmee verschillende passvormen geoefend kunnen worden." Hij legt tijdens de trainingen veel aandacht op de loopcoördinatie en motoriek van de voetballers die bij zijn school komen.
 
Bogers geeft alle trainingen in de Roosendaalse overdekte sportlocatie Metsj Point. "Daardoor kunnen de trainingen bij alle weersomstandigheden doorgaan." Hij geeft de trainingen zelf in groepen van maximaal twaalf voetballers. “Zodat ik iedereen de persoonlijke aandacht kan geven.”
Hij hoopt de komende jaren nog verder te groeien. "Ik heb nu al samenwerkingen met BSC en RBC en hoop op termijn meer van dat soort verbanden te leggen. Het zou heel mooi zijn als ik in de toekomst kan uitbreiden, met misschien zelfs meerdere locaties in de omgeving. Tot nu toe ben ik in ieder geval heel erg tevreden."

Lees meer>

donderdag 16 november

14:40

Iedere week willen wij bij het VoetbalJournaal in het kader van ‘Hé Scheids’  een scheidsrechter in het zonnetje zetten. 
Deze week is het de beurt aan Haico Michielsen van V.V. Chaam om zijn verhaal te doen.


Kan je wat meer over jezelf vertellen op sportief gebied?
Vanaf jongs af aan ben ik lid bij de dorpsclub V.V. Chaam waar ik alle jeugd elftallen heb doorlopen. Toen ik 14 of 15 jaar oud was heb ik gezegd dat ik wilde fluiten, iets terug doen voor de club. Op mijn 16e heb ik de BOS-cursus (basis opleiding scheidsrechters) gevolgd. Tot mijn 18e heb ik het fluiten voor de vereniging gecombineerd met het zelf actief voetballen. Daarna ben ik voor de KNVB gaan fluiten om te zien waar mijn plafond lag. De eerste jaren vooral reserve elftallen gefloten en daarna al snel standaard teams. Blijkbaar viel ik op want ik werd uitgenodigd voor het Talenten traject AV (TTAV), wat nu het Ontwikkel traject (OTS) is. In het traject krijg je meerdere keren per jaar bijeenkomsten en coaches mee naar wedstrijden. Hierin waren Adri van Ierland en Peter Waasdorp mijn vaste coaches. Van beide, maar ook van de andere coaches, heb ik super veel kunnen leren en kunnen groeien. Ik promoveerde elk jaar, vorig jaar floot ik mijn wedstrijden in de 2e klasse maar ook meerdere in de 1e klasse. Dit jaar zal dat weer zo zijn met als doel om te promoveren naar Groep D. Naar 4 jaar OTS hield het vorig jaar helaas op. Niet omdat ik mijn top al heb berijkt. De concurentie is groot. Er zijn mannen als Marc Nagtegaal, Roel de Cock die allebei doorgestoten zijn naar het talenten traject betaald voetbal (TTBV) en er zijn nu weer scheidsrechters waarvan ik verwacht dat ze die stap gaan maken.  

Wat zijn voor jouw de leukste wedstrijden om te fluiten? 
De leukste wedstrijden zijn toch waar spanning op staat. Derby's, nummer 1 tegen nummer 2, na-competitie. vorig jaar mocht ik de wedstrijd tussen WSC en Baardwijk fluiten. De clubs liggen letterlijk tegen over elkaar. Ze noemen het de akkerlaanderby en was in competitieverband meer dan 20 jaar niet gespeeld. Super sfeer en veel publiek echt prachtig. Of de ontknoping van de 2e klasse vorig jaar. Best-vooruit, helvoirt en Oirschot vooruit konden met nog twee wedstrijden te gaan allemaal nog kampioen worden. Helvoirt speelde die laatste twee wedstrijden tegen Best en Oirschot. De wedstrijd tegen Best vooruit stond onder mijn leiding. Bijzonder was ook vorig jaar een wedstrijd waar ik alleen nog maar de 2e helft hoefde te fluiten, in de rust was het gestaakt. Heel apart maar wel een leerzame ervaring. In de voorbereiding fluit ik ook regelmatig jeugd elftallen van BVO's. Mooi om talent aan het werk te zien je ziet daar echt goed voetbal.

Wat is je functie bij de scheidsrechtersverening of bij het bestuur van je club?  
Bij V.V. Chaam ben ik nogsteeds lid. Twee jaar geleden zijn we daar gestart om jeugdvoetballers te vragen of ze wilde fluiten. We dachten dat zijn er misschien één of twee bij zo'n kleine club. Tot onze verbazing hadden we er al meteen 5 en een paar maanden later 7. Mij is gevraagd om die jongens te coachen en ze het vak te leren. Ze begonnen allemaal bij de pupillen en inmiddels fluiten ze ook op groot veld de onder 13. Veel complimenten van ouders en tegenstanders over onze scheidsrechters, mensen vinden het leuk dat er jonge mannen staan.

Heb je nog andere  ambities op het gebied van sport? 
Voor nu is de ambitie om het onderste uit de kan te halen. Ik wil dit jaar promoveren naar groep D (1e klasse), daarna wil ik naar de hoofdklasse. Betaald voetbal zal ik voor blijven werken maar ik weet ook dat het ontzettend lastig word. Ik blijf trainen en mezelf ontwikkelen. Vorig jaar ben ik gevraagd of ik coach wilde worden bij de SOII (scheidsrechtersopleiding 2). Scheidsrechter die al langer fluiten en op een hoger niveau willen gaan fluiten. Ook dat vind ik leuk om te doen en wil ik komende jaren vaker gaan doen.  

Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s of dingen waar je je mee bezig houdt?
De arbitrage is mijn passie en daarmee mijn grootste hobby. Daarnaast werk ik in de gehandicaptenzorg , ben ik vrijwilliger bij verschillende maatschappelijke organisaties en probeer ik zoveel mogelijk tijd door te brengen met familie en vrienden.  Ik zit in het bestuur van een stichting die jaarlijks een activiteit organiseert rondom het Sinterklaas feest. Ben actief voor de carnavals stichting. Ik ben dus redelijk betrokken in het maatschepplijke gebeuren in mijn woonplaats.  


Lees meer>

Maasdijk Logo

09:02

Maasdijk

Maasdijk-trainer Patrick Fieret weet het zeker: zijn ploeg gaat het dit seizoen beter doen dan vorig seizoen toen ternauwernood degradatienacompetitievoetbal ontlopen. “We eindigen in het linkerrijtje, ook al is deze derde klasse heel sterk”, is de oefenmeester vol vertrouwen.
 
Het was vorig seizoen op de slotdag nog flink zweten voor de Maasdijk-supporters langs de lijn en trainer  Patrick Fieret op de bank. Bij het begin van de tweede helft keek Maasdijk bij SEV in Leidschendam tegen een 2-1 achterstand en was de nacompetitie dichterbij dan rechtstreekse handhaving.
 
Met twee goals van Kevin van den Berg werd op de valreep alsnog de reddingsboei gegrepen – Maasdijk won met 2-3 - en bleef het ongewenste ‘toetje’ de roodzwarten bespaard.
“Die laatste wedstrijd tegen SEV paste precies in het beeld van het seizoen”, bekent Fieret. “Het was moeizaam, erg moeizaam.”
 
Dat had volgens de trainer, die aan alweer zijn vijfde seizoen begint aan de Lange Kruisweg in Maasdijk, veel te maken met de samenstelling van de ploeg. “Er was geen goede balans”, kijkt Fieret terug. “We hadden veel jonge spelers erbij die van de junioren kwamen. Die hadden weliswaar elders op een hoog niveau  gespeeld, maar zij moesten wel erg wennen aan het seniorenvoetbal. Daarnaast misten we een goede voetballende klik. Het liep gewoon niet. Het paste net niet.”
 
Debutanten
Nikki Krouwer (20), die jarenlang voetbalde in de jeugd van Westlandia en terugkeerde bij Maasdijk, was één van de debutanten in de ploeg van Fieret. Getalenteerd, maar ook totaal onbekend met het fysieke voetbal wat in de derde klasse doorgaans wordt gevraagd. “Het was totaal nieuw voor me en niet alleen voor mij”, zegt Krouwer, die in de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen tegen HBSS in Schiedam de aanvoerdersband droeg.
 
Krouwer keerde in de zomer van 2016 terug naar Maasdijk. “Met twee vrienden, Stef Bruinen en Wouter Laan. Zij speelden bij Excelsior Maassluis.”
 
“Zelf heb ik bij Westlandia altijd in de jeugd gespeeld op divisie-niveau. Het voetbal daar was echter totaal niet te vergelijken met dat in de derde klasse.”
 
Krouwer en de  andere Maasdijkse talenten moesten aanpoten en hadden het in het veld van veel fysiek vermogen moeilijk. “We hebben in dat ene seizoen ontzettend veel geleerd”, weet de jonge middenvelder, die er hard aan werkt om sterker te worden. “Ik zit per week drie, vier keer in de sportschool. Ik moet die kilootjes compenseren die ik ten opzichte van mijn tegenstanders tekort komt.”
 
Volwassen
Fieret denkt dat Maasdijk in vergelijking met een jaar geleden volwassener is geworden. “We zijn echt gegroeid.” Ook vindt hij de balans in het elftal nu beter dan vorig seizoen.
 
“Er zijn de nodige mutaties geweest. Zes  spelers zijn vertrokken, we hebben zeven nieuwe spelers, onder wie twee vanuit de jeugd. Het ziet er aardig uit. Jongens als Lars van den Berg, Tim van der Voort, Jeroen Vogels en Saïd Jahangir, die van TAC’90 is gekomen, zijn directe versterkingen. Ik ben ervan overtuigd dat we het een stuk beter dan vorig seizoen gaan doen. We eindigen in het linkerrijtje van het klassement.”
 
Fieret en Krouwer kunnen zich in ieder geval verheugen op een mooie competitie met veel Westlandse derby’s. “Ik kijk er echt naar uit”, zegt  die laatste. “Ik ken heel veel jongens van andere clubs. Dat worden topzaterdagen.”
 
Ook zijn trainer vindt het alleen maar mooi. “Beter tegen een Westlandse club dan tegen een niet aansprekende tegenstander. Goed voor het voetbal, goed voor de penningmeesters die het vernemen van de indeling waarschijnlijk handenwrijvend hebben aangehoord. Ander voordeel is dat we weinig kilometers in de auto hoeven te maken.”
 
“Het is wel een heel zware poule. Het zaterdagvoetbal wordt steeds sterker en dat zie je terug in deze afdeling. De helft van de teams zou niet misstaan in de tweede klasse.”

Lees meer>

Meer berichten