Regio Zeeuws-Vlaanderen

  • A-Z Barbecue
  • voetbaldiscount.nl
  • luctor

Edities

VoetbalJournaal Zeeuws Vlaanderen Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Zeeuws Vlaanderen Najaar 2017

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Najaar 2016

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Najaar 2015

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Voorjaar 2015

Overige regio's in Zeeland

Bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen

Berichten uit de regio

donderdag 18 januari
corn boys Logo

10:34

corn boys

SAS VAN GENT - Voor voetbalvereniging Corn Boys kwam er eind vorig seizoen door de degradatie een eind aan drie seizoenen bivakkeren in het rechterrijtje van de 4e Klasse A. Nu vergaat het de degradant een niveau lager niet veel beter. Zonder overwinningen staat de Sasse formatie onderaan de ranglijst.

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_175x200/marco-willaert.jpg" style="width: 175px; height: 200px;" />
 
“We willen dit jaar proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. We kunnen letterlijk alleen nog maar stappen voorwaarts maken en ik hoop ook dat het tij voor ons gaat keren dit seizoen. We hebben een erg jonge groep met enkele ervaren spelers erbij. We zijn nu aan het bouwen aan een nieuw team en dat kost gewoon heel veel tijd. En zoals we nu ook merken ook heel veel punten”, zegt Marco Willaert.
 
Progressie
De 17-jarige linkermiddenvelder speelt al sinds zijn vijfde bij Corn Boys en heeft het ondanks de slechte start en de magere jaren uitstekend naar de zin. “Na de degradatie van vorig jaar, waar John Moes het als trainer toen halverwege het stokje over nam, gaat het wel stapje voor stapje iets beter. Er zijn betere afspraken gemaakt, waardoor de trainingsopkomst hoger is. We kunnen zo specifieker trainen. Helaas komt het nog niet tot uiting in de resultaten tot nu toe, maar we zien zelf wel dat we progressie boeken en dat is toch wel fijn.”
 
Want om in een bekerpoule te worden ingedeeld met ploegen als Zaamslag, Clinge en HVV’24 dat deed in aanloop naar de nieuwe competitie het vertrouwen van Willaert en zijn teamgenoten niet direct veel goeds. “Toen we de indeling voor de bekercompetitie zagen, wisten we dat het moeilijk zou worden. Het is natuurlijk niet leuk om steeds te verliezen en zeker ook niet met zulke hoge cijfers zoals de 13-0 tegen HVV’24. Onze onervarenheid én het gegeven dat we ook fysiek vaak nog tekortkomen tegen onze tegenstanders zijn daarbij wel verzachtende factoren. Daar werken we hard aan en trainen we veel op. Al doe je ervaring alleen maar echt op door wedstrijden te spelen en daarvan te leren. Maar toch ga ik , ondanks de nu slechte resultaten, iedere week met veel plezier voetballen en ga er weer vol voor om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”
 
Weg omhoog
Willaert hoopt in de toekomst ooit weer met Corn Boys uit te kunnen komen op een wat hoger niveau. “Ik denk dat dit ook mogelijk moet zijn, zeker als we deze groep wat jaren bij elkaar kunnen houden. We zijn jong, leren wekelijks en maken stapjes vooruit. We hebben een gezellige vereniging waar alles goed is geregeld. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we de weg omhoog wel weer zullen inzetten.”

Lees meer>

dinsdag 16 januari
vogelwaarde Logo

09:15

vogelwaarde

VOGELWAARDE – Hoewel Vogelwaarde de laatste seizoenen promoveren als doelstelling heeft, daar is het meestal na enkele weken steevast genoodzaakt tot een inhaalrace. Tot op heden steeds zonder het gewenste resultaat. “De vierde klasse moet voor ons ook altijd een doelstelling zijn”, zegt aanvoerder Rick Moens.

“We beginnen de laatste seizoenen elke keer erg zwak aan de competitie. Daardoor hebben we nu een klassering binnen de top-vijf als doelstelling, maar natuurlijk willen we graag meer. Het is een competitie waarin alle teams van elkaar kunnen winnen. Als we ons normale niveau halen, dan denk ik ook zeer zeker dat we daartoe in staat moeten zijn. Dat is ook gerelateerd aan de selectie die we hier tot onze beschikking hebben.”

http://www.voetbaljournaal.com/back-site/upload/content/_400x267/gvdb3587-vjzvlnj2017-3.jpg" style="width: 400px; height: 267px; margin-left: 75px; margin-right: 75px;" />

Wisselvalligheid
Moens is inmiddels alweer bezig aan zijn tiende seizoen, nadat hij onder andere uitkwam voor v.v. Terneuzen, Red Star Waasland en v.v. STEEN. “En dat bevalt goed. Heb het naar de zin, de trainers weten ons nog altijd prima te raken en ons te motiveren. Door hun fanatisme en gedrevenheid. Buiten het veld maken ze er ook een team van, zorgen altijd voor gezelligheid. We hebben een goeie groep, die voor elkaar wil werken. Het enige minpunt is onze wisselvalligheid. Die kost ons gedurende een seizoen vaak veel te veel onnodige punten. Daardoor brengen we onszelf in de problemen tijdens wedstrijden en hebben we aan het eind van de rit de uiteindelijke doelstelling niet kunnen bereiken”, zegt de centrale verdediger.

Met zijn fysiek en zijn lengte en zijn goede spelinzicht weet Moens zich al jarenlang prima staande te houden in de vierde- en vijfde klasse. Hij was bij STEEN enkele jaren actief in de vierde klasse en ook met Vogelwaarde speelde hij op dat niveau. Daar wil hij heel graag terug naartoe. “En dat moet zeker mogelijk zijn. Als ik zie hoe we soms voetballen, dan denk ik absoluut dat we voor sommige teams op dat niveau niet onderdoen. Alleen de wisselvalligheid, de persoonlijke fouten en het gegeven dat we tegenstanders terug in de wedstrijd laten komen, dat is vervelend. Nu worden de foutjes die we maken gelukkig niet altijd afgestraft, maar maak je die op een hoger niveau dan is dat dodelijk.”

Overtuigd
Het is daarom eerst zaak om dat te verbeteren en dan eventueel de stap vooruit te maken. “We hebben, op enkele oudere spelers na, vooral een heel jonge selectie. Dat is een goed teken, hebben ook nog best wat talentvolle jeugd die op termijn het eerste zouden kunnen halen. Maar dat is nog te ver weg. Eerst moeten we moet deze groep zien om onze doelstelling te bereiken en ik ben ervan overtuigd dat het dit keer gaat lukken.”


Lees meer>

vrijdag 12 januari

10:01

Wij zijn voor onze vestiging in de Vriesestraat op zoek naar…. jou?
 

Locatie
Vriesestraat
Telefoonnummer
 
Dienstverband
Parttime
Uur per week
8
Startdatum
 
Contact
 
E-mail

Sportcentrum Dordrecht bestaat sinds 1979 en heeft twee fysieke sportwinkels in Dordrecht en een webshop. Op het gebied van sportschoenen, sportkleding, voetbalschoenen en hardloopschoenen, zijn wij dé toonaangevende sportspeciaalzaak voor de regio.

Voor onze vestiging in de Vriesestraat l in Dordrecht zijn wij op zoek naar een enthousiaste weekendverkoopmedewerker. Als verkoopmedewerker ben jij een aanspreekpunt voor onze winkel en zorg je voor professioneel advies. 

Je adviseert de klanten bij het nemen van hun beslissingen en zorgt ervoor dat je goed op de hoogte bent van de acties en gebruikswijze van de producten. Je presenteert de producten op een nette manier die overeenkomt met de achterliggende gedachte van het product. Daarnaast heb je affiniteit met sport & casual.

DIT BEN JIJ:
Je bent enthousiast en pro actief
Je volgt op dit moment een HBO studie
Je bent creatief
Je bent op zaterdag (en zondag (middag)) inzetbaar
Je hart gaat sneller kloppen van alles wat met sport te maken heeft
Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
Je bent flexibel inzetbaar

DIT BIEDEN WIJ:
Werken in een gezellige, informele sfeer.
Ruimte voor initiatieven en ontwikkeling.
Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

INTERESSE?
Klik dan op DIRECT SOLLICITEREN en vul je gegevens hier in..
Mocht je nieuwsgierig zijn naar onze winkels? Schroom dan niet om binnen te lopen. We maken graag kennis met je.

Onvolledige sollicitaties worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Lees meer>

09:53

Deze week in het kader van 'Hé scheids' een interview met Mark Kuil.
Op zijn 16e begon hij al met het fluiten van wedstrijden bij SV Gouda en daar heeft hij tot op de dag van vandaag nog altijd heel veel plezier in. Zijn mooiste ervaring tot nu toe was het fluiten van jeugdwedstrijden van de grote BVO's als Ajax en Feyenoord. 
Daarnaast is Mark zelf ook nog een actieve voetballer bij zijn huidige club RVC'33.

Kan je wat meer over jezelf vertellen op sportief gebied?

Ik ben begonnen met voetballen bij SV Gouda toen in 7 jaar oud was. Hier heb ik tot 12e jaar gespeeld. Na mijn 12e heb ik een aantal andere sporten beoefend. Op mijn 16e heb ik mijn voetbal kicksen weer aangetrokken en ben ik weer gaan voetballen bij SV Gouda. Op mijn 18e heb ik de overstap gemaakt naar RVC 33 en daar voetbal ik nu nog steeds. Momenteel in het sterrenensemble van heren 3. Als scheidsrechter ben ik op mijn 16e begonnen bij SV Gouda. Hier heb ik jeugdwedstrijden gefloten. Bij RVC kreeg ik de mogelijkheid om de KNVB-cursus te volgen. Na het behalen van de cursus ben ik bij de KNVB gaan fluiten. Dit doe ik nu al 5 jaar. Momenteel fluit ik in groep 4 senioren. Dit zijn 3e en 4e klasse standaard elftallen.   

Wat zijn voor jouw de leukste wedstrijden om te fluiten/ vlaggen?
Ik vond het 2 jaar geleden fantastisch om de jeugdwedstrijden van BVO'S te fluiten. Dat niveau was ongekend hoog. Je komt dan op de sportcomplexen van Feyenoord Ajax en Sparta. Dit was voor mij echt een jongensdroom die uitkwam. Ik liep op het hoofdveld, Feyenoord D1 tegen Sparta D1 te fluiten. Camerabeelden, veel toeschouwers en fox sport langs de lijn. Dit is in mijn ogen de mooiste pot die ik gefloten heb. Een andere mooie wedstrijd om te fluiten is een derby tussen 2 dorpen, hierbij hangt een goede sfeer en is er veel publiek en de belangen zijn dan ook erg hoog. Je merkt dat ook op de manier hoe je wordt behandeld door de verenigingen. Ze zijn vaak veel gastvrijer en behulpzamer. Ook tijdens de wedstrijd merk je dat de spelers niet willen verliezen. Ze gaan veel harder spelen en je moet als scheidsrechter dit goed aanvoelen.     

Heb jezelf nog bepaalde rituelen of een bijgeloof om je voor te bereiden op een wedstrijd?
Ik maak voor elke wedstrijd een selfie en deze stuur ik dan naar een collega scheidsrechters en mijn vrienden. Daarnaast luister ik altijd rock muziek als ik naar een wedstrijd toe rijd. Op die manier probeer ik de spanning weg te halen. Ook probeer ik altijd voor elke belangrijke wedstrijd 2 uur van te voren aanwezig te zijn. Ik ga dan meestal naar het 2e elftal kijken en probeer verhalen op te vangen van het 1e. Ook maak ik dan een praatje met toeschouwers en vraag ik wat hun verwachtingen zijn van de wedstrijd zonder dat ik vertel dat ik de scheidsrechter ben. Op deze manier verkrijg ik veel informatie.      

Wat is je functie bij de scheidsrechtersvereniging of bij het bestuur van je club

Ik ben bij SV Gouda scheidsrechtersbegeleider. Ik begeleid jonge scheidsrechters die net zijn begonnen met fluiten. Jonge scheidsrechters hebben veel hulp nodig in de eerste jaren waarin zij fluiten. Ouders kunnen een negatieve rol spelen bij de ontwikkeling van de scheidsrechters. Ouders kunnen door veel te zeuren en te schelden op de scheidsrechter, de scheidsrechter ontmoedigen en hem het plezier afnemen van het fluiten. Hier probeer ik als begeleider alert voor te zijn en de scheidsrechter te steunen en de ouders op hun gedrag aan te spreken. Daarnaast geef ik scheidsrechters tips hoe ze beter een beslissing kunnen maken en hoe ze het beste kunnen lopen op het veld.  
 

Wat vindt je van de opmars van vrouwenvoetbal?
Ik vind het persoonlijk erg leuk. Het niveau is vaak alleen niet erg hoog. Ik moest vrouwenvoetbal fluiten voor de KNVB en ging altijd met plezier naar de wedstrijden toe maar wist dat het niveau voetbal niet bijzonder hoog kon liggen. Als voetbal liefhebber vind ik het erg leuk dat meiden zoveel plezier kunnen hebben in het spel. Ook het succes wat de vrouwen op het EK gehad hebben vind ik fantastisch. Het zorgt voor een grote boost in de opmars van het vrouwenvoetbal. Bij RVC33 hebben we ook meerdere vrouwenteams. Dit zorgt voor een gezellige sfeer binnen de vereniging. 


Heb je nog andere ambities op het gebied van sport?
Ik hoop als scheidsrechter mijn debuut te mogen maken in de hoofdklasse. Voor mij is dan het doel bereikt. Als voetballer lijkt het me mooi om te mogen debuteren in het 1e elftal bij RVC. Daarnaast wil ik 1x in me leven de marathon van Rotterdam uitlopen.  


Heb je naast voetbal ook nog andere hobby’s of dingen waar je je mee bezig houdt?
Momenteel studeer ik SJD op de hogeschool van Utrecht. Hierin zit ik nu in mijn laatste jaar. Daarnaast speel ik graag FIFA met mijn vrienden. Ook ga ik graag een biertje drinken in de stad.   


Lees meer>

Meer berichten