Regio Zeeuws-Vlaanderen

  • A-Z Barbecue
  • voetbaldiscount.nl
  • luctor

Edities

VoetbalJournaal Zeeuws Vlaanderen Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Najaar 2016

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Najaar 2015

VoetbalJournaal Zeeuws-Vlaanderen - Voorjaar 2015

Overige regio's in Zeeland

Bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli
spui Logo

12:04

spui

SPUI – Voor voetbalvereniging Spui duurde het tot eind november 2016 eer de eerste overwinning kon worden geboekt. Aan het eind van de competitie sloot Spui af als laatste met vier overwinningen en in totaal vijftien punten.
 
“Het eind van de competitie kwam voor ons eigenlijk te vroeg. We zaten net lekker in de flow en begonnen eindelijk de punten te pakken. Ik denk dat we over het gehele seizoen hier en daar wat pech hebben gehad, vooral in de beginfase van de competitie. De eerste twee wedstrijden gaven we een voorsprong weg in de blessuretijd bijvoorbeeld. En we speelden een goeie pot tegen Noormannen-uit, waar we onszelf net beloonden. Dat soort wedstrijden is ook wel een beetje tekenend geweest voor het verloop van het verdere seizoen heb ik het idee. We hadden de doelstelling om in de linkerrij mee te doen, maar daar is in de verste verte dus niets van terecht gekomen helaas”, zegt aanvoerder Bert Scheele.
 
De centrale middenvelder (33) kwam in de zomerperiode van FC Axel terug over naar Spui. Via Sluiskil en Axel, speelde hij tussen 2012 en 2014 ook al twee seizoenen voor Spui. Hij trok opnieuw naar FC Axel waar hij onder andere in het tweede elftal én een lager elftal op zondag speelde.  In het tussenseizoen besloot hij terug te keren bij de zaterdag vierdeklasser. Bijna het gehele seizoen was hij bij afwezigheid van Jordy Seghers er bovendien direct aanvoerder. Een hele eer vindt hij zelf. “Vanuit de groep werd er uiteindelijk gekozen voor mij als reserve-aanvoerder. Ik probeer zelf de boel altijd op een positieve en goede manier ‘weg te zetten’ en de spelers om me heen veel te coachen. Op die manier heb ik geprobeerd de rol zo goed mogelijk in te vullen en heb met veel trots die band gedragen.”
 
Scheele is tweebenig en was met vijf doelpunten als middenvelder dit seizoen zelfs topscorer. Toch vindt hij dat zijn club veel meer uit de aanwezige kwaliteiten moet kunnen halen dan dat er dit afgelopen seizoen is uitgekomen. “Laatste vind ik gezien de wedstrijden en het vertoonde spel zéker niet terecht, maar we hebben wel te weinig gebracht. Het is echter heel moeilijk gebleken om de boel ‘om te buigen’ als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen en je regelmatig de boel niet over de streep weet te trekken. Daar hadden we dit jaar mee te maken en dan loop je constant achter de feiten aan.  Alle tegenstanders die we troffen riepen allemaal: ‘we snappen niet dat jullie zo laag staan’. Daar koop je niks voor, maar het zegt toch ook wel wat. Maar van teams als Dwo’15, Hoedekenskerke, MZVC  en Nieuwland , kunnen we gewoon van winnen. En dat hebben we dan ook gedaan aan het eind van het seizoen ... ”
 
Daardoor ziet hij de toekomst vol vertrouwen tegemoet bij Spui, waar voor het nieuwe seizoen al een zestal nieuwelingen zijn vastgelegd. “Dat is ook nodig omdat je bij een clubje als Spui altijd afhankelijk blijft van spelers van buitenaf, terwijl er ook vanuit de jeugd nu toch wel wat talenten zitten aan te komen voor de nabije toekomst. Ondanks alles was dit seizoen de spirit en sfeer in de groep het gehele jaar prima. Elke dinsdag en donderdag minimaal veertien spelers op de training, dat heb ik nog nooit meegemaakt. We gaan volgend jaar proberen om een beter seizoen neer te zetten dan dit jaar. Met wat nieuwe jongens en dezelfde trainingsopkomst dan dit jaar gaat dat helemaal goed komen. Daar ben ik van overtuigd!”

Lees meer>

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli
Graauw Logo

16:11

Graauw

GRAAUW – Het was al op zijn vijftiende, dat Benny Boone (65) als vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalclub v.v. Graauw betrokken raakte. Hij werd er trainer/ begeleider bij een jeugdelftalletje. Inmiddels is Boone al een halve eeuw enkele keren per week op sportpark De Boomwai te vinden.
 
Momenteel is Boone al jarenlang coach en begeleider van het tweede elftal van de dorpsclub, een rol die hij nog altijd met heel veel passie en vooral plezier vervult. “Vanwege oogproblemen in zijn kindertijd heeft Benny zelf nooit actief gevoetbald. “Mijn ouders vonden het niet verantwoord om zelf te gaan voetballen. Ze vonden de risico’s simpelweg te groot. Daarop ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan en dat deed en doe ik met heel veel plezier en voldoening.”
 
Al zo’n twee decennia gaat hij elke zondag met de reserveteam van de groenwitten op pad. Daarnaast is hij ook medeverantwoordelijk voor het onderhoud aan de voetbalvelden, is lid van de klusploeg én coördineert op vrijdagavond mede de verdeling van de spelers voor de lagere seniorenteams. “Het is gewoon belangrijk dat de velden zo goed mogelijk geprepareerd zijn én dat er elk weekend zoveel mogelijk jongens kunnen voetballen. Daar zet ik me graag voor in. De sfeer binnen de club is geweldig en daar kan ik oprecht van genieten. We boeken niet altijd de resultaten die we zouden willen, maar als je ziet hoe iedereen hier met elkaar omgaat. Dat is prachtig om onderdeel van uit te maken.”
 
Anders
Wel is de situatie de laatste jaren zichtbaar veranderd. “Vroeger kende echt iedereen ook iedereen, dat is nu soms wat minder. Maar de derde helft is hier altijd enorm gezellig. Dat was vroeger ook al zo natuurlijk, maar toen werden toch eerst de mouwen stevig opgestroopt tijdens wedstrijden om punten te pakken. Nu kijken met name de jonge gasten daar anders tegenaan en komt vaak het besef dat ze er meer aan hadden kunnen doen meestal later. Toch ga ik wekelijks nog altijd vol vertrouwen en inzet op pad met die jonge gasten om er met elkaar zo’n goed mogelijk resultaat te halen.”
 
Ik ben een ‘echte Graauw-man’ en zie mezelf ook niet zo snel ergens anders naartoe gaan. De club is daarvoor teveel verbonden met mijn leven. Het is voor mij een heel belangrijke invulling van mijn vrijetijd. Ik ben een paar jaar trainer geweest van een damesteam op de Belgische Koewacht, maar verder is het altijd alleen maar Graauw geweest. Daarmee heb ik in 1998 een kampioenschap met het tweede mogen meemaken én ben ik ver gekomen in de KNVB-beker. Speciale momenten voor een kleine club en voor mij als trainer/begeleider.”
 
Verdienstelijk
En dat is een rol die Boone, als het aan hem ligt, nog wel een flink aantal jaren blijft doen. “Zolang ik het gevoel heb dat die gasten me niet beu zijn én ik de waardering blijf voelen, dan ga ik lekker door. Het bevalt me uitstekend en kom hier graag. Tot zolang ik kan zal ik me verdienstelijk maken voor de club, want die zit echt in mijn hart.”

Lees meer>

15:39

H-I-AMBACHT – De Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl (25) staat op het punt om door te breken in het betaalde voetbal. De zoon van IFC-voorzitter Cees Bijl, die zijn scheidsrechterscarrière bij Ido’s Football Club begon met het leiden van jeugdwedstrijden, is toegelaten tot de Masterclass van de KNVB, de groep talentvolle scheidsrechters die mogen doorgroeien in het betaalde voetbal. Dat houdt in dat Edgar Bijl komend seizoen wedstrijden in de Jupiler League mag leiden en als vierde man mag fungeren bij duels in de eredivisie. ,,Tot nu toe is het allemaal razendsnel gegaan, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Wedstrijden van mezelf terugkijken, maar ook beelden van mijn collega’s en werken aan mezelf. In het talententraject betaald voetbal heb ik de afgelopen jaren veel baat gehad bij de begeleiding van René de Loos, die zelf niet op een hoog niveau gefloten heeft maar er wel veel kijk op heeft. En ook de coaching van Danny Makkelie, die regelmatig wedstrijden van me heeft gezien, heeft me veel geholpen’’

Met Danny Makkelie en zijn Ambachtse plaatsgenoot Christiaan Bax is Edgar Bijl straks de derde arbiter uit de Drechtstreek die zijn opwachting mag maken in het betaalde voetbal. Hij bewijst ook dat wat goed is, snel komt. ,,Ik ben destijds bij IFC begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden omdat er een tekort was aan scheidsrechters in het jeugdvoetbal. Zelf was ik niet bepaald de liefste in het veld, maar ik kreeg er lol in om wedstrijden te leiden en ben na het volgen van de basisopleiding scheidsrechter verder gegaan met mijn schreden op het scheidsrechterspad. Natuurlijk wil ik ook de volgende stap gaan maken in mijn scheidsrechtersloopbaan en tot de vaste groep eredivisiescheidsrechters gaan behoren. Ik heb het afgelopen seizoen er hard aan gewerkt om mezelf te verbeteren en nog fitter te worden’’, vertelt Edgar Bijl, die in het dagelijks leven werkzaam is als technisch planner bij Van Gansewinkel. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mijn mooiste wedstrijd nog moet gaan fluiten.’’


Lees meer>

Meer berichten