Regio Zwijndrecht-Hendrik-Ido-Ambacht

  • A-Z Barbecue
  • sportcentrum dordrecht
  • ck kozijnen
  • Auto Ames BV
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Zwijndrecht - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Najaar 2016

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Najaar 2015

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Najaar 2014

Bedrijven in Zwijndrecht-Hendrik-Ido-Ambacht

Berichten uit de regio

vrijdag 14 juli
VVGZ Logo

12:04

VVGZ

ZWIJNDRECHT – De tweede editie van het Ferenc Vermaas-pupillentoernooi bij VVGZ is opnieuw tot een succes uitgegroeid. Niet alleen was er bij deze editie weer veel voetbalvertier op het Noordpark voor de teams in de leeftijdscategorieën JO9, JO10 en JO11, maar werd er ook geld ingezameld voor het goede doel. De Stichting Ferenc Vermaas is vernoemd naar Ferenc Vermaas, die op 4-jarige leeftijd moest horen dat bij hem een neuroblastoom was geconstateerd. VVGZ-voetballer Ferenc bleef ondanks de vele behandelingen die hij moest ondergaan actief binnen de vereniging. In 2014, op 13-jarige leeftijd overleed hij echter. Stichting Ferenc wil helpen om onderzoek naar verschillende soorten kinderkanker te laten starten in het Erasmus MC Sophia of onderzoek mee te financieren in samenwerking met Villa Joep.
 
De eerste editie van het toernooi was vorig jaar al een succes. Tijdens de uiterst geslaagde dag werd een bedrag van 700 euro opgehaald, de opbrengst van de vele activiteiten die rond het voetbaltoernooi plaatsvonden. De tweede editie van het jeugdvoetbalevenement, dat veel enthousiast deelnemende teams kende, groeide uit tot nog een groter succes. Met collectes, donaties, diverse acties zoals de verkoop van poffertjes, werd een bedrag van bijna 1000 euro opgehaald op de dag. Een resultaat dat de dag nog geslaagder maakte.
 
In de diverse leeftijdscategorieën werd stevig gestreden voor de prijzen door de teams die voor het Ferenc Vermaas-toernooi waren uitgenodigd. Die prijsuitreiking zorgde soms voor dolle taferelen, zoals op de foto van tweede prijswinnaar GSC/ODS in de categorie JO9 is te zien. De behaalde beker werd met grote tevredenheid gekoesterd door de spelers.

Lees meer>

12:03

De competitie in de drie verschillende poules in de competitie van de Ambachtse Zaal Voetbalvereniging’72, kortweg AZV’72, zitten erop. In de komende weken staat de strijd om de Leen Stapel Bokaal nog centraal en dan zit het seizoen 2016-2017 erop. Een seizoen, waarin De Sinaasappelbron, in de hoogste competitie bewees dat de titel van een jaar eerder geen toevalstreffer was.
 
H-I-AMBACHT – De strijd om de Leen Stapel Bokaal, die op vrijdag 9 juni de climax beleeft, vormt eigenlijk de nagalm van de jaargang 2016-2017 van AZV’72 waarvan de rangen en standen inmiddels zijn opgemaakt. In de hoogste klasse, de Inter Personeel Klasse, werd in de afgelopen maanden in elk geval één ding duidelijk: het kampioenschap van De Sinaasappelbron in het vorig seizoen berust niet op toeval. Dit seizoen bleek de ploeg, die zich het afgelopen jaar ook van de Hypotheker Cup verzekerde en zodoende dus de dubbel haalde, namelijk wederom een klasse apart op het hoogste niveau. Na 27 wedstrijden telde de onbetwist sterkste ploeg een voorsprong van twaalf punten op nummer twee Addy Duifhuizen (62 om 50). Slechts één ploeg smaakte het genoegen om De Sinaasappelbron in competitieverband te verslaan: Van der Panne Steigerbouw, het team met competitietopschutter Winand Wennekes in de gelederen, slaagde erin om de koploper in de zoektocht naar de titel even kopje onder te duwen. Via een late treffer van Robin Benningshof trok Van der Panne met 6-4 aan het langste eind.
 
Het bleef bij die ene struikelpartij, want De Sinaasappelbron - dat in Herman Veldhoen, nummer twee op de topschutterslijst op één doelpunt van Wennekes (43 om 42), haar belangrijkste doelpuntenproducent had – herstelde zich bijzonder snel en haalde vervolgens moeiteloos het kampioenschap binnen. Magro was het ‘slachtoffer’ in de kampioenswedstrijd, die met 5-1 gewonnen werd door drie doelpunten van Herman Veldhoen en treffers van Marius Zoeteman en Han van Elzelingen.
 
Prolongatie van het bekersucces zat er echter niet in voor de koning van de competitie. Verveer Keukens elimineerde de bekerhouder van het afgelopen seizoen al in de achtste finales van de strijd om de Hypotheker Cup waardoor zich al vlot een nieuwe winnaar aandiende. Verveer Keukens werd op haar beurt uitgeschakeld in de halve finales door Intro Personeel, dat in de eindstrijd Jumbo met 4-1 zou kloppen. Jumbo kwam nog wel op voorsprong door Gerard Buitendijk, maar Intro Personeel sloeg hard terug door wapenfeiten van Stefan Vreeken (2x), Johan Baan en een eigen doelpunt van Jan Slingerland.
 
In de twee andere competities ging de hoogste eer naar Kotug Smit Towage (T&R Klasse) en VDL RPI Metaal (Plus Klasse). In het nieuwe seizoen zullen de teams van Aston Vanilla en Hoogvliet Schoonmaak niet meer terugkeren. Ook De Sinaasappelbron zal niet meer onder die naam terug te vinden zijn in de programma’s, rangen en standen. Het team gaat verder onder de naam van Spiesbouw, dat op haar beurt de ‘gedaante’ van Dordt United zal aannemen. Ook in het komende seizoen zullen 27 teams deelnemen aan de competities van AZV’72.

Lees meer>

donderdag 13 juli
ASWH Logo

16:21

ASWH

Lang leek voor hem slechts een minuscule bijrol weggelegd in het prima eerste jaar dat ASWH als derdedivisionist beleefde. Maar in de slotfase van het seizoen, terwijl zijn afscheid naderde bij de Ambachtse club, liet ex-prof Shabir Isoufi (25) weer regelmatig zien wat hij in zijn mars heeft als voetballer met zijn twee puntgave treffers tegen Capelle twee speeldagen voor het einde als proeve van bekwaamheid.
 
H-I-AMBACHT – Voetbal stond voor Shabir Isoufi in een eerder stadium van zijn carrière absoluut voorop. De in Afghanistan geboren speler hoop- te eerst via FC Dordrecht en daarna bij Telstar dat hij zou slagen in het betaalde voetbal. De prioriteiten zijn echter in de afgelopen tijd duidelijk anders komen te liggen: ,,Ik beleef het voetbal nu anders, zeker omdat ik ook vader ben’’, stelt Isoufi, die volgend seizoen voor de amateurs van SC Feyenoord zal uit- komen.
 
Het huwelijk tussen ASWH en Isoufi leek lange tijd niet gelukkig. ,,ASWH is misschien niet de beste periode uit mijn voetballoopbaan geweest door onder andere blessures, maar over de slotweken van het seizoen kan ik niet anders dan tevreden zijn’’, stelde de ‘man of the match’. ,,Ik was helemaal fit en mocht van de trainer weer in de basis spelen bij ASWH. Het vertrouwen dat ik van de trainer heb gekregen, straalde ik ook uit in het veld.
 
’’Die trainer is de eveneens vertrek- kende Jack van den Berg, die Isoufi ook al onder zijn hoede tijdens zijn verblijf op De Bongerd bij Barend- recht. ,,Ik ben altijd gecharmeerd geweest van de kwaliteiten van Shabir. Ik vind het alleen jammer dat hij niet het maximale eruit heeft gehaald bij ASWH, waar hij slechts te sporadisch echt topfit was.’’
 
Juist die fitheid onderscheidde Isoufi tot tweemaal toe in de slot- fase van het seizoen bij het competitieduel in eigen huis met Capelle was hij al tweemaal trefzeker, ook in de halve finale voor de Regio Rijnmond Cup (zie verderop deze pagina) liet Isoufi zien dat als hij lekker in zijn vel steekt nog steeds een prima voetballer is. Een voetballer, die nog niet zo lang gele- den in aanmerking kwam voor de nationale ploeg van Afghanistan. Maar inmiddels is hij international in ruste, die niet meer is opgeroepen voor de nationale ploeg. ,,Ik re- ken er niet meer op en concentreer me op mijn dagelijkse bezigheden. Vanuit dat oogpunt is het mooi dat ik terugkeer bij SC Feyenoord, de club waar ik veel aan te danken heb gehad in mijn carrière en de gelegenheid heb gekregen om me verder te ontplooien in de voetballerij, verder ga met het volgen van de trainerscursus. Ik had TC 3 al op zak, daar wil ik TC 2 aan toevoegen. Maar of ik daarmee ook door kan groeien in het trainersvak is voor mij ook nog de vraag. Mijn gezin staat voor mij op de eerste plaats. Maar juist in de laatste weken van de competitie heb ik ook gemerkt dat ik nog steeds van waarde kan zijn bij ASWH op een mooi niveau. Nee, dat heeft me niet aan het nadenken gezet. Voetbal heeft een minde prominente plek gekregen, maar zolang ik fit ben wil ik nog wel actief blijven.’’

Lees meer>

15:39

H-I-AMBACHT – De Ambachtse scheidsrechter Edgar Bijl (25) staat op het punt om door te breken in het betaalde voetbal. De zoon van IFC-voorzitter Cees Bijl, die zijn scheidsrechterscarrière bij Ido’s Football Club begon met het leiden van jeugdwedstrijden, is toegelaten tot de Masterclass van de KNVB, de groep talentvolle scheidsrechters die mogen doorgroeien in het betaalde voetbal. Dat houdt in dat Edgar Bijl komend seizoen wedstrijden in de Jupiler League mag leiden en als vierde man mag fungeren bij duels in de eredivisie. ,,Tot nu toe is het allemaal razendsnel gegaan, maar ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Wedstrijden van mezelf terugkijken, maar ook beelden van mijn collega’s en werken aan mezelf. In het talententraject betaald voetbal heb ik de afgelopen jaren veel baat gehad bij de begeleiding van René de Loos, die zelf niet op een hoog niveau gefloten heeft maar er wel veel kijk op heeft. En ook de coaching van Danny Makkelie, die regelmatig wedstrijden van me heeft gezien, heeft me veel geholpen’’

Met Danny Makkelie en zijn Ambachtse plaatsgenoot Christiaan Bax is Edgar Bijl straks de derde arbiter uit de Drechtstreek die zijn opwachting mag maken in het betaalde voetbal. Hij bewijst ook dat wat goed is, snel komt. ,,Ik ben destijds bij IFC begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden omdat er een tekort was aan scheidsrechters in het jeugdvoetbal. Zelf was ik niet bepaald de liefste in het veld, maar ik kreeg er lol in om wedstrijden te leiden en ben na het volgen van de basisopleiding scheidsrechter verder gegaan met mijn schreden op het scheidsrechterspad. Natuurlijk wil ik ook de volgende stap gaan maken in mijn scheidsrechtersloopbaan en tot de vaste groep eredivisiescheidsrechters gaan behoren. Ik heb het afgelopen seizoen er hard aan gewerkt om mezelf te verbeteren en nog fitter te worden’’, vertelt Edgar Bijl, die in het dagelijks leven werkzaam is als technisch planner bij Van Gansewinkel. ,,Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mijn mooiste wedstrijd nog moet gaan fluiten.’’


Lees meer>

Meer berichten