Regio Zwijndrecht-Hendrik-Ido-Ambacht

  • A-Z Barbecue
  • sportcentrum dordrecht
  • ck kozijnen
  • Auto Ames BV
  • voetbaldiscount.nl

Edities

VoetbalJournaal Zwijndrecht - Voorjaar 2017

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Najaar 2016

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Voorjaar 2016

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Najaar 2015

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Voorjaar 2015

VoetbalJournaal Zwijndrecht/Hendrik-Ido-Ambacht - Najaar 2014

Bedrijven in Zwijndrecht-Hendrik-Ido-Ambacht

Berichten uit de regio

maandag 18 september
IFC Logo

15:34

IFC

Sinds vrijdag 8 september heeft IFC een auti-team, een team samengesteld met kinderen die autisme hebben. Wij spraken met één van de initiatiefnemers van het team en tevens moeder van één van de spelers: Isabelle Lagendijk.

Terug naar IFC

Het initiatief voor het auti-team kwam onder andere van Isabelle Lagendijk, moeder van een zoon met autisme. “Mijn zoon voetbalde al bij een vereniging maar die wilde eigenlijk terug naar zijn oude vertrouwde club: IFC, waar hij speelde tot de E’tjes. Toen ze op een groot veld gingen spelen ging het gewoon niet meer. Een tijdje geleden was er ook nog een andere ouder uit de buurt die aan IFC had gevraagd of ze iets konden betekenen voor haar autistische zoon die niet meer in een regulier team meekon. IFC wist dat mijn zoon ook graag weer bij IFC wilde voetballen, zo kwam dat een beetje tot stand.”

Contact met de ouders

Voor de oprichting van het team zijn er veel gesprekken tussen IFC en de gemeente gevoerd vertelt Isabelle. “We hebben daarin gemerkt dat er meer kinderen met autisme uit de omgeving zijn die graag een balletje zouden willen trappen. In een regulier team vallen kinderen met autisme vaak buiten de boot. Het is voor kinderen met autisme lastig om in een groep te functioneren, ze hebben vaak moeite met de omgangsvormen in een team. Omdat elk kind met autisme anders is, hebben we goed contact met de ouders. Zo weet de trainer waar hij rekening mee moet houden.

Leeftijdsverschil in het team

Jongens en meisjes tussen 7 en 18 kunnen zich aanmelden voor het auti-team. “Een groot leeftijdsverschil maar eigenlijk gaat het prima. De kleintjes hobbelen gewoon mee met de grotere jongens, die schieten wel wat harder maar voor de rest geeft het geen problemen.”

Ervaring met autisme

“De trainer van het auti-team, Patrick Baggerman heeft veel ervaring met autisme. Patrick heeft 19 jaar ervaring met lesgeven op een middelbare school met kinderen die autisme hebben. Het is een hele goede en rustige man, die de kinderen begrijpt. Hij doet echt zijn best voor de kinderen, we hebben nu twee trainingen gehad en het gaat super goed!”

De rol van de gemeente en sponsoren

“De gemeente heeft een bedrag vrij gemaakt waarmee we een belangrijk deel van de begrote kosten kunnen dekken. Naast de gemeente hebben we ook sponsoren, zij maken het mogelijk dat we af en toe een activiteit kunnen organiseren met de kids. Dit kan van alles zijn: een FIFA-toernooi, een avondje bowlen of een keer een wedstrijd van Feyenoord bezoeken. Door deze activiteiten helpen we de kinderen uit hun sociale isolement te komen. Ons veterandenteam heeft de opbrengst van een toernooi gedoneerd. Met dat geld willen we de contributie van de kinderen betalen, want de ouders van kinderen met autisme hebben al zoveel kosten en we willen niet dat de kosten van het lidmaatschaap de reden is dat ze niet mee kunnen doen.”

Inschrijven voor de ASS-competitie

Op dit moment zijn er alleen nog maar trainingen vertelt Isabelle: “Het plan is om het eerste jaar alleen te trainen, dan hebben we de tijd om te kijken hoe het gaat. Hopelijk vinden we voor volgend jaar spelers die ons team komen versterken. Als dat het geval is willen we ons bij de KNVB inschrijven voor de ASS-competitie. Voor die wedstrijden zouden we dan wat meer afstand moeten afleggen want er zijn helaas nog weinig verenigingen in de buurt met een auti-team.”

"Het is geen G-voetbal"

“We hebben nu vijf vaste spelers, soms komen er kinderen met autisme die gewoon een keertje willen mee trainen, dat is allemaal prima. Echter is er soms wel de verwarring met G-voetbal maar het is echt iets anders. Deze vergissing wordt vaak gemaakt omdat de KNVB het auti-voetbal nog binnen de categorie G-voetbal schaalt.”

De rol van Isabelle Lagendijk

“Ik ben de coördinator van het team, Als coördinator ontvang ik de ouders en kinderen en begeleid ik de activiteiten van het team. Bijvoorbeeld naar een wedstrijd van Feyenoord, een FIFA-toernooi of een middagje bowlen. De kinderen vinden het heel leuk om deze activiteiten te doen met gelijkgestemden. We hebben sponsoren die geld in deze activiteiten steken, zij maken de activiteiten mogelijk. Door de activiteiten helpen we de kinderen om uit hun sociale isolement te komen.”

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelden voor het auti-team van IFC kan contact worden opgenomen via auti-team@ifc-ambacht.nl.


Lees meer>

vrijdag 15 september

15:52

Sportcentrum Dordrecht, al een kleine vier decennia toonaangevend op het gebied van sportoutfits en teamwear in Dordrecht maar ook met een klantenkring buiten de stad, beleeft deze periode topdrukte. De start van de diverse competities zorgt voor een hausse in de verkoop van sportkleding en –schoenen.
 
In de periode augustus en september is het een drukte van belang in de vestigingen van Sportcentrum Dordrecht, in de Albertine Agnesstraat en in de Vriesestraat. ,,Je zou zeggen dat door de late start van de meeste amateurvoetbalcompetities in het weekeinde van 23 en 24 september de drukte meer verspreid is, maar niets is minder waar’’, geeft Christine Schakenbos, die de marketing en communicatie binnen de sportspeciaalzaak verzorgt, aan. ,,We beleven een uitermate drukke periode, zeker ook omdat we in eigen huis de bedrukking van de teamwear van diverse verenigingen verzorgen.’’
 
Champions League
‘We know the game’ is de slogan waarmee Sportcentrum Dordrecht (kortweg: SCD) zich graag afficheert. ,,We zien onszelf als coach, trainer en zaakwaarnemer van onze klanten. We luisteren graag naar hun wensen, willen maatwerk leveren’’, vertelt Christine Schakenbos. SCD is daarmee ook een belangrijke spelbepaler op sportoutfit gebied, met Dordtse voetbalclubs als Dubbeldam, RCD en Wieldrecht in de klantenkring maar ook verenigingen buiten de Merwestad (ASWH, Drechtstreek, Heerjansdam en Pelikaan bijvoorbeeld) en in andere takken van sport zoals bijvoorbeeld korfbal. ,,Op dit moment draaien we eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week.’’
 
In de winkels zijn de nieuwste trends en outfits op sportgebied te zien. ,,In deze periode komen de Champions League pakken binnen. Deze pakken zijn exclusiever dan de ‘gewone’ wedstrijdtrainingspakken van de Europese topclubs.’’
 
Instagram
Met eigenaar Cees Jorissen als spil en inspirator van een groep van in totaal zo’n vijftien medewerkers is Sportcentrum Dordrecht hard op weg naar haar veertigste verjaardag. Het actuele assortiment wordt via sociale media nadrukkelijk onder de aandacht gebracht.
 
Christine Schakenbos: ,,Onze webshop is onze derde winkel geworden. Mensen weten nog steeds heel goed de weg naar onze twee fysieke vestigingen te vinden en doen dat ook het liefst, maar de verkoop van shirts, schoenen en pakken via de webshop is ook belangrijk voor ons geworden. Op ons Instagram account vindt de consument altijd onze laatste collectie. Hierbij maken we gebruik van eigen foto’s, gemaakt met onze eigen medewerkers. Dit slaat enorm aan bij vooral de jongere jeugd. Vaak worden onze medewerkers herkend door die jonge gasten en dan is er al snel goed contact na binnenkomst. Want hoewel de webshop een belangrijk middel voor ons is geworden, wij zijn een sportspeciaalzaak, waarbij het contact tussen de klant en onze medewerkers heel erg belangrijk is. Dit merken we ook aan het feit dat onze klanten graag bij ons terugkomen.’’

Lees meer>

maandag 11 september

15:11

Vorige week meldden we al dat je bij Zweeler mee kunt doen aan verschillende Fantasy Leagues, waarvan de Eredivisie inmiddels gestart is. Maar je kunt je deze week nog aanmelden voor de Fantasy Champions League en Europa League. 

Waarom mee doen aan de Fantasy Champions League?

· Je betrokkenheid bij het voetbal zal nog meer toe nemen. Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen .

· Het kost maar 7 euro en je krijgt er uren aan entertainment voor terug. Niet alleen bij het puzzelen naar het ideale team, maar ook tijdens de wedstrijden zorgen jouw teams voor vreugde, maar zeker ook voor frustraties.

· Als je een groot gedeelte van de andere spelers weet te verslaan, kan je ook nog een leuke prijs winnen! Er zijn 30 prijzen te winnen in het algemeen klassement (min. 1.000 euro aan prijzen)! En de 1e prijs bedraagt meer dan 152 euro!
 

Champions League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyChampionsLeagueBudget20172018/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Champions League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op dinsdag 12 september 2017 om 20:45 uur.
Je krijgt 72 miljoen euro budget om 8 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Champions League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal €1000,- aan prijzen. De eerste prijs zal 152 euro zijn (30 AK prijzen).

Europa League
Het https://zweeler.com/game/footballGroupKnockout/FantasyEuropaLeagueBudget2017/main.php?ref=670"> style="text-decoration:none">Europa League (Budget) Spel 2017/2018 zal gaan starten op donderdag 14 september 2017 om 19:00 uur.
Je krijgt 85 miljoen euro budget om 10 voetbalteams te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in het Europa League (Budget) Spel 2017/2018.

Het spel kost 7 euro per team en we starten met minimaal 500 euro aan prijzen. De eerste prijs zal 93 euro zijn (15 AK prijzen).

https://www.zweeler.com/main/main.php?module=register&ref=670"> style="text-decoration:none">Klik hier om je meteen te registreren! 


Lees meer>

donderdag 7 september
ASWH Logo

13:45

ASWH

Na twee competitieduels voert ASWH op basis van het doelsaldo de ranglijst van de derde divisie aan. Daarom mogen de Ambachters komende zaterdag op sportpark Schildman de koppositie verdedigen tegen Jong FC Groningen. Het wordt de eerste ontmoeting met een van de vier belofteteams in de afdeling. De afgelopen tijd is er weer veel gesproken over de beloften en dan met name de verdeling in de derde divisie. Een discussie die voorlopig nog wel zal blijven bestaan, gezien de uiteenlopende meningen en belangen. Tot die tijd zijn de jeugdige talenten van diverse profclubs sowieso actief in de voetbalpiramide. Onder hen dus de beloften van FC Groningen, de in 1971 als opvolger van GVAV opgerichte vereniging.

 

Vorig seizoen

Vorig seizoen debuteerde Jong FC Groningen in de derde divisie. De talenten van 'de Trots van het Noorden' eindigden als achtste. Zij kwamen eigenlijk nooit in de problemen, maar streden ook geen moment mee om de prijzen. Uiteindelijk verzamelden de Groningers 45 punten. Een aantal dat tot stand kwam op basis van elf overwinningen, twaalf remises en elf nederlagen. Opvallend was dat er geen ploeg vaker gelijk speelde dan Jong FC Groningen. Trainer Alfons Arts deed gedurende de competitie hoofdzakelijk een beroep op jonge spelers, die zich in de derde divisie verder konden ontwikkelen. Ajdin Hrustic, een Australische middenvelder, speelde zich op die manier bijvoorbeeld in de selectie van het eerste elftal. Hij debuteerde in april in de eredivisie en maakte ook al zijn eerste treffer. Ongetwijfeld hoopt FC Groningen dat er dit seizoen weer jonge voetballers opstaan die dit voorbeeld volgen en via het spelen in de derde divisie doorgroeien naar een hoger niveau.

 

Dit seizoen

Jong FC Groningen lijkt gezien de eerste twee duels op weg om opnieuw een gooi te doen naar het hoogste aantal remises. Beide wedstrijden eindigden namelijk onbeslist. Behalve de uitslag (2-2) was er nog een overeenkomst, want zowel tegen Spijkenisse als tegen DOVO kwamen de noorderlingen terug van een 2-0 achterstand. Dat gebeurde bovendien in beide duels al voor rust. Daardoor neemt Jong FC Groningen op dit moment de elfde plaats in op de ranglijst.

 

Mutaties

Afgelopen zomer zag FC Groningen een aantal spelers vertrekken die vorig seizoen vooral actief waren bij de beloften. Dat zijn Jim de Leeuw, Pier Veldman (beiden Harkemase Boys), Roland Baas (Heracles Almelo), Glenn Bijl, Peter van der Vlag (beiden FC Emmen), Joël Amakodo (HHC Hardenberg), Nick Borgman (Hoogeveen), Gijs Jasper, vorig seizoen topscorer met treffers, en Yassine Zakir (beiden SC Cambuur).

Selectie

Trainer Alfons Arts staat sinds 2015 voor de groep bij de beloften van FC Groningen. De 52-jarige ex-prof, die als voetballer onder meer de shirts van MVV, Go Ahead Eagles en FC Emmen droeg, was in het verleden hoofdtrainer bij SC Cambuur. Arts, die bij het samenstellen van zijn elftal altijd rekening dient te houden met de dispensatieregels, koos in de eerste twee competitieduels voor Jan Hoekstra (19) als doelman. Verder gaf hij speeltijd aan de veldspelers Tim Riksman, Marijn Ploem, Tom van de Looi, Lars Kramer, Amir Absalem, Robbert de Vos, Gerald Postma, David Browne, Michael Breij, Joël Donald, de IJslander Kolbeinn Birgir Finnson, Kasper Oldenburger, Tim Waterink, Daniël Camara Bos, de Slowaak Ludovit Reis en Tim Freriks. Camara Bos kreeg afgelopen zaterdag tegen DOVO rood (twee keer geel) en is dus geschorst voor de wedstrijd tegen ASWH. De vier doelpunten van Jong FC Groningen kwamen van vier verschillende schoenen, namelijk die van Kramer, Donald, Breij en voormalig Feyenoorder Absalem.

 

Historie

ASWH en Jong FC Groningen troffen elkaar vorig seizoen voor het eerst in de historie. De wedstrijd op sportpark Schildman eindigde kort na de winterstop in 2-2. De Groningers kwamen vlot aan de leiding door een doelpunt van Gijs Jasper. Na rust boog ASWH de achterstand om in een voorsprong door twee treffers van Ryan van Dijk. De dubbelslag van de in de basis debuterende Van Dijk leverde echter toch niet de volle buit op, omdat Tim Waterink elf minuten voor tijd de gelijkmaker produceerde.

 

Op de andere velden

Behalve ASWH zijn er nog vier ploegen die vier punten hebben. VVOG, dat bezoek krijgt van Jong FC Twente, en DOVO, dat Quick Boys ontvangt, komen op eigen veld in actie. Voor Harkemase Boys en Jong FC Volendam staat een uitwedstrijd op het programma. De Friezen reizen naar Assen voor een ontmoeting met het één punt tellende ACV, de Volendammers bezoeken promovendus Spijkenisse. Scheveningen, op doelsaldo laatste, gaat op zoek naar de eerste zege bij Jong Almere City FC. Magreb '90 snakt eveneens naar een eerste driepunter, die zij dan thuis moeten behalen tegen ODIN '59. De andere teams met één punt treffen elkaar in Friesland, want daar speelt ONS Sneek thuis tegen Capelle. Tot slot gaat Spakenburg thuis tegen DVS '33 Ermelo op jacht naar de eerste overwinning.


Lees meer>

Meer berichten