SCO – Baardwijk, mannelijk voetbal

0
123

Hansie lag om 07.15 op zondagmorgen al in bad, hij had er zin in.
SCO uit Oosterhout was de tegenstander voor Baardwijk van vandaag en staat onderaan. De drie punten moeten mee naar Bork om in de middenmoot te komen.

Scheren, aankleden, een ontbijtje. Het is 10.00 uur en de Bork-alert gaat af op mijn telefoon. Good old Robbie Ravie en Bartje Rombouts zijn geveld door de griep. Overleggen, puzzelen en de knoop doorhakken. Rene de Slowaak begint als linksback in de basis voor Bartje en Omar wordt bij het tweede weggeplukt.
Om 12.00 uur bij Baardwijk want bij SCO beginnen ze om 14.00 uur met de wedstrijd. Emiel begint de bespreking en zegt dat het een fysieke ploeg is, graag inzakken en de lange bal hanteren. We zijn gewaarschuwd, ze willen ook drie punten halen en schuwen de duels niet.

Aangekomen in Oosterhout worden er broodjes aangeboden door een lieve dame, die zegt dat de voetballers van SCO  geen honger hebben omdat ze veel adrenaline in hun lichaam hebben zitten. Dat belooft wat. We kleden om en beginnen de warming-up. Weer Bork-alert, Ugur is geblesseerd en weet niet of hij kan beginnen. Na wat lopen en wrijven besluit hij toch te starten.

De wedstrijd begint, tenminste SCO begint en wij denken dat we om half drie beginnen. In de derde minuut krijgt S C O al een grote kans om te scoren, maar gelukkig redt onze goed keepende keeper Patrick. We beginnen slap en slordig en lijden veel balverlies, wat weer een kans voor SCO oplevert die Rene gelukkig ongedaan kan maken. De scheidsrechter houdt van mannelijk voetbal want hij laat veel toe, SCO gaat tot de grens en soms erover en wij vielen erbij en keken ernaar. We krijgen een kansje via Guus in minuut 16 die naast gaat, maar dan in minuut 25 komt SCO op een verdiende voorsprong. Bork wordt wakker en Ugur begint in minuut 26 aan een goede solo maar hij vergeet de bal goed voor te geven. Isak, onze spits vandaag lost in minuut 27 een schot(je) op doel die de keeper keert. Maar dan in minuut 31 scoort Kevin uit een corner de 1-1. Het gaat gebeuren nu denken onze supporters en begeleiding, kort erna een vrije trap die Isak hard en laag in de hoek schiet maar de goed keepende SCO-keeper keert de bal. SCO blijft de lange bal en mannelijk voetbal hanteren, wat in minuut 42 resulteert in een kans die Patrick weer goed keert met zijn voet. Ondertussen is er een bikkelharde sliding op Ugur gemaakt waarbij hij verkeerd valt en zo blijkt tijdens de rust en hij niet verder kan.  Maar toch in minuut 44 geeft Tom nog een steekbal op Ugur die hij op het kopje van Dylan legt, ook deze sterf in schoonheid. In de laatste minuut van de eerste helft krijgen wij nog een corner na een actie van Guus.

Het is rust, het is slecht en toch denken we nog de drie punten mee naar Bork te nemen. Zoals gezegd komt onze andere spits Martijn erin voor Ugur. Op het middenveld wordt een overtreding gemaakt door Bork, wij letten niet op en door de vrije trap snel te nemen staat SCO-oog in oog met Patrick die de bal uitstekend keert. Dan in minuut 58 slaat het noodlot weer toe, na het doorkoppen van de bal op de middenlijn staan ze weer oog in oog met Patrick die ditmaal niet kan redden: 2-1 achter. Bork probeert het wel, drie keer een schot van Isak die de keeper steeds redt. In minuut 80 een dieptebal van Tom op Davy die net te scherp is, een kopbal van Tina na een voorzet van Rene. Intussen spelen we alles op alles en sturen we Kevin ook naar voren. Bijna vergeten, Omar is ingebracht voor Guus in minuut 65 en maakt zijn competitiedebuut voor Bork. Een kopkans voor Dylan na een voorzet van Delano, een klutsbal die tot corner wordt verwerkt, het lukt niet. In minuut 90 een tweede gele kaart voor een speler van SCO, dus rood. Hij stapt het veld af en zegt tegen de dug-out van bork: ‘het was nodig’, dit zegt alles over de instelling van SCO. Maar dan in minuut 95, Davy lost een schot maar met meer geluk dan wijsheid wordt deze door een speler tot corner verwerkt. Het is over en de drie punten blijven bij SCO.

We feliciteren SCO met de verdiende overwinning. Jongens het moet beter. Zoals een gezegde van Hansie luidt “voetbal is niet alleen voetballen, er komt ook nog zoiets als fysiek, mentale weerbaarheid en conditie bij kijken “.