Omdat scheidsrechters binnen een voetbalvereniging onmisbaar zijn bij elke wedstrijd, en we wekelijks zien hoe belangrijk een goede scheidsrechter kan zijn bij het sportief en eerlijk verloop van een wedstrijd wilde vv de Alblas dat er een aantal jeugdige scheidsrechters bij kwamen. Ook was er een redelijk tekort aan jeugdige scheidsrechters en men hoopte dat de jeugdige scheidsrechter het zo leuk gaan vinden dat ze straks als ze wat ouder zijn ook doorstromen.

Zo werd de toenmalige 11-jarige Bjorn gevraagd om eens een wedstrijdje te fluiten, en dat gebeurde op 12 november 2016. Bjorn floot de Alblas JO 9 – 5 tegen ASWH JO 9 – 8 de uitslag was in het voordeel van de thuisploeg 5 – 2. Maar dat kon de pret voor Bjorn niet drukken, hij vond het fluiten van voetbalwedstrijden wel erg leuk en besloot hier verder mee te gaan.

Bjorn floot daarna nog twee wedstrijden op het Rabobank-toernooi dat in december 2016 bij vv de Alblas werd georganiseerd. Zo kreeg hij het fluiten van voetbalwedstrijd te pakken.

31 maart 2017 op de 12e verjaardag van Bjorn floot hij 10e wedstrijd. Bjorn floot in 2017 11 wedstrijden van de JO 7 & tot de JO 9. Van de 11 wedstrijden die hij dit jaar heeft gefloten zijn er 8 waarvan de uitslagen nog bekend zijn. Vier keer winst voor de thuisploeg, een keer gelijk en drie keer verloren. Dus daaruit blijkt dat hij zeker geen thuisfluiter is. Bjorn maakte zich in der loop van de tijd geliefd bij de trainers van de thuisploeg, ondanks dat er wel eens een wedstrijdje werd verloren.

Eind 2017: Bjorn had toen in totaal 14 wedstrijdjes gefloten en de club vroeg of hij een scheidsrechterscursus wilde om het certificaat voor pupillenscheidsrechter te halen, zodat vv de Alblas een gecertificeerde pupillen scheidsrechter had. Dit in het kader van de jeugdopleiding. Tijdens het gehele jaar stonden er mensen van de club langs de lijn om de toen nog niet gecertificeerde scheidrechters te beoordelen en hem te voorzien van positief commentaar.

Op 13 januari 2018 floot Bjorn zijn laatste wedstrijd zonder certificaat. De wedstrijd vv de Alblas 10 -2 tegen Sliedrecht JO 10 – 2 in dit geval.

Op 18 januari 2018 slaagde Bjorn voor zijn KNVB-pupillen spelbergeleider/ scheidsrechter certificaat.

Op zijn 13e verjaardag floot Bjorn zijn 19e wedstrijd vv de Alblas JO 11 – 4 tegen Groot- Ammers JO 11 -5. Die de thuisploeg helaas verloor met 1 – 5.

Een hoogtepunt in zijn nog prille carrière van deze jeugdige scheidsrechter is het fluiten van de ½ finale district bekerwedstrijd. Deze wedstrijd werd gespeeld op woensdag 18 april 2018 de Alblas JO 11- 2 tegen vv Asperen JO 11 – 2 De Uitslag was 1 – 5 , daarmee bereikte vv Asperen de finale.

Doordat de KNVB met ingang van het seizoen 2018 – 2019 de spelregels veranderde mag Bjorn vanaf dit seizoen de wedstrijdjes van de JO 11 & JO 12 fluiten, de JO 10 spelen dan met een spelbergeleider. De JO 11 & JO 12 spelen dan 8 tegen 8.

Bjorn floot zijn 25e  wedstrijd op zaterdag 29 september 2018 De Alblas JO 11 – 1 tegen IFC JO 11 – 1, de uitslag hiervan was 3 – 6.

Bjorn is ook nog speler van de Alblas JO 14 -2, en wat betreft zijn toekomst als scheidrechter zegt Bjorn eerst maar een goede pupillen scheidsrechter worden. Want met al die fanatieke ouders langs de lijn is het best wel eens lastig om je mannetje te staan en dat lukt steeds beter. Daarna wil Bjorn graag door groeien om ook wedstrijden op groot veld te mogen fluiten, want nu fluit Bjorn nog steeds op een half veld. Ook als speler van vv de Alblas wil Bjorn graag doorgroeien.

Total
11
Shares

9 comments

 1. You can definitely ѕee y᧐ᥙr skills wіtһin tһe article you write.
  Thе world hopes for even more passіonate writers like you who аren’t аfraid to say how they believe.

  At all timеs go after your heɑгt.

 2. Howdy I ɑm so glaԁ I found your site, I really found you by mistake, ᴡhile I was
  looking on Yahoo for something else, Regardless I am here now and ԝould
  just like to say cheers for a remarkable post and a all round eҳciting blog (I aⅼso love thе theme/design), I don’t have
  time to go through it all at the moment but I have
  book-marҝed it and aⅼso added in your RSS feeds, so when Ӏ have time I will be back to read a great deal more, Please do ҝeep up the
  excelⅼent work.

 3. Hey therе! Quick question that’s completely off topic.
  Do yоu know how to mɑke your site mоbile
  friendly? My ԝeb site loօks weird when browsing
  from my iphone4. I’m tryіng to find a template or plugin that mіght
  be аble to resolve this problem. If you have any suggestions, pleasе shaгe.
  Cheers!

 4. Heya just ᴡanted to givе you a bгief heads up and let you know a few of thе images aren’t
  loading correctly. I’m not sure whү but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different internet browsегs and both ѕhow the same
  results.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*